MH17 en toch proberen je hersens te blijven gebruiken


Bij mij ligt dat net anders. Ik zie deze gebeurtenis niet als een oorlogsmisdaad. Ik heb wel verdriet en laat me ook, zo je wilt, meesleuren in het nationale rouwgevoel.

Ik ben niet iemand als massamoordverheerlijker Bart Schut, die 1 dag na het incident al twiette dat de Koninklijke Luchtmacht “full Gaza” moest gaan op de rebellen in Ukraïne. Hij heeft deze twiet inmiddels verwijderd. Nu staat er dit:


Dat vond hij kennelijk “beschaafder”. Maar ik heb nieuws voor Schut. Hij is geen havik, maar hij is een gier. Een gier laat het vuile werk door anderen opknappen en wordt dan gelokt door de geur van rottend vlees om zijn ding te doen. Zo rolt Schut.

Er waren ook wat parlementariërs die Rutte smeekten om De Special Forces in te zetten om Ukraïne even KNIL-stijl in te nemen met de VOC-mentaliteit.

Nu schreeuwt iedereen om sancties tegen Putin. Maar wat heeft Putin precies fout gedaan? Hij heeft de Russisch gezinde rebellen voorzien van wapentuig, of dat althans toegestaan. Maar de Russisch gezinde rebellen vechten tegen de fascisten in Kiev. Letterlijk. Dat is echt niet alleen retoriek. Ik zeg niet dat de Russisch gezinde rebellen zelf zuiver op de graat zijn. Maar tegen fascisten vechten ze. So much is true.

Ik herinner u eraan hoe de machtsovername in Ukraïne een feit was. Sluipschutters schoten zoveel mensen dood dat het too much werd en de machthebbers moesten vluchten. Achteraf bleek het niet zo duidelijk of het wel de regering was die achter het leeuwendeel van die moorden zat. Nee het waren misschien wel de opstandelingen, de huidige regering, de fascisten, hierbij toegejuicht door Hans van Baalen en Guy Verhofstadt.

Nou, en tegen die huidige machthebbers wordt dus gevochten door de Russisch gezinde rebellen. En wat doe jij als jij als Russisch gezinde rebel tegen de fascisten vecht?

Dan schiet je wel eens een vliegtuigje uit de lucht. Hier bijvoorbeeld, een week voor MH17. Zo doe je dat.

En waar rebellen vliegtuigjes uit de lucht schieten, is het misschien wel niet zo’n goed idee om daar zo’n kolos met 300 toeristen overheen te vliegen. Ik zeg gewoon maar wat. Ik beschouw dit dus niet als een “oorlogsmisdaad” van Russen of rebellen, maar meer als collateral damage van zo goedkoop mogelijk vliegen. Kapitalismus. Dat is een complottheorie die u vast nog niet had gehoord.

Kijk, nog zo’n zwakzinnige:

115 gedachten over “MH17 en toch proberen je hersens te blijven gebruiken”

 1. Jaha, en wat als zou blijken dat “Kiev” per ongeluk zélf het vliegtuig neergeschoten heeft hè, dan staan ineens Van Baalen en die Bart Schut flink voor paal en de rest van het tuig ook.

 2. Ik ben er van overtuigd dat het een ongeluk is, wie het ook gedaan heeft.

 3. Ik denk dat het waarschijnlijk de separatisten waren, maar dat kan ik uiteraard mis hebben. Degene die schoot zal gedacht hebben dat het een militair vliegtuig was. Wie vliegt er anders over een oorlogsgebied?

 4. Dat het een enorme vergissing was van degene die op die knop drukte lijkt me redelijk duidelijk. Helaas zijn we hier niet bezig met waarheidsvinding maar zien we de de EU en de VS een geopolitiek slaatje slaan uit deze zaak. Het is overigens nog maar de vraag in hoeverre Putin schuldig geacht kan worden aangezien er op de Oekraïense vliegbases die door de Separatisten werden ingenomen meerdere BUK systemen voorhanden waren. En ten tweede, aangezien er ook voormalig dienstplichtigen van het Oekraïense leger onder de Separatisten te vinden zijn kan het zeker zo zijn dat er een aantal getraind waren om met de BUK te werken.

  De EU, VS en de NAVO zijn al langer dan een jaar bezig met het uitbreiden van de EU richting Rusland en daar willen ze Oekraïne bijhebben. Of de regerende partij Svoboda nu de vlag van de 2e pantserdivisie van de Waffen-SS voert of niet.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Social-National_Party_of_Ukraine

  Kijk eens voor de grap op de NAVO facebook pagina :

  http://www.facebook.com/NATO?fref=ts

  Die loopt over van anti-Russische propaganda en oorlogstaal. Sinds de NAVO haar defensieve doctrine heeft losgelaten (Iraq, Afghanistan, Libië) heeft de organisatie afgedaan. Het is een tool geworden in handen van de Neo-Liberale fascisten die Europa leiden. De conglomeraten van bedrijven die de globalisering inzetten voor hun eigen machtswellust.

  En daar trappen grote delen van de bevolking in. Omdat ze in slaap gesust zijn met economische voordeeltjes en consumentisme. Het is zelfs al zo dat er plannen zijn om Universiteiten alléén nog dát onderzoek te laten doen waar bedrijven van vinden dat het nuttig of noodzakelijk is.

  Iedere roep om oorlog of militaire actie waar dit geen in VN verband georganiseerde afgrendeling door bijvoorbeeld blauwhelmen van de crash site zodat er onderzoek kan worden gedaan zonder gerotzooi wan wie dan ook met de wrakstukken is misdadig te noemen.

  En dus is het logisch en noodzakelijk om deze Gieren zoals hierboven beschreven zijn in de gaten te blijven houden en aan de schandpaal te nagelen, wanneer en waar dan ook.

  De emotie kan dan wel begrijpelijk zijn, het uiten van dit soort walgelijke opmerkingen als die van Paternotte en Schut is misdadig tot in de grond.

  Maar sinds we vrijheid van meningsuiting hebben stel ik voor om Paternotte en Schut naar Oekraïne te sturen met twee Kar98 karabijnen, in Duits Uniform en met een Kübelwagen. Kunnen ze de Separatisten een lesje leren en de Duitse veldtocht van 1941-1942-1943 nog eens dunnetjes overdoen. En mochten ze veilig thuiskomen krijgen ze hun welverdiende Ijzeren Kruis eerste klasse en hun Krimschildje of het Kubanschild, afhankelijk van hoe ver ze komen met hun autootje.

  http://www.military-awards.eu/germany-ww2/5-kampanijska/images/07/kuban1.jpg

  http://i.piccy.info/i7/65825d3b8874915e38237fe60d92754d/4-76-803/64026199/3487331088_800.jpg

 5. Ik zal wel een lakei van Jeroen zijn maar ik vind dit stuk briljant. Vooral dat van die gier want zo is het precies. Complimenten Jeroen.

 6. Dat het een vergissing is geweest is weliswaar mogelijk, maar niet bepaald waarschijnlijk. Een passagiers- of vrachtvliegtuig zendt een bepaald signaal uit dat door radar wordt opgepikt. Zelfs een volslagen amateur zal op de radar kijken alvorens een raket af te schieten, want anders kun je natuurlijk never nooit een doelwit op zo’n grote afstand raken. Nee, persoonlijk denk ik eerder in de richting van opzet, van de false flag-achtige soort.

 7. Die gedachte begrijp ik ook wel, alleen niemand die daar belang bij heeft.j

 8. @Jeroen: Bijvoorbeeld. Maar Rusland beweert dus dat er een Oekraïens militair vliegtuig bij MH17 in de buurt vloog, maar dat past blijkbaar dusdanig niet in ‘het plaatje’ dat het enkel compleet genegeerd wordt.

 9. Die foto van die raketinslag doet behoorlijk authentiek over maar dan nog als was het een vliegtuig van Kiev, dan was het dus het een false flag om de rebellen in diskrediet te brengen? Dat vliegtuig hoorde daar gewoon niet dat is mijn punt.

 10. Laten we niet langer naief zijn en een FF zien voor wat het is. Jeroen: ‘Die gedachte begrijp ik ook wel, alleen niemand die daar belang bij heeft.j’. Hoezo niemand? De Cui bono vraag is veel gesteld en het antwoord is duidelijk: de novo’s in Oost Ukraine en de Russen in Rusland hebben hier geen belang bij. De Ukies in Kiev en hun sponsors in de VS en Duitsland hebben er daarentegen wel belang bij en ze zullen tot het uiterste blijven volhouden dat de schuld bij de Novo’s (en daaracher Poet) ligt. Maar de bewijzen die het tegendeel bevestigen stapelen zich op. Zelfs onze lachebekje, die al lang gebriefd is over de VS radar informatie en vermoedelijk ook die van de Russen, houdt zich op de vlakte.

 11. ‘niet zo’n goed idee om daar zo’n kolos met 300 toeristen overheen te vliegen.’

  Er waren ook vliegtuigmaatschappijen die omvlogen. Maar Malaysia Airlines heeft ernstige financiële problemen. Welke optie kies je dan als ondernemening? Precies, je gokt met mensenlevens.

 12. Cui bono is gewoon crap. Niemand profiteert hier van tenzij je het een ander in de schoenen kan schuiven. En dat is dit keer wel bijzonder ingewikkeld. Ben best alu enzo maar ik heb ook mijn grenzen.

 13. O.k., je bent ‘Kiev’ en haalt een burgervliegtuig neer met de bedoeling dat je vijand daar op aangekeken wordt. In de dagen daarna papegaait iedereen elkaar na en ook al is er geen enkel bewijs, iedereen gelooft dat de rebellen e/o Putin erachter zitten. Ben je dan in je opzet geslaagd, of niet?

 14. Ik geloof niet dat er opzettelijk een vliegtuig met passagiers is neergeschoten door wie dan ook. Alle centimeters op de aardbol worden voortdurend bekeken dus dit zou altijd uitkomen.

  De politieke consequenties zijn pas naderhand een rol gaan spelen, een soort damage control vindt nu plaats, want iedereen heeft hier schade van. Het gerommel met bewijs zou wel eens goed uit kunnen komen voor alle partijen.
  Dat de ratten uit hun holen komen en krijsen om oorlog zegt alleen iets over die ratten. Warmongers zijn het, tuig is het. Zoals hierboven in die tweets.
  Met excuses aan de ratten.

 15. Kiev kon geen luchtdoelraket afschieten waren te ver weg. Dus die deden die straaljageraanval zogenaamd. Alleen ziet een aanval met een straaljager er anders uit dan een luchtdoelraket.

 16. Ik heb het over dit artikel http://www.ft.com/cms/s/2/1d6a9ac2-10e3-11e4-b116-00144feabdc0.html#axzz388QQjCsK

  “High quality global journalism requires investment. Please share this article with others using the link below, do not cut & paste the article. See our Ts&Cs and Copyright Policy for more detail. Email ftsales.support@ft.com to buy additional rights. http://www.ft.com/cms/s/2/1d6a9ac2-10e3-11e4-b116-00144feabdc0.html#ixzz38EYE6Zt1

  Two defence analysts in London and a former military pilot who have studied the picture corroborated the claim by a local man, who said he had served in the military, that much of the damage was consistent with a missile strike.”

 17. Een luchtdoelraket ontploft in de buurt van het vliegtuig terwijl een straaljager gewoon dwars door een vliegtuig heenschiet.

 18. Ina, even een korte technische update voor je.

  IFF werkt niet bij Russische luchtdoelraketten noch heeft een Civiele Boeing dit systeem aan boord. Wat een Civiel vliegtuig wel aan boord heeft is een transponder maar dat signaal hoeft niet per-sé door de radar van een BUK systeem opgepikt te worden of zelfs maar als civiel te worden geïdentificeerd. Een buk is deels fire and forget. Dat betekent dat tot een zeker hoogte de raket geleid is vanaf de grond en daarna zelfstandig gaat werken als ie een lock heeft.

  Meer over transponders hier :

  http://en.wikipedia.org/wiki/Transponder_%28aeronautics%29

  Het BUK systeem hier :

  http://en.wikipedia.org/wiki/Buk_missile_system

  en IFF (Identification Friend or Foe) hier :

  http://en.wikipedia.org/wiki/Identification_friend_or_foe

 19. Anti-fascistisch geleuter. Het fascisme-in-uitvoering op de rampplaats blijft buiten schot; de suggestie wordt gewekt dat de separatisten een gerechtvaardigde strijd voeren tegen een fascistisch regiem. Oekraine is, leuk of niet, een zelfstandige staat, die willens en wetens wordt gedestabiliseerd door Poetin’s Rusland die die onafhankelijkheid een historische vergissing vindt met, zo blijkt, fatale gevolgen. Als inderdaad een Oekraiens militair toestel met 50 mensen uit de lucht was geschoten, zoals al eerder gebeurde, had er bovendien geen haan naar gekraaid. Pieter Storms schreef na de annexatie van de Krim een verhaal dat duidelijk maakte hoe gemakkelijk iemand zich voor het verkeerde karretje kan laten spannen: http://www.ravotr.nl/2014/03/11/oekraiene-fascisme-antifascisme-antifascisme-3/

 20. @Jeroen: “Kiev kon geen luchtdoelraket afschieten waren te ver weg.” Hoe weet je dat? Volgens satellietbeelden stonden er meerdere lanceerinstallaties in dat gebied, Kievse milities lopen daar overal rond, plus nog de mogelijkheid van ‘remote control’ die jij noemde.
  “Alleen ziet een aanval met een straaljager er anders uit dan een luchtdoelraket.” Ik weet niet waarom dat niet mogelijk zou zijn (straaljagers kunnen toch allerlei raketten lanceren?), maar de vraag is vooral wat dat ding daar deed.

 21. @JJB: “maar dat signaal hoeft niet per-sé door de radar van een BUK systeem opgepikt te worden of zelfs maar als civiel te worden geïdentificeerd.” Dat is onzin: militaire radar maakt altijd gebruik van zoveel mogelijk beschikbare radargegevens, zowel militaire als civiele, omdat je situaties als deze niet wil meemaken.

 22. Ik blijf erbij dat het voor een false flag veel te ingewikkeld was en met te weinig resultaat en ik blijf erbij dat er zich fascisten bevinden in de huidige macht van Kiev.

 23. Ik ben het met Jeroen eens. Dit ziet er eerder uit als een catastrofale vergissing. Soms zijn de dingen echt zoals ze lijken.
  Het is wel erg jammer dat, ongeacht wie er nu werkelijk schuldig is, deze bijna driehonderd doden vanaf het bekend worden van het nieuws door alle partijen tot op het uiterste geïnstrumentaliseerd werden en worden.

 24. @Jeroen :
  Ik deel je mening. Al dat complotdenken brengt mensen geen steek verder. De simpelste verklaring is – zoals meestal – de meest waarschijnlijke.

  @Joke Mizée :
  Militaire deskundigen hebben deze week uitgelegd dat het onafhankelijk opererende mobiele raketlanceersysteem niet gekoppeld is aan civiele computersystemen die informatie over passagiersvliegtuigen bevatten. Met een “niet op mij schieten, ik ben onschuldig” signaal, zou je zo’n mobiel systeem even uitschakelen ? Ik denk het niet. Als het het signaal al snapt, zit er waarschijnlijk ook een knopje op om het te negeren.

 25. Joke helaas klopt dat niet.

  De Russische systemen zijn niet ingesteld op alle Westerse civiele systemen en de Westerse Patriot raketten zijn niet ingesteld op alle Russische civiele vliegtuigen. Natuurlijk zal er best wel een onderscheid te maken zijn maar er is geen automatische detectie waardoor een raket zichzelf vernietigt als ie een burgertoestel in de gaten krijgt.

  Vergelijk deze gebeurtenis met het tot zinken brengen van een Engels schip tijdens de Falkland oorlog door een Franse exocet raket die aan Argentinië was verkocht. De Britse radar zag het ding niet aan voor vijandelijk aangezien niemand de IFF codes had veranderd in het Franse wapen.

  Overigens geven de Amerikanen de Russen nu NIET meer de schuld van het schieten zelf. Wel het faciliteren van het wapen aan de Separatisten.

  Ik denk nog steeds tragisch ongeluk, temeer daar een dag eerder een flatgebouw in het gebied waar de BUK werd geplaatst door een Oekraïense straaljager was beschoten met raketten.

 26. @knutsel @JJB:
  Waar baseren jullie überhaupt op dat het rebellen waren die het BUK-systeem bediend hebben, terwijl het daar wemelt van de Ukies?

  Een civiel toestel zegt niet ‘ik ben vriend / vijand’ maar ‘ik ben MH17, Malaysian Airlines, op die en die route met zoveel knopen’. Misschien dat militaire radar geen toegang heeft tot civiele systemen van het andere machtsblok, maar civiele radar zal toch echt wel kunnen communiceren met civiele toestellen wereldwijd. Militaire radar maakt gewoon gebruik van de informatie van de eigen civiele systemen om de identiteit van toestellen te bepalen.

  Enfin, er liggen nog veel teveel onbeantwoorde vragen en onbewezen claims om iets te kunnen zeggen over de toedracht.

 27. @Joke Mizée :
  Nogal logisch : vergelijk het met het doodschieten van een duif. Stonden ze met z’n allen toevallig naar de lucht te kijken, en kwam er toen opeens een toestel naar beneden vallen, precies in hun gebied ?

  Een militair toestel kan ook “ik ben MH17” zeggen. Als dat zou helpen tegen raketten, was het een koopje. Zonder koppeling met een luchtverkeersleiding weet je echter niet of het waar is.

 28. @knutsel: Ik kan je niet volgen over die duif. Iedereen kan die BUK bediend hebben, we weten nog niet eens waar die dan precies zou hebben gestaan, dat heeft nog geen hogere status dan ‘van horen zeggen’.

  “Een militair toestel kan ook “ik ben MH17″ zeggen.”
  Ja, maar zou je dan niet aarzelen?

 29. Joke, ik baseer me op militaire informatie en frontkaarten die ik via diverse kanalen aanboor. Daarop is duidelijk te zien dat de stoot die het geregelde Oekraïense leger maakt via het zuiden van Donetsk komt. Ten tweede heeft het geregelde Oekraïense leger nu geen BUK nodig aangezien de Separatisten geen jachtvliegtuigen of aanvalshelikopters bezitten en de Russen daar niet mee van plan zijn te helpen aangezien dat direct tot een reactie van de Internationale Gemeenschap zou leiden. Dat is namelijk militaire interventie en dat wordt meteen gespot.

  Niet iedereen kan die BUK bediend hebben aangezien het een systeem is waar je de nodige instructie voor moet hebben gehad. Het is niet een schoudergelanceerd wapen als een stinger dat iedere idioot kan bedienen. We weten vrij zeker waar de BUK stond namelijk bij Snizhnoye. Daar zijn beelden van. Sattelietbeelden van de USA maar niet geconfirmeerd. Net als Russische beelden die het tegendeel beweren.

  Overigens communiceert radar niet. Radar werkt op een geheel andere manier. De Transponder zendt het signaal niet naar de radar.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Transponder

  Een toestel kan zeggen wat het wil. Als een luchtdoelraket wordt afgeschoten op dat toestel betekent dat niet dat het niet geraakt zal worden. Die dingen zijn of radargeleid of hittezoekend.

  De meest logische conclusie is een vergissing. Zou er bewijs komen voor Oekraïense luchtactiviteiten met militaire toestellen die dag in die regio wordt de kans op een vergissing nog vele malen groter.

  Overigens zijn meer journalisten op zoek naar de exacte locatie :

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10984530/MH17-the-clues-which-may-lead-to-missile-launch-site.html

  Hadden de Separatisten meteen toegegeven, excuses gemaakt en alle assistentie geleverd, en had Putin niet de belachelijke opmerking gemaakt dat dat nu eenmaal gebeurt in gebieden waar het oorlog is was er van de kant van de Internationale Gemeenschap een geheel andere reactie gekomen dan nu. Maar omdat de Separatisten geen geregeld leger vormen maar min of meer een bende losgeslagen individuen met te dure speeltjes geleid door voormalig of nog steeds in actieve dienst zijnde FSB agenten en huurlingen met de RUSSISCHE nationaliteit is dit zo faliekant misgegaan.

 30. @JJB: “Ten tweede heeft het geregelde Oekraïense leger nu geen BUK nodig aangezien de Separatisten geen jachtvliegtuigen of aanvalshelikopters bezitten [.]”
  Laat dat nu exact een van de vragen zijn die Rusland beantwoord wil zien: waarom de Ukies met die dingen aan het slepen waren (want volgens hun gegevens was dat zo) terwijl ze ze daar helemaal niet nodig hebben.

  “Niet iedereen kan die BUK bediend hebben aangezien …”
  Duh. Ik bedoel dus dat het net zo goed de rebellen als Kiev kunnen zijn geweest.

  “We weten vrij zeker waar de BUK stond namelijk bij Snizhnoye. Daar zijn beelden van. Sattelietbeelden van de USA maar niet geconfirmeerd. Net als Russische beelden die het tegendeel beweren.”
  Lees nou eens wat je schrijft: het is helemaal niet ‘vrij zeker’, want er zijn twee strijdige bronnen.

  “Overigens communiceert radar niet.”
  O.k. o.k., het is compatible met (bevriende) civiele systemen. Er wordt zoveel mogelijk beschikbare radarinformatie verzameld en geïntegreerd om tot een goede afweging te komen, dat is wat ik wou zeggen.

  “Zou er bewijs komen voor Oekraïense luchtactiviteiten met militaire toestellen die dag in die regio wordt de kans op een vergissing nog vele malen groter.”
  Ja, maar dan moet ook Oekraïne zich verantwoorden over het gedrag van hun toestel in de buurt van een passagiersvliegtuig. (Overigens wel op een paar kilometer afstand, dus het is ook weer niet zo dat je per ongeluk de een raakt als je op de ander mikte.) En mocht die Su-25 een raket op MH17 hebben afgeschoten, dan wordt die ‘kans’ op een vergissing van de rebellen ineens nul. Het gaat hier niet om kansen, maar om wat er in werkelijkheid gebeurd is.

 31. Ik ga vooralsnog uit van het US sattelietbeeld. Zij hebben toch een iets betere technische informatievergaring.

  Verder wacht ik het onderzoek op de wrakstukken af voordat ik echt een oordeel kan vormen. Zelfs aan het residu van de explosieve lading kan men zien wat het precies geweest is. Een luchtdoelraket heeft andere springstof en een ander verspreidingspatroon van de scherven als een SA-11 of 18.

  Overigens is dit een redelijk kaartje van de militaire situatie aldaar al is die in beweging en is een deel van de Russische troepen al wat verder weg van de grens gestationeerd :

  http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/files/2014/05/RUSI-600_promo-1.jpg

 32. Nou nou, Clingendael kunnen ze wel opheffen zeg. Sowieso, maar met zoveel deskundigheid op Krapuul een totaal overbodig instituut geworden.

 33. Raar dat bij die “vergissing” van de Amerikanen waarbij die een toestel van Iran Air neerschoten er nooit om sancties geroepen werd ..

  Ik ken een van de slachtoffers héél oppervlakking , een vriend van een vriend ,maar voor mij blijft dit toch “ver van mijn bed “…

  Ik denk dan ook dat de hyperbole reactie eerder voorkomt uit de Nederlandse emontionele armoede , zo desperaat op zoek naar iets wat de leegheid te vullen dat dit plotseling een “collectief rouwprocess ” moet worden ..

 34. @Al B.

  Dat van die emotionele armoede dat hoorde ik twee dagen geleden iemand zeggen maar toen ging het over de Palestijnse slachtoffers van de oorlogsmisdaden van Israel. De Palestijnen zouden die doden aangrijpen om de leegte in hun leven te vullen…

  Die opmerking twee dagen geleden uit de mond van een Israelische zionist was net zo walgelijk als die opmerking uit jouw mond nu is. Het legt een volkomen gebrek aan empathisch vermogen bloot.

 35. Fred:

  Ga eens inhoudelijk in op wat Bakra zegt in verband met de selectieve verontwaardiging? Bij Iran was het: “foutje bedankt”. toen was het de VS. Niets aan de hand, beetje vervelend.
  Nu wordt er zelfs gegild om oorlog.

  Leg eens uit waar hem dat in zit? Kan je best aan je andere reacties te lezen.

 36. Jullie lopen achter, Obama heeft besloten dat het stommiteit van separatisten was.

 37. Zoveel vakkennis hier …
  Ik ga ook mijn steentje bijdragen aan het Klugscheißern:
  Raketsystemen, of de bedieners, reageren niet op transponders omdat die makkelijk om te programmeren zijn.

 38. Persoonlijk vind ik dat we tijdens een dag van Nationale rouw eerst respect voor de onschuldige slachtoffers en respect voor het rouwproces van hun nabestaanden moeten vertonen.

 39. Heb deze discussie over hersengebruik niet zelf opgestart, doch probeer ik iets logisch bij te brengen.

  @JJB, “Ik ga vooralsnog uit van het US sattelietbeeld. Zij hebben toch een iets betere technische informatievergaring.”

  Malaysian Airlines verliest een tweede toestel in paar maanden. Gelet op je bewering JJB, heb je dan een verklaring waarom deze door je aangeprezen technische superioriteit NOOIT satellietinformatie, foto’s of wat dan ook informatie verschaft heeft aan de onderzoekers en iedereen die bijgetrokken is geweest om deze ramp op te lossen en toestel MH370 überhaupt te kunnen vinden?

  Nu beweer je dat ze elke raket, lucifer, vlammetje of wat dan ook kunnen observeren.

  MH370 is nog niet gevonden, toch?

 40. Het hersengebruik zit m met name in het niet om bloed krijsen, niet om met militaire precisie de exacte oorzaak vast te stellen.

 41. @Jeroen, helemaal met je eens. Om bloed, wapeningrijpen krijsen altijd zombies en/of Gladio leden indien buitenlanders ermee betrokken zijn.

  Op deze Nationale rouwdag vandaag naast de slachtoffers van MH17, herdenk ik ook de jongen Rishi die door onnodig geweld het leven op een treinstation moest verlaten.
  Herdenk ik ook alle onschuldige slachtoffers van Tristan van Vlis die koelbloedig afgemaakt werden door deze moordenaar.

  Nederland heeft weinig tot nu toe erbij stil gestaan. Nu is het moment iedereen te herdenken en het natiegevoel afgezien van alle kleurverschillen op te zoeken.
  Voor het goede, niet voor het kwade dat ultrarechtse PVV -zombies jarenlang streven.

 42. Dit is nu het product van rechts wanbeleid WORLD WIDE! Thx for nothing Havikjes overal ter wereld.

  En ze willen nog meer bloed zien. Bom erop! lees je dikwijls ze hebben geen flauw idee wat dat voor een gevolgen heeft. Dan krijg je een bom terug.

  En wie is dan de lul. Juist Henk en Ingrid en niet die rechtse warmongers. Naast hun milieu destructie ook dit WEER!

  Die dode tak figuren. BAH!

 43. @ LRD : Heb jij ooit iets zinnigs gehoord uit de mond van de Clingendael figuren zoals Ko Colijn en Rob de Wijk die steevast op de TV als “Deskundigen” worden gehoord ? Ik luister wat dat betreft liever naar Generaal B.D. van Kappen, Generaal B.D. van Uhm, Generaal B.D. Dick Berlijn en Militair Historicus Christ Klep of de Sectie Militaire Geschiedenis. Die hebben verstand van militaire zaken. Voor Geopolitiek in groter historisch verband moet je bij Clingendael zijn.

 44. Nexus M :

  De MH370 verdween van de radar en men heeft zeer zeker een idee(door sattellietgebruik) van waar ongeveer het toestel in de Pacific kan zijn gedonderd. Men heeft het alleen nog niet gevonden. En Satellieten van militaire aard zullen eerder brandhaarden in de gaten houden vanuit soms geostationaire banen dan de Oceanen. En zoals we van MH370 hebben geleerd is radar niet volledig werelddekkend. Vandaar dat men nu sattelietsystemen wil gaan inzetten die de transpondersignalen of een apart signaal per vliegtuig wereldwijd in de gaten gaan houden. Een soort GPS systeem, maar dan anders.

 45. “Ik denk dan ook dat de hyperbole reactie eerder voorkomt uit de Nederlandse emontionele armoede , zo desperaat op zoek naar iets wat de leegheid te vullen dat dit plotseling een “collectief rouwprocess ” moet worden .. – ”
  @Al Bak, precies. Ik ben ook erg benieuwd naar hoeveel Russische winkeliers er door de racistische hufteromroep POWNed en de andere nazi-horden zullen worden lastig gevallen…
  De burgemeester van Hilversum heeft naar ik heb begrepen besloten de rechtsstaat maar af te schaffen en opgeroepen de dochter van Poetin te deporteren….
  ‘Je kunt kinderen niet aanrekenen wat hun ouders gedaan hebben’ is zoooooooo 2002…..

 46. Dank je JJB, kwou alleen even aantonen dat er de technische superioriteit is meer vermeend dab daadwerkelijk reel.

  Op dit moment schijnt alle hetze tegen federalisten/Rusland/Poetin meer op insinuaties te liggen dan op harde feiten.
  Die zijn nergens te bekennen.

  Het is veel zeggend dan wat voor fact-free rechtse heiza is in Nederland ontstaan.
  In de volgende serie de Krystalnacht Dutch variant?

 47. Nexus, begrijp ik volkomen. Ik ga dan ook nog geen vingerwijzingen doen maar wacht het onderzoek van de NTSB/AAIB/FBI en OVV af. Van daar uit kunnen we wellicht via residu of anderszins achterhalen wat voor raket het is geweest, welke lading, welke springstof.

  Wie is een ander verhaal.

  En de boosheid van de pilotenorganisatie dat het mogelijke gevaar door een aantal landen niet bekend werd gemaakt acht ik terecht.

 48. Om de gebruikelijke Nederlandse staatspropaganda te doen ondersteunen is het meest verbazingwekkende dat er geen enkel bewijs komt dat de zogenoemde federalisten/separatisten MH17 zouden hebben neergehaald. Ze zijn wel degelijk in staat straaljagers op een hoogte van 3000 m neer te halen, doch nooit een vliegtuig op meer dan 10.000 meter hoogte. Ze hebben gewoonweg niet de middelen ervoor.

  Daar tegenover hebben we de harde feiten die de Nederlandse staatspropaganda tegen spreken, daarom worden ze nergens gepubliceerd:

  1. MH17 moest oorspronkelijk ver ten zuiden van de oorlog gebied gaan vliegen. Op het laatste nippertje hebben de piloten van MH17 van de Oekraïense controleur de opdracht gekregen om boven het oorlogsgebied te moeten blijven vliegen.

  2. MH17 vloog oorspronkelijk rond de 10565m hoogte in hun luchtcorridor. Gelijk met de koers verandering volgens bevel van de Oekraïense controleur, hebben de piloten van MH17 het bevel gekregen om hun hoogte te doen verlagen tot 10.000 meter boven het oorlog gebied. Wie verzint zoiets?

  3. Er is op dit moment een poging om bovenstaande feiten te doen verdoezelen van de kant van officieel Kiev – alle gegevens in verband met dit vlucht zijn verdwenen of meteen geconfiskeerd door de ultra-rechtse veiligheidsbendes die Kiev besturen. Dit is in schril contrast met de openheid van gegevens die de Russische kant heeft gegeven omdat ze niets te verbergen hebben. De Amerikanen hebben openbaar toegegeven over geen enkel feit op dit moment te beschikken, behalve vermoedens.

  4. De operatie met het neerhalen van de MH17 schijnt weer vanuit de ultra-rechtse kant van Kiev uitgevoerd te zijn. Een van de daar op dit moment heersende extreem-rechtse oligarchen – de oligarch van Donetsk genoemd Igor Kolomiskyi zou over een zelfstandig eigen leger beschikken met zware wapens, tanks, BUK’s enz. die hij tegen de opstandelingen gebruikt. Deze groep heeft zich reeds schuldig aan allerlei soorten misdaden tegen de menselijkheid gemaakt en ze zullen nergens voor gaan stoppen.

  Nu is het aan onze befaamde veiligheidsdiensten om de spoor te gaan volgen en de daders te pakken zodat gerechtigheid plaats kan vinden. We kunnen sinds jaren mensen overal ter wereld gaan arresteren en ontvoeren, toch?

  QUI BONO?

 49. Van de Telegraaf kun je het verwachten, maar nu vliegen bij de Volkskrant de haviken ook met luid rumour over.Ontluisterend.

 50. In de Nederlandse media, Telehaat en AD voorop, glanst de anti Rusland haat je van de voorpagina tegemoet! Als je de achterlijke oorlogshitsers en hun goedgelovige amoebe-aanhang moet geloven heeft Poetin hoogstpersoonlijk het toestel neergeschoten.Ach het kan allemaal nog veel erger. Reagan was nog veel incompetenter dan Putin. Reagan weigerde zijn vakantie af te breken 31 jaar geleden toen de Russen een, naar ik meen Koreaans toestel neerschoten. Het duurde ongeveer 4 dagen voordat Reagen reageerde. Ook toen de V.S. een Iraans toestel met 290 mensen uit de lucht knalden weigerde Reagan wederom zijn vakantie af te breken, ontkende het net zoals de Russen toen en als klap op de vuurpijl had Reagan een medaille in petto voor de gek die het toestel neerschoot. komt nu als een duveltje uit een doosje, CDAer nietwaar, Jaap de Hoop Scheffer ook nog even een drol draaien om de oorlogsindustrie een pleziertje te doen. Niet meer bezuinigen op defensie jubelt de hitsige John Wayne imitator zonder zich te realiseren dat de oorlogsindustrie als veroorzaker en het soldatenvoetvolk als uitvoerder een van de grootste veroorzakers van oorlog en oorlogsleed is! Nederland verleent belastingfaciliteiten aan wapenhandelaren op de Zuidas. Holland Signal is een grote fabrikant van oorlogstuig. Frankrijks deplorabele economie vereist een injectie middels levering van oorlogstuig aan Rusland. Cameron moest zijn dampende keutel intrekken toen bleek dat wapenleveringen een substantieel onderdeel van de Engelse economie zijn! Zullen we het maar niet over de wapenindustrie in de V.S. en China hebben! In de V.S. schijnen de scholen een uitgebreide ervaring te hebben met het gevolg van wapenwinkels in de wijk. Als regeringen met een dikke vinger in de wapenhandel, zeg maar handel in dood en verderf, net zoveel energie en geld in onderwijs en gezondheidszorg staken waren er geen arme mensen op de wereld. Had ieder kind een goede toekomst! Daarom komt het gespuis wat heden ten dage weer volop de media vervuild en zich onze regering noemt, mij mijlenver de strot uit! En laat dat nu voor 99,9% rechts tuig zijn!

 51. Zoals ik regelmatig heb geschreven is hier een veel groter Geopolitiek spel bezig en al langer dan vandaag of dan het crashen van MH-17.

  Wie het gedaan heeft ? Zou het niet weten. Dat laat ik graag aan de onafhankelijke onderzoekers over.

  Of de VN het voor elkaar krijgt een bewakingsmissie op te zetten zonder de Russen ?
  Dat lijkt me sterk. Groot probleem echter is dat als de Russen ook troepen leveren er controle op moet zijn dat die lui ook daadwerkelijk weer vertrekken.

  Er zou zelfs een scenario kunnen worden bedacht waarin Putin Oost-Oekraïne binnenvalt om “De rampplek te beveiligen” En dan zou de pleuris geheid uitbreken.

  Ik ben niet voor de Separatisten noch voor de regering in Kiev. Ik vind beiden even debiel aangezien ze het schijnbaar leuk en interessant vinden om met wapens te spelen en elkaar te doden. Zelfs het Oekraïnse parlement loopt regelmatig onderling te knokken met elkaar. Let wel, VOLWASSEN mannen en vrouwen die met elkaar op de vuist gaan in het parlement. We kennen dit bij hoge uitzondering van een aantal andere landen
  maar zodra je de term “Ukranian parliament fight” invoert op youtube zul je zien hoe dodelijk kinderachtig die lui daar zijn. Verdienen dat soort lui bij de EU getrokken te worden door de EU en de NAVO ? Vergevorderde plannen bestaan al lang hiervoor.

  In mijn ogen, nee. Die gasten wil ik niet in de EU hebben. NOOIT.

 52. Frankie stop jij eens heel snel met je debiele getrol en de uitroep dat er geen vliegtuig neergeschoten is ? Je klinkt net als die geschifte rebellenleider die zei dat de mensen die gevonden waren al dagen dood waren geweest. Waar zijn die vermiste mensen die op vakantie gingen dan nu ? In een soort FEMA kamp afgemaakt door de Illuminati ?

  Jeroen, Ik zie er weer eentje. Gaarne actie, zie bovenstaande berichtjes over een zogenaamde hoax.

  LRD. Nee de EU zijn helemaal geen fijn zootje. Maar om dat niet fijne zootje nu te gaan uitbreiden met nog meer niet fijne zootjes lijkt me niet verstandig.

  Overigens voor diegenen die geïnteresseerd zijn in dat vreemde logo dat vaak te zien is bij de Oekraïners in het parlement en op de tv moet je dit maar eens lezen.

  http://militaryhistorynow.com/2014/03/03/stuck-in-the-middle-the-forgotten-and-bloody-history-of-the-ukrainian-insurgent-army/

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Insurgent_Army

  Het logo met de drietand is overigens al sinds het jaar 900 AD een wapenschild daar.

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Lesser_Coat_of_Arms_of_Ukraine.svg

  Ook hier zie je weer dat de geschiedenis van de regio leren kennen en bestuderen tot diepere inzichten kan leiden over het conflict aldaar waar dit passagiersvliegtuig het slachtoffer werd.

 53. Zal wel Frankie, ik negeer jou even.

  Aan de anderen die wel serieus willen discussiëren.

  Ook net binnen. De Oekraïnse regering is afgetreden.

  http://www.nytimes.com/2014/07/25/world/europe/ukraine-parliament-takes-step-toward-elections.html?_r=0

  Dit komt steeds dichter bij WOIII.

  Ze zijn helemaal gek geworden daar.

  Overigens moeten we nog een extra dag van nationale rouw instellen :

  http://www.hln.be/hln/nl/31172/Rampvlucht-MH17/article/detail/1958073/2014/07/24/Nederlands-gezin-rouwt-na-crash-MH17-om-hond-Quinta.dhtml

 54. Leer spellen.

  Het is hen. Hun is een bezittelijk voornaamwoord. Verder is het jouw visie en niet jou visie. Youtubers hoort aan elkaar, het is een Engelse term. Reacties is zonder apostrof.

  Als je je opmerkingen over het niet gebeurd zijn van deze vliegramp als cynisch of satirisch bedoelde had je dat duidelijker moeten maken.

 55. Ik kijk in principe niet naar video’s van complotfantasten. Hooguit om een keer goed te kunnen lachen. Dat ben ik aan de Illuminati verplicht.

 56. @JJB: Het is mij even totaal onduidelijk wat het aftreden van de Oekraïense regering te maken heeft met het dichterbij komen van WOIII.

 57. Dus je bent er van overtuigd dat er geen vliegtuigcrash is geweest.

  Nee dan weet ik even genoeg. Je gaat weer op de negeerstand.

  Goedenavond.

 58. Joke :

  Het aftreden van de Oekraïense regering net nu er een burgeroorlog woedt en er een internationale crisis speelt rondom MH-17 en de eventuele Russische betrokkenheid daarbij gecombineerd met een mogelijke Politiemissie in VN verband waarvoor vandaag de Luchtmobiele Brigade haar verloven zijn ingetrokken en het feit dat we niet weten hoe de Separatisten of de Russen op een Militaire aanwezigheid in het rampgebied waar ook nog wordt gevochten gaan reageren vormen allemaal mogelijke ! opmaten tot een Internationaal conflict dat uitgevochten zou kunnen gaan worden tussen de NAVO en de Russen, en wel op Oekraïens grondgebied.

  Dat zo’n conflict mogelijk niet beperkt zal gaan blijven tot dat grondgebied is een reële mogelijkheid. Derhalve spreek ik van de opmaat tot WOIII, net als Peter Storm op Ravotr al schreef in zijn artikel over oorlogspsychose.

  Er wordt een gevaarlijk pad ingeslagen.

 59. @JJB: Die andere ontwikkelingen die je noemt zijn inderdaad behoorlijk griezelig, maar het aftreden van de regering voegt daar m.i. geen extra dreiging aan toe – eerder het tegendeel.

  @frankie: Zit niet zo te spammen aub. Die figuren waar jij het over hebt zijn zo geflipt dat ze overal Illuminati in zien, maar over MH17 gaat het helemaal niet.

 60. Zeg Frankie, nu is het meer dan genoeg. Ik vermoed dat de uitvinder van de regels er even niet is, maar je gaat maar even in het spamfilter en een aantal berichten met dezelfde “inhoud” naar de prullenbak.

 61. Dank LRD.

  @ Joke, het schijnt dat onder de twee partijen die zich hebben teruggetrokken ook de extreem nationalistische zit dus dat zou inderdaad een goed teken kunnen zijn.

  Verder blijft de holle oorlogsretoriek van de NAVO en anderen een grote zorg.

 62. JJB, het was van tevoren bekend dat deze regering zou aftreden om nieuwe verkiezingen mogelijk te maken.
  Spannend is welke partij(en) de Oekraïners gaan verkiezen. Weer fascho’s, “democraten” of democraten.

 63. Cornelis. Dat wist ik maar ik vind het nog steeds een onverstandige zet in deze crisis.

  Inderdaad is het nog maar afwachten wat die nieuwe verkiezingen zullen brengen.

  Als overigens waar is wat der Täglicher Stürmer vandaag schrijft over de inzet van het KCT en de Luchtmobiele brigade (zie upcoming post daarover of het rioolblad zelf) en als dat éénzijdig wordt gedaan zonder VN mandaat verwacht ik binnenkort buiten de overledenen van de vliegramp nog wel wat meer Nederlandse doden die terug gaan keren.

 64. Oh, lekker dan…een doorgedraaide complottertje aan het spammen.

  Frankie, tieft op naar sites als niburu. Daar zijn meer van die verstandelijk beperkten die overal een hoax in willen zien.

 65. Het lijkt me dat Frankie zijn langste tijd op Krapuul nu wel heeft gehad.

  Dag, Frankie.

 66. Yup, de titel van dit artikel spreekt boekdelen.

  MH17 en toch proberen je hersens te blijven gebruiken

  Het kost eencelligen zoals Frankie overduidelijk moeite.

 67. Vandaag in de media:

  Nederland hervat wapenleverantie aan Egypte.

  Weet u nog mijn schrijven hierboven over hypocrisie, wapenhandel, menselijk leed? De rol van met name rechts Nederland hierbij? Wapens leveren aan Egypte! Echt een toonbeeld van menselijk handelen. Hoe verzinnen ze het. Oh, wacht, er valt iets te verdienen!

 68. Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft groen licht gegeven aan bedrijven om weer wapens te leveren aan Egypte. De hervatting van de wapenexport geldt uitsluitend voor de Egyptische marine omdat die niet betrokken is bij de onderdrukking in het land.

  Het kabinet laat in een verklaring weten dat hervatting van de wapenexport gedeeltelijk wenselijk is ‘ter voorkoming van een concurrentieachterstand voor het Nederlandse bedrijfsleven’, schrijft NU.nl

  Minister Timmermans…was dat niet die man welke deze week hartstochtelijk werd toegejuicht door het plebs onder aanvoering van de gekende media? Wegens zijn betrokkenheid met slachtoffers of iets dergelijks? Voor mij is hij het schoolvoorbeeld van de VOC mentaliteit, Slachtoffers? Menselijk leed? Kan niet verdommen, als er maar verdient wordt!

 69. “maar het feit dat jullie de links negeren is zeer merkwaardig en verdacht”

  Links naar video’s van bijvoorbeeld Martijn Alberda (aka Martin Vrijland) zijn inderdaad niet serieus te nemen. Zelfde voor de rest van je links. Zit allemaal in de hoek van complottertjes, welke enorm veel moeite hebben om feit van fictie te onderscheiden. Dit gaat dus zeker ook voor jou op, Frankie.

  Hier heb je een verzameling van dat type verstandelijk beperkten, die overal een complot/ hoax in willen zien.
  http://barracudanls.blogspot.nl

  En nu hup, je medicatie innemen.

 70. @nexus – juli 24 8:58 am,

  Je bericht over de verdachte vliegroute over het oorlogsgebied wordt ondersteund door een verhaal van een Amerikaanse journalist.

  Het is journalist Robert Parry, die in het verleden prijzen haalde voor zijn journalistieke werk, die nu met het verhaal komt, dat hij een bron heeft binnen de inlichtingendiensten in Washington, die hem heeft verteld dat de VS in het bezit is van satellietbeelden, die aantonen dat troepen van het Oekraïense leger verantwoordelijk zijn voor het neerschieten van vlucht MH17 van Maleisian Airways..’
  (http://www.wanttoknow.nl/overige/media/de-eerste-vals-vlag-klokkenluider-meldt-zich/)

  Als het klopt, dan is het weer hetzelfde liedje als bij de Irak-oorlog, waar op basis van valse informatie (massavernietigingswapens) een oorlog werd begonnen.

 71. Vriendelijk verzoek aan de redactie om mafklappers zoals Frankie buiten de deur te houden, middels een IP-ban.

  “er is geen vliegtuig neergehaald […] het is een hoax”

  Dit blijven herhalen, over de ruggen van honderden slachtoffers, is m.i. volstrekt ongepast en ongewenst.

  Frankie, maak een afspraak bij je arts. Je spoort niet.

 72. Ik heb het meeste maar even weggehaald op een paar na, dan kan Jeroen kijken wat hij verder wil doen met dit figuur.

  frankie:
  [ ” jeroen,sser.van den heuvel vuile rat!TROL/GATEKEEPERTJE!” ]

 73. Vraagje:
  Sta ik alleen in mijn mening over het kabinet in het algemeen en Frans Timmermans in het bijzonder zoals ik hierboven heb geprobeerd duidelijk te maken? Voordat een of andere mafketel, een zekere frankie, het onderwerp vervuilde?

 74. Voor iemand die meermalen beweerde weg te gaan, heb je het er maar druk mee, Frankie.

 75. Ah, jammer..zou net willen vragen om de teksten van frankie juist wel te laten staan. Dit als voorbeeld, hoe waanzinnig gestoord iemand kan zijn.

  Enfin, opgeruimd staat ook netjes..dat dan weer wel.

  ______

  @Links, nee, daar sta je zeker niet alleen in. Sowieso wapens leveren aan een land waarvan de bevolking onderdrukt wordt is totally-not-done. Persoonlijk zou ik liever zien dat er geen wapentuig meer nodig is, maar we leven niet in Utopia.

 76. Marc:
  Laten staan? Ik had 80 berichten in de prullenbak gegooid.
  Goed, opgelost.

 77. Dank daarvoor, Le roi.

  Mijn punt was meer om het geraaskal van deze Frankie ter referentie te gebruiken. Voorbeelden te over, elders.

  Maar goed, het gestoorde complottertje, pardon: ‘ECHTE TRUTHSEEKER’, is inmiddels pleite. Deze types doen er beter aan om helemaal van het internet te verdwijnen, aangezien men niet weet om te gaan met verkregen informatie.

 78. Marc:

  Nou, dat moet iedereen maar zelf weten hoor, hoe ze internet al dan niet gebruiken of misbruiken.
  Maar de draadjes op Krapuul werden onleesbaar, en dan is het iets anders voor wat betreft deze site.

 79. Oh, volledig eens hoor. Er is o.a. door jou gepaste actie ondernomen. Zo’n 80 berichten verwijderen, is minstens zoveel handelingen verrichten. Ik kan mij wel leukere dingen bedenken om te doen.

  Mijn laatste opmerking was meer een ‘ter zijde’ – wat ik er even bij had moeten plaatsen voor de duidelijkheid. Maar ja, achterafjes…

 80. Krankzinnige trollen krijgen hier geen podium. Er is zwaar gevochten en betaald om deze site in de lucht te houden. Dat doen we niet om gekken de kans te geven om de boel over te nemen.

 81. Krankzinnig is het zeker. Over de lijken van honderden slachtoffers je wanen willen tonen. Onderwijl de ene belediging na de andere spuwende.

  Niveau: “Ik ben niet gek, de rest van de gehele wereld is dat..”

  Uiteindelijk kan je enkel maar hopen dat deze Frankie zich onder behandeling laat plaatsen. Dat is ‘ie zekers nodig, zo bleek.

 82. Pingback: Kijk superparlementariër Peter Omtzigt snapt nu ook wat normale mensen in juli al snapten | Krapuul

 83. Pingback: Detail, actie en het verschil in mentaliteit | Krapuul

Reacties zijn gesloten.