Het verfoeilijke zinnetje van de Wilders Aanhanger

wildersaanhanger

In dat verband moet hem toch nog iets van het hart. Het gaat over de PVV, over het zinnetje dat PVV-stemmers vaak zeggen ter verklaring van hun stemgedrag: ‘Ik stem voor Wilders, maar ik ben het niet met al zijn standpunten eens’. ‘Dat is een verfoeilijk zinnetje. De PVV is een extreemrechtse partij met abjecte ideeën die nu moslims discrimineert, maar in wezen alle allochtonen als minderwaardig beschouwt. Met het stemmen op Wilders overschrijdt men een ethische grens. Je kunt iemand die huiselijk geweld of diefstal pleegt niet steunen omdat hij af en toe bijvoorbeeld een kansarme geld geeft.’ Ook politici hebben een dergelijk zinnetje: ‘Ze generaliseren, maar… ‘ Shadid: ‘ Hiermee geef je je politieke tegenstander gelijk, maar bijt je uiteindelijk in je eigen staart.’

Ook niet-islamitische allochtonen moeten zich dit fnuikend integratiedebat aantrekken en niet ongeïnteresseerd achteruit leunen, want ‘Wie wordt in het gedachtegoed van de PVV de volgende groep na de moslims. Dat zullen zeker niet de Friezen zijn.’

Aldus Wasif A. Shadid, bijzonder hoogleraar Interculturele communicatie aan de Universiteit van Tilburg, bij Wereldjournalisten.

11 gedachten over “Het verfoeilijke zinnetje van de Wilders Aanhanger”

 1. Waarom zou je alle standpunten van een partij volledig moeten onderschrijven om op die partij te stemmen ?
  Dat maak ik toch zélf wel uit, niet dan ?
  Verder begint het geneuzel over “extreem rechts” langzamerhand een beetje vermoeiend te worden. Het maakt geen indruk meer. Zeker niet uit de mond van degenen die verder geen kwaad woord willen horen over Mao-sympathisanten bij de SP of terroristenkampbezoekende Groen Linksers

 2. Het is verder ook helemaal niet extreem om tientallen miljoenen moslims te willen deporteren.

 3. Nee, je verdraait de zaak moedwillig. Wilders heeft nooit gezegd tientallen miljoenen te zullen deporteren. Kan hij trouwens ook niet, maar dat terzijde. Alléén degenen die crimineel gedrag vertonen, dan wel de rechtstaat ondermijnen dienen het land te verlaten.
  Zij die gewoon op een normale manier integreren hebben niets te vrezen.
  Dus het aantal kan evengoed nul zijn.

 4. Hij heeft gezegd dat tientallen miljoenen moslims in aanmerking komen. Dus ik verdraai helemaal niks.

 5. Je verdraait het niet, je verzint het gewoon. ‘Deporteren’ is niet gezegd en niet bedoeld. Remigratie, remigratie, remigratie. Dat is nogal wat anders dan mensen met geweld het land uitzetten.

 6. Dat geweld verzin je er zelf bij. Want deporteren betekent het land uitzetten punt. Het land uitzetten = deporteren = het land uitzetten. Snappez vous?

  Maar vooruit dan noem jij het toch “remigratie” als jij denkt dat het sjieker is om tientallen miljoenen moslims te dwingen om te “remigreren”. Als jou dat blij maakt; be my guest.

 7. Ik vond deze wel raak:

  “Nederland is ontzuild, maar is aan de andere kant ook kleingeestiger geworden, vindt de scheidend bijzonder hoogleraar: ‘Vroeger had Nederland nog 4 zuilen, nu nog maar 2: de wij- en zij-zuil.”

Reacties zijn gesloten.