Esther Voet timmert weer eens aan haar eigen weg

Mevrouw Voet.

Mevrouw Voet, u kent haar wel van het CIDI, de mevrouw die graag in het nieuws komt met haar hoofd als het weer eens over vermeend antisemitisme gaat heeft zich vandaag aldus de krant van bruin Nederland stevig uitgelaten over de vermeende nazisymboliek die zogenaamd door de demonstranten op de pro-Palestina demonstratie van afgelopen zaterdag werd gebruikt.

Mevrouw Voet blijkt dus mee te gaan in de door rabiaatrechts gepubliceerde, gefotoshopte foto’s waarop meerdere borden te zien zijn waar de Israëlische vlag naast die van de vlag van Hitler-Duitsland stond afgebeeld.

Echter, volgens meerdere bevestigde bronnen was er welgeteld maar één, of hooguit waren er twee van die borden die blijkbaar vóór de demonstratie al verwijderd waren door de demonstranten zelf en nog op verzoek van de eigen organisatie ook.

Er wordt hier door de pro-Israël lobby dus een smerig spel gespeeld van propaganda. Dat zou je toch niet hoeven verwachten van deze organisaties, of wellicht moeten we dat juíst wel verwachten in het klimaat van angst en haat tegen alles wat maar naar islam, Islamisme en mensen uit andere culturen dan de onze gecreëerd wordt door Overheid en Rechtse organisaties.

Yeshayahu Leibowitz
Yeshayahu Leibowitz
Er schijnt ook aangifte gedaan te zijn. Tegen wie is onbekend want vind maar eens de persoon op de gefotoshopte foto met het bord in zijn of haar handen dat op diverse andere foto’s niet eens te zien is.

De waarheid wordt dus weer geweld aangedaan op een walgelijke manier. En dat kennen we ook uit de jaren 1933-45 nog.

Dat heet Propaganda.

Mevrouw Voet zou er goed aan doen zich met neo-nazisme en echt antisemitisme bezig te houden en niet met mensen die het gedrag van Israël in de bezette gebieden en in het ghetto dat Gaza heet meer dan zat zijn en daartegen demonstreren en waarvan sommigen de Godwin wensen te gebruiken aangezien er toch zeker overeenkomsten te zien zijn in de manier waarop de Israëlische Overheid omgaat met de Palestijnse mens.

Zou mevrouw Voet zich ook eens kunnen gaan verdiepen in het judeo-nazisme ? Dat is namelijk een theorie van de gerespecteerde, inmiddels al jaren overleden Intellectueel Yeshayahu Leibowitz, die met recht een visionair genoemd kan worden wat het gedrag van Israël tegen de Palestijnen betreft.

Ik vrees echter dat mevrouw Voet, en met haar vele anderen, blind zal blijven voor de parallellen met het donkere Duitsland van net vóór de oorlog die vele kritisch denkenden zien in het gedrag van de Israëlische Overheid en de Kolonisten tegenover de Palestijnen. Het is namelijk erg gemakkelijk om niet hoeven na te denken en maar één kant te belichten terwijl het hele conflict niet zwart, niet wit, maar grijs is.

3 gedachten over “Esther Voet timmert weer eens aan haar eigen weg”

  1. Één gekwetst gevoelensje bij de CIDI achterban is immers VÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉL belangrijker dan gebombardeerde Palestijnse Üntermenschen

  2. Natuurlijk Al Bakrastani, meten met twee maten. Dat is al eeuwen een “goede” gewoonte van de mens.

Reacties zijn gesloten.