Europees samenwerkingsverband tegen nationalisme en populisme

Europarlementariërs van uiteenlopende partijen zijn een samenwerkingsverband begonnen tegen nationalisme en populisme in Europa. Een van de oprichters is de Belgische liberaal Guy Verhofstadt, die er grote moeite mee heeft dat de Nederlandse regeringspartij VVD zich door de PVV laat gedogen. (Telegraaf)

1 gedachte over “Europees samenwerkingsverband tegen nationalisme en populisme”

 1. Ik vind dit een hoopgevend initiatief. Zo zie je, dat Europa ook op dit gebied nuttig kan zijn.
  Verhofstadt heeft de belgische politiek verlaten, na acht jaar premier te zijn geweest van een “paars” kabinet (tot 2007).
  Altijd origineel, al was het niet vaak naar MIJN zin, geeft Guy Verhofstadt nu, als leider van de liberale fractie in het Europarlement (waar VVD èn D66 bij horen), een “boost” aan een democratisch en sociaal Europa. Samenwerking met Danny Cohn Bendit, de Frans-Duitse leider van de linkse Groenen in het EP, zou tot voor kort ongehoord zijn geweest.
  De PVV mag van Wilders met niemand samenwerken in het EP, dus Barry Madlener en zijn vier andere verkozenen zitten voornamelijk niks te doen namens 20% van het Nederlandse volk.
  Als de sociaal- en christen-democraten in het EP door het initiatief worden wakkergeschud, kan het nog tot een *cordon sanitaire* leiden tegen partijen als die van de Hongaarse anti-Roma en anti-Semieten van JOBBIK, en ook tegen de PVV.
  Mij benieuwen, wat de VVD dan gaat doen, ter bescherming van haar noodzakelijke “gedoogpartner”!

Reacties zijn gesloten.