Wat voor vuiligheid hebben de PVV’ers nog meer in petto voor De Grote Lijder?

Net binnen; PVV’er Hero Brinkman heeft in 2001 geprobeerd in Purmerend een alcoholcontrole van de politie te ontwijken door snel door te rijden en de lichten van zijn auto uit te doen. Brinkman werd later thuis aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Typisch PVV-tokkie gedrag dus. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat Brinkman dit verborgen heeft gehouden voor Geert. Maar nu werd de grond ‘m te heet onder de voeten en heeft ie het toch maar geopenbaard.

Brinkman kreeg trouwens een schikking van een lousy €200 voor dat akkefietje. Dat vind ik een erg laag bedrag voor bezopen op de weg, rijden zonder licht en niet meewerken met de politie.

Misschien hielp het dat Brinkman zelf ook politiemannetje was.

Zou dit het einde zijn van Brinkman bij de PVV? Nee natuurlijk niet. Brinkman is nodig als stemvee voor Roversnest Rutte en rechts Nederland likt daar zijn vingers bij af. Zie afbeelding.

Op Twitter ook nog het geruchtje dat er morgen een schandaaltje met een PVV’er in de Volkskrant staat. Dit zou dit Brinkman verhaaltje kunnen zijn, maar het kan ook natuurlijk iets anders zijn. Met die PVV’ers weet je het nooit.

Hierover morgen meer.

82 gedachten over “Wat voor vuiligheid hebben de PVV’ers nog meer in petto voor De Grote Lijder?”

 1. Hoe lang houden we het nog vol? Hebben we nu iedereen gehad, of gaat dit volgende week gewoon weer verder met andere PVV’ers? Bijna jammer dat de fractie maar 24 personen heeft, want dit entertainment mag voor mij nog maanden doorgaan. Kunnen ze niet nog wat meer rouleren?

 2. Zal ook wel straf krijgen en als pluchevulling tegen de vergoeding van bijna 100.000,– euro per jaar mogen blijven zitten. Allemaal mogelijk gemaakt van onze belastingcenten.

  Of Geert wil dat hij de fractie verlaat en begint dan alsnog voor zichzelf, dat zou pas echt bal zijn 😈

 3. Nee nee, je weet wat de grote geert gezegd heeft he: geen veroordeling, dus niks aan de hand. Alsof geen veroordeling betekend dat er ook niks gebeurd is.

 4. Ja maar dit is A. Hero die toch al in de weg zit en B. nog een die gelogen heeft, dat is nu de 4e al? Ben even de tel kwijt. Nog 19 te gaan. En dan heeft hij ze allemaal gehad en ontdekt dat hij ook nog tegen zichzelf heeft gelogen en dan implodeert hij 😈

 5. Ik denk toch dat we morgen een ander schandaaltje krijgen. De volkskrant meldt dit berichtje wel maar zeggen “dit meldt de NOS” en het schandaaltje morgen is van de volkskrant zelf. 😛

 6. Nee, Drinkman is een ongeleid projectiel naar mijn mening. De PVV-jugend zat hem al niet lekker, dat dat niet doorging. Drinkman is echt tot alles bereid.

 7. misschien dat hij daarom wel nu er mee naar buiten komt. kijken of hij Geert over de zeik kan krijgen en zo lijst Brinkman kan beginnen 😈

 8. Bestaat de frisdrank Hero nog, of is alleen v/h DeBetuwejam nog met die naam gezegend?
  Zou anders leuke sponsor voor Hero Drinkmans partij zijn…

 9. Een eigen lijst? Hij was heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel stellig dat dat NOOIT zou gebeuren gisteren bij P&W.

  Zal dus wel gebeuren?

 10. In de USA staat een inmiddels ex-politicus terecht voor het aannemen van geld uit verboden bronnen. Mijnheer kan tot levenslang veroordeeld worden.

  Met schaamrood op de kaken beken ik dat ik geen idee heb hoe dat in NL is geregeld. Hoe zit dat hier eigenlijk? Mag een politicus uit iedere bron geld aannemen? En buitenlandse bronnen mag dat? Hoe verhouden giften zich tot ‘zonder last’-clausule van TK-leden?

  Mochten er voor giften regels bestaan dan is het aardig om te kijken hoe de giften aan Wilders c.q. PVV bij de PVV verwerkt worden.

 11. Piotr, heb ik antwoord op, toevallig ben ik hier achterheen gegaan en heb de PvdA deze vraag gesteld. het antwoord is dat daar in NL nog geen regels voor zijn. PvdA wil dat het kabinet snel met voorstellen komt voor een wet financiering politieke partijen. Dit om tranparantie te krijgen en om een maximum vast te leggen. Als het kabinet niet opschiet zal er door de TK zelf een voorstel wet komen.

  Uiteraard heb ik ook aangegeven dat ik als Nederlander niet gesteld ben op inmenging in de Nederlandse politiek door oerconservatieve US citizens, citizens uit Israel of uit welk land dan ook die dat dmv geldelijke stortingen kunnen bewerkstelligen.

 12. In het regelement van Orde ( tweedekamer.nl/over_de_tweede_kamer/reglement_tweede_kamer/index.jsp#0 ) staat in artikel 150a dat geschenken boven de 50 euro bij de TK-griffie gemeld moeten worden. Dit register kan eenieder inzien.

  En nu nog giften aan politieke stichtingen cg partijen.

 13. PVV hoeft niet aan de huidige regels te voldoen, omdat ze geen subsidie krijgen. Als een partij wel subsidie krijgt is wel een soort van summiere verantwoording nodig. Maar de meeste partijen zijn verenigingen en die moeten zowiezo verantwoording afleggen aan de leden, 1 x per jaar. De grote uitzondering is de PVV. Dus hier moeten regels voor komen.

 14. Ik reken erop dat Hero net zo bedremmeld als Jhim voor de nationale televisie uitlegt dat-ie Geert een geweldige leider vindt en dat hijzelf enormmm in de fout is gegaan, wat-ie nooit had moeten doen en ook nooit meer zal doen, en dat het allerergste was dat-ie het niet eerder aan Geert had bekend, want dat is niet netjes en dat-ie gehoorzaam de straf zal aanvaarden die de Grote Leider nu ongetwijfeld voor hem in petto heeft..

 15. Piotr, dan heeft de Hurt dat weer bereslim aangepakt. Hij heeft een stichting en die is geen kamerlid. Hij zal dan wel dat geld niets als kamerlid krijgen maar op de stichting.

 16. @ Piotr

  Volgens mij mag een politicus giften aannemen tot 450 euro( denk daarbij een een leuke theepot of een schilderij of iets dergelijks voor de vrouw thuis) en dan moet ie dat wel aangeven. Als het gaat om de PVV is dat wat moeilijker aangezien de PVV geen partij is maar een beweging met maar 1 lid. Het vorige kabinet was al begonnen met wetgeving omtrent transparantie van partijen, maar dat ligt even op een laag pitje sind het vorig kabinet gevallen was. Maar in principe ligt er al een concept wet klaar. Het enige wat gedaan moet worden is die wet indienen.

 17. Dank Keira.

  Ik ben geen fan van alle amerikaanse gewoonten echter de inzicht in de funding van partijen en politici kunnen we (in NL) zonder meer overnemen.

  Een ding is dan helder. De PVV heeft dan een extra lid met justitiele antecedenten. Funding door buitenlandse bronnen is nl meestal verboden.

 18. Noch de P.V.V. of de Stichting Groep Wilders heeft bij de Belastingdienst een ANBI-status aangevraagd http://www.anbi.nl/ Als Geert dat zou doen dan kunnen de jongens van Kees-Jan de Jager z’n hele financiele hebben en houwen bekijken. In ieder geval hebben bij gebreke van zo’n verklaring de donateurs geen recht op een fiscale aftrekpost als gift. Omdat alle andere politieke partijen die status wel hebben is het antwoord op de vraag of Geert iets te verbergen heeft snel getrokken. Ik heb op deze site gelezen dat meneer & mevrouw Wilders in prive een uitgavenpatroon hebben dat hun witte inkomsten ver overtreft. Daar is de fiscus altijd nieuwsgierig naar. Dus…

 19. @ Sjef:

  Ik heb het effe nagekeken http://www.kvk.nl/ De P.V.V. (KvK 27275998) kent 2 (twee) leden, Geert Wilders en de Stichting Vrienden van de P.V.V. (KvK 27272000). De Stichting Groep Wilders die ik zo net noemde is de oude naam van de Stichting Vrienden van de P.V.V.

 20. Fokking knudde 😡 😡 😡 , ik dacht er nog over om het op te slaan, nu is er een verknipte versie waar je niet leest dat de agenten hem flessenlurkend aantroffen

 21. Het interview bij Nieuwsuur was ook typisch, wat die cognac betreft: Brinkman zei dat dat een truc was om te maskeren dat hij eerder gedronken had (‘hij slikte de cognac niet door’) wat hij toen toegaf wel gedaan te hebben, maar later bij de test bleek dat toch weer niet teveel geweest zijn, en toen was er een stukje geknipt in het interview.

 22. Ja dat vulde ik ook zelf wel in, als ik nu een slok neem, dan kan ik zeggen dat het daar van is. It takes a thief enz, he?

 23. Mijn item-quote van de dag:

  “Het geweldsuitingspercentage onder PVV-politici en hun aanhang is zodanig hoog dat hen verbannen naar de Marokkaanse Sahara of de Palestijnse Gaza echt de beste veiligheidsoptie voor ons land is.”

 24. # Keira : Dat in Gaza veel moslimmensen wonen maakt het er voor ons als geamuseerde toeschouwers alleen nog maar spannender op. Dat wordt spitsroeden lopen voor Wilders en zijn aanhang als ze na verbanning in het centrum van Gaza-stad gedropt worden. Ben benieuwd hoeveel van hen de hoge grensomheiningen met Israël halen. Zich vermommen in hoofddoek, burka of niqab zal waarschijnlijk een iets grotere kans daarop geven..ghé…ghé… 😈

 25. Andreas Schreef:

  #23 Simsic, is dat een Turkse of een Marokkaanse naam? Zou een hoop verklaren.

  Simsic is een Turkse naam . grote familie in Zaandam en omgeving ( voor degenen die alleen nooit in Noordholland boven het IJ komen , da’t is niet ver an Purmerend , ongeveer 1 filelengte ….

 26. @ jvdheuvel: # 49
  Hero is een wout die het truukje kent. Ook al zou een bloedproef negatief voor hem uitvallen dan nog levert dat geen wettig en overtuigend bewijs op dat-ie dronken achter stuur zat. Het te hoge promillage kan het gevolg zijn van het naar binnen klokken van drie, vier forse slokken cognac. Na het rijden. Het staat zelfs in het PV dat de verbalisanten hem thuis aan de fles zagen lurken ! Betere getuigen kon-ie niet hebben 😎

 27. @58 ja maar het promillage schijnt zo laag te zijn dat het helemaal niet strafbaar is of zo. Dan kun je toch gewoon blazen in plaats van aan een fles cognac lurken?

 28. @ jvdheuvel:
  En die bloeddoorlopen ogen kwamen van het vele roken ? Meneer had gewoon stevig gezopen en wist – zoals jij voortaan ook – hoe je het bewijs daarvan kunt verdonkermanen. Een variant op het truukje is naar een andere kroeg te rijden en daar het zuipen te vervolgen. Je neemt vandaar een uurtje later de taxi naar huis waar de wouten je staan op te wachten. Geen enkel bewijs dat je in de lorem achter stuur hebt gezeten. BTW Ook dat gedoe van Jeugdzonde van Roon met art 181 WVW is een doorzichtig truukje 💡

 29. Een terechte opmerking in een blog op VK ( toch maar even citeren ): niettegenstaande alle schandalen rond de PVV dient links – of eigenlijk alle andere politieke partijen – zich er wel van bewust te blijven dat deze partij een groot deel van het electoraat vertegenwoordigt.

  Zelfs als al deze heisa tot gevolg zou hebben dat de PVV verdwijnt , dan nog heb je te maken met deze zeer grote groep mensen die zich klaarblijkelijk helemaal níet vertegenwoordigt voelde door welke andere partij dan ook.Dus het is wel opletten geblazen dat je de “waan van de dag ” ( deze schandalen ) niet te belangrijk gaat vinden .

 30. @Weimar
  Het is dit soort arrogantie dat heeft bewerkstelligd dat er zoiets als een PVV bestaat ( en ook de aversie van PVV stemmers tegen links , welk links dan ook ). Veel linkse mensen verwijten PVV -overigens volkomen terecht – dat die club generaliseert en hele volksstammen wegzet . Maar vervolgens maken ze zich aan precies hetzelfde schuldig m.b.t. tot elk persoon die op PVV gestemd heeft.

 31. @ Rik Wessels
  Wie op een extreem rechtse partij als de PVV stemt moet vervolgens niet lopen zeiken dat ze ‘gedemoniseerd’ worden, dat verdienen ze namelijk dubbel en dwars.

 32. Het kan mij persoonlijk geen fuck schelen dat er tokkies zijn die door de PVV vetegenwoordigd worden , de Nazi’s die mijn oom doodtrapte vertegenwoordigde ook “mensen ” Had Mussert gerespecteerd moeten worden omdat hij zoveel opa’s en oma’s van de huidige PVV stemmers vertegenwoordigde ??? hoe kan je in godsnaam een demoon demoniseren ??? Wie met de Duivel omgaat moet niet zeuren als mensen om hem heen over de zwavellucht klagen … 😥 😥 😥

 33. Ram Schreef:

  @ Rik Wessels

  Wie op een extreem rechtse partij als de PVV stemt moet vervolgens niet lopen zeiken dat ze ‘gedemoniseerd’ worden, dat verdienen ze namelijk dubbel en dwars.

  Dat doet volstrekt niet ter zake . Je hebt nu eenmaal deze – vrij grote- groep mensen die blijkbaar al járen zich volstrekt niet vertegenwoordigd voelen door gevestigde politiek ( denk ook niet dat deze mensen persé rechts zijn , toen SP fors won zaten deze mensen daar ook voor iets tussen ) en de gevestigde partijen dienen dit te onderkennen .Dat betekent helemaal níet dat je standpunten moet overnemen van de PVV . Het betekent dat je moet onderzoeken waarom deze mensen dit voelen en daar naar te handelen.

  In Vlaanderen was Vlaams belang op een gegeven moment gemandateerd door meer dan 20% van de kiezers . Dat waren helemaal niet allemaal racisten want dat zou hebben betekend dat ze thans op een andere racistische partij hadden gestemd ( of bij Vlaams belang waren gebleven ) in plaats van op NVA of LDD . Het helpt volstrekt niets om op de kiezers af te geven of ze nog meer “ongeaccepteerder ” te laten voelen . Je moet echter wel de partij zelf bestrijden . Niet door alleen maar op zoek te gaan naar schandalen of over te gaan tot beledigen,maar door een valide alternatief te bieden voor hun kiezers . Overigens is Vlaams belang nu helemaal geen factor meer in Vlaamse politiek en is het wel duidelijk dat de groeistuip van die beweging ten einde is .

 34. Weimar Schreef:

  @ Rik Wessels: # 75

  Het cordon sanitaire rond Vlaams Belang/Blok in den Bels heeft dus kennelijk geholpen EN Bart de Wever is natuurlijk een dijk van een stemmentrekker gebleken voor de http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuw-Vlaamse_Alliantie die binnen vijf jaar vanuit het niets de grootste politieke partij van Belgie werd.

  Dat is ook precies wat ik bedoel. Men heeft in België niet de kiezer op Vlaams Belang genegeerd maar de partij zelf . Wat men in Nederland thans doet is niet best: men zet een grote groep kiezers weg als “dom ” of “lager opgeleid ” ( andere ,veel kwalijkere , kwalificaties laat ik maar even achterwege ) in plaats van de “Belgische oplossing ” te hanteren .

 35. Die is niet echt nieuw meer.

  Ik las trouwens ook een leuke reactie daarop: ja geert wie terug wil naar de tijd van de kruistochten moet niet verbaasd zijn als ie heksenjachten tegenkomt.

 36. @ #79 Nee, de Heksenjachten waren een Renaissance verschijnsel dat tot het einde van de Verlichting zou duren. 😉

  Dat werd de nieuwe hobby nadat het “Heilige land” definitief was verloren, de Joden en Moslims van het Iberisch schiereiland waren verdreven, de Katharen waren uitgemoord en er een machtsevenwicht tussen Katholieken en Protestanten was ontstaan.

 37. #79 en #80 en omdat er vele mannen waren gesneuveld vanwege de kruistochten en er dus veel vrouwen geld en macht hadden gekregen als erfgenamen, vond de kerk dat daar maar iets aan gedaan moest worden. Vrouwen waren heksen en eigendommen vervielen aan de kerk. Zo deden we dat in de goede oude tijd! 👿

 38. # 81 Leuke grap maar zover ik weet niet historisch.
  ————————-

  Hero Brinkman is gematst omdat hij bij de politie werkte. Normale mensen hadden voor een dergelijke stunt een nog hogere boete en een paar maanden rijontzegging gekregen.

  Je hoort wel vaker dat de politie zijn eigen en familie van werknemers de hand boven het hoofd houdt. Waar blijven de kamervragen daar over? Zijn rechters en OM niet veel te soft voor agenten die de fout ingaan?

 39. @Sofia #79 Nee, de Heksenjachten waren een Renaissance verschijnsel dat tot het einde van de Verlichting zou duren.
  Idd. De `Malleus Malificarum’ (even uit het hoofd opgerispt) ofwel de `Heksenhamer’ was een protocol van een denkelijk rechts-Roomse fundamentalist dat ver na de post-middeleeuwen `afwijkend denkende’ vrouwen per populisme een stigma bezorgde van `hekserij’ waarna ze, vooral in Duitsland, vogelvrij werden verklaard en gruwelijk werden uitgeroeid.

Reacties zijn gesloten.