Laat de kinderen van @femkehalsema met rust

Goh de kinderen van Halsema gaan naar een andere school. Schokkend hoor. Voorpaginanieuws. Leuk voor die kinderen ook. Nog even afgezien van alle speculaties over de reden waarom denk ik dat de laatste alinea in het telegraafbericht misschien genoeg reden is? Of mag Halsema niet zelf weten hoe en waarom ze haar kinderen op een school doet? Normaal heb ik zoiets van Halsema hou aub je muil eens een keertje 5 seconden ben de eerste om dat toe te geven maar maar nu zeg ik kom op zeg. Laat iemands kinderen met rust. 😡

11 gedachten over “Laat de kinderen van @femkehalsema met rust”

 1. Dat Femke haar kinderen liever op een witte school wil zou ons toch ook niet verbazen ???

 2. Ik weet niet of haar buurt aan het “verzwarten ” is en ze daarom nu ook over hoofddoekjes begint te mekkeren .. dat deed ze eerst ook niet … Dus ik vind best dat hier vragen over gesteld kunnen worden .. Groen Liberalen doen waarschijnlijk net als rechts Liberalen aan wij en zij …

 3. Voor de bruinste krant van Nederland is zelfs de http://cms.qlictonline.nl/users/kraal_20zh/?pid=91 wit als het ze van pas komt.

  De school telt 250 leerlingen, ingedeeld in dertien groepen van gemiddeld twintig kinderen. Onze school telt: dertien verschillende nationaliteiten. 45 % is van Marokkaanse afkomst, 25 % is Turks, 11 % is van Nederlandse en 9 % van Surinaamse afkomst. De overige 10 % bestaat uit kinderen van Spaanse, Colombiaanse, Italiaanse, Braziliaanse, Ertirese, Afghaanse, Pakistaanse, Iraanse en Nepalese afkomst.

 4. Voorzover ik het goed begrepen heb zouden de kinderen van Halsema in de VS, waar ze een fijne neus hebben voor rassen, “zwart” genoemd worden.
  Ik heb geen idee of de Wildersbode hierover gemekkerd zou hebben als Halsema zelf niet had staan zeuren over hoofddoekjes. Dit zijn uw zaken, mevrouw, en die van uw kinderen – hetzelfde geldt voor die hoofddoekjes. Het recht om met rust gelaten te worden werkt twee kanten op.

 5. Femke Halsema woont in de Transvaalbuurt, een zwarte buurt, met een aantal basisscholen. De Transvaalbuurt is een van de zwartste buurten van de stad, maar hij heeft een randje aan het water met mooie oude koophuizen, en er staan wat oude blokken met grote huizen.
  Als je in de Transvaalbuurt woont, en je kinderen toch op een witte school wilt doen, moet je de buurt uit. En een behoorlijk eind, ook. De Transvaalbuurt ligt in Amsterdam-Oost. Oost is zwart, met drie witte enclaves: een deel van de Watergraafsmeer (waar de rijke mensen hun kinderen op de Daltonschool doen of de Watergraafsmeerse Schoolvereniging), het oude Betondorp, waar men arm maar wel wit is, of een deel van het Oostenlijk Havengebied. Maar dat is echt ver weg, om elke dag naartoe te gaan.

  Als Femke haar kinderen op de Dalton heeft gedaan in de Watergraafsmeer, is er sprake van ‘witte vlucht’. Elke andere school in een straal van, laten we zeggen, drie kilometer van haar huis is gewoon ‘zwart’, of in elk geval ‘gemengd’.

 6. @ Boze Heks: # 10
  De tweeling van het femke gaan naar een “kunstmagneetschool” vlg het bericht in de Telegraaf. .De hierboven al genoemde De Kraal staat in de buurt waar ze woont.

Reacties zijn gesloten.