De ondraaglijke menselijke moordlust

Ik kan hier een lijst met alle conflictgebieden inclusief de miljoenen doden die deze voortgebracht hebben plaatsen, maar ik volsta met een link.
Of tweets waarin men oproept tot wraak en vergelding, meer bloed en doden als antwoord op eerdere moordpartijen.
Dat laat ik achterwege.
Ik zou ook afbeeldingen kunnen plaatsen, met gruwelijke beelden van kinderen, vrouwen en mannen die getuigen van de gruwelijke moordlust die in ons huist.

Ook dat laat ik maar achterwege.

Doden elke dag keer op keer, meer en meer…
Beelden die alle dagen lang door mijn hoofd spoken, steeds weer doemen ze op, ze laten mij niet los.
Ze achtervolgen mij, stemmen mij somber, maken mij kwaad, werken verlammend
niet in staat tot het schrijven van blogs, het becommentariëren van nieuws
verstikkend

wat rest is een diepe zucht en
een ongelooflijke onuitgesproken vloek…

en dit ultra korte blog.

15 gedachten over “De ondraaglijke menselijke moordlust”

 1. Wat deze planeet en haar natuur nodig heeft is een asteroïde op ramkoers. Een mass extinction event waarbij de mensheid volledig verdwijnt. Daarna kan de natuur zich in ettelijke miljoenen jaren herstellen zonder de pestbacil die de mensheid vormt.

 2. So seg, over moordlust gesproken. Iemand die heer Bedeijn nog weet te overtreffen?

 3. Ina, ja het is verlammend en we zijn machteloos, want ze zijn weer ernstig bezig. Sommetje voor deze week: Lugansk (250), Gaza (330+, 80 kinderen), MH17 (290), Syria – Homs (270), Boko H in Nigeria (?, maar veel), Lybia (? maar veel). De link die je geeft toont nog veel meer brandhaarden, ik bedoel moord-arenas. De vlam is in de pan.

  Maar trek het je niet aan en houd ons op de hoogte wat er in Almere City (of all places) gebeurt. En daarom heen in de ruimste geografische zin. En laat dat stuk drek Schut niet bepalen waar jij een mening over mag hebben.

 4. Het kan kort of lang duren maar de aarde overleeft het wel, tenzij er natuurlijk een intergalactische snelweg wordt aangelegd.

 5. Paar korte vraagjes voor Josef en Marc :

  Wie zijn er verantwoordelijk voor het uitsterven van vele diersoorten ?
  Wie zijn er verantwoordelijk voor het broeikaseffect en de opwarming van de aarde ?
  Wie zijn er verantwoordelijk voor milieuvervuiling, dumpen van nucleair afval, olievlekken, massale sterfte van vissoorten, de plasticsoep in de oceanen, de ontbossing in Zuid Amerika en op Borneo (onder andere)
  Wie moorden elkaar op grote schaal uit, en nog wel met plezier ?
  Wie bedenken de meest walgelijke manieren om elkaar maar ook ander leven te doden ?
  Wie doden iedere week meer dan 33.000.000 of meer Jonge net geboren haantjes ?
  Wie doden massaal andere dieren voor consumptie en gooien meer dan de helft weg omdat dat niet wordt opgegeten?
  Wie veroorzaken honger in Afrika en armoede over de gehele wereld terwijl met een ander beleid iedereen op deze planeet gewoon gevoed kan worden?

  MENSEN.

  Je moet jezelf nogal belangrijk vinden wil je mijn opmerking over de inslag van een asteroïde, een natuurlijk fenomeen dat geheid nog ooit zal gebeuren genocide byproxy of moordzucht te noemen.

  Ik constateer dat het de Mens is die deze aarde en het leven op deze planeet al bijna twee eeuwen vakkundig naar de klote aan helpen is. Niet meer en niet minder.

  Kan je gaan lopen roepen dat je zo beschaafd bent maar dat ben je ten ene male niet.
  Dat is niemand van ons.

  Laat de arrogantie dat de mens belangrijk is in het universum eens varen. De mens is maar een zandkorreltje op het strand. Insignificant en niet ter zake doende in het grotere geheel der dingen in het heelal.

 6. Kort antwoord op je paar korte vraagjes: jij spoort dus echt niet.

  Los daarvan, stel ik nergens dat ik mij als zijnde ‘belangrijk’ zie. En wat arrogantie aangaat: lees je tekst nog maar eens terug.

  Overigens, mocht je het nog niet weten: ook jij bent een mens.

  – Hoeveel diersoorten heb jij uitgeroeid?
  – In welke mate ben jij verantwoordelijk voor het broeikaseffect en de opwarming van de aarde?
  – In welke mate ben jij verantwoordelijk voor milieuvervuiling, dumpen van nucleair afval, olievlekken, massale sterfte van vissoorten, de plasticsoep in de oceanen, de ontbossing in Zuid Amerika en op Borneo (onder andere)
  – Hoeveel mensen heb jij met plezier vermoord?
  – Hoeveel meest walgelijke manieren heb jij bedacht om elkaar maar ook ander leven te doden?
  – Hoeveel haantjes heb jij dood gemaakt?
  – Hoeveel consumptiedieren heb jij in je miserabele leventje geslacht en/ of weggekwakt?
  – In welke mate ben jij verantwoordelijk voor hongersnood?

  Hoe beschaafd/ arrogant ben jij, en hoe gedraag jij je als mens?

 7. Ik spoor inderdaad zo min mogelijk aangezien ik liever geen OV chipkaart gebruik.

  Je mag mij een mens noemen. Ik ben gewoon deel van een apensoort die toevallig kan praten en denken en die zelfbewustzijn heeft gekweekt in de evolutie. (dat ik van een andere planeet kom dan jij doet niet echt ter zake).

  De diersoorten die ik heb uitgeroeid ? Geen enkele of je moet een mierenhoop meerekenen en een wespennest.

  Ik rook dus die opwarming zit goed. Ik gebruik gloeilampen en electriciteit (groene).
  Verder rijd ik geen auto maar fiets, en gebruik geen openbaar vervoer als het even kan.
  Ik dump in regel geen nucleair afval maar heb regelmatig een boom omgezaagd om de open haard aan te kunnen steken. Ik vis ook niet. Plastic gooi ik in regel in een recycle container. Ik heb nog niemand met plezier gedood of vermoord. Gaat ook niet gebeuren.
  Tenzij ik aangevallen wordt en me in dodelijk gevaar bevindt. Al zal ook daar geen plezier bij komen kijken.
  Ik heb geen walgelijke manieren bedacht om anderen te doden. Wel bestudeer ik al jaren krijgskunde strategie en divers wapentuig en de historie ervan alsmede Militaire geschiedenis.
  Ik eet regelmatig een haantje en heb zelf ongeveer 100 kippen geslacht, twee koeien, een aantal hazen en konijnen, een fazant en een schaap. (opgroeien op het boerenland en een aantal jagers kennen werkt wat dat betreft prima.)
  Ik heb vrij weinig consumptievlees weg gekwakt. Een paar keer toen ik bedorven vlees kocht bij een slechte supermarkt.

  Ik ben verantwoordelijk voor de hongersnood in Afrika omdat ik te weinig geld overmaak elke maand naar hulporganisaties.

  Beschaafd acht ik mijzelf niet, arrogant kan iedereen me noemen die me niet kent en hoe ik me als mens gedraag gaat jou geen donder aan want ik ken je niet noch behoor je tot mijn vriendenkring. Ik kan je echter wel vertellen dat ik een dakloze altijd help, oude van dagen help oversteken en opsta voor hen als er te weinig plaats is de enkele keer dat ik wel van het O.V. gebruik maak. Ook laat ik regelmatig mensen voor en zeik ik niet als ik een keer moet wachten.

  Ik blaas echter niet hoog van de toren wat betreft het beter zijn dan anderen in het geval van het jezelf beschaafd noemen. De keren dat ik van de toren blaas zijn wanneer ik enorm domme onnadenkende mensen tegenkom zonder intellect.

  Net als Ina word ik ook intens verdrietig van wat mensen elkaar aan kunnen doen. Alleen zie ik zelf de mens niet als zegen voor deze planeet maar als een fout van de natuur en zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen, een pest.

  Dus zou het mij persoonlijk dan ook niet zoveel uitmaken als de natuur zou ingrijpen. Mijn eigen leven is leuk, maar niet belangrijker dan dat van de wereld. Ik zal dan ook niet snel een einde aan het leven maken, dat doet de natuur wel als de tijd daar is.

  JJBD.

 8. @Paul, moet jij je badedoek niet al klaar hebben? Hoor ik de Vogons al stampelen aankomen. Het is zomer hitch-hike tijd.

 9. Ik denk dat 9 van de 10 mensen van goede wil zijn. Voor de rest zijn gevangenissen bedoeld. ( nu zitten er vaak de verkeerde mensen in )
  Er is ook wel hoop :
  Toen de tweede wereldoorlog uitbrak, woonden er in Nederland nog maar half zoveel mensen als nu, en toch gebeurde het ergste van het ergste. We trekken nu echt niet meer ten strijde tegen Duitsers, Belgen, Spanjaarden, Fransen, Romeinen, Friezen, etc. Kennelijk kunnen mensen er overheen groeien. Geef ze iets dat ze niet willen verliezen en de strijd houdt op.

 10. “Ik spoor inderdaad zo min mogelijk aangezien ik liever….”

  Mooi, dan kunnen we elkaar de hand schudden.

  Leen ik even een stukje tekst van knutselsmurf: “Ik denk dat 9 van de 10 mensen van goede wil zijn.”

  Dat gaat voor mij ook op, derhalve is het nogal onzinnig om het e.e.a. door te trekken naar alle mensen – die ieders wel eens falen. Mede aangezien jijzelf ook niet bepaald “onschuldig” bent, gezien de rest van je reactie.

  Uiteindelijk gaat het om goede wil. En dat zít in de meeste van de mensheid. ‘Some people just want to see the world burn’. Anderen wensen, al dan niet vanuit onmacht/ teleurstelling, een complete wegvagen van de gehele planeet.

  Ik niet. Ik wil namelijk (ook) blijven doorgaan met: “Ik kan je echter wel vertellen dat ik een dakloze altijd help, oude van dagen help oversteken en opsta voor hen als er te weinig plaats is de enkele keer dat ik wel van het O.V. gebruik maak. Ook laat ik regelmatig mensen voor en zeik ik niet als ik een keer moet wachten.”

  En dan nog een beetje meer. Gewoon, omdat het moet en nodig kan zijn. Daar waar/ wanneer nodig. Pessimisme/ cynisme heeft andere plekken.

  __
  @Reinie, je spamt die site nu al meerdere jaren. En niet alleen hier op krapuul. Kom je aandacht tekort? Of lust je graag honing uit een potje?

Reacties zijn gesloten.