Is Mein Kampf een islamitisch boek?

GifTAAL is terug, met maar liefst 2 lappen tekst, op 1 dag. Lap 1:

Mein Kampf en het fascisme zijn net zo Europees als de Verlichting en de sonnetten van Shakespeare. Als je dat ontkent, verdoezelt of koppelt aan de Islam, ben je pas een cultuurrelativist. Maar tegelijkertijd ontken je de omstandigheden waaronder de Holocaust is ontstaan. Het waren onze grootouders die hem bedachten, uitvoerden, goedkeurden of er bij stonden te kijken. Er was geen Islam in Nederland te zien. We waren van alle vreemde smetten vrij. Het is geen gekakel zoals Ellian in het NRC Handelsblad (10 november 2010) beweert om Wilders een fascist te noemen maar onze constante plicht de vergelijking telkens weer opnieuw te maken en naar onszelf te blijven kijken. Het door Ellian zo graag gebezigde ‘islamo-fascist’ is een kwaadaardig taalkundig construct. Het koppelt de diepe individuele religieuze overtuiging van die ander aan de onbeschrijflijk weerzinwekkende barbarij van onze eigen grootouders. Je zegt “wat jij gelooft is net zo slecht als het slechtste wat alleen wij hebben kunnen bedenken”. Zelfs uit de diepste nederigheid gezegd klinkt dat vulgair. (En lees verder bij GifTAAL)

15 gedachten over “Is Mein Kampf een islamitisch boek?”

 1. Mein Kampf is geen Islamitisch boek, natuurlijk niet.

  Mein Kampf is wel een belangrijke inspiratiebron voor extremistische moslims.

  Hitler wordt als een goed voorbeeld bevonden of is ‘totaal onschuldig’:
  – voor een kwart van de Turkse en Marokkaanse jongeren in Oostenrijk:
  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3998
  – voor een moslimgeestelijke op een Egyptische televisiezender:
  http://www.memritv.org/clip/en/2556
  – bij de Palestijnen:
  http://www.likud.nl/extr404.html
  – in Egyptische kranten:
  http://www.trouw.nl/archief/article1312071.ece/Egypte____Alle_Joden_zijn_apen_en_varkens_.html

 2. Het Europees Nationaal Socialisme is een invloed op het Arabische Pan Arabisme geweest. Prominente nazi’s hebben met succes hun heenkomen gezocht in het Midden Oosten na WOII. Het is dus historisch correct om van een negatieve culturele Westerse invloed op het Midden Oosten te spreken.

  Nee, ik zeg niet dat alle Jodenhaat in het Midden Oosten door Westerse invloeden komt maar die invloed heeft wel een rol gespeeld op de ontwikkelingen in deze regio.

  Mensen die termen als ‘islamo-fascisme” bezigen dienen ook de hand in Westerse boezem te steken.

  @ Likoed Nederland
  Turkse en Marokkaanse jongeren in Oostenrijk hebben racistische ideeën? Oostenrijk, het geboorteland van Adolf Hitler dat nog altijd als intolerant bekend staat? Ligt de instelling van deze jongeren alleen aan de Islam of ook aan het land waar deze jongeren opgroeien? Dat lijkt mij een legitieme vraag.

 3. Weet je Likoed, ik vind dat jij eigenlijk een perfect podium hebt gevonden bij de koppensnellers, waar ze politieke tegenstanders terecht willen stellen en Mohammed Rabbae in de fik willen steken.

  Ik bedoel: verbeter de wereld begin bij jezelf, ventje.

 4. #4 Je kunt ongetwijfeld ook voorbeelden geven van wat er over niet-Joden (en dan met name Palestijnen en moslims) wordt geschreven in Israelische bladen, ik vind dit wel een eenzijdig bericht. Maar ja, verwacht ook niet anders eerlijk gezegd van een koppensnellersvriendje

 5. Sofia van der Linde Schreef:

  Het Europees Nationaal Socialisme is een invloed op het Arabische Pan Arabisme geweest. .

  Pan-Arabisme … leuke term .. Je bedoeld dat het gaan vormen van strak begrenste natie-staten in de post koloniale tijd ( dit in tegenstelling met de pre-koloniale verdeling waar grotendeels open grenzen de norm waren en het rijk bestond uit belastingaarders en legers ..) onder invloed van die paar naar het Midden Oosten gevluchtte Nazi’s gebeurde ??? en in het verre oosten gebeurde hetzelfde dan spontaan ???
  of is het misschien zo dat de geestenziekte die men “Nationalisme “noemt zich altijd bloedig uit of deze nu op Nationaal Socialistische , Zionistische , Sovjet-Communistische of Pan Arabische basis opgekweekt word …
  Sofia van der Linde Schreef:

  Prominente nazi’s hebben met succes hun heenkomen gezocht in het Midden Oosten na WOII. Het is dus historisch correct om van een negatieve culturele Westerse invloed op het Midden Oosten te spreken.

  de zelfde negatieve cultuur die zich in Zuid en Midden amerika deed gelden , kwam dat in alle gevallen door de paar daarheen gevluchtte nazi’s of door het feit dat zowel de Amerikanen als de Sovjets zich graag van dictaturen bediende als Proxies in hun koude oorlog … net als de PVV is ook een land met een dictator makkelijk (be)stuurbaar

 6. @5 Sofia van der Linde

  Inderdaad had het nazisme een grote invloed op de Arabische wereld:
  http://www.maroc.nl/forums/showthread.php?t=299520

  @7 Keira
  Er zijn extremistische uitingen in Israel te vinden. Dat is echter een randverschijnsel. De racistische partij van Kahane kreeg – voordat die werd verboden – rond de 1% van de stemmen. Racisme wordt niet gesteund door de regering, zoals die van Hamas wel doet:
  http://www.likud.nl/pers24.html

  In de Arabische wereld is bewondering voor het fascisme dus heel normaal.
  “Hitler is een held voor veel moslims in de Arabische wereld”, vertelt moslima Selim. “Ook in Egypte is nog altijd veel waardering voor hem.
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2010/11/de_onzichtbare_ayatollah_in_ne.html

 7. een uitlating op een forum telt als “de arabische wereld ” ??? Beweringen op een Zionistische haatsite tellen als bewijs ??? Dan telt wat de Nazi’s over Joden beweerde zeker ook ?? en het verhaal van de “onzichtbare Ayatollah “van Selim .. ach de zoveelste ex- moslim die weet dat wat ze ook beweerd in Nederland als zoete koek geslikt word ….

 8. En als “bewijs” van zijn stelling komt Likoed met dat achterlijke boek “de onzichtbare ayatollah”.

  Weet je Likoed, ik wil dat jij eens wat minder gaat plakken hier. Ik heb je er al eens eerder op aangesproken.

  Plakken is tegen de REGELS. Jij bent een PLAKKER.

 9. Gewoon in eigen woorden reageren en niet continu van alles plakken. In de REGELS staat dat het prima is als je het wel eens doet. Er is een verschil tussen “wel eens” en “bijna altijd”. Een heel belangrijk verschil.

Reacties zijn gesloten.