28 gedachten over “Krapulerend Bosma geschreeuw in de NRC”

 1. Zo, per januari is mijn abonnement op de Nrc stopgezet.
  Dat zouden meer mensen moeten doen.
  Ik vraag me af wat Youp van het Hek, Frits Abrahams, Elsbeth Etty en Henk Hofland hier eigenlijk van vinden?

 2. Het is nrc.next niet NRC Handelsblad 😮

  Maar het is een stukje van niks 😮 Volgens Bosma wonen alle tegenstanders van de PVV in Amsterdam-Zuid en stemmen die mensen D66. Verder is het opsomming van wat hij wel fijn vindt en wat niet. O en hij voelt een enorme lotsverbondenheid met de laatste autochtonen in Transvaal en de Tarwewijk, niet met de elite die een miljoen moslims naar Nederland hebben gehaald. Maar daar moet ik mij toch even op het hoofd krabben 😮 Volgens mij zijn de buitenlandse werknemers hier naartoe gehaald door rechtse werkgevers die mensen nodig hadden. Dus eigenlijk de VVD’ers waar ze nu zo tegen aanschurken. Maar ja, dat onderscheid kan Bosma niet maken, die is teveel geïndoctrineerd door. ja door wat eigenlijk? Volgens mij heeft hij gewoon last van domheid. O de EU en de poging tot eenheid daarin ziet hij als een reïncarnatie van de Sovjet Unie, nou laat ik dat nou net denken van de fractie waar hij in zit. Leider Hurt beslist en de rest volgt gedwee.

  O hij vindt zichzelf ook een zendeling en mensen die niet voor de PVV zijn verloren schapen. Daar krijg ik dan al weer de ongelooflijke kriebels van, de geschiedenis heeft ons geleerd waar geloven en zendelingen toe in staat zijn. 👿

 3. NRC-lezers die van dit soort vuilnis niet gediend zijn, kunnen hun krant helemaal gratis, op kosten van de uitgever retourneren:

  Klantenservice NRC Handelsblad
  t.a.v. Peter Vandermeersch
  Antwoordnummer 92310
  3009 XD Rotterdam

  Mijn exemplaar is vanmorgen op de bus gegaan.

 4. Wat is trouwens het verschil tussen NRC en NRC next? Als ik de ene dag het ene blaadje koop en de volgende dag het andere blaadje krijg ik dezelfde verhalen.

 5. Maar die Bosma schrijft volgens mij alleen in nrc.next en niet in NRC Handelsblad. Heb de redactie al een mail gestuurd met mijn vraagtekens en ongenoegen 😈

 6. Op een punt ben ik het met hem eens, nl. de eerste zin: ” Laten we elkaar niets wijsmaken: we liggen elkaar niet “. De rest is weer het gebruikelijke rancuneuze toontje wat we nu zo langzamerhand wel kennen van de zelfbenoemde partij ” ideoloog ” van de PVV. En als ajboekestein op twitter roept: ” Wat een onzin zeg, je NRC abonnement opzeggen vanwege Bosma column. Sorry hoor maar ik begrijp daar niets van. Prinzipienreiterei sucks ” , wordt het helemaal tijd om je abonnement op te zeggen.

  (Keira, lees jij het in next? Waar staat dat dan? Graag een link, want dat zou helemaal een gotspe zijn).

 7. staat niet op internet, maar in de nrc.next op pagina 16 Opinie. Maar hij staat dus ook in NRC Handelsblad?

 8. @7 yep en yep als dit het nivuea wordt van de colums, nou, dan weet ik het ook wel voor de toekomst.

 9. Ik heb me wel eens afgevraagd of het wel slim was om op een site getiteld “krapuul” te gaan schrijven met een opgeheven vingertje, maar de naam krapuul sluit in ieder geval naadloos aan bij de realiteit. Krijg er ook nooit meer klachten over.

 10. Die rotzooi kun je lezen bij welingelichtekringen.nl. Hij beweert ook dat ie het christendom mooi vind, maar bedoelt dan waarschijnlijk de gedegenereerde fundamentalistische variant, waarvan de aanhangers ook wel helemaal weg zullen zijn van hem. Viel te zien toen Bosma bij Knevel en de Brink zat.

 11. Nieuws! nrc.next had de column van Bosma nu voor een keer overgenomen, omdat het de eerste was. Maar het is niet gezegd dat ze dat iedere keer zullen doen. Dus wie weet is nrc.next wijzer dan NRC Handelsblad. 😈

 12. Kocht vanochtend op het station nietsvermoedend een NRC Next en las de eerste column van Bosma.

  Lees z’n column en het wordt duidelijk: die man redeneert vanuit afgunst, op inderdaad de D66-er met de bakfiets vol kinderen en de Toyota Prius, hoeveel die auto helemaal niet veel voorkomt in Nederland.

  Die afgunst is charmant als 12 bent, of misschien nog iets ouder, maar van een man van over de veertig mag je toch verwachten dat de afgunst en het ressentiment enigszins zijn gezakt. Dat de relativiteit des levens eroverheen gegaan is.

  Het interessante bij deze mensen zoals Bosma is dat het eigenlijk geen bal uitmaakt welke ideologie zij aanhangen. Bosma had voor hetzelfde geld maoïst kunnen zijn, of raden-communist, antisemiet of salafistisch moslim. Hij is het jongetje dat, terwijl andere kinderen samen spelen en het leuk hebben, aan de kant staat te schreeuwen en met zand staat te gooien. Wat-ie schreeuwt, doet er niet toe. Het gaat om de psychologie van de jaloezie, van het afgewezen worden.

  Zo eentje gaat natuurlijk geen ledenpartij oprichten, want stel dat die leden zich straks tegen hem keren!

 13. Eerst dacht ik dat NRC het verkeerde proefstukje heeft geplaatst. Deze tekst schrijft een ieder tussen twee drollen op het toilet.

  Bosma laat zich in zijn column kennen als een helderziende zendeling. Zendeling waarvan? We mogen slechts raden.
  Zijn waarheid zit vol onberedeneerde haat. Heeft veel weg van de eerste dagen der Culturele Revolutie. Het is te hopen dat deze man nooit aan de macht kan ruiken.

 14. Mooie quote van Monique Smits op Welingelichte kringen, n.a.v. Bosma’s column: “Bovendien is discussiëren met een PVV’er zoiets als moddervechten met een varken: hij vindt het leuk en jij wordt er vies van.”

 15. Iemand die christendom “mooi” vindt – hij zal de kerstboom bedoelen die toch beslist op school moet worden neergezet. Oeroude christelijke traditie sinds ongeveer 1800.

 16. Laurent Schreef:

  “Bovendien is discussiëren met een PVV’er zoiets als moddervechten met een varken: hij vindt het leuk en jij wordt er vies van.”

  🙂 🙂 🙂 😆 😆 😆

  Mooi gezien, heks:

  Boze Heks Schreef:

  Bosma had voor hetzelfde geld maoïst kunnen zijn, of raden-communist, antisemiet of salafistisch moslim. Hij is het jongetje dat, terwijl andere kinderen samen spelen en het leuk hebben, aan de kant staat te schreeuwen en met zand staat te gooien. Wat-ie schreeuwt, doet er niet toe. Het gaat om de psychologie van de jaloezie, van het afgewezen worden.

 17. Wat flauw om je abonnement op te zeggen omdat je krant je ook meningen voorschotelt waar je het niet mee eens bent. Neem je een abo op de telegraaf als die PVV’ers aanpakt (zoals ze de laatste tijd verrassenderwijs doen)?
  Het mooie van een ‘slijpsteen van de geest’ is dat hij je ook helpt de psyche van je tegenstanders te doorgronden. Ga een scherpe discussie aan, met je krant, maar gooi het kind niet met het badwater weg.

 18. @Krek
  Ik heb mijn abonnement niet opgezegd omdat ik niet me met Bosma eens bent. Ik heb het opgezegd omdat ik van NRC en nrc.next kwaliteit verwacht. Hij en andere kamerleden hebben een vaste column gekregen omdat ze politici zijn. Nou, als ik propaganda (van elke partij dan ook) wil lezen, kan ik dat ergens anders vinden, niet in een krant die ik koop met de verwachting dat het verschillende inzichten bevat. Dan nog de belediging dat hij denkt mij te kunnen redden (!). Pardon? Dus, ik ben een slachtoffer van omstandigheden en mij slechte ouders maar… hij kan mij redden. Hij argumenteer niet maar ik moet zijn troep lezen en sponsoren omdat ik liberaal en van een vrije tolerant geest bent? Dacht het niet. Als ik een boek slecht vindt dan gooi ik het weg (in de prullenbak). Precies hetzelfde met nrc.next.

Reacties zijn gesloten.