Waarom zijn wethouders etc. anders?

Twee berichten.

Het eerste zegt:

Gemeenten bezuinigen al komend jaar stevig. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek van de NOS, waaraan ruim tweehonderd gemeenten meewerkten. Ze bezuinigen in 2011 in totaal 600 miljoen euro, vooral door het mes te zetten in het aantal ambtenaren.

De dupe hiervan zullen worden: werknemers (de ambtenaren), mensen met een pgb (persoonsgebondenbudget), zwembaden, bibliotheken en …….

Het tweede zegt:

De dertig grootste gemeenten in Nederland hebben in de eerste negen maanden van dit jaar 6,9 miljoen wachtgeld aan oud-raadsleden en oud-wethouders betaald. Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Nieuws.

Blijkbaar zijn oud-raadsleden en oud-wethouders en oud-bewindslieden toch andere mensen dan gewone werknemers. Hebben zeker zulke goede regelingen omdat ze zelf maken 😮

Update: Net gevonden op NOS.nl, waartoe het geldgebrek bij de gemeenten nog meer zal leiden voor de burger.

3 gedachten over “Waarom zijn wethouders etc. anders?”

  1. Nou ja; een gekozen positie als wethouder is wel aanzienlijk onzerkerder dan die van werknemer. Je kunt er elk moment zonder enige mogelijkheid van tegenspraak uitgegooid worden.
    Daar is dat wachtgeld voor bedoeld, dunkt me.

  2. Ja, en dat voor 4 jaar? Terwijl andere mensen ook op korte termijn ontslagen kunnen worden en dan het ‘gewone’ circuit in gaan.

Reacties zijn gesloten.