6 gedachten over “Wat is het verschil tussen leden van de VVD-fractie en die van de PVV-fractie?”

 1. Mening gegeven.
  Zelf geef ik het slechte onderwijs en slechte opvoeding de schuld. Veel mensen hebben een zeer gebrekkig intern geweten. Zonder sociale controle gaan te remmen los want dan valt de motivatie om zich fatsoenlijk te gedragen weg.

  Verhuftering komst van twee kanten, maar de instanties en mensen met macht nemen het voortouw. Bedrijven geven steeds slechter service. Marketing wordt steeds botter. Je wordt op straat lastig gevallen door verkopers die tegen je liegen om je maar ergens voor te laten tekenen. Daar worden consumenten weer agressief van. Ik zeg “Nee, dank u” als ze me proberen aan te spreken maar als ze vervelend worden dan snauw ik ze af.

  De politie kijkt actief neer op burgers. Politieagenten laten dat merken. Ze overtreden openlijk de regels zonder dat daar noodzaak voor is. Ze worden steeds gewelddadiger en worden daar vrijwel nooit voor gestraft. Het OM durft een politieagent slechts zelden voor het gerecht te brengen laat staan een hoge straf te eisen omdat ze de politie nodig hebben. Er zou naast een rijksrecherche ook een rijks OM moeten zijn dat de normale politie niet te vriend hoeft te houden.

  Laatst reed een motoragent een voetganger dood. De agent reed zonder zwaailicht en een sirene keihard door rood terwijl hij slecht overzicht had. De voetganger stak over op een zebrapad. Een privépersoon had een eis voor langdurige rijontzegging en een gevangenisstraf tegen zich horen eisen. Het verzoek van de echtgenoot van de gedode vrouw dat de agent niet meer op een motor zou mogen werken werd weggezet door de politie als excessief. Die dubbele moraal zie in elke zaak waar de politie een burger blijvend verwond of dood zonder dat er sprake is van noodweer.

  De macht moet gelijker worden verdeeld en de mensen die meer macht hebben dan anderen mogen wel wat harder hun best doen om respect te verdienen.

 2. Respect Sofie. Goed pleidooi.

  Sofia van der Linde Schreef:

  Het verzoek van de echtgenoot van de gedode vrouw dat de agent niet meer op een motor zou mogen werken werd weggezet door de politie als excessief.

  Dit is afschuwelijk. De politieman heeft bewust doodslag uit hoofd van zijn ambtsuitoefening toegebracht. Je hoeft hem niet voor eeuwig op te sluiten, maar een eeuwig motor rijverbod is precies op zijn plaats.
  Ik schaam me plaatsvervangend voor de OM en de hooggeplaatsten bij de politie die de hand boven zijn hoofd houden. Ze bezitten geen normen en waarden.

  In dit geval zou ik zeggen – naar de Europese Hof stappen om recht te eisen. In ons land blijkbaar bestaat het niet meer.

  Alleen voor het voorbeeld: stel eens voor dat dit door een allochtoon was gedaan? De kranten en de tv zouden te klein zijn geweest voor de dagenlang gal uitspuwen door de minderheid die op de PVV gestemd heeft. Zouden meteen dubbele straffen gevraagd zijn geweest, toch?

 3. Ik heb deze reactie alleen bij het verkeerde onderwerp gezet. 🙁
  Die hoort namelijk bij de Stelling van 1 december 2010

  Goed autoriteitsaanbidding is een groot probleem bij Rechts. Zowel PVV als VVD roepen om respect voor het gezag in plaats van gezag te willen verdienen.

  De VVD zegt de dingen nog net wat netter dan de PVV maar het verschil is steeds kleiner.

 4. Het is ironisch dat law-and-order achtige partijen die zo hard mekkeren over zero tolerance, hardere straffen etc etc juist allerlei vage figuren in hun gelederen hebben.

 5. Een hereniging van Wilders met de VVD ligt toch het meest voor de hand momenteel. Het schorriemorrei samen goed voor 55 zetels. Lijkt mij (helaas) een juiste represnetatie.

Reacties zijn gesloten.