VN over de “C” van het CDA

Robert van der Griend heeft bij de VN een leuk stuk dat vol staat met dingen die iedereen al weet, en die iedereen al gezegd heeft, zoals dat van die “C” van het CDA. Dat vind ik eigenlijk een beetje een anti-climax, dat einde. Omdat je dat al jaren leest. Omdat iedereen het schrijft dus. Verder een leuk stuk. Dit vond ik het leukste citaat:

Niet dat ze bij de CDA-top wakker zullen liggen van kritiek uit eigen kring an sich. Daar weten ze inmiddels uitstekend met ‘dissidenten’ om te gaan. Gewoon een kwestie van doodzwijgen of wegpesten, en zo nodig alle twee. Vorige week nog besloot voormalig fractieleider en oud-minister Bert de Vries uit pure wanhoop zijn CDA-lidmaatschap op te zeggen, waarmee hij waarschijnlijk ternauwernood heeft voorkomen dat hij een dezer dagen in verwarde staat op een verlaten industrieterrein wordt aangetroffen, gekleed in niets dan een onderbroek en een paar plastic voorbindborsten, het woord ‘mietje!’ in dikke letters op zijn voorhoofd gekalkt.(VN)

Ik heb zelf Bert de Vries er altijd van verdacht een integer persoon te zijn. Inderdaad 1 van de zeer weinigen in het CDA. Misschien dat dat er iets mee te maken heeft.