Geert blijft lekker liegen

Marcel Hulspas kan het zo lekker opschrijven in De Pers, allemaal stoute anti-Geert columpjes 😮 en ze lezen zo lekker weg.

De laatste column gaat over Gekke Geert die denkt dat Merkel bang voor ‘m is of zoiets. Of iets anders raars dat Geert laatst zei waar ik weinig anders mee kon dan mijn schouders ophalen.

Maar geeft Marcel Hulspas een Geert-kruimel, en Marcel Hulspas brandt Geert wel even af:

Gedoger Geert begeeft zich op het pad der buitenlandse politiek. In een interview in Der Spiegel beweert hij dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel ‘bang’ is voor de opkomst in haar land van een partij als de PVV.

Psychologen noemen zoiets ‘projectie’: je eigen emoties aan een ander verwijten. Want als er één persoon bang moet zijn voor zo’n Duitse PVV dan is het natuurlijk Geert zèlf, die daarmee in één klap gereduceerd wordt van Europa’s meest bekende rechtse leider tot weinig meer dan een wormvormig aanhangsel. Niet Angela maar Geert is benauwd voor een Duitse PVV (De Pers).

Meer columns van Hulspas allemaal inlijsten en boven je bed hangen.

34 gedachten over “Geert blijft lekker liegen”

 1. Psychologen noemen zoiets ‘projectie’: je eigen emoties aan een ander verwijten. Want als er één persoon bang moet zijn voor zo’n Duitse PVV dan is het natuurlijk Geert zèlf, die daarmee in één klap gereduceerd wordt van Europa’s meest bekende rechtse leider tot weinig meer dan een wormvormig aanhangsel. Niet Angela maar Geert is benauwd voor een Duitse PVV .

  Nooit zo kostelijk moeten lachen 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 2. Het is de vraag of er naast de al bestaande neonazipartijen nog ruimte voor een wildersistisch ding is bij de oosterburen.. Een filosemitische nazipartij, misschien werkt het juist ook wel goed in Duitsland.

 3. Nu beschouw ik het als een gelukkige schikking van het lot, dat het mij juist Venlo aan de Maas als geboorteplaats aanwees.. Dit stadje is immers juist gelegen op de grens van die twee Duitsche landen welke vooral volgens ons tot een geheel moeten worden verenigd. Ons Limburg moet weer terug naar het grote Duitsche moederland. Het land waartoe het tot 1866 heeft behoord en dat niet op grond van een of andere economische overweging. Neen, neen : ook zelfs indien de hereeniging geen baten zou afwerpen, ja, zelfs indien de hereeniging nadelig zou zijn, moest zij toch plaatsvinden. Eender bloed behoort thuis in eender rijk.

 4. Tibaert Schreef:

  Onze maniak wordt ook beschouwd als een profeet. En hoe gaat het vaak met profeten? In eigen land en in den vreemde?
  Discipelen zat die zijn woord verkondigen, ook in Duitsland.
  Lach niet te snel Sjef!

  Jezus de zoon was ook een narcist en we weten hoe het met hem is afgelopen……..

 5. @ Silky Doe eens in het Nederlands praten ipv van een site iets plakken en knippen, krapuul hecht aan echte meningen, als jij knipt en plakt ben je derhalve niet serieus te nemen. Zeg in eigen woorden wat je wil zeggen. En verder zijn er REGELS. Ik verwijs er naar http://www.krapuul.nl/help/regels/

 6. @redactie
  “Jezus de zoon was ook een narcist en we weten hoe het met hem is afgelopen……..”
  Dit is kwetsend voor mij, doe eens wissen.
  Maar waarschijnlijk omdat dit Christenen kwetst mag het wel, hè?
  Jezus was zonder zonden en zeker geen narcist. Hij genas mensen, was leraar etc.
  Hij is aan zijn einde gekomen omdat bepaalde regenten hem als bedreiging zagen (ze zien hem nog steeds als bedreiging, trouwens). Zijn kruisiging is het toppunt van wat Hij voor ons over had, namelijk zijn eigen leven.
  Met wat Tibaert schrijft ondersteunt hij het establishment/de regenten.

 7. Jantje, een christen hangt Iemand aan die in Zijn nakie met een doornenkroon op aan een kruis genageld is om helemaal niets.
  Die gekruisigde kan niet beledigd worden. Hem een narcist noemen is al nauwelijks een belediging.
  Als je je christen noemt zou je dit eens mogen overwegen.

 8. @Jantje & Ger
  In tegenstelling tot de meeste “linkse”sites word hier wel degelijk op rabiaat atheisme gereageerd en zijn daarover vaak ,publiekelijk, harde discussies tussen redactieleden over… Jezus , Mohammed ,de Buddah , Lao Tse ,( Gods vrede op hen al ) kregen allemaal ladingen beledigingen over zich heen zonder zich te verdedigen..

  Ik denk persoonlijk niet dat Jezus(AWS) meer was dan wat bij ons Moslims “Perfecte mens / Insan al Kamil “genoemd word , maar dat geloof ik ook van Mohammed .(SAWS) Een Perfecte mens heeft zijn negativiteit /twijfels/ narcisme bevochten , maar gezien Getsmane en de “waarom heeft u mij verlaten ” van Jezus ,of het ontroostbaar zijn van Mohammed bij de dood van zijn zoontjes .. bleven ze altijd mens …

 9. @ Ger doe eens aangifte dan! En neem Jantje ook gelijk mee. Voorlopig blijft Krapuul levend! En mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen ga aangifte doen vanwege krapuul en zie wat er van jullie gehuil over blijft. 😥 😥 😥

 10. @ Ger:

  @ Ger hoe kun jij in die 2 zinnen die ik heb geplaatst zien dat ik minacht? Ik heb je alleen maar een tip gegeven, jij bent de gene die minacht want jij stelt dat krapuul en de redactie met 2 maten meet, krapuul links radicaal is. Onderbouwing aub! En lul niet zo slap, wees een man.

 11. GEWIST ivm de REGELS!
  Silky, zolang jij deze onzin blijft posten zul je gewist worden met een uiteindelijke ban. Keira

 12. Keira Schreef:

  #5 Weimar, waar moet ik tekenen voor deze hereniging?

  Waar moet ik ook tekenen? 😆 😛 😆

  Overigens leuk dialoog met Silky. 🙂

 13. Diverse reacties in strijd met diverse regels. Als je de exacte reacties wil terugzien stuur dan even mail of pm.

 14. # 21 Keira en # 26 Nexus
  Jullie vragen naar de bekende weg. Je kunt terecht bij elke club die Vrijheid, Freedom of Freiheit in z’n naam heeft staan.

 15. @jezus. Ik vind, als redactielid van Krapuul, dat het beledigen van christenen even nutteloos en schadelijk is, als het beledigen van moslims, hindoes enzovoort. Als je wilt discussiëren over religie, doe het dan met respect.
  Als je mijn mening over het Christendom wilt weten, dan verwijs ik je naar een andere site dan Krapuul. Het is hier geen religieuze site. Zelfs geen ANTI-religieuze site.
  Eén van de weinige dingen die Justitie in Amsterdam bij het Wilders-proces goed heeft gedaan, was het vermijden van theologische disputen. Het lijkt me geen slecht idee, als Krapuul dat ook zou doen.

 16. @17: ‘Jezus , Mohammed ,de Buddah , Lao Tse ,( Gods vrede op hen al ) kregen allemaal ladingen beledigingen over zich heen zonder zich te verdedigen..’

  Dat lijkt me, zonder de tijdmachine van professor Barabas, ook niet echt doenbaar.

 17. Waar gaat het hier ook al weer over? Dat volgens Hulspas Geert zich steeds verder projecteert als de Redder des vaderlands, zo niet van de wereld. En dat Hij Vrees zou inboezemen aan farizeïsche machthebbers als Angela Merkel. Een nieuwe aanwijzing, dat het niet helemaal klopt in de bovenkamer van het Blonde Fenomeen… :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.