De geestelijke onttakeling van Het Volk

Niet alleen is “wetenschapper” Hans Jansen al jarenlang ernstig de weg kwijt, maar wat erger is, is dat hij Het Volk meesleept in zijn ondergang.

Hans Jansen schrijft populair wetenschappelijke boekjes waarmee hij makkelijk kan scoren, omdat er precies in staat wat Het Volk wil lezen. Op zijn beurt roept Het Volk dat Hans Jansen geniaal is.

Op deze manier is het dus volstrekt overbodig dat Hans Jansen, of Het Volk, zich op enigerlei wijze geestelijk ontwikkelen, of tot een bepaald soort inzicht komen over hoe de realiteit werkelijk in elkaar steekt.

Je kan er websites over volschrijven hoor, geen probleem. Google zal die pagina’s met lulkoek zelfs indexeren als “nieuws”. En zo wordt het heen en weer geblaat van Hans Jansen v.s. Het Volk, dagelijks gepresenteerd als “nieuws” aan, alweer, Het Volk.

Een vicieuze cirkel dus.

Daar komt nog eens bij dat er namens Het Volk ook nog eens een politicus zit die dit soort kletskoek verkoopt.

Zo hoeft niemand verder na te denken.

En zo krijg je dus dat zowel Hans Jansen als Het Volk, op deze retesimpele vraag het antwoord schuldig moeten, en zullen, blijven.

Dat krijg je ervan als je het onderwijs naar de klote helpt.

4 gedachten over “De geestelijke onttakeling van Het Volk”

  1. Dat krijg je ervan als je het onderwijs naar de klote helpt.

    Een gezamenlijk meesterstukje van CDA, VVD en PvdA…

  2. Mijn item-quote van de dag : Hans Jansen is geestelijk doorgedraaid. Helaas wel extreem hard naar rechts.

  3. @ IkdenkWelNa

    Jansen was al geradicaliseerd toen hij nog voor Opinio schreef een paar jaar terug. Hij roept de laatste tijd tenminste niet meer dat de AIVD mensen zonder proces moet kunnen afschieten om de democratie te beschermen. Het is jammer dat hij daar in Pouw en Witteman geen vraag over kreeg. Dat had pas echt leuk kunnen worden.

Reacties zijn gesloten.