Er klopt geen hol van de wraking in de zaak Wilders

Ik moest even nadenken voor de juiste juridische terminologie voor de titel van dit bericht maar het is me toch aardig gelukt, al zeg ik het zelf.

Zelf had ik een en ander al diepgravend geanalyseerd in mijn artikel Weigering om voor Wilders in de houding te springen breekt rechtbank op, maar nu is er dan ook Diederik Aben, advocaat-generaal bij de Hoge Raad.

Deze schreef op persoonlijke titel een artikel over de wraking in zaak Wilders, alhier te lezen, en haalde daarmee toch maar de Telegraaf. Zie dit artikel met extragratis bijbehorend krapulistisch gebral van the Great Dictator.

Ongeschikt

3 gedachten over “Er klopt geen hol van de wraking in de zaak Wilders”

 1. Wilders vindt het een “schandelijke zaak” als iemand (als privepersoon) z’n mening uit. Zo zie je maar weer eens dat Wilders en de rest van zijn PVV sekteleden vinden dat de vrijheid van meningsuiting alleen maar voor hun geldt.
  Trouwens een advocaat-generaal bij de Hoge Raad wordt juist betaald om zijn (juridische) mening te geven.
  Ik lach me een breuk om al die reacties bij het Telegraaf artikel, die tonen maar weer eens aan wat voor tokkies die telegraaf reaguurders zijn.

 2. Een advocaat Generaal bij de Hoge Raad heeft geen persoonlijke mening te verwoorden in een notitie (waarvan het de bedoeling is dat iedereen het uiteraard leest).
  De verantwoordelijkheid van zo’n functie stopt niet om 17:00 uur bij einde werktijd.

  Eenvoudige ambtenaren worden om dit soort onzin wel op non-actief geplaatst.

 3. @ Edwin 11 Nov 2010 – 12:20 am
  Je kletst uit je nek. Als prive persoon mag hij over alles een mening hebben.
  Als hij in functie is wordt een advocaat-generaal bij de Hoge Raad zelfs betaald voor zijn juridische mening.
  PVVers zeggen altijd dat ze de vrijheid van meningsuiting hoog achten behalve wanneer het gaat om kritiek tegen hun Grote Leider dan is er ineens sprake van ‘demonisering’ en moet van de betreffende instelling de subsidies ingetrokken worden als straf, als het om personen gaat dan wordt geeist dat de persoon in kwestie het land verlaat voor een lange vakantie of wordt ontslagen.

Reacties zijn gesloten.