Sahir is dood omdat Van Toorenburg en Segers alleen hun waffel over een demo opentrekken

In de newspeak die in Nederland gelijke tred houdt met de opmars van het fascisme hebben we een nieuw begrip: ‘zwaar terroristische uitingen.’
Het lid van de vergaarbak van fascisten en ander moreel gedegenereerd geteisem Madeleine van Toorenburg en haar collega Gert Jan Segers hebben het naar aanleiding van de demonstratie tegen de door Israël aangerichte gruwelen waar een vergelijking werd gemaakt tussen de praktijk van collectief straffen door de nazi’s en de praktijk van collectief straffen door Israël over ‘zwaar terroristische uitingen’.
MAUL HALTEN! U MAAKT ZICH SCHULDIG AAN ZWAAR TERRORISTISCHE UITINGEN!
Als het niet zo’n hoogst ernstige zaak betrof zou ik zeggen ‘mens, stel je niet zo aan, je maakt jezelf ontiegelijk belachelijk’
Maar het is een hoogst ernstige zaak.
Want hoe zit het met de nazi-symbolen welke de ehemalige Kameraden van die fascistenbende (waar Van Toorenburg in Bruin I mee samengewerkt heeft) droegen ten tijde van de discussie vorig jaar over zwarte piet in de Tweede Kamer?
2014-07-12 Collega van van Toorenburg
Daar heb ik Van Toorenburg en Segers niet over gehoord.
Evenmin als over de nazi-symbolen die gedragen werden op het Malieveld ten tijde van die zwarte piet demonstratie.
Is ‘wilt u meer of wilt u minder Marokkanen’ een ‘zwaar terroristische uiting’? Lijkt mij wel en met dergelijke zieke opvattingen sta je in elk geval buiten de beschaving en als je je er (zeker als politicus) niet klip en klaar tegen uitspreekt en het veroordeelt, ben je medeplichtig aan het ophitsen tot etnische zuivering en massamoord.
Of wat vinden mevrouw van Toorenburg en de heer Segers van dit?
Hoe is het met een uitlating door (ehemalige?) Genosse en Schlumpfe-Führer Wilders als zouden er tientallen miljoenen moslims gedeporteerd moeten worden?
Is een dergelijke oproep niet eveneens een ‘zwaar terroristische uiting’? Bovendien eentje waarvan mevrouw Van Toorenburg en de heer Segers reeds ruim vijf jaar de tijd hebben gehad die in de meest krachtige bewoordingen te veroordelen. Al die tijd was het stil.
Wat een contrast met nu! Minder dan twee dagen na een demo waar mensen heel terecht een paar keiharde (zij het voor sommigen blijkbaar onwelgevallige) waarheden over het voetlicht gooien, schreeuwen beide Kamerleden in innig gezelschap van het gebruikelijke fascistische riool van Nederland moord en brand.
Welnu, Madeleine van Toorenburg en haar collega kunnen nog zo hard ‘briesen van verontwaardiging’, het is volstrekt ongeloofwaardig. Het is zelfs ranzig.
Ik kan nog heel lang doorgaan over ‘zwaar terroristische uitingen’ waar ik Van Toorenburg en Segers verder nooit over gehoord heb in veroordelende zin.
Op zijn vriendelijkst uitgedrukt zou je kunnen zeggen dat wat Van Toorenburg en Segers aan de dag leggen selectieve verontwaardiging is alsook opportunisme (zij het van een wel heel weerzinwekkend soort) om politiek voordeel te halen over de ruggen van vermoorde kinderen in Gaza.
Maar je zou ook kunnen zeggen dat de praktijken waar apartheidsstaat Israël zich schuldig aan maakt – en welke een flagrante schending zijn van de Vierde Conventie van Genève (een schending waar ik beide evenmin over gehoord heb) – door in ieder geval deze beide Kamerleden al vingerlikkend worden toegejuicht. Dat is het beeld dat deze twee wat mij betreft van zichzelf creëren.
Het zou me niet verbazen van twee leden van partijen die vergeven zijn van collaborateurs met de zionistische terroristen.
Ik zie echter geen fundamenteel verschil tussen het Getto van Warschau in April 1943 en het getto dat Gaza is anno nu.

2014-07-14 Sahir

Sahir Abu Namous is dood. Mede omdat Van Toorenburg en Segers zich druk maken over een demo in Den Haag in plaats van hun vrienden die de dood van dit jongetje dat nog geen 5 is geworden op hun geweten hebben (omdat ze het kennelijk historisch noodzakelijk vonden hem te vermoorden) in toom te houden.
Sahir is dood omdat ze stelselmatig hebben nagelaten hun vrienden aan te spreken op en te veroordelen wegens de oorlogsmisdaden die ze plegen, jarenlang, en derhalve in feite met hun zwijgen dit soort daden hebben aangemoedigd.
Ik hoop dat dat nog heel lang aan beide heel erg gaat knagen.

5 gedachten over “Sahir is dood omdat Van Toorenburg en Segers alleen hun waffel over een demo opentrekken”

  1. “Ik hoop dat dat nog heel lang aan beide heel erg gaat knagen.”
    Ik hoop het ook, maar verwacht het niet. Een lauw “Ik herken mij niet in dit beeld” zal wel weer moeten volstaan om iedere verantwoordelijkheid van zich af te wijzen.

  2. Pingback: De kerstgedachte van Sieuwke | Krapuul

  3. Pingback: Het ‘ze mikken nou eenmaal beter’ van een maniakale gek | Krapuul

  4. Pingback: ‘Vrijheid van meningsuiting': holle frase in een gelijkgeschakeld land | Krapuul

  5. Pingback: Oefenen voor moord in een nagebouwd (o toeval!) Arabisch dorp | Krapuul

Reacties zijn gesloten.