Mark Rutte, voor een rechts en laf Europa

Mark Rutte wordt genoemd als mogelijke opvolger van Van Rompuy.
Mark zou namelijk wel eens een mooie stroman voor Merkel kunnen zijn om Cameron te paaien, en zolang we die conservatieve maniak van het anglosaksisch sociaal-economische model binnen boord houden kan Europa voorlopig verzekerd blijven van een ultra-neoliberale koers.

Je zou zeggen dat ook maar de minste associatie met de cryptonazi’s van de PVV iemands carrière in de wortel knakt, maar niet zo met Teflon Mark. En natuurlijk is het ook zo dat integriteit en succes in de politiek maar zeer zwak gecorreleerd zijn, zeker in het geval van VVD’ers. Ja, vooral op wethoudersniveau lopen ze regelmatig tegen de lamp, maar dat is de tweede garnituur.

Maar ik zou met name de Oost-Europese lidstaten nog graag even eraan herinneren dat het onze Mark betrof, die zich heden ten dage overigens  ineens staatsman waant (wat komen die rampen de meest brekebenerige staatsleiders toch altijd goed uit, nietwaar? Máánden hoor je niks van de man, en ineens is-ie niet meer van de buis weg te slaan), die op onvoorstelbaar gênante wijze het geven van een mening over het Polenmeldpunt van zijn gedoogpartner ontweek op het Europees podium.

Dit is de man die graag samenwerkte met een ‘volstrekt normale partij’ die alle Oost-Europese werknemers probeerde te criminaliseren, een kopvoddentaks wou instellen en desnoods tientallen miljoenen moslims wou deporteren. Dat alles om de ‘socialisten’ (hiermee bedoelde hij vreemd genoeg de PvdA) buiten de regeringsmacht te houden.

Kortom, we moeten vaststellen dat het hier een nieuwe ondersoort der Ongewervelden betreft, de Ruttus Slapjanus, die als zodanig perfect geschikt is voor deze allerhoogste Europese positie.

Kopvoddentakswegkijker, miljoenen moslimsdeportatieverdoezelaar en Polenmeldpuntgedoger Mark Rutte is op weg naar een volgende trede in zijn carrière.

5 gedachten over “Mark Rutte, voor een rechts en laf Europa”

  1. Gelukkig is de positie van voorzitter van de Europese Raad een stuk minder van belang sinds de recent versterkte positie van de voorzitter van de Europese Commissie (Juncker). De voorzitter van de Europese Raad speelt de rol van glijmiddel tussen de regeringsleiders. Dat ligt Rutte natuurlijk wel. Op teflon Mark glijdt alles af.

  2. Het is bekend dat de Benelux de meest geschikte leiders voor deze posities levert, waarom dan niet Mark Rutte, wie anders?

    Ten tweede heeft vandaag Mark Rutte uiteindelijk het lef bijeen gerapt om Poroshenko van Oekraine te vragen dat ze met de gevechten gaan ophouden zodat de Nederlandse forensische experts het plaats van het crash uiteindelijk kunnen onderzoeken. Moet je nagaan hoe arrogant deze Oekrainse fascisten geworden zijn.

  3. Niet over een ‘ruggengraat beschikkende’, rubberen pootjes, riant inkomen…ja hoor, nep liberaal Mark Rutte is een prima schoothondje voor deze functie. Oh, wacht..

  4. @Nexus: voorzitters van Europese (en trouwens ook andere internationale) organen zijn vrijwel altijd van compleet irrelevante landen, omdat ze te allen tijde terzijde moeten kunnen worden geschoven door de grotere landen in de EU. Per defnitie zijn het pushovers.

  5. Helemaal mee eens, dit is de keerzijde van dergelijke promotie: men verwacht dat je over geen enkel ruggengraat beschikt – wel alleen leuke praatjes met glas wijn in de hand.

    (ZE zeggen dat Merkel doet zich altijd van tevoren verzekeren dat elke kandidaat voor de Voorzitterschap straks allertrouw haar aanwijzingen zal gaan opvolgen, maar goed laat maar dit tussen ons blijven…)

Reacties zijn gesloten.