De vernietigende kracht van barbarij en de kinderen van de rekening

Terwijl we hier in Nederland een beetje lopen te mierenneuken en muggenziften over vlaggetjes, en ook in mijn ogen niet te tolereren oproepen tot het doden van Joden, vindt in Syrië, Irak en Gaza een genocide plaats.

In Gaza worden op een “geciviliseerde westerse” wijze onschuldige burgers en kinderen vermoord en infrastructuur vernietigd. De andere gebieden zijn ten prooi gevallen aan pure barbarij door totaal losgeslagen godsdienstwaanzinnigen.
Duizenden doden en gewonden, standrechtelijke executies en vernietiging van cultuurgoed en infrastructuur zorgen dat in deze gebieden alle beschaving wordt weggevaagd. En de wereld kijkt toe en doet, evenals in de tijd dat de Taliban in Afghanistan huis hield, helemaal niets. Miljoenen mensen trachten deze hel te ontvluchten en belanden in overvolle vluchtelingenkampen in omliggende landen. Zij die niet kunnen vluchten of in het geval van Gaza mogen vluchten ondergaan gruwelijkheden die wij ons op geen enkele manier voor kunnen stellen. Zij zijn de kinderen die rekening betalen voor de machtswellust van totaal idioten.

Ook Turkije vangt nu al meer dan een miljoen vluchtelingen op. De wijze waarop dat gebeurd is niet geheel duidelijk.
Peter Edel, schrijver van De diepte van de Bosporus, een politieke biografie van Turkije, schreef voor de Wereld morgen een uitgebreid artikel.

Nadat de oorlog in Syrië was uitgebroken opende de Turkse regering de grenzen voor vluchtelingen. Daardoor verblijven nu officieel iets meer dan een miljoen Syriërs binnen de Turkse grenzen. Het zijn er waarschijnlijk meer. Alleen vluchtelingen met een paspoort worden toegelaten. Lang niet iedere Syriër beschikt daarover, en daardoor is er ook een illegale vluchtelingenstroom op gang gekomen.
De omstandigheden in de kampen waar vluchtelingen in Turkije worden opgevangen stemmen internationale waarnemers tot tevredenheid. Het gaat er zeker beter aan toe dan in andere landen waar Syriërs hun heenkomen hebben gezocht.

Vluchtelingenstatus

Turkije heeft wel zo zijn eigen benadering bij de opvang van vluchtelingen. Zo krijgen die de status van ‘gast’ in plaats van vluchteling. Dit betekent dat zij geen beroep kunnen doen op rechten die volgens internationale afspraken aan de vluchtelingenstatus zijn verbonden.

In andere opzichten voelt de Turkse staat zich evenmin gebonden aan regels rond vluchtelingenopvang. Zo dienen vluchtelingenkampen volgens die regels op minstens 50 kilometer afstand te liggen van de grens met het land waaruit de vluchtelingen afkomstig zijn. In Turkije bevinden ze zich op een veel kortere afstand van de grens met Syrië.

Taner Kilic van de Organisatie voor solidariteit met vluchtelingen (Mülteci-der) vraagt zich af waarom de opvang van de vluchtelingen met zoveel geheimzinnigheid is omgeven.

lees verder bij de bron

16 gedachten over “De vernietigende kracht van barbarij en de kinderen van de rekening”

 1. Ik vind het aanhef op zijn plaats vooral omdat de Geciviliseerde Westerse landen, oftewel de NAVO landen zijn die zich liever van de naam “Internationale Gemeenschap” bedienen, net een soort selfie, indien ze een derde land willen aanvallen. Terwijl dit telkens weer bewijs voor regelrechte barbarij is. Hun directe acties onder aanvoering van de VS hebben langzamerhand tot een regelrechte internationale ramp in de laatste jaren geleid.

  Er is op dit moment burgeroorlog in Libië,Syrië Afghanistan, Irak, Oekraïne, Soedan en ga zo door. Landen die lang geleden reeds door de “internationale gemeenschap” “bevrijd” zijn, hoewel Gaza wordt nog elke dag gebombardeerd. Voor die tijd hadden al die landen stabiele, weliswaar niet helemaal perfecte regeringen, doch is het heden na de Westerse “bevrijding” het allemaal op een regelrechte puinhoop uitgelopen. (Ach, doe rustig hoor – het is ver van onze bed show, weetjewel)

  Dit is het grootste vallen van de Internationale politiek van de Westerse wereld, oftewel de “internationale gemeenschap” na het vallen van de Berlijnse muur doch gaan we dit allemaal meteen goedmaken door het opleggen van strenge sancties aan Rusland. Dan komt het allemaal perfect voor elkaar, hoor.

 2. Vorig jaar was ik in augustus in Birecik, zuidoost Turkije. Dit ligt op zo’n 40 km van de Syrische grens. Langs de Eufraat zagen wij enkele kleinere tentenkampen met Syrische vluchtelingen. Er stonden ook tenten van de UNHCR. Het zag er allemaal redelijk verzorgd uit. In ieder geval valt Turkije te prijzen voor het feit dat ze zoveel vluchtelingen opnemen. Daar komen wij aan met de 250 van Teeven. Hollandse schrieperigheid ten top.

 3. Ja ja Jan, en als er straks gedonderjaag is in België dan zal het weer omgekeerd zijn. Dan zal Nederland meer vluchtelingen opnemen dan Turkije. Kwestie van nabijheid Jan.

  Ina heeft overigens eens een keertje een punt met bovenstaand artikel, dat mag ook wel eens gezegd worden. Hier lopen de Esther voetjes te roeptoeteren dat er een tweede holocaust op komst zou zijn terwijl het Israelische volk er in Palestina één aan aanrichten is. Hoe hypocriet kun je zijn?

 4. myn idee; wees gul voor oorlogsvluchtelingen op voorwaarde dat ze allen tzt weer terug gaan.
  in ieder geval bedreigen dir dingen de mensheid
  RELIGIES. fe
  DE MARKT
  DE STAAT

  merkwaardig dat het joodse volk dat onder adolf h. flink geleden heeft zoveel van diens denkbeelden en verachterlyke methoden heeft overgenomen.

 5. Fred:
  quoot: ” Ina heeft overigens eens een keertje een punt”

  Kijk, dit is het soort opmerkingen waar ik helemaal geen zin meer in heb. Dit gezuig flik je nu al sinds je hier reageert op onze site. Wat dacht je ervan om elders schrijvers en reageerders te gaan vervelen?

  Richard:

  Het Joodse volk is iets anders dan Israël dus je opmerking slaat echt nergens op.

 6. @Fred: het gaat er mij natuurlijk niet om een rechtstreekse vergelijking tussen Turkije en Nederland te maken. Natuurlijk ligt het voor de hand dat een buurland meer vluchtelingen opneemt dan een land dat 3000 km verderop ligt. Het gaat mij om de houding van (de) Nederland(se regering) in zijn algemeenheid.

 7. @RLD toch.

  Heb je ook nog een inhoudelijke reactie op mijn opmerking over de schrijnende hypocrisie van de zionistische lobby of beperk je je alweer liever tot gemier over vorm en toon?

 8. @Jan

  Oh, dan heb ik het vast verkeerd begrepen. Misschien werd ik wel op het verkeerde been gezet door die rechtstreekse vergelijking van Turkije en Nederland in je eerdere reactie.

 9. Fred:

  Ja, ik heb het over de toon van je reacties, nu weer tegen Ina.

  Stop daarmee. Je bent met opzet ruzie aan het zoeken met schrijvers.

 10. @RLD toch.

  Meestal ben ik het met Ina oneens, vaak houd ik dat voor me en een enkele keer geef ik in een beargumenteerde inhoudelijke reactie aan waarom ik het met haar oneens ben. Dat Ina en ik het nu een keer wel eens zijn kwam mij als zo heugelijk voor dat ik besloot haar een complimentje te maken. Ik hoop maar dat Ina wel begrijpend kan lezen.

  Tot op heden val jij mij steeds aan op allerlei niet inhoudelijke zaken, @RLD. Omdat mijn ‘woordkeuze’ je niet aanstaat. Omdat mijn ‘toon’ je niet aanstaat. Je interpreteert me (al dan niet bewust) verkeerd en je verdraait mijn intenties. Me dunkt dat ik niet degene ben die hier ruzie aan het zoeken is.

 11. Fred:

  quoot tegen Ina

  [ Ina heeft overigens eens een keertje een punt ]

  quoot tegen Ralph:

  [ Zoals het CIDI en Likoed Nederland hun onwelgevallige meningsuiting willen verbieden zo wil Ralph hem onwelgevallige meningsuiting verbieden. ]

  quoot tegen LRD

  [ het gejeremieer van de uitkeringsontvanger die er tenslotte nog wèl op vooruitgaat ]

  quoot tegen Joke Mizeé

  [ Jij bent kennelijk zo verstokt in je verongelijktheid dat je achter iedere boom misstanden ziet. Als ze niet bestaan dan verzin je ze zelf ]

  Quoot tegen Bakra:

  [Maar dan wel kankeren op degenen die wel gaan werken voor hun geld natuurlijk, wel kankeren op diegenen die hun uitkering uiteindelijk betalen ]

  Quoot tegen JJB:

  [ Waarom ga je niet lekker ergens anders klieren met je steeds minder en minder verhulde PVV standpunten? Dit is een website voor tolerante en verdraagzame mensen en als je dat niet bevalt hoepel je maar op ]

  Genoeg van dat gezuig nu REGEL G lezen, je eraan houden of anders weg.

 12. @RLD toch.

  Dat is een tikje vals allemaal. Zet even de links erbij dan kan iedereen zelf zien dat je mijn woorden verdraait en vals uitlegt. Ik ga er voor de goede orde toch maar even per geval op in:

  -Ad Ina

  was een niet begrepen compliment zoals ik al zei.

  -Ad Ralph

  Ralph wilde bepaalde mensen de mond snoeren dus vergeleek ik hem met anderen die bepaalde mensen de mond willen snoeren. Lijkt me nogal legitiem.

  -Ad RLD

  Je klaagde dat je er dit jaar niet genoeg op vooruit gaat financieel terwijl ik er al vijf jaar ieder jaar flink op achteruit ga. Dat stoort mij. Mag dat?

  -AD Joke

  Joke ageerde op een onrecht dat helemaal niet bestaat en daar wees ik haar op. Iets te direct misschien. Zou ik achteraf misschien iets minder hard stellen. De kern staat echter.

  – Ad Al B.

  Al B. beschreef hoe zijn werkloze buurman zich stoorde aan rumoer van werkende Polen en Roemenen en ik herkende dat uit mijn eigen omgeving en liet ik hem weten dat hij en ik daar exact gelijk over denken. Hoe je daar een belediging van Al B. in kunt zien is me een volkomen raadsel.

  -Ad JJB

  Daar heb je gelijk. Daar heb ik me vergist. JJB is zeker geen crypto-PVVer. Die reactie zou ik dan ook het liefst niet geplaatst hebben.

  Samenvattend: van alle hierboven bij elkaar geraapte selectieve, uit de context gerukte, quotes is de enige waarmee je een punt hebt de reactie waar ik zelf spijt van heb en waarvan ik zelf zeg dat ik me heb vergist. Nou, nou, nou. Als een keertje ongelijk hebben bestraft moet worden dan komen we allemaal op het strafbankje te zitten.

  Kunnen we nu weer over tot de orde van de dag @RLD? Het onderwerp in kwestie is de schrijnende hypocrisie van zionistische organisaties die door steeds maar weer Holocaust, Holocaust, Holocaust te roepen de aandacht van de in brand staande wereld weten af te leiden.

  Een beetje hetzelfde wat jij hierboven doet…

 13. Fred:

  [ Kunnen we nu weer over tot de orde van de dag @RLD? Het onderwerp in kwestie is de schrijnende hypocrisie van zionistische organisaties die door steeds maar weer Holocaust, Holocaust, Holocaust te roepen de aandacht van de in brand staande wereld weten af te leiden.

  Een beetje hetzelfde wat jij hierboven doet… ]

  Mooi geweest nu, dit laat ik mij niet zeggen. Ik laat mijn handelen in de verste verte niet vergelijken met de methodes die zionistische organisaties gebruiken. Deze gore insinuaties hou je maar bij je.

 14. Fredjeeeeh ! Fredje Fredje Fredje Fredje Fredjuuuh !!

  Fred Fred Fred Fred Fredjuuuuh !!!

  Heeeeee Fredjeeeeh !!! Fredjuuuh !!! Fred Fred Fred Fred Fredjeeeeeeee !!!!

  Heeeeeeeeeeeeeeee Hoooooooooooooooo Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee FREDJEEEEH !!!!!!!

  Als je deze post dom vindt, lees dan nog eens wat je zelf allemaal schrijft.

 15. Och hemeltje toch! Net als je denkt dat je qua jammerlijke infantiliteit de bodem van het putje hebt bereikt met @RLD krijgen we dit ….

 16. Ik zou Fred willen vragen zijn persoonlijke hints tegen schrijvers en/of andere reageerders in te tomen. Dat leidt tot onnodig gehakketak in de reacties en voegt niks toe. Het is niet het enige dat Fred doet, maar het komt wel te vaak voor.

Reacties zijn gesloten.