De Bende van Wilders (update)

Een aardige samenvatting van een lading PVV gekken bij doorbraak:

PVV-leider Geert Wilders doet zijn stinkende best om LPF-taferelen tegen te gaan. Maar daarin slaagt hij niet helemaal, getuige ook weer de laatste affaire rond PVV-Kamerlid Eric Lucassen. Door de jaren heen heeft Wilders al de nodige malloten, ruziemakers, fascisten, leugenaars, dronkenlappen, fundamentalisten en geweldplegers om zich heen weten te verzamelen. We zetten de meest opmerkelijke nog even op een rijtje, opdat we niet vergeten. (doorbraak.eu)

6 gedachten over “De Bende van Wilders (update)”

 1. Volgens de vrijheid van meningsuiting zou dit artikel als poster overal opgehangen mogen worden.

  Tegenhanger voor de kretologie van Wilders.

 2. In 2006 wordt Bart-Jan Spruyt van de conservatieve Edmund Burke-stichting officieel politiek adviseur van het toen nog onafhankelijke Kamerlid Wilders. Spruyts’ vrijage met Wilders leidt al snel tot de nodige ruzies binnen zijn eigen Burke-stichting. Bijna alle leden van het comité van aanbeveling vertrekken met stampende voeten, waaronder oud-premier Dries van Agt. Zij vinden Wilders’ uitlatingen “reactionair, xenofobisch en te militant”.

  Twee dingen:
  – Wat is er mis- of goedgegaan met Van Agt dat hij plotseling bij de te liquideren Linkse Kerk wordt ingedeeld?
  – Voor de goede orde: deze Spruyt heet Spruit, zegt de inschrijving bij de Kamer van Koophandel van de genoemde stichting.
  Mijnheer vindt een naam met y waarschijnlijk wat chiquer staan. 😆

  Verder, al die koppen: het is een aflevering van Opsporing Verzocht. Wat zeg ik, een aflevering?

 3. Lol, zelfs een oerconservatieve vent als Bart-Jan Spruyt vindt dat de PVV
  “de belichaming van een paniekerig soort van conservatisme dat een middenpositie inneemt tussen prudent conservatisme en fascisme, met een natuurlijke neiging tot de laatste stroming” is.
  Wanneer worden al die PVV aanhangers/sekteleden eens wakker????
  Het is toch overduidelijk dat hun politieke beweging aan alle kanten stinkt.

 4. Hans Jansen, Wilders’ zo genaamde getuige expert vindt dat de AIVD mensen zonder proces moet kunnen afknallen mits ze “gevaarlijk” voor de rechtsstaat zijn bevonden.

  @ Ram,
  Bart-Jan Spruy had er indertijd geen enkel probleem mee om Wilders’ verkiezinsgsprogramma te schrijven. Wilders riep toen ook al hoogst enge dingen. Bart-Jan Spruy is overigens geen conservatief maar een reactionair. Fijn te weten dat zelf dat soort mensen nog een probleem met regelrecht Fascisme hebben.

 5. @ Ram,
  Bart-Jan Spruyt is niet oer-conservatief maar reactionair en dat zo iemand zelfs Wilders te ver vindt gaan zegt inderdaad heel veel.

  Hans Jansen de zogenaamde getuigen expert pleitte er in Opinio voor mensen zonder proces te laten vermoorden door de AIVD.

  http://www.arabistjansen.nl/bedreigingen.doc

Reacties zijn gesloten.