Waar blijft de PvdA?

De laatste column van Thomas von der Dunk gaat over de PvdA die er niet al te handig aan doet door te vissen in de overbeviste linksliberale vijver, en hij heeft ook nog een gratis tip:

Dat betekent ook: niet schromen de Eerste Kamer politieker te maken. Frank de Grave jammerde op 10 november dat dat tegen de traditionele mores ingaat, maar daarvan hebben Rutte en Verhagen zich bij hun sjoemelige formatie ook niet veel aangetrokken. Waar beide heren niet schromen om met de meerderheid-plus-één er van alles door te drukken, moet de PvdA ook niet bang zijn de wapens te gebruiken die haar ter beschikking staan. En reken maar dat in het omgekeerde geval – een linkse meerderheid in de Tweede Kamer, een rechtse in de Eerste Kamer – CDA en VVD de permanente obstructie niet zouden schuwen. (Volkskrant)

5 gedachten over “Waar blijft de PvdA?”

  1. Ja ik voel ook een onbedwingbare schrijfdrang in me opkomen. 😈 Ze moeten maar eens aan het werk daar bij de PvdA!

  2. Volgens mij zijn ze bij de Pvd(A) met man en macht druk aan het zoeken waar die “A” van hun partijnaam is gebleven. Mischien toch handig om eerst een huiszoeking in de tuin bij Wim Kok te doen ? Valt wel op dat na Paars 1 hun A plotseling was verdwenen. “Spoorloos”!

  3. Von den Dunk gebruikt hier trouwens voor de tweede keer de uitdrukking ‘koekje van eigen deeg’ waar hij ‘sigaar uit eigen doos’ bedoelt, als hij het over de 3000 extra agenten heeft.

Reacties zijn gesloten.