Geert McCarthy

Op de diverse hondsdolle haatstekken, maar ook op andere meer (semi)beschaafde plaatsen, wordt de huidige heisa rondom PVV fractieleden vergeleken met de heksenjacht waarmee senator Joe McCarthy in de jaren 50 hoge ogen gooide in de USA. Joe McCarthy maakte mensen verdacht door ze te beschuldigen van loyaliteit aan, of lidmaatschap van de communistische partij, in plaats van aan de regering van de USA.

Joe kon zich hier jarenlang mee bezig houden want hij raakte een gevoelige snaar, de Amerikanen scheten in de jaren 50 immers bagger voor alles wat riekte naar communisme, nu nog steeds trouwens, maar toen leek “het gevaar” iets urgenter. Joe kreeg geld uit allerlei geheime potjes en kon dus een lekker leventje leiden van zijn laster en verdachtmakingen.

Uiteindelijk beschuldigde Joe iemand die besloot het niet te pikken, en deze persoon zei: “Have you no sense of decency, sir? At long last, have you left no sense of decency?”

Dit was het begin van het einde voor Joe de heksenjager.

Hoe je deze geschiedenis kan vergelijken met de recente onthulligen over brievenbuspissers, gehoorapparaatslopers, straatterroristen, fraudeurs, bijldreigers, zwangere vrouwenmishandelaars, bedriegers, etc., in Wilders’ fractie, is mij een raadsel.

Als er al een vergelijking met het McCarthyisme gemaakt kan worden dan is het juist het omgekeerde. De PVV zijn de McCarthyisten. Zij beschuldigen gezagsdragers en politici van een dubbele loyaliteit. Iedereen die wel eens een krant leest weet dat. Het is dus niet dat ik je nu zit voor te liegen of zo.

Daarnaast beschuldigt Wilders een miljoen mensen in Nederland van loyaliteit aan de islam, in plaats van aan de Nederlandse wet. En wel de radicale islam he, want de gematigde islam bestaat niet. De enige reden dat die miljoen islamieten ons niet de kop afzagen, is “taqiyya”. Met andere woorden: je kunt niet 1 moslim vertrouwen.

Zo bont heeft McCarthy het nooit gemaakt.

Ook om een andere reden is de vergelijking McCarthy/Wilders niet zo gek.

Je hoeft het niet van mij aan te nemen, lees maar wat Wilders daar zelf over heeft gezegd:

,,Wilders herhaalt zijn afkeer van links en vergelijkt zich met de Amerikaanse communistenjager uit de jaren vijftig: ‘Ik ben de moderne Joe McCarthy….’ Wilders kijkt weer even naar zijn voorlichter. ,,Nee, zo zou ik me niet willen noemen, daar krijg ik gezeik mee.” (NRC)

Wat wel een groot verschil is tussen Wilders en McCarthy is dat het gebrek aan fatsoen McCarthy uiteindelijk de das om deed, terwijl het gebrek aan fatsoen van Wilders en de zijnen juist een enorm pluspunt lijkt te zijn.

Wel knap dat ze het weer omdraaien trouwens; als het rechtse geteisem de kans had om hier een moderne versie van McCarthy te installeren die levens en carrieres van moslims en linkse mensen zou kunnen verwoesten, dan zouden ze het zeker niet laten. Sterker nog, hij zou onmiddelijk kunnen beginnen.

Vergeet dat niet, voordat je medelijden krijgt met de heksenjagers van de PVV.

2 gedachten over “Geert McCarthy”

  1. Waarom verhuizen die PVV-ers niet allemaal naar Montana of zo, daar bestaat die door hen gewenste rechts xenofobe bekrompen heilstaat al.

  2. Joe McCarthy sloeg goed aan bij de hersenloze systeemzombies die voor de tsunami van het oosten (USSR) toen bang waren. Oorspronkelijk had hij ook veel steun van de schaduwstaat.

    Blijkbaar hebben we gelijkwaardige toestand in ons land ook bereikt.

Reacties zijn gesloten.