#Baspaternotte niet alleen achterbakse klootzak maar ook nog oliedom

Bas Paternotte vindt dat we wel eens even wat aan dat gedonder in de Oekraïne kunnen doen als Navo. Ja, wat dan? Gewoon even de Oekraïne binnenvallen? Dit kan natuurlijk geheel zonder complicaties, Rusland zal hier namelijk ook geen enkel probleem mee hebben

Als je ook maar IETS over oorlogen gelezen hebt weet je dat het steevast afgrijselijk uit de hand lopende en onvoorzienbare toestanden zijn. Zelfs al zou je al gevoelsarm genoeg zijn om die duizenden mensenlevens te offeren voor een militair doel, dan nog leert de geschiedenis dat het steevast vele malen erger en groter uitpakt dat geraamd. Bovendien kun je militair wel de overwinning halen, maar zoals onder andere Irak, Afghanistan en zeker Israël en Palestina hebben aangetoond, kun je daarna nog vele decennia blijven zitten met een onuitroeibare guerilla.

De Eerste en Tweede Wereldoorlog, de oorlogen in Korea, Vietnam, voormalig Joegoslavië, Irak (2003) en Afghanistan werden door de aanvallende partijen allemaal begonnen met het idee dat dat wel ‘even’ te regelen zou zijn, en allemaal liepen ze op een catastrofe uit. Maar Bas Paternotte vindt niettemin dat de Navo in de Oekraïne eens even paal en perk moet stellen omdat de Navo zoveel sterker is dan Rusland.

Nog afgezien van het fet dat zo’n overmacht geen onafzienbare ellende voorkomt, zie Israël vs. Palestina, was dit natuurlijk helemaal geen oorlogsdaad tegen Nederland, zoals Jeroen van den Heuvel al uitlegde. Het was een stomme vergissing. Als zodanig laakbaar, zeker. Het moet een vreselijk onverantwoorde actie zijn geweest van degene die de raket heeft afgevuurd. Maar ook van degene die besliste dat men best over dit gebied kon vliegen.

Maar ik vind wel dat een vetklep als Bas Paternotte vooruit gestuurd moeten worden bij een eventueel  eerste aanval van grondtroepen in de Oekraïne. Misschien wel pas na eerst een frisse bootcamp van zes weken te hebben doorlopen, zodat er in elk geval 10 kilo minder meegezeuld hoeft te worden, maar ik wil die Paternotte hoe dan ook wel eens de stormbaan zien nemen.

Ik heb hem zelf 25 jaar geleden trouwens ook gedaan, maar ik liep na 3 meter al van de evenwichtsbalk af en durfde bovendien niet die betonnen trappen op te lopen (ik hoefde dat ook niet nadat ik de sergeant uitgelegd had dat ik vanwege mijn gebrekkige evenwichtsgevoel na de derde trede waarschijnlijk met een schedelbasisfractuur op de grond zou liggen, en toen mocht ik langs het muurtje omhoog lopen), maar ík roep dan ook niet op tot het zenden van anderen naar een volstrekt stompzinnige oorlog.

Overigens heb ik mij in militair opzicht wel degelijk nog nuttig gemaakt in Den Kouden Eurlog als morsecodespecialist. Daar was ik dan weer wèl goed in. Ik heb waarlijk virtueel contact met Den Vijand gehad. Met Russische collega’s van mij, die gedurende vier jaar ver van huis werden gestuurd voor hun dienstplicht. Nou ja, contact; zij seinden en ik moest opschrijven wat zij seinden, ik kon niks terugzeggen. Maar toch, fascinerend idee dat men Den Rusch aan het beluisteren was.

Maar ter zake: dat Bas Paternotte een achterbakse klootzak is wist ik, maar dat-ie werkelijk zo stom is om gewoon even een oorlog te willen beginnen midden in de voormalige Sovjet-Unie, dat had ik me niet gerealiseerd. Maar WIJ van Krapuul zijn dan de extremisten, nietwaar?

14 gedachten over “#Baspaternotte niet alleen achterbakse klootzak maar ook nog oliedom”

 1. De oplossing ligt voor de hand: Bas Paternotte moet daad bij woord voegen.
  Een Mauser karabijn met munitie meegegeven, gepaste kleren, rugzak met drie dagen ratio en hup naar Oekraine marcheren, onze interessen aldaar militair verdedigen.

  Dan pas ga ik een woord van die persoon geloven.

 2. Paternotte als soort van wraak-jihadi in de Oekraine. Zie je het voor je?
  Nog even een camouflagepak op maat laten maken …

 3. Als we alle oorlogshitsers daar gewapend naar toesturen hebben we waarschijnlijk een echt leger, zij het dan een leger van lafaards.

 4. @1, Nee: massamoordverheerlijker/#ikbeneenjood-jankert Bart Schut krijste ook al heel flink terwijl hij met zijn laarsjes voor de regen parmantig stampvoette dat de Luftwaffe ‘full Gaza’ moest.

 5. Oplossing dan uitbreiden: Bart Schut met zijn grote laarzen aan een dikke touw achter Bas Paternotte vastzetten, camouflagekleren aan en met luid stampvoet ook weer naar Oekraïne blijven marcheren. Met z’n tweeën kunnen ze zeker veel meer werk verrichten dan een dikke enkeltje.

 6. En wat wil hij bereiken dan? Er valt niks te winnen, veroveren of wat dan ook. Nou heeft het gros van de oorlogen natuurlijk vooral verliezers, maar in dit geval zou dat zeker gelden. Er is niks te winnen.

 7. eerst even een paar maanden trainen , kunnen ze tijdens de winter die kant op ..

 8. Nu, voor Schut zal het makkelijker zijn een pak te vinden. Hij moet wel van de wodka afblijven, natuurlijk.

 9. Precies, Ina. Als WE nog niet …etc.
  Ik zou dat WE graag nader gespecifiseerd zien. Tot nu hebben we er al drie.
  Vrijwilligers voor!

 10. Paternotte kan het nog steeds niet verkroppen dat de

  SS-Freiwilligen-Panzer-Grenadier-Brigade ‘Nederland’

  5.SS-Division “Wiking”

  SS-Freiwilligenstandarte “Nordwest”

  Standarte “Westland”

  Freiwilligen Legion ‘Niederlande’

  De Soviet-Unie werden uitgetikt in de periode 1942-1945.

  Daarom wil hij oorlog. Om de schandvlek van zijn voorvaderen uit te wissen.

  Idioot.

 11. Paternotte, het werkelijk briljante juridische genie in zijn rol als adviseur ter zake toen Lodewijk Asscher zijn hooivorken-brigades op ons af trachtte te sturen: ‘Negeren of aangifte doen.’ Werkelijk briljant! Vinden jullie het niet geweldig dat we zulk getalenteerd volk in ons midden hebben?

 12. Poetin kent z’n geschiedenis.De laatste 200 jaar is het gevaar voor Rusland altijd uit het Westen gekomen.Natuurlijk had zijn geheime dienst in de gaten dat de Amerikanen al een aantal jaren ondergronds aan het wroeten was met dollars om een bepaald deel van de bevolking rijp te maken voor een pro-Westerse revolutie. Poetin reageerde met de Krim, de thuisbasis van zijn Zwarte Zee vloot.Hierna volgde zijn poging om van Oost-Oekraine een bufferstaat te maken.De NAVO weet dit en slaat nu op de grote trom. Ketelmuziek, want wanneer Oost-Oekraine zelfstandig is geworden, legt de NAVO zich er bij neer. De economische belangen zijn voor het Westen veel te groot.Oorlog wordt nu gevoerd op cyberniveau,Bas Paternotte leeft nog in de tijd van de Koude Oorlog.

Reacties zijn gesloten.