Internationale Socialisten HELEMAAL de weg kwijt

Ooit wilde ik deze site wat groter maken, dus ik dacht “meer stukken”, en ik verdiepte me in de zogenaamde Creative Commons licentie en zo kwam ik dus aan meer stukken. Ik kon integrale stukken over nemen van sites met zo’n licentie. En dat deed ik toen dus ook.

Als CDA/VVD etc. hun artikelen op die wijze gratis hadden weggegeven dan hadden hun stukken hier ook gestaan, maar al snel kwam ik erachter dat met name “extreem-“linkse clubs zo’n licentie hadden. Dus namen wij hier met name stukken over van Doorbraak (weinig extreem-links aan volgens mij) en Socialisme.nu, de Internationale Socialisten. Weliswaar best wel links, dat wel, maar echt wereldschokkend vond ik het niet.

Zo is denk ik deze site een beetje aan dat “extreem-linkse” imago gekomen. De mensen die hier schrijven neigen een beetje tussen anarchisme en een D66-stem. Echt veel gekker hebben we het hier niet. We hebben geloof ik ook wel een supercommunist of zo, maar al met al zijn het gewoon mensen die vanuit hun gevoel schrijven over dingen waarbij de Nederlandse samenleving een keer zijn hersens moet leren gebruiken. Weinig links aan. Gewoon graag niet al te debiel doen.

Nou en de Internationale Socialisten voldeden hier best wel aan. We stopten (vanwege Google die er niet van houdt) met het integraal overnemen van stukken. Maar uiteraard houden we de diverse toko’s nog steeds in de gaten.

Dus ik las vandaag eens een artikeltje op socialisme.nu. Over Gaza. Het ging van bladiebladiebla Israël is kut bladiebladiebla. Palestijnen moeten zich bladiebla verdedigen (klopt dacht ik) bladiebla. Etc. Helemaal mee eens. En toen viel mijn oog op dit zinnetje:

De terreur van ISIS tegen de bevolking van Syrië en Irak lijkt verdacht veel op de terreur van Israël tegen de Palestijnen. ISIS is de vijand van iedereen die vrij wil zijn!
(bron)

En toen zakte mijn broek echt finaal af. En geloof me dat wil je niet meemaken. Maar dat kunnen jullie toch niet menen, IS? Het koppen afsnijden van politieagenten? Het in vrachtwagens vervoeren van militairen om ze in een greppel door hun kop te schieten? Het aan de waterkant mensen door de kop schieten om ze in de plomp te gooien? Het bij tientallen tegelijk op hekken spiesen van afgezaagde hoofden? En daar dan trotse filmpjes over verspreiden, over hoe stoer je bent?

En dat “lijkt verdacht veel op de terreur van Israël tegen de Palestijnen”?

Sodemieter op laat me niet lachen. Echt dit is het lachwekkendste wat ik heb gelezen na “de piloot was een moslim” van schedelmeter Niemoller.

30 gedachten over “Internationale Socialisten HELEMAAL de weg kwijt”

 1. Ja, dat is het nadeel van bewegingen : zodra je niet meer het enige lid bent, kan er iemand iets gaan roepen waar je het helemaal niet mee eens bent. En word jij er nog op aangekeken ook, want waarom ben je anders lid geworden ?

 2. Kan het wel met ze eens zijn , “israel “heeft gewoon de techniek om hun moorden op afstand te doen .. en Isis heeft nog en puntje voor op “israel ” ., ze doden niet beneden de 14 ( volwassen volgens sommige islamitische scholen )

  Beiden geloven in de eigen “uitverkorenheid ” , “israel ” vanwege hun uitleg van de bijbel , Isis gebaseerd op een ( volgens deskundige heel twijfelachtige ) hadith dat er 72 stromingen zullen ontstaan waarvan er maar één de ware is , en volgens Isis zijn zij dat dus ..

  Beide hebben geen probleem met net vermoorden van wie niet als hen is .. waarbij “israel ” dan weer een stapje voor heeft , want die vermoorden wie ze afvallig beschouwen binnen hun eigen groep dan weer niet ..

  Zoals ‘israel ‘ alle Palestijnse dorpen in het door hen veroverde gebied van de aarde veegde doet Isis dat met alle gebouwen van stromingen en geloven die zij niet zien zitten ..

  De twitterfilmjes .. kijk eens wat de ” israelische ” militairen posten ..

  Ik vind die vergelijking helemaal zo gek nog niet …

 3. Ik vindt dat er best wat overeenkomsten zijn tussen de Islamistische Staat zoals ISIL ( Islamistische Staat in Irak en de Lavent ) zich nu noemt en de Terreur Staat Israël. 1.800 Palestijnen zijn vermoord in slechts 25 dagen. De wreedheid van de islamitische fundamentalisten is bekend en wordt door iedereen verworpen, maar het staats-terreur van Israël wordt bij lang niet zo sterk afgekeurd. Hamas is geen heilig boontje en ik ben ook fel tegen het idee van een islamistisch Palestina.

  Maar de zionisten hebben sinds het jaar 2000, meer dan 8.950 Palestijnen vermoord. Israël heeft slechts 1.200 mensen verloren waarvan de meerderheid soldaten waren. De Terreur Staat Israël en de Islamistische Staat zijn bereid om terreur te gebruiken en daarin is een overeenkomst te zien!!

 4. @Jeroen :
  Ik bedoelde jou ook niet, want ik kan niet weten waar jij lid van bent.
  Ik bedoelde eigenlijk, dat ik zelf niet graag ergens lid van word, omdat ik dan geen controle meer heb over wat er mede uit mijn naam geroepen word.

  En nog iets : als ik zelf wat roep, wil ik zeker weten dat het klopt. Dat weerhoudt me er vaak van om ergens mijn mening over te geven, al zou ik graag een tegenwicht bieden tegen de flauwekul die je vaak leest.

 5. @Jeroen
  Gelukkig heb jij je gezonde verstand nog niet verloren.
  En ja.
  Er valt een heleboel aan te merken op de manier waarop de IDF te werk gaat.
  Doet me in veel opzichten denken aan de manier waarop de US Army destijds in Vietnam tekeer ging. Erg genoeg dus en ik ben heel blij dat aan dat moorden daar nu eindelijk eens een einde lijkt te zijn gekomen.
  Je schaamt je als Jood de ogen uit je kop, zefs wanneer je, al meer dan 40 jaar, nog maar heel weinig met Israel te maken wilt hebben.
  En zeker niet met dat rechtse tuig van de Likoed en de met hen verbonden Israelische wapenindustrie en hun smerige lobby. Het is gewoon de Israelische VVD, maar dan met nog veel meer bloed aan hun handen.

  Maar laten we niet vergeten dat Hamas en ISIL geen revolutionairen en vrijheidsstrijders zijn, maar islamofschistische gangsters, die, wanneer ze de kans krijgen, vele malen erger te keer zouden gaan dan de IDF.
  Vrees dat wij daarvan de komende tijd nog veel meer voorbeelden van gaan zien in Libanon, wanneer de ISIL daar huis gaat houden.

 6. Wat een gelul “Zionistisch Links ” dat Hamas en ISIS zoveel slechter zouden zijn dan je vriendjes van het IDF .. Kinderen doodschieten valt ondermeer niet onder hun repertoir , terwijl het voor jouw IDF vriendjes bijna een hobby is , Hamas en ISIS zijn trouwens onvergelijkbaar , Hamas is een legitieme politieke partij én de legitieme vertegenwoordiger van de Gazanen , ISIS is een op suprioriteitswaan en agressie gebaseerde beweging en als zodanig meer met de “staat” israel te vergelijken .. En dat je Libanon noemt als voorbeeld, dat is pas een gotspe .. Sabra en Chatilla vergeten ??

 7. @Al Bakrastani
  Zeker niet!
  Maar dat de politiek van Likoed en andere rechtse partijen gewoonweg walgelijk te noemen is, hoeft voor mij nog niet in te houden dat heel de Israelische bevolking daarom dan maar moet worden verdreven, c.q. uitgeroeid, zoals Hamas dat zo in haar charter heeft staan.
  Iedereen zonder aanzien des persoons uit willen moorden valt dus helaas wel onder hun repertoir. Hamas en IS zijn niets anders dan twee loten van de zelfde giftige islamistische stam. Wanneer dat zich over Libanon gaat verspreiden kun je enorme bloedbaden verwachten in de strijd tussen de shiitische Hez’bollah en de sunnieten van IS, om nog maar niet te spreken van de Libanese christenen, die inderdaad verantwoordelijk waren voor Sabra en Chatilla, terwijl Sharon c.s. heel hard de andere kant opkeken, maar ook dat kwam bepaald niet uit de lucht vallen, want was niets anders dan contra-terreur.
  En hou eens op om mij een fucking ”zionist” te noemen.
  Dat ben ik niet.
  Wel anti-religieus.
  Zoals een socialist dat zou moeten zijn.

 8. Kritisch Links:

  quoot: [ anti-religieus.
  Zoals een socialist dat zou moeten zijn.]

  Ja joh? Leg eens uit, ach nee, laat ook maar.

 9. Al B.
  “Hamas is een legitieme politieke partij én de legitieme vertegenwoordiger van de Gazanen”
  Dat mag ooit zo zijn geweest, maar het blijft de vraag hoeveel Gazanen het eens waren met de recente raket-beschietingen door delen van Hamas. Mede gezien de te verwachten repercussies verdomd weinig, zou ik zeggen.

  Kritisch Links
  Die charta van Hamas doet nauwelijks meer ter zake. Zie ook: http://www.krapuul.nl/overig/blog/176272/vragen-en-antwoorden-over-hamas/

 10. Kijk “Zionistisch Links ” mischien dat je het zelf niet ziet als je je stukjes leest . of misschien is kruipt bloed gewoon waar het niet gaan kan , Neefjes bij het IDF ? of een (klein) zoon ?? kijk eens naar het verschil in je retoriek .. “Er valt een heleboel aan te merken op de manier waarop de IDF te werk gaat” eigenlijk zeg je daarmee dat ze in wezen goed bezig zijn maar dat er “flinke verbeterpunten zijn ” , terwijl je retoriek ten aanzien van Hamas meteen er met een Wilderiaans gestrekt been in gaat “islamofschistische gangsters ” Aan religie kan het niet leggen , want je geef zelf aan de Stalinistische regel dat religie en Socialisme niet samengaan aan te hangen …
  Dan blijven er slechts twee diagnoses over , de ene is dat je Zionist bent ( oorspronkelijk een socialistische stoming per slot van rekening ) de ander dat je een Pedo-necrofiel bent die blij is met de rukplaatjes die het IDF hem bezorgt .. kies ik nog de meest vriendelijke … Ik geloof trouwens niet dat je Krities bent .. want een krities mens bekijkt een situatie van verschillende kanten en zorgt dat hij wat kennis heeft voor hij (ver) oordeeld … Uit jouw monomane drang alles wat gelovig en vooral alles wat Islamitisch is over één kam te scheren blijkt geen enkel krities vermogen .. Links lijkt trouwens ook al een leugen .. je taal ten opzichte van Hamas is recht uit het PVV jargon ..

 11. En Cornelis Los .. Het verzet in Nederland werd ook niet minder populair wanneer de Nazis wraakexecuties gingen uitvoeren na een aanslag op een hoge NSB’r of een Nazi kopstuk , in tegendeel …

  Ik zou jullie eens aanraden wat de gaan zoeken naar informatie over Hamas BUITEN de zioNOS en andere neder”media” ..

 12. Zolang de zionisten geen koppen op hekken spiesen staan ze bij mij op een oneindig hoger niveau dan isis.

 13. Al B. de nazi’s hebben niet om die reden hele landstreken, incl. vrouwen en kinderen plat gebombardeerd. Je vergelijking gaat mank.
  Als je wil beweren dat de raketaanvallen op Israel door de gehele bevolking van Gaza werd gedragen, moet je dat maar doen.

 14. Vooral niet lezen waar Hamas voor staat maar lekker vanuit je vooroordelen blijven leven Cornelis .. Succes … En vooral niets over de geschiedenis lezen ..

  En J vd H .. Ik vind dat er weinig verschil is tussen ISIS en israel .. kinderen naar je toelokken en dan doodschieten zoals de IDF doet , woonwijken plat bombarderen , tehuizen van gehandicapten met raketten bestoken .. dat doet qua beestachtigheid niet voor Isis onder .. en Hamas en ISIS over een kam scheren komt dicht bij Bosma’s “Nationaal Socialisten zijn Socialisten “

 15. Zolang ze die afgezaagde hoofden van die zielige gehandicapten niet op hekken spiesen is er wel degelijk een verschil.

 16. De Internationale Socialisten zien bewegingen als Hamas, Hezbollah en de Moslimbroederschap als zusterorganisaties die min of meer dezelfde strijd voeren als zij. Dat wordt hen ook in radicaal-linkse kringen vaak aangerekend, m.n. omdat Hamas en Hezbollah gelden als ‘door en door antisemitisch’ en reactionair, en de IS daar volkomen kritiekloos tegenover staan. En het is natuurlijk vanwege die banden, en het feit dat de laatste tijd ‘Hamas en ISIS’ vaak in 1 adem worden genoemd, dat Van Lingen zich geroepen voelde om ISIS even helemaal in het tegenoverliggende kamp te plaatsen. De vergelijking die hij maakt mag dan overtrokken zijn of zelfs volkomen absurd, maar iedere vergelijking van ISIS met Hamas – zoals @Kritisch Links hierboven produceert – is echt minstens zo bizar.

 17. Vanavond VN Veiligheidsraad vergadering over IS.

  Obama overweegt te gaan bombarderen.

  We zien wel.

 18. O.K. dan is Isis erger want ze hebben een gevoelig punt voor JvdH geraakt .. ze spelen met lijken , terwijl de Israelies ze alleen maar maken .. Persoonlijk hebben de honderden dode kinderen die ik op facebook heb ziens langskomen mij meer geraakt ..maar ieder zijn meug ..

 19. Het zal vele mensen zeker iets doen, al die beelden die de dood ongegeneerd in beeld brengen. Ook op Facebook.

  Enige probleem. Hoe meer beelden men ziet hoe afgestompter men raakt. Overkill in beelden van oorlogsslachtoffers kan ook ontstaan, net als de idee bij grote groepen dat men het allemaal maar lekker zelf moet gaan uitzoeken daar.

 20. Het spijt me zeer, maar een discussie over wie er nu wie het ellendigst vermoord wordt en wie de verschrikkelijkste motivatie daarvoor heeft, is gelul.
  Er worden mensen vermoord, op grote schaal, en dat om volledig zinloze redenen. Daar gaat het om, dat is al misdadig genoeg.
  Inderdaad zijn we afgestompt als we de luxe nemen hierover eens uitgebreid te ouwehoeren.

 21. leuk , zijn JvdH en ik afgestompte ouwehoeren , kunnen jullie je lekker suprieur voelen .. om Monty Pyton te parafraseren : PFFFFFRRRR I Fart in your general direction …

 22. @ Nexus, nee hoor. Het proces dat de SS ook doorliep.

  Hoe meer dode mensen door kinderen in IS worden gezien, afgehakte hoofden op hekken, executies et cetera, hoe makkelijker het wordt voor die kinderen om het zelf ook te gaan doen.

  Hoe meer dood en verderf ons omringt hoe afgestompter we allemaal raken.

  Ik weet dat de situatie in Gaza vreselijk is. En die in Syrië en Iraq. En in Afrika en op meer plekken in de wereld. En dat weten wordt niet echt groter of de emotie er over intenser door het zien van weer een kind met een open schedel waar de hersenen uithangen in de armen van haar vader omdat het kind door een Israelische granaatscherf werd opengesneden en gedood.

 23. Het nationaal socialisme geen (verwerpelijke ) VORM VAN STAATSSOCIALISME TE NOEMEN IS ERG MAKKELIJK.
  z0 is de verbinding Islamideologie en ISIS erg erg voor de hand liggend.

  Maar was het niet KARL MARX die de Religie opium van het volk Noemde???

  De laatste 20 jaar tracht USA de problemen in Irak met bommen werpers op te lossen, zoals de AngloSaxons dat al de laatste 150 jaar doen.

  Maar wapenfabrieken zorgen dan ook voor werkgelegenheid en bonussen en ruime dividenden voor de aandeelhouders.

Reacties zijn gesloten.