Ik dacht dat links veel gevaarlijker was?

“Links veel gevaarlijker dan rechts” aldus de AIVD. We hebben er vandaag al 2 berichten over gehad. Maar over rechts hebben ze toch ook nog wat te melden:

De dienst neemt aan dat de NVU streeft naar een eenpartijstaat naar NSDAP-model, de partij van Adolf Hitler. ,,Na het realiseren van dat antidemocratische doel wacht een gewelddadige afrekening met de huidige politici”, zegt de AIVD.(AD)

Ik heb van de AIVD nog geen berichten gezien over links die gewelddadig met huidige politici wil afrekenen na het vestigen van een eenpartijstaat naar NSDAP-model, dus ik vind het best knap dat AIVD links gevaarlijker vindt. Of vind AIVD de NSDAP ook links? In dat geval hebben ze te veel rare websites en boekjes zitten lezen.

29 gedachten over “Ik dacht dat links veel gevaarlijker was?”

 1. Extreem recht geweld heeft de afgelopen 30 jaar toch een stuk meer doden en gewonden veroorzaakt dan extreem links in dit land.

  Om van financiele schade door brandstichting en vandalisme maar niet te spreken. Want denk je dat het herstellen van gebouwen, graven en het verwijderen van al die nazi en racistische grafitti ons als belastingbetaler en premiebetaler kost?

  Uiteraard probeert rechts dat al jaren onder het tapijt te vegen. Je moet niet over Kerwin Duinmeijer beginnen want dat is politiek correct maar de dood van Pim Fortuyn mag je wel opvoeren als bewijs dat links geheel niet deugd

 2. O ja, wat heeft extreem-rechts op haar naam staan dan? Extreem links doet bijvoorbeeld dit:

  -De RaRa aanslagen in de jaren 80
  -het brandstichten tijden een vergadering van de CD waardoor Wil Schuurman een been kwijtraakte
  -De moord op Pim Fortuyn
  -De concerten die afgelast worden omdat dat AntiFa clubje dreigt de boel met geweld te verstoren
  -Wilders die 24 uur per dag bewaakt moet worden
  -De bedreigingen en brandstichtingen van politici en ondernemers door dierenrerroristen
  -Bedreiging en intimidatie van ambtenaren, onder anderen gefaciliteerd door Wijnand Duyvendak, die daar dan nog trots op is ook.

  En wat kan daar tegen worden afgezet uit de extreem rechtse hoek? En dan bedoel ik niet die 3 hangjongeren die op zaterdagnacht een hakenkruis op de moskee kalken. (valt echter absoluut niet goed te praten!) Maar georganiseerd politiek geweld en intimidatie.

  Als Constant Kusters en zn vriendjes echt zo’n bedreiging zouden zijn, hadden we daar dan inmiddels niet eens iets van moeten merken?

  Want wat doen de heren van extreem rechts? Ze lopen wat rond te zwaaien met vlaggetjes en te brullen door een megafoon. Uiteraard slechts totdat er geweld wordt gebruikt door de “tegendemonstranten” uiteraard uit de extreem-linkse hoek. Hoe zou men reageren al een krakersdemonstratie werd aangevallen door een groep rechts-extremisten? Dan zou het land in rep en roer zijn! Gelukkig gebeurt dit niet, maar het geeft wel aan hoe de verhoudingen liggen!

  Dus vertel mij nou eens op welke manier extreem rechts in dit land gevaarlijker is dan extreem links.

  Vriendelijke groet van een niet-extremist 😉

 3. En wat dat Kerwin Duinmeijer argument betreft, die dader was niet goed bij zijn hoofd. Het is vreselijk dat het gebeurt is, maar het was zeker en actie van een eenling en het is niet te vergelijken met het structurele gebruik van geweld en intimidatie door extreem-linkse clubs.

 4. Al jouw genoemde “linkse akties” zijn een reaktie op extreme clubjes van mensen die anderen het leven serieus zuur maken. Als die mensen zich netjes hadden gedragen waren die gevaarlijke “linkse akties” er ook niet geweest wel?

  Persoonlijk ben ik helemaal niet zo van het geweld, hoe je het ook noemt. Het bagatelliseren van het kalken van hakenkruizen , bomkoffers en vernielingen aan moskeën vind ik nogal onnozel. Daar ga ik niet eens op in.

  Persoonlijk denk ik dat extreem per defenitie slecht is. Maar ik denk ook dat als je grote groepen “anderen” het leven stelselmatig zuur maakt je altijd op onprettige reakties moet rekenen. Dat kan iets kleins zijn als het been van wil, of iets groters als 9/11.

 5. ow, je Kerwin Duinmeijer reaktie. Dat was vast de aktie van een eenling, niks van te zeggen, maar in de post ervoor heb je het nog over de moord op fortuyn. Dat was toch ook een eenling?

 6. Hoe zou men reageren al een krakersdemonstratie werd aangevallen door een groep rechts-extremisten?

  Die aanvallen zijn schering en inslag, ,door geüniformeerde rechtse extremisten zelfs.
  Ze noemen zich “politie”.

 7. @8
  Waarschuwing Bestevaer.
  Maak waar wat u tegen – vermoedelijk GJ_ – zegt

  je zegt dat je niet zo van het geweld bent, maar vind het okee dat mensen op hun bek worden geslagen als ze hun mening uitdragen,

  zoniet dan is het einde oefening.
  Zie de REGELS

 8. @ Arnoldt van de klucht

  Dus de politie is extreem rechts? Diezelfde politie die al jaren bezig is een zo divers mogelijk personeelsbestand op te bouwen, waar je eigenlijk weinig kans meer hebt om te promoveren als je een blanke autoschtone man bent? Die is dus extreem rechts?

  Ik draag een hele interressante vergelijking aan en jij komt met dit? Heb je niets beters?

 9. Tja 💡 het bekladden van joodse graven met hakenkruizen en vernielen van deze graven is toch ook iets van rechtse raddraaiers met frustratie’s. De mensen raken er erg van slag van, het kwetst hun tot in hun ziel en het kost heel veel geld om alles weer te herstellen. Maar de wond blijft altijd.

  2008
  ” AMSTERDAM – Onbekenden hebben het monument ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog op het H.M. van Randwijkplantsoen in Amsterdam bewerkt. Zij hadden stickers geplakt over de bekende tekst van dichter en verzetsman Van Randwijk ‘Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen’. Daardoor stond er ‘Een volk dat voor korannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen’.”’

  Auschwitz monument ‘Gebroken Spiegels'(1995) van Jan Wolkers aantal malen vernield.

  De moord op Pim Fortuyn daarvan kan ook wel gezegd worden dat het de actie van een eenling die in de war was. Helaas is het vehaal de wereld ingebracht dat het links was die hier de oorzaak van was. Wat natuurlijk grote kul is.

  Dat Wilders dag en nacht bewaakt moet worden, tja wat zal ik daar van zeggen? Er moeten helaas meer politici bewaakt worden, alleen die maken er niet zo’n circus van als Geert.

  Bedreiging en intimidatie van ambtenaren komt ook aan loketten voor en daar zijn het juist de ontevreden Wilders stemmers die vinden dat ze gelijk hebben en hun gelijk komen halen. Vaak met krachttermen.

  Dus kom mij nou niet aan dat rechts zo mak als lammetjes zijn en links de kwaden ziin. In beide groepen zitten mensen die denken dat ze met geweld dingen gedaan krijgen. En geweld is nooit de oplossing. Maar alsjeblieft hou Pim er buiten en Geert Wilders ook. Geert roept alleen maar op tot geweld en ontkent dat dan heel schijnheilig. Maar doordat hij van alles roept menen sommigen wel dat het geligitimeerd is om dan maar van alles uit te vreten. Van moslims treiteren tot moskeeën bekladden.

 10. @12

  Is het dat? Welke geoganiserde groepering zit daarachtr? Noem ens at tegenhangers van de AntiFa of het ALF? En wat mer uit het verleden: Noem eens wat tegenhanger van RaRa, van de RAF?

  Wat hebben scheldende mensen bij een loket te maken met extreem rechts? Wat heeft dat te makn met mensen die uit politieke motieven in groepsverband autoos van ambtenaren in de fik steken en hen opbellen om te vertellen dat ze weten waar hun kinderen naar school gaan? Hu gevens publiceren om anderen zo aan te zetten tot dit soort acties?

  Is ooit bewezen dat heet Auswitz monument vernield is door een extreem rechtse groep, er zijn ook andere groepen in dit land met een antisemitische inslag.

  Ik heb niet gezegd dat de moord op fortuyn “de schuld van links was” ik heb gezegd dat de dader een etreme activist was die met voorbedachte rade handlde uit politieke motieven, dat is iets heel anders!

  O ja? welke linkse politici moeten dezlefde vorm van bewaking ondergaan als wilders?

  Ik blijf er absoluut bij: In dit land is er sprake van extreem-linkse organistaties die zich structureel van gewel en intimidatie bedienen. In de extreem-rehtse hoek zijn die niet te vinden. Als di er el zijn, noem ze dan maar eens op.

 11. Overigens excuses voor ht ontbreken van flink wat letters in mijn bericht, dit toetsenbord is aan het overlijden.

 12. Bestevaer Schreef:

  En wat dat Kerwin Duinmeijer argument betreft, die dader was niet goed bij zijn hoofd. Het is vreselijk dat het gebeurt is, maar het was zeker en actie van een eenling en het is niet te vergelijken met het structurele gebruik van geweld en intimidatie door extreem-linkse clubs.

  Actie van een Eenling ?? je weet niet waar je over praat , het was een groep Skinheads en meelopers en een van de meelopers die toendertijd nog geen 18 was werkt nu als uitzetambtenaar bij de vreemdelingendienst ondanks het feit dat de vrouw waar hij al jaren mee samenwoont nog steeds ultra rechts bezig is .. maar daar maakt de AIVD zich weer geen zorgen over …

 13. @14 & 15 Het gebral van een fascist als Wilders en kornuiten is gevaarlijk, niet het verzet van mensen die deze weerzinwekkende figuren van repliek dienen. En nu scheer je weg als je niet met argumenten kunt komen.

 14. Dus woorden zijn gevaarlijk en geweld is dat niet? Dan leven wij simpelweg niet in dezelfde wereld ben ik bang. Ik draag genoeg argumenten aan, voor zover deze niet gewist worden. Ik scheer me niet weg. ik heb mijn mening, die is onderbouwd en niet minder dan de jouwe, ik laat mij niet intimideren!

 15. Nogal raar trouwens, dat ik me “weg moet scheren” omdat ik niet met argumenten zou komen. Ik heb niet anders gedaan deze avond, van jou echter heb ik allen maar en mening gehoord, meer niet.

  Onderbouw jij dan eert maar eens waaruit blijkt dat extreem rechts meer geweld gebruikt dan extreem links. Dat heb ik namelijk nog van niemand hier mee mogen maken vanavond. Maar dat is wel het onderwerp, nietwaar?

 16. “-De concerten die afgelast worden omdat dat AntiFa clubje dreigt de boel met geweld te verstoren”

  Je bedoelt Huldrefolk en Temnozor in de Azijnfabriek te Roermond? Gezien het feit dat Temnozor heel hard riep dat ze geen nazis waren maar toch zonder bezwaar optraden op een Blood & Honour feestje in België (waarbij ze overigens door zowel de drummer van Huldrefolk én een van de bookers werden geholpen) lijkt het mij niet meer dan redelijk dat bezwaar was aangetekend.

  Overigens kan ik nergens iets van dreigingen met geweld vinden, wel veel gejammer en gepiep van de organisatie van het concert. Iets met billen, branden en blaren zal ik maar zeggen.

 17. @19 Bestevaar. Alleen een beperkte geest heeft de neiging om de wereld op te delen in `rechts’ en `links’.. Maar goed, ik zal ook even in die belegen termen terug kijken:
  Er heeft in Nederland sinds mensenheugenis nog nooiteen links politicus in de regering gezeten die haait zaaide, opriep tot discrimineren en die andermans meningsuiting wilde muilkorven en die op onderbuikse, populistische wijze aan volksmennerij deed met hulp van media, en die opriep tot vechten op vreemde bodem. En als die er zou zijn geweest, zou die door eigen partij zijn teruggefloten.
  De PvdA werd in 1947 en begin jaren `50 van landverraad beticht omdat het geen dienstplichtigen naar Indië wilde sturen en militaire steun aan de de Korea-oorlog afkeurde.
  Pacifisme, wat ook hoort bij jouw zg. `links’ werd en wordt nog als veel meer staatsbedreigend gezien dan rechtse oorlogshitserij. Dienstweigeraars werden zwaarder gestraft dan notoire draaideurcriminelen.
  Wèl hebben we de afgelopen tien jaar dankzij rechtse hielenlikkerij aan de US een aantal missies gehad in Irak en Afghanistan waarbij NL vechtvolk op bestiale wijze heeft meegeholpen om voor US imperialistische belangen duizenden burgers om te leggen. Ik schaam me voor mijn defensie en de politici die dergelijke slagvelden hebben mogelijk gemaakt onder het mom van `opbouwmissie’.
  En after all waren het de communisten die in -40-`45 hebben bijgedragen om Nederland met rasse spoed te bevrijden van de fascistische gesel, en die met gevaar voor eigen leven Joden hielpen onderduiken.
  Na de oorlog konden ze hun mond houden en wegwezen van onze naoorlogse door rechts gedomineerde kabinetten. Zou me niks verbazen dat links verzet in NL tegen Hitler in WO2 straks ook uit de geschiedenisboekjes moet worden gewist en het NIOD te maken krijgt met repressie.

 18. Bestevaer Schreef:

  … Extreem links doet bijvoorbeeld dit:
  -De moord op Pim Fortuyn…

  Bestevaer Schreef:


  Ik heb niet gezegd dat de moord op fortuyn “de schuld van links was” …

  huh?
  Bestevaer Schreef:


  O ja? welke linkse politici moeten dezlefde vorm van bewaking ondergaan als wilders?…

  Wat heeft dat met deze discussie te maken?? Die bewaking is nodig omdat wilders continue grote groepen mensen beledigd, onafhankelijk van hun politieke voorkeur. Deze opmerking hoort hier niet thuis. Als jij er een dagtaak van maakt om miljoenen mensen te bedreigen en te beledigen zul je ook bewaking nodig hebben. En dat is wat mij betreft eigen schuld.

 19. @ Abdul

  We hebben het hier over extreem rechtse en extreem linkse groeperingen in dit land, niet over wat men in 1947 van de PvdA vond, niet over vermeend amerikaans imperialisme en ook niet over allerlei andere zaken die je aanghaalt maar niets van doen hebben met dit onderwerp. Ik heb het sowieso niet over links en rechts gehad, maar alleen over waar dit onderwerp over gaat: het gevaar van extreem rechtse en linkse groeperingen.

  Ook GJ lijkt het onderscheid dat ik maak tussen extremisten en normaal links niet te willen zien, terwijl dat toch duidelijk te lezen valt in de citaten, die hij zo mooi bij elkaar heeft gezocht.

  En wat de mate van beveiliging die wilders ondergaat hiermee te maken heeft? Alles!! Dit onderwerp gaat over de mate waarin extreem links en rechts zich van geweld en intimidatie bedienen. Het feit dat iemand als Anja Meulenbelt die er toch vrij extreme meningen op na houd hier vrij over straat kan lopen (en zo hoort dat natuurlijk ook gewoon!!!) en iemand als Wilders niet eens meer een eigen huis heeft omdat hij continu moet verplaatsen zegt alles!

  Je zegt dat Wilders zijn huidige situatie aan zichzelf te danken heeft…Wat jij wederom doet GJ is het goedpraten van politiek geweld! Jij zou mij bijvoorbeeld op dit platform kunnen beledigen wat je maar wilt, maar je zult buiten mijn woorden om niets te vrezen hebben.

  Woorden vragen om woorden, niet om geweld!

 20. Ik zal omdat er misverstanden over lijken te bestaan waar dit over gaat, even uitleggen waar het over gaat.

  Het gaat over extreemrechts die plannen maken om na het vestigen van een dictatuur naar NSDAP model, op gewelddadige wijze willen afrekenen met onwelgevallige politici.

  Heb je daar iets over te melden Bestevaer?

 21. Ja hoor, neonazi’s in nederland zij weinig meer dan een stelletje clowns met een zenuwtrekje in hun rechterarm. Stoerdoenerij over een 4e rijk, zie jij het gebeuren? Ik niet, daarvoor is dit land niet dwaas genoeg. Het gaat om een kleine groep die, hard blaft, maar niet bijt.

  Overigens zeg je ook dit: “Ik heb van de AIVD nog geen berichten gezien over links die gewelddadig met huidige politici wil afrekenen.”

  Dus neem het mij niet kwalijk dat ik ook daar even op inspring.

 22. Wat heb je daar over te melden dan? Want ik heb daar niks over gehoord van de AIVD. En van jou ook niet.

 23. @24

  Zonder me in de discussie te mengen werkt Wilders voor buitenlandse sponsors en lobbyisten die ipv van pro vredes onderhandelingen voor een verdere Stichting van een Groot Israel opereren.
  Zie ook onlangs zijn twitter pro voortgang nederzettingen, wiens brood men eet wiens woord men spreekt,.
  Vanuit dit centrale MO conflict wordt er media veel gedesomietert alsof alle bedreigende never ending MO war proxies die van Europa zijn.
  En alsof iedere europarlementatier zwaar beveiligd om het beeld waar te maken ten tonele hoort te komen.
  Wilders strijdt als onnozele ziel voor een hete MO oorlog .Hij zal deze fictieve helden strijd verliezen,hij heeft dan ook niets behalve aan zijn broodheren iets bieden.

 24. Bestevaer Schreef:

  …Wat jij wederom doet GJ is het goedpraten van politiek geweld! …

  Dan lees je het verkeerd of ik zeg het verkeerd. Ik ben helemaal niet van het geweld.

 25. En ik wil even wat droppen wat Kerwin betreft.Die naam mag niet misbruikt voor whatever. En racist blijft een racist en het blijft een racistische moord. Blijkbaar zijn bepaalde lieden dat vergeten.

  Nu even over links-rechts. Links heeft wat om over te strijden, namelijk idealen, die heeft rechts niet,….

Reacties zijn gesloten.