VS-toestanden van zorg en pensioen ons voorland?

Niemand schijnt zich te realiseren dat er sprake is van een voorspelling die zichzelf waarmaakt. We moeten bezuinigen om jongere generaties niet op te zadelen met te hoge lasten in de toekomst. Door die boodschap er in te hameren ontstaat bij jongeren de overtuiging dat zij niet meer hoeven te rekenen op de voorzieningen waarop nu bezuinigd wordt. Waardoor begrijpelijkerwijs de animo om mee te betalen aan die voorzieningen afneemt. Wat weer als rechtvaardiging wordt gebruikt voor bezuinigingen.

voor een geleidelijke normvervaging in de zorg als gevolg van de bezuinigingen. Omdat de overheid roept dat de zorg onbetaalbaar wordt, voelen mensen in de medische sector zich gerechtvaardigd minder zorg te bieden dan noodzakelijk is. Moraal is een kwestie van gewenning: als je maar vaak genoeg demente bejaarden met een vuile luier hebt laten liggen, wordt dat de nieuwe norm.

2 gedachten over “VS-toestanden van zorg en pensioen ons voorland?”

 1. “Tegelijk wordt een cultuur in brede zin, die is gebaseerd op verantwoordelijkheid voor elkaar, bijna geluidloos, zonder schreeuw van verontwaardiging, naar de schroothoop verwezen.”

  Lijkt me dat we Wilders weer op grof liegen hebben betrapt. Hij zat jarenlang te schreeuwen dat we onze “op christelijke waarden” cultuur moeten behouden, terwijl zijn eigen kabinet alles naar de schroothoop gaat gooien.

  Afgelopen week had ik weer cijfers over de erbarmelijke toestand van de gezondheidszorg in de VS mogen lezen. Precies dat wat we op korte termijn in onze land willen overnemen.
  Van de amerikanen 40% hebben haast gen toegang tot de zorg. Het is de duurste zorg in de wereld en die dient alleen de welgestelden, vooral door middel van plastische chirurgie.

  In ons land zitten we nog in de tussentijdse traject en die zware slag is nog niet zichtbaar maar komt straks tevoorschijn.

  Dan lukt het misschien nog steeds de Rechtse Kerk om ons te overtuigen dat dit weer de schuld van het Islam is.

Reacties zijn gesloten.