Psychopaten voor Israël

Tineke van de Linden is docente geschiedenis aan een school genaamd “Guido de Brès” die zeg maar de grondlegger (in 1561) is van de ideeën waar de SGP zich op baseert en waar ook het zogenaamd wetenschappelijke bureau van die club naar vernoemd is.
Nee, ik zal hier niet gaan uitweiden over de vraag of juf Van de Linden tijdens de geschiedenisles ook vertelt over de innige collaboratie van de SGP met de nazi’s en dat SGP-voorman Gerrit Hendrik Kersten daarom na de oorlog geen zitting meer mocht hebben in het parlement vanwege zijn rol tijdens die periode.
Gisteren troffen wij dit aan op haar twitter-pagina.

2014-07-17 Guido de Bres

Al komt het steeds meer in Nederland onder druk te staan, niet in de laatste plaats door de handelswijze van Israëls Propaganda Kompagnie in Nederland CIDI, nog heeft iedereen het recht hier te demonstreren voor het hetgeen hij of zij belangrijk vindt. Dat bijvoorbeeld in tegenstelling tot heilstaat Israël zelve en hoe abject of stupide de ideeën waar sommigen in Nederland voor de straat op gaan ook zijn. Ik ben er dan ook een warm voorstander van dat wanneer mensen menen op straat hun instemming te moeten betuigen met hetgeen Israël aanricht, ze dat onbelemmerd moeten kunnen doen. Al was het maar opdat we weten wat voor mensen verachtende idioten we in ons midden hebben.

Maar wat een ongelooflijk misbaksel, wat een ongelooflijke psychopaat moet je wel niet zijn als je kinderen die aan jou zijn toevertrouwd ophitst om te juichen en te klappen voor het vermeende recht van een bandietenstaat om dit met hun leeftijdsgenootjes te doen:

2014-07-16 Gedode kinderen Gaza 2

In de moordpartij waar juf Van de Linden de haar toevertrouwde kinderen kennelijk voor laat marcheren met spandoeken heeft gisteren onder andere een baby van amper drie maanden het leven gelaten. Je zou bijna al je geloof in de mensheid verliezen ware het niet dat er gelukkig nog Israëlische burgers zijn die wel mens blijven en zich uitspreken – blijkens deze foto in ‘Haaretz’ – tégen de misdaden van hun land in het getto van Gaza waar ongeveer 40% van de bevolking van ongeveer dezelfde leeftijd is als de kinderen op de school van Tineke van de Linden:

2014-07-17 Tegen de oorlog

Dat zijn mensen die wél een brandschoon geweten kunnen hebben in tegenstelling tot de #ikbeneenjood-roepers.

Rest mij nog één vraagje. Zou juf Van de Linden die haar toevertrouwde kinderen ook ooit op zeker moment in een uniform steken en een oorlog insturen? Dat is eerder gebeurd in de geschiedenis en ik vrees eerlijk gezegd het antwoord…

26 gedachten over “Psychopaten voor Israël”

 1. Lees joris luyendyk:het zyn net mensen” hoe neonazis in israeluniform knulletjes van net 18 mensen by de gazastrook vernederen en kwellen.
  Adolf h. Zou er trots op zyn

 2. Kindermisbruik!

  Deze praktijken herinneren me aan Im Westen nichts Neues -Erich Remarque 1929. De kinderen werden door hun leeraar dusdanig opgefokt dat ze vrijwillig en trots in de “frische, fröhliche Krieg” zijn getogen. We weten allemaal hoe frisch en fröhlich de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen zijn.
  Ik heb haar twitterprofiel eens bekeken: https://twitter.com/TinekevdLinden Dit is geen filosemitisme meer, dit is ziekelijk dwepen met een romantische voorstelling van De Joodse Staat. De schoolinspektie moest maar eens nagaan of mevrouw wel geschikt is om het vak van geschiedenisleerares uit te voeren. Om haar geloofwaardigheid wat op te vijzelen zou ze eens kunnen beginnen met haar leerlingen haarfijn uit te leggen wat hun leeftijdsgenoten in Gaza nu overkomt. Met beeldmateriaal, aanschouwlijk onderwijs dus.
  Wat is dat toch met dat stomme gedweep van christenfundamentalisten met Israel? Zouden ze weten dat er in Israel een niet onaanzienlijk aantal fundamentalistische joden bestaan, die steeds agressiever tegen christenen ageren?

  Deze hypocrisie is misselijkmakend.
  Ik word er letterlijk kotsmisselijk van!

 3. Moet je je eens voorstellen dat een Nederlands parlementslid trots laat zien gediend te hebben bij Hamas of Hezbullah … dan is de wereld te klein , maar verschillende christelijken hebben via Sar El de IDF gesteund

 4. Eigenlijk haat ik mijzelf dat ik dit schrijf, maar hoe kan je anders tot de botste harsens doordringen.
  174 mensen uit Nederland, 298 in totaal zijn omgekomen omdat iemand het nodig vond een vliegtuig af te schieten. Zomaar. Mannen, vrouwen en kinderen. De grootste horror die je als ouder, partner, familielid of vriend kan overkomen.

  Zo voelt dat dus.

 5. Dat geldt ook voor de ouders, familie en vrienden van Gilad Shaar, Naftali Frenkel, Eyal Yifrach en Mohammed Abu Khdeir. Zo zinloos alles …

 6. Je hebt blijkbaar nog nooit de filmpjes van Hamas gezien waarin ze kleuters en wat grotere kinderen ophitsen tegen Israel ?
  Moet je toch eens beter kijken Ralph !

 7. Het is werkelijk mensonterend, wat er met de gewone mensen in Gaza gebeurt.
  Vrouwen kinderen worden uitgemoord.
  Als je je kostbaarheden verstopt in een vuilniszak en je zet die vuilniszak op een drukke snelweg, weet je zeker dat jouw kostbaarheden vernietind worden.
  Hamas is gekozen door de bevolking en diezelfde Hamas trkt zich niets aan van de veiligheid van de bevolking, deze mug valt een olifant aan in de wetenschap dat zij dit altijd zullen verliezen met grote aantallen doden. Dit nu ziet Hamas als overwinning, opdat de reaguurders nog meer op de hand van de mug komen
  Als mug heb je je neer te leggen bij het feit, dat je klein bent. Als je zorgt dat je groot en sterk wordt kan een grote broek aangetrokken worden. Dat lukt daar niet door de cultuur.

 8. Iemand psychopaat noemen versterkt een SGP hoogstens in zijn eigen rampzalige geloofsdenken. Uitleggen dat men een oude bijbel slechts kan lezen als men begrijpt hoe het oude israel zich in een tijd van wereldrijken toen dacht te moeten handhaven. En dat de val van het grote Davidsrijk door het profetisch joodse denken toch liet zien, dat de zionistische drang een steeds machtiger volk te zijn en groter land te hebben blijkbaar toch geen joods(christelijk)geloof is in JHWH’s Rijk voor alle mensen.Ook dat levert je bij SGPmeisjes en -jongens alleen maar het smalende scheldwoord ketter op. Voorlopig, maar wrschl niet lang meer, blijft een SGP in haar opvallende kleingelovigheid nog te groot en onbenaderbaar.

 9. Ik heb geen hog pet op van de inhoud en analytische gehalte van geschiedenislessen

 10. Zeker twintig jaar geleden ergens gelezen: ‘Er moet ooit afgesproken zijn dat de Joden zes miljoen mensen mochten doodmaken voordat ze quitte staan met de rest van de wereld’.

  Een kinderverkrachter die zelf als kind is misbruikt, hoeft niet op clementie te rekenen, maar zodra argumenten als ‘God’, ‘holocaust’ en ‘uitverkoren volk’ in het spel komen, is er van een eerlijke discussie geen sprake meer.

 11. In Trouw een epistel van Ephimenco gelezen. De mafketel weet naadloos de tragische gebeurtenis in de Oekraine te linken aan de nog tragischer gebeurtenissen in de Gaza! Stuitend om te moeten lezen hoe deze pro Israel propaganda artiest over de ruggen van vermoorde mensen in de Oekraine zijn propaganda kracht bij zet! Wat een ongelooflijke minkukel deze Ephimenco!

 12. Ephimenco haat alles wat Moslim is omdat hij nog steeds boos is dat de Algerijnen niet netjes zijn Franse familie bleven dienen maar in opstand kwamen .. een met Wilders vergelijkbare frustratie ..

 13. @Links, en volgens nazi en Breivik-lover Joost Niemöller was die piloot van dat ongelukkige vliegtuig – met tachtig kinderen onder andere aan boord – een moslim die expres tegen een raket aan gevlogen was…..
  De dood van kinderen is zelfs niet iets om in stilte verdrietig over te zijn zoals het als enige past om te doen, zelfs dat moet ingezet worden om haat te kweken….

 14. Niemöller wringt zich dus weer eens in allerlei bochten om aandacht te genereren.. Walgelijke klootzak.

 15. Mijn aandacht heeft hij. Steeds meer zelfs.
  De volgende keer dat hij Berlijn aandoet moest hij maar hij eens een biertje met me drinken, of een glaasje Absinth.
  Ach nee, dat was die andere zuipschuit (zuipSchut).

 16. Mag je als (pro-)jood wel demonstreren in Gaza dan?

  Ik begrijp niet wat je wilt zeggen. 6 000 000 joden laten vergassen en dan een grote bek hebben als samenleving richting Israel als ze zich proberen te verdedigen tegen idioten die niet het geduld kunnen opbrengen om middels debat en discussie veranderingen teweeg te brengen, maar zonodig raketten moeten afsturen.

  In een andere post schrijf ik het ook al: Het geweld moet stoppen. Dat zeg ik zowel tegen Israel, als tegen de Palestijnen (Hamas). Maar ik kan me ook voorstellen dat je je wilt verdedigen.

 17. PS Ralph: Kun je me je adres geven. Gooi ik een paar raketten op je woning. Even kijken hoe jij reageert.

 18. “Mag je als (pro-)jood wel demonstreren in Gaza dan?”

  Niet van Israel. Als (joodse) Israeli mag je niet naar Gaza.
  Haal alsjeblieft niet antisemitisme en Israelkritiek door elkaar. Dat is te makkelijk om discussies uit de weg te gaan.
  Als Israel zou kunnen garanderen ALLEEN Hamas-idioten te kunnen treffen, was het misschien een andere zaak.

  Stel je voor: Ralph geeft je zijn adres, jij probeert raketten af te vuren, maar door de bedenkelijke kwaliteit van die dingen slaan ze, zonder al te veel schade aan te richten, in zijn achtertuin in.
  Vervolgens stapt Ralph in zijn vliegtuig en gooit een paar bommen op het huis waarvan hij vermoedt dat daar jouw raketten vandaan komen. Om zijn werk degelijk te doen neemt hij het huis van de buren links en rechts ook even mee. Helaas waren de bewoners nog thuis omdat ze even nergens anders heen konden.
  Zo ongeveer ziet het er nu in Gaza uit.

 19. Cornelis,

  Ik geef toch aan dat ik de reactie van Israel te ver vind gaan? Ik geef aan dat ik pacifist ben en uiteraard het geweld van Israel verafschuw. Maar tegelijk verafschuw ik eveneens het geweld van Hamas. Beiden moeten stoppen. En ook als pacifist kun je toch nog wel begrip opbrengen voor mensen die geweld gebruiken, omdat ze hun dierbaren willen beschermen? Ik vind het van Israel begrijpelijker (ook gezien hun verleden) dan van de Palestijnen.

  En je opmerking over demonstreren: Ik bedoel te zeggen: Probeer je voor te stellen dat in een gebied bent waar Hamas de dienst uitmaakt. Denk je daar een Pro-Israel demonstratie te kunnen voeren?

 20. Ik vind ook dat Hamas geen geweld mag gebruiken, van de andere kant proberen die ook “hun dierbaren beschermen”. Ze doen dat in mijn ogen verkeerd.

  “Ik vind het van Israel begrijpelijker (ook gezien hun verleden) dan van de Palestijnen.”
  Maar dat jij je pacifist wil noemen is een gotspe. En ik raad je aan eerst eens de geschiedenis van Israel te bestuderen, voordat je oordelen velt over Israel, de Palestijnen en deze oorlog.

 21. Nog een misverstand: deze oorlog heeft in principe niets te maken met etniciteit, religie en dergelijke. Meer met een volk dat een ander volk probeert land af te pakken, op grond van sprookjes en ik zou graag willen dat joden, moslims en christen zich dat ook eens gingen realiseren. Het geeft geen pas om alle moslims te veroordelen om het gedrag van Hamas, alle joden te veroordelen om het gedrag van de Israelische “haviken”, of alle christenen om het gedrag van een aantal met Israel dwepende fundamentalisten.

 22. “I grew up knowing that being a Zionist meaning being a Jew. It’s the exact same thing. And being an anti-Zionist or don’t want to be a Zionist, meaning being anti-Semitic, hating all the Jews. If you are a anti-Zionist you want all the Jews to die. This is how i grew up…”

  – An Israeli Soldier’s Story – Eran Efrati
  https://www.youtube.com/watch?v=93hqlmrZKd8

  Veertig minuten video. Ook al was het tachtig.

  Trouwens, hoe zat dat nog maar met ‘die Mosli’..euh…”Islamietjes”?
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israelgaza-conflict-the-myth-of-hamass-human-shield-9619810.html

 23. de schryver Jacob Israel de Haan werd vlak voor de oorlog door een Zionist gedood omdat ie Zionisme onjuist vond.

  Duidelijk is dat Nationalisme nu niet bepaald leidt tot een vreedzame wereld.

 24. Het Westen heeft na 70 jaar “vrede en welvaart” vergeten wat Oorlogen zijn.

  Daarom is het ook zo geschokt als het een keer te dicht bij komt, zoals met de MH-17 of de genocide in Srebrenica en de beelden vanuit Syrië en Iraq en Oekraïne.

Reacties zijn gesloten.