Angstpsychologie van Teeven gebouwd op drijfzand

Op 14 mei jl. vond Teeven het nodig om in het programma één op één angst te zaaien over de enorme tsunami aan vluchtelingen die dit jaar ons land zou overstromen. Flip van Dyke ontmaskerde deze vreemdelingenhaat aanwakkerende propaganda onmiddellijk.
Vandaag werd de analyse van Flip bevestigd door de halfjaarcijfers van het CBS. De toeloop van de Eritreeërs was zoals Flip al schreef eenmalig. Niets geen Tsunami.
Over deze nieuwe cijfers zegt Flip van Dyke:

Een bewijs dat het door de maatregelen komt ontbreekt echter in het CBS-stuk en dat zou je toch wel verwachten.

Opvallend is dat het aantal asielzoekers zonder Eritrea en Syrië is gedaald in juni. Syriërs maakte in juni de helft uit van het aantal asielzoekers.

De toestroom blijft dus ook niet onverminderd hoog, zoals angstzaaier Teeven de Kamer wilde laten geloven.
De Nationale Staats Omroep doet driftig mee aan de negatieve beeldvorming.
Alsof het een ramp is brengen ze de cijfers van het CBS met de kop “Meeste asielzoekers sinds 2001“, aan het eind van het bericht lezen we de logische en zeker niet verontrustende reden:

In 2001 lag het aantal asielzoekers hoog door de crisis in Kosovo en het geweld in Afghanistan en Irak. Daarna daalde het aantal asielaanvragen jaarlijks.

Net als toen is er ook nu sprake van veel geweld. Het geweld in Syrië is de grootste oorzaak van de extra asielzoekers en dat is gezien de afgrijselijke situatie daar natuurlijk volkomen normaal. Inmiddels zijn meer dan 3 miljoen mensen dit land ontvlucht. De eerste 100 van de 250 vluchtelingen die Nederland opvangt zijn vorige week aangekomen. Ook de 25 Euro per vluchteling bedoeld voor opvang in de eigen regio is minder dan een druppel op een gloeiende plaat.

Het is en blijft daarom een monsterlijke schande dat dit rioolbruine kabinet niet meer vluchtelingen uit deze regio toelaat. Nee, terwijl de vluchtelingen op gammele bootjes over de Middellandse zee op zoek zijn naar veiligheid, hebben we een brallende Fred Teeven die de noodklok luidt voor een niet bestaande tsunami, die burgers een beeld schetst van mogelijk nodige tentenkampen, oproept om vooral waakzaam te zijn voor verdachte zaken en rabiaat rechtse idioten die zich vrolijk maken over “dobbernegers”.

Om je kapot te schamen.

6 gedachten over “Angstpsychologie van Teeven gebouwd op drijfzand”

  1. Aha, goed dat dat nog eens even vastgelegd is, dat gelieg van Teeven.

  2. Nee, ik schaam me niet. Ik probeer in woord en daad er wat tegen te doen. Mijn kinderen bijvoorbeeld uitleggen wat vreemdelingenhaat is, waar het toe leidt en kan leiden. Ze weerbaar maken tegen fascisme en oorlogspropaganda. Door vluchtelingen te helpen waar ik kan. Het is niet veel maar alle beetjes helpen en dus heb ik noch volgens mij Ina of enig ander gewaardeerde medeschrijver bij Krapuul ook maar iets om zich voor te schamen. Teeven en die klootzakken die zijn gelieg klakkeloos verspreiden des te meer.

  3. Pingback: 4000 extra vluchtelingen, Fred Teeven weer in paniek | Krapuul

  4. Pingback: Fred Teeven (#VVD) paniekzaaier met opportunistisch xenofobe agenda | Krapuul

Reacties zijn gesloten.