Rutte en mijn rouw

Als ik net twee begrafenissen in een week achter de rug heb en mijn zuster voorbereid op de moeilijke tijd waarin het gemis realiteit wordt – dan krijg ik die schertsfiguur in het nieuws langs die mij vertelt dat “Nederland in diepe rouw is”. Dat gaat wat ver, Markje. Je bemoeit je toch al te veel met mijn zaken.
O, het blijkt om een Maleisisch vliegtuig te gaan. Dat ene, is mijn eerste gedachte? Dat is toch al een tijd geleden – weten ze nu pas wie er aan boord was?
Nee, het is een nieuw vliegtuig, neergestort in het gebied waar de nazivrienden van de Internationale Gemeenschap in Oekraïne de plaatselijke bevolking tot terroristen heeft uitgeroepen en te lijf gaat.

De stemming wordt ook lekker opgebouwd: de in James Bondfilms getypecaste Russsische boef Wladimir Poetin (altijd zijn naam verkeerd uitspreken, a.u.b.) zit er achter dat Nederland in diepe rouw is.
Het leidt mooi af van de BRICS-conferentie waar diezelfde Poetin met vier andere staatshoofden net tot een de VS zeer onwelgevallig besluit is gekomen. En het leidt mooi af van de “grondaanval” van de broederstaat van Oekraïne die de inwoners van de Gazastrook collectief tot terroristen heeft verklaard.

Mijn gedachten gaan even naar vlucht 655 van Iran Air, 3 juli 1988, een passagiersvliegtuig dat zomaar uit de lucht geschoten is. De Ontzaglijke Ophef, de Diepe Wereldrouw en de Aangekondigde Strijd Tegen de Terreur die er op volgde. 274 doden. Het is net iets minder. En de slachtoffers tellen eigenlijk niet. Want zij zijn neergeschoten door de Internationale Gemeenschap, die toen nog niet zo heette overigens. En bij nader inzien – het waren moslims en ze waren niet lelieblank.

Mag ik Mark Rutte, de vriend van daklozen, gehandicapten, zieken en bejaarden verzoeken zich niet uit te laten over de rouw van anderen?
Zin zal het niet hebben.

19 gedachten over “Rutte en mijn rouw”

 1. Citaat AD:
  Racisme-activist Quinsy Gario – initiatiefnemer van de actie ‘Zwarte Piet is racisme’ – is in opspraak geraakt op sociale media. enzovoort.

  Eigenaardig is wel dat op geen bericht in het AD gereageerd kon worden. Behalve op dit bericht. Hetgeen de bruine horde welke zich AD lezer waant dan ook naar hartenlust deed. Ik heb het al meer betoogd, Nederlandse media zijn zeer selectief in het plaatsen van meningen. Het heeft meer weg van propaganda dan dat het op het weergeven van verschillende meningen lijkt! U mag eenmaal raden wat de strekking en inhoud van de donkerbruine drek was welke het AD zo eufemistisch “mening” noemt!

 2. @Marc
  Dank

  @Links
  Dit commentaar stond onder een stuk dat (voorlopig?) ingetrokken is. Ongebruikelijke stap het te verhuizen, maar dat is hierbij gebeurd.

 3. Rutte die onder zijn leiding… Opas en omas laat vermoorden door Edith Mengele Schippers. Nu weer eens diep geschokt. In zijn hoofd enkel 200 WWB gebruikers minder. Weg met rechts alles is nep aan ze. Van Baalen nog gezien?

  Dood en verderf daar handeld de VVD dagelijks in.

 4. La mer
  Qu’on voit danser le long des golfes clairs
  A des reflets d’argent
  La mer
  Des reflets changeants
  Sous la pluie

  La mer
  Au ciel d’été confond
  Ses blancs moutons
  Avec les anges si purs
  La mer bergère d’azur
  Infinie

  Voyez
  Près des étangs
  Ces grands roseaux mouillés
  Voyez
  Ces oiseaux blancs
  Et ces maisons rouillées

  La mer
  Les a bercés
  Le long des golfes clairs
  Et d’une chanson d’amour
  La mer
  A bercé mon c’ur pour la vie

  (Charles Trenet)

 5. Arnold,verontschuldiging van mij. Sterkte met uw verlies. Ik had dat eerder moeten doen.

 6. Ik begrijp dat voormalig twitteraar Diederik S. ook inmiddels wat stoere taal uitgebraakt heeft.

 7. @ Roi, Trenet, marveilleux. Arnold, ook mijn spijtbetuiging. Maar niet voor lachebekje die nu opeens zo geschokt is, dat we het allemaal moeten zijn. Wel condoleances aan alle familieleden die in dit verdoemde vliegtuig zaten. FF, wat mij betreft.

 8. @ links. De VVD handelt in dood en verderf.Bontekoe en Fred lezen jullie even mee ?

  Huichel hypocriet rechts ze vallen WEER door de mand.

 9. Leon:
  Vandaag in de digitale editie van de Volkskrant een artikel welke mijn bewering over de belasting ontwijkende Russische firma gevestigd aan de Amsterdamse zuidas bevestigd! Zet de mening van koopman/dominee Rutte in een geheel ander daglicht!

 10. nexus:
  Het is niet mijn bedoeling om Rusland, Oekraine of wie dan ook de schuld te geven voor het neerhalen van het vliegtuig. Daarvoor ontbreekt mij de deskundigheid en het hebben van overtuigend bewijsmateriaal. Waar het mij om gaat is het misselijkmakend taalgebruik van Rutte aangaande deze gebeurtenis en het volledig ontbreken van enig geluid van Rutte aangaande andere gebeurtenissen! Denk aan de doodse stilte van Rutte aangaande de moordpartij van Israel in Gaza! Denk bij deze aan de belasting voordelen voor grote aantallen firma’s in Nederland. Firma’s en lieden welke een flinke boterham verdien aan de handel in dood en verderf. Rufte, nee geen naams vergissing, is verontwaardigd, zelfs ziedend, over de handelswijze van bepaalde lieden in Oekraine. In de tussentijd houd Rufte wel zijn kleffe bek over wapenhandelaren in Nederland welke nog belastingvoordeel krijgen ook! Rufte en met hem 99% van de Nederlandse politici zijn gewoon koopman/dominee. Handelaren in de dood zijn het. Het kan ze niet verrekken waar aan verdient wordt als er maar verdient wordt! En dan met een uitgestreken smoelwerk de nijdige keffer uit gaan hangen over, ja waar over eigenlijk. Al die lieden welke wapenhandelaren de mogelijkheid bieden om hun doodshandel te kunnen doen hebben ook bloed aan hun handen. Bespaar mij hun misselijkmakende medeleven en verontwaardiging!

Reacties zijn gesloten.