PVV’er Eric Lucassen ~ Gok ook de afloop

Hoe gaat dit geintje met Eric Lucassen aflopen? We weten het niet.

Daarom is het leuk om te gokken. Er is geen prijsje te winnen; daarvoor zijn er te weinig verschillende mogelijke aflopen.

Welke mogelijkheden zijn er, ik zie er 4:

1 ~ Lucassen blijft lekker zitten waar hij zit. In de PVV fractie. Wilders haalt zijn schouders op, zegt dat Lucassen zijn leven gebeterd heeft en dat verder alles grotendeels bij elkaar verzonnen is door de linkse media. Gezichtsverlies voor de PVV, maar wat maakt het uit. De PVV achterban vindt alles geniaal en dit dus ook. Voordeel van dit scenario is dat er ook niemand raar opkijkt dat kopstootuitdelers, en zwangere-vrouwenmeppers als Graus, of buurman-met-bijlbedreigers als Brinkman ook gewoon kunnen blijven zitten.

2 ~ Lucassen vertrekt en doet afstand van zijn zetel. De “preferred solution” voor Geert. Win-win situatie. Ja niet voor Lucassen natuurlijk want die is zijn mooie baantje en dito inkomsten kwijt. Maar Geert kan het (enorme) gat opvullen met een andere ja-knikker en het kabinet behoudt zijn meerderheid en noem maar op.

3 ~ Lucassen wordt uit de PVV fractie gegooid maar houdt zijn zetel. Kabinet meerderheid kwijt. Minder gezichtsverlies voor Geert. Wel raar dat vrouwenmeppers, kopstootuitdelers en bijlbedreigers mogen blijven terwijl emmers pis gooiers en gehoorapparaatbeschadigers ineens weg moeten. Slechtste scenario voor Geert.

4 ~ Andere afloop.

Ik ga voor optie 2. Lucassen zal vertrekken. Weliswaar zal hij zijn inkomsten gaan missen, maar ze zullen hem omkopen, of bedreigen. Ze hebben alleen even een weekendje nodig om een en ander te implementeren. Wazige geldstromen zat voor omkoperij en voor eventuele intimidatie hebben ze bloeddorstige typisch genoeg in hun netwerkje. Desnoods schakelen ze de koppensnellers in of ander vuig volk. Maar gaan zal ie. Read my lips.

Optie 2 dus.

53 gedachten over “PVV’er Eric Lucassen ~ Gok ook de afloop”

 1. Optie 3. Gezien het feit dat er nog geen uitsluitsel is, denk ik dat Lucassen niet zo maar te bewegen is om op te stappen. Wat hij dan met zijn eenmansfractie moet, dat weet ik ook niet. Zieken denk ik. Er zal in de TK goed op verborgen emmers gecontroleerd moeten worden.
  Toen Geert uit de VVD stapte, had hij al zoveel jaar ervaring van hoe het toeging in de politiek, dat hij wel wat aankon als door ons betaalde ambtenaar.
  Ander probleem is als Lucassen opstapt en geld wil zien? Als hij voor de wachtgeldregeling gaat, wat gaat hij dan naar buiten brengen van de PVV en wat gaat het PVV volk zeggen van de wachtgeldregeling.
  Volgens mij is dit een verlies-verlies situatie voor onze Geert. Damned if you do and damned if you don’t. Ik gun het hem van harte! 😈

 2. Ik had nog nooit van deze meneer Lucassen gehoord, tot eerder deze week. Een erg grote politieke loopbaan heeft ie nog niet achter de rug in de Kamer. Niet genoeg denk ik om als eenmansfractie het ’s helemaal te gaan doen. Die nieuwe PVV fractie bestaat uit grijze muizen, die nu zo ongeveer weten waar de garderobe is.
  Ik denk daarom ook aan optie 2. Je hebt wachtgeld vanaf de eerste miliseconde dat je ingezworen bent als Kamerlid, dus onze sergeant hoeft zich geen zorgen te maken. Geert kan een schijn van politieke daadkracht ophouden door Lucassen goedschiks of kwaadschiks uit de fractie te flikkeren.
  Ik zou me ook nog kunnen voorstellen dat Hurt al zijn mannen en vrouwen een wurgcontract heeft laten tekenen, dat zij in geval van een conflict hun zetel moeten afstaan aan de partij… pardon… de stichting… de beweging.

 3. Ik denk dat het nummer 3 wordt, aangezien we hier wel met authentiek tuig te maken hebben. Wat de rest betreft: zie LPF….

 4. Boze heks Schreef:

  Ik zou me ook nog kunnen voorstellen dat Hurt al zijn mannen en vrouwen een wurgcontract heeft laten tekenen, dat zij in geval van een conflict hun zetel moeten afstaan aan de partij… pardon… de stichting… de beweging.

  Er kunnen contracten getekent worden maar die hebben dan geen kracht , want volksvertegenwoordigers zijn in principe op persoonlijke titel gekozen … ik denk persoonlijk dat hij doorgaat als ..LU…cassen’s L…ijst

 5. In de partij waar ze weten wie het tuig is en wat er tegen te doen is een verkrachter uit eigen volk meer dan welkom. Als er een andere uitkomst dan 1 inzat had WIlders het al meteen moeten doen.
  1 dus. Wie weet breekt er voordat dit bekend wordt gemaakt intussen weer een nieuwe afaire uit. 😀

 6. Ik opteer voor nummertje vier. De Groep Lucassen onderschrijft het regeringsakkoord met de restrictie dat naast de islam ook over ontucht anders mag worden gedacht en gesproken. Hij stemt altijd met de PVV mee en doet alleen zijn mond open over de Antillen na zijn zoveelste betaalde reisje daarheen. Zijn vriendin/partner komt als senior fractiemedewerkster (dat mag) op de loonlijst. Schaal 14 of hoger want het budget is toereikend genoeg. Vier jaar vergoeding plus vier jaar wachtgeld. Geert raakt hem alleen maar kwijt als-ie fors meer biedt want Eric is niet zo dom dat-ie niet weet dat hij voor de reclassering een hopeloos geval is.

 7. Optie 2: Wilders heeft het weekend nodig een riante afvloeiingsregeling voor elkaar te krijgen. Misschien iets bij een Europese organisatie die geld inzamelt om onderzoek te doen naar het gevaar van de Islam. Dat soort instellingen haalt in Amerika al miljoenen per jaar op, waarvan het grootste deel als salaris naar de bedenkers gaat die zich bij de organisatie in dienst hebben genomen.

 8. ik zou zeggen laat hem zitten, de meeste leden van de 2e kamer zijn zakkenvullers, en dat is net zo crimineel . dus optie 1

 9. Optie 5

  Het leger grijpt in om een hunner te beschermen , ( met 10 instructeurs 2 meisjes van 17 neuken ,dat klinkt als een structureel probleem ) en plaatst Geert als Junta-leider aan de macht … genoeg collaborateurs in VVD en CDA om een leuk bestuur op te zetten , Na de Aansluit van Vlaanderen word alles wat Moslim is in veewagens naar de grens gebracht … en Henk en Ingrid leefde nog lang en gelukkig ( tot ze oud werden en er niemand was om hun luier te verwisselen en ze stierven aan gangreen in hun bedzweren )

 10. Optie 1.
  Het lijkt mij niet erg waarschijnlijk dat een gediplomeerd boerenlul als Lucassen 8 jaar € 7600 maandsalaris laat schieten en terugkeert naar zijn zitkrat in de voortuin.

  Geert heeft dan weinig andere keus dan Lucassen maar te laten zitten, en te hopen dat het overwaait. Net als bij al die andere boeven van hem, zoals dief Jhim van Bemmel. Kortom: na het weekend laat Wilders weten er nog steeds niet over uit te zijn – en daarna zal hij er in ieder geval zelf nooit meer over beginnen.
  Intern zal Geert wel het woordvoerderschap wonen en wijken weghalen bij Terror Eric, die voortaan alleen nog woordvoerder zal zijn voor visserijzaken. En hij zal de volgende kieslijst niet halen.

 11. Als die Lucassen nu oprot kan hij maar 6 maanden lang wachtgeld opstrijken.
  Als hij nog 2-3 maanden blijft hangen in het parlement kan hij 2 jaren lang wachtgeld ontvangen.

  “Na vertrek heeft een ex-Tweede Kamerlid recht op een uitkering van:
  – 80 procent van zijn laatstgenoten schadeloosstelling in het eerste jaar;
  – 70 procent van zijn laatstgenoten schadeloosstelling vanaf het tweede jaar.
  De uitkering duurt even lang als de het Kamerlidmaatschap heeft geduurd, maar geldt minimaal twee en maximaal zes jaar. Is betrokkene niet langer dan drie maanden Kamerlid geweest, dan duurt de uitkering zes maanden.”

  http://www.europa-nu.nl/id/vh8lnhrrs0qo/inkomen_tweede_kamerlid#p5

  Het zou dus best kunnen dat hij nog even blijft plakken, tenzij Wilders hem weet af te kopen met een flinke buidel geld.

 12. Ik ben bang dat het toch optie 1 wordt. De pijpsergeant wordt bij voorbeeld door de fractie voor 1 jaar geschorst uit al zijn woordvoerderschappen en mag alleen in de kamer komen om voor Rutte te stemmen. Lucassen zelf heeft een verklaring uit dat hij spijt heeft van al het gebeurde en dat hij het jaar gaat gebruiken voor psychiatrische hulp. Geeft 10% van zijn salaris aan blijf-van-mijn-lijf-huizen en 10% aan de dierenbescherming (hondenpoepzakjes).
  Rutte verklaart, dat hij van Wilders vernomen heeft, dat er nog steeds 24 PVVers achter het gedoogaccoord staan. “Dat is het enige wat voor mij telt”.
  Rutte wil geen commentaar geven op “interne partij-akkefietjes”. Dat heeft hij zelf immers ook nooit gedaan bij andere partijen, toen hij fractievoorzitter was.

  (Behalve natuurlijk, toen hij zich in 2006 bij Wilders aansloot wat betreft de “dubbele paspoorten” van Aboutaleb en Albayrak. Maar het geheugen van de media is zo kort. Blijkbaar kwam niemand gisteren bij Rutte’s persconferentie op het idee, om de MP eens daarnaar te vragen…)

 13. correctie op # 14
  Het nieuwe parlement is op 17 juni geinstalleerd, als hij nu oprot komt hij dus in aanmerking voor het ontvangen van wachtgeld voor de periode van tenminste 2 jaren.

 14. Optie 3. Maar de Groep Lucassen krijgt versterking met zoveel partjgenoten met losse handjes, dat de SGP-steun niet meer toereikend is.

 15. @ Toch optie 2, denk ik. Geert verwacht dat het over waait. Coalitiepartijen doen of ze gek zijn, maar houden dit akkefietje in portefeuille voor het geval de PVV nieuwe verkiezingen forceert.

 16. Ik ga toch maar voor 1. We weten nu dat L. een lieve, zorgzame man is die wat problemen heeft met koffieshops en hondenpoep en gewoon een slachtoffer is van een hetze van de door GL betaalde extreemlinkse media, dat Wilders alleen maar het juiste moment heeft afgewacht om te melden dat hij daadkrachtig als altijd slechts 10 minuten nodig had om te beslissen dat L. mocht blijven en de rest van de tijd heeft benut om de arme man een hart onder de riem te steken, die zeer aangeslagen, geschokt en verdrietig was!

 17. Beste vrinden van Krapuul:

  Laat ik mijn keuze voor één nog even toelichten:

  Hurt heeft deze Kaukasische Karpaten kop straks nog heel hard nodig.
  Net als Adolf H. Julius Streicher of Rudolf Höss nooit heeft laten vallen.
  Des te controversiëler, des te beter.

  L. mag straks Kamp Amersfoort leiden, misschien wel Auschmere ( uiteraard onder auspiciën van Rudolf von Roon).

  Ja mensen, ik zie het somber in. Ik ben bang.

  Het is nog niet zover, maar we moeten ons opmaken voor een barre winter, voor Nacht und Nebel.

  Ik zal dat, hopelijk, allemaal niet meer meemaken. (Maar mocht het zover komen, ik vecht me liever dood dan dat ik ten onder ga aan die plebeërs van de Wilders-bende). Maar jelui wel. Jullie zijn nog jong. Daarom: weest voorzichtig. IP-adressen zijn straks voor de regering Wilders zo op te vragen.

  P.S. Lees svp de biografie van mijn oude buurman Pim Boellaard. ‘ Weest manlijk, zijt sterk’. van Jolande Withuis. Kijk door de rechtse retoriek heen, zijn liefde voor het koninklijk huis. Lees hoe hij zich door Natzweiler heeft heen geslagen. Lees hoe hij daar communisten en orangisten samenbracht, met opgeheven hoofd.

 18. Hij blijft natuurlijk gewoon zitten zeker nu eerder deze aviond gebleken is dat dat het verhaal van dhr. van den Boer. uit het duimpje gezogen is.(heeft toevallig vast niets met zijn groenlinks acntergrond te maken.)
  Het verhaal van het “slachtoffer” bij Rtl lijkt mij waarschijnlijker.

  En gezien we dankzij de PvdA onder andere mensen die andere mensen levend uit een helicopter hebben gegooit warm binnern hebben gehaald onder het mon van 25.000 gezichten vallen die paar pvv akkefietjes nogal mee. Hoewel geweld nooit goedgekeurd mag worden.
  Lucassen is destijds door de militaire rechtbank ook gewoon veroordeeld.
  En inzake zijn buren is er ook poliie bijgeweest dus hadden de buren of de politie verdere stappen kunnen ondernemen.
  Ze werkt dat in een rechtsysteem iemand wordt veroordeeld door een onafhankelijke rechter en niet door de publieke door toevallige “vergissingen” gestuurde opinie. (het is natuurlijk verdacht toevallig dat juist op dit moment een oud dossier over Lucassen verliest en dat deze ook nog eens bij Rtl terechtkomen. )

 19. TLDLK Schreef:

  P.S. Lees svp de biografie van mijn oude buurman Pim Boellaard. ‘ Weest manlijk, zijt sterk’. van Jolande Withuis. Kijk door de rechtse retoriek heen, zijn liefde voor het koninklijk huis. Lees hoe hij zich door Natzweiler heeft heen geslagen. Lees hoe hij daar communisten en orangisten samenbracht, met opgeheven hoofd.

  lees liever : Verboden te sterven van Willem L. Harthoorn, vroeger van pegagus , nu uitgegeven door Uitgeverij Van Gruting … dan heb je een verslag van het ECHTE verzet , de nu zo door Bosma met Hitler op één hoop gegooide Communisten en Socialisten , niet de 1 1/2 rechtse verzetstrijder 😉

 20. BitchofFReedom Schreef:

  Hij blijft natuurlijk gewoon zitten zeker nu eerder deze aviond gebleken is dat dat het verhaal van dhr. van den Boer. uit het duimpje gezogen is.(heeft toevallig vast niets met zijn groenlinks acntergrond te maken.)
  Het verhaal van het “slachtoffer” bij Rtl lijkt mij waarschijnlijker.
  En gezien we dankzij de PvdA onder andere mensen die andere mensen levend uit een helicopter hebben gegooit warm binnern hebben gehaald onder het mon van 25.000 gezichten vallen die paar pvv akkefietjes nogal mee. Hoewel geweld nooit goedgekeurd mag worden.
  Lucassen is destijds door de militaire rechtbank ook gewoon veroordeeld.
  En inzake zijn buren is er ook poliie bijgeweest dus hadden de buren of de politie verdere stappen kunnen ondernemen.
  Ze werkt dat in een rechtsysteem iemand wordt veroordeeld door een onafhankelijke rechter en niet door de publieke door toevallige “vergissingen” gestuurde opinie. (het is natuurlijk verdacht toevallig dat juist op dit moment een oud dossier over Lucassen verliest en dat deze ook nog eens bij Rtl terechtkomen. )

  Dank u beste “bitch ” voor een inzicht in de rotting en geestelijk verval die het voor Wilders aanhangers mogelijk maakt hun “leider” te blijven volgen , ongeacht de feiten…

 21. Ik ga voor 3. Dit stuk straattuig wil zich niet laten wegsturen en gaat bovendien voor het geld en de mogelijkheid zich eens flink te laten te laten gelden. Want waar kan een machtgeile a-sociaal beter zitten dan in een éénmansfractie?

 22. Het lijkt me inmiddels wel duidelijk dat alles met de mantel der liefde bedekt gaat worden. Dus: 1.

 23. 😳 het is gewoonweg triest dat dit allemaal gebeurd ,,,er zal veel beter gescreend moeten worden bij alle partijen dus he,,dhr.Lucassen zal snel z,n post verlaten ,hopenlijk maandag al, en de PVV? ach die eindigd net als de LPF, zijn we direct ook weer af van dat smakeloze idee om ons koninghuis tot een lintjesknippende instantie te veroordelen, nee Geertje, houdt jij nu maar je eigen straat schoon daar heb je het druk genoeg mee.

 24. Ik hoop op optie 3.

  Lucassen houdt zijn zetel.

  Het kabinet is zijn meerderheid in de kamer kwijt. Binnen 2-3 maanden zoeken VVD en CDA met PvdA, D66 en Groen Links een achterkamertje op. Ze onderhandelen een nieuw gedoogakkoord en lozen de PVV.

  Dan moet Rechts wat veren laten, maar dan kunnen ze wel de rit uitzitten en mogelijk zetels winnen bij de volgende verkiezingen.

  Als CDA en VVD slim echt zijn dan zijn ze al lang bezig met onderhandelen met elke andere partij.

 25. Uiteraard gun ik CDA en VVD geen winst bij de volgende verkiezingen maar het is een realistisch scenario en minder rampzalig dan 4 jaar PVV/VVD beleid.

 26. Ik gok op Optie 4. Andere afloop? Ja, want CDA Koppejan & Ferrier hebben het allemaal aangezien en trekken hun steun aan coalitie in, dus stekker eruit. Als ze dat niét zouden doen, zijn ze niet meer geloofwaardig als dissident bij dat mokkende eenderde deel van hun achterban.

 27. Nou gaat wel lang duren dat nadenken! Afgelopen woensdag kwam er nieuws naar buiten dat die L. een ordinaire buurtterrorist was (5 dagen geleden!) en op donderdag (4 dagen geleden!) dat hij een veroordeelde crimineel is. Kan Geertje ineens niet meer denken? Of is hij als volleerd politicus zich nu ineens bewust van de belangen en het compromissen sluiten? Of heeft hij zich gewoon verslikt en zit er van te hoesten 😮

 28. Ik heb het aan zitten kijken de afgelopen dagen. Ik denk optie 1. Dit gekke kabinet is tot alles in staat en ermee weg te komen. Doet me denken aan presidentschap van Bush Jr. 😀

 29. Wheeeeeeeeee!!! Lang leve de ultra-rechtse dictatuur!
  Lang leve de ultra-rechtse leugen!!!

  Lang leve met twee maten meten!

 30. Van die buurtterrorist wordt z’n portefeuille wijken en defensie afgenomen maar voor de rest mag hij lekker blijven zitten in de fractie en doorgaan met het ontvangen van z’n vette salaris. En dat noemt Wilders een sanctie, laat me niet lachen zeg. Lucassen hoeft geen moer te doen in het parlement en hij kan doorgaan met het ontvangen van z’n geld. Leuke sanctie zeg. waar kan ik me aanmelden om zo’n sanctie te ontvangen????

 31. @#42 Toch zal het voor het `dissidente’ deel van het CDA moeilijk te pruimen zijn, gezien dat voormalig staatssecretaris Jack de Vries zijn conclusie trok en zijn biezen pakte, na een soortgelijk maar minder ernstig geval van `vleeschelijke gemeenschap’ met een onder hem geschikte adjudante. Het blazoen van de Nederlandsche Strijdkrachten mag wel eens naar de stoomerij. En het blijft de vraag of alle copulatievlekken er dan naar behooren uit zijn gekuist. 🙂
  `Je maintiendrai’, zoo luidt de Nationale Wapenspreuk, zo leerde ik vroeger op `de School met den Bijbel’. Oftewel, het `Ik zal handhaven’ zou na de PVV-verklaring wel eens in een heel wat bezoedelder context kunnen worden gezien. 😀

 32. euro 95.000,– ontvangen voor een beetje niks doen. Betaald van onze belastingcenten. Ik hoop dat de oppositie hier nog eindeloos gebruik van gaat maken als de PVV weer eens staat te brallen. Smalend lachen met een honende opmerking lijkt me de komende jaren wel de oplossing.

Reacties zijn gesloten.