Vandaag rumoerig dagje in Amsterdam

Zodadelijk begint het, de demo van de English Defence League voor Wilders. De bedoeling was dat de demo op het Museumplein zou plaatsvinden maar dat werd verboden door burgemeester van der Laan.

Nu is de Generatorstraat, in het Westelijk Havengebied, aangewezen als nieuwe plek voor de demonstratie.

Bij de Britse kaalkopjes zullen zich Nederlandse kaalkopjes van de “Dutch Defence League” (what’s in a name?) aansluiten. De Dutch Defence League wordt volgens kenners sterk overschat en bestaat uit vermoedelijk een stuk of 2 a 3 mensen, die alleen op internet actief zijn, en slaan al doende dus geen deuk in een pakje boter.

Vervolgens zal deze demonstratie vermoedelijk clashen met de amsterdamse Anti Fascistische Aktie, die tijdens het oprukken naar de battlefield moeten oppassen niet op te botsen tegen de horden Ajax supporters “met ballen”, welke zijn opgeroepen door supportersclub AFCA om de Britten uit Amsterdam te verwijderen.

Het Platform Tegen Vreemdelingenhaat zal ondertussen demonstreren bij de Dokwerker. De Dokwerker is een standbeeld dat herinnert aan de tijd dat die vorige grote groep vreemdelingen, je weet wel, in Nederland in de problemen kwam.

Ondertussen zullen de Amsterdam Rebel Clowns het Vondelpark onveilig maken, dan wel zich aansluiten bij het protest van het Platform Tegen Vreemdelingenhaat.

Een en ander wordt voorafgegaan door de Grote Blonde PVV Zombie Walk, welke zal aanvangen om 13:30 uur, locatie Kattenlaan, Amsterdam.

Advies: blijf binnen, sluit deuren, ramen en gordijnen en stem je radio af op de lokale rampenzender.

(Zie ook Telegraaf)
Update: de EDL is massaal met 3 man komen opdagen.
Update: politie sluit station Isolatorweg af.
Update: Rabbae bij de Dokwerker: “strijd tegen fascisme vandaag begonnen”
Update: de 3 EDL demonstranten zijn “woedend vertrokken” (15:50 uur)
Update: gemoedelijk sfeertje bij de Dokwerker, 800 a 1200 demonstranten