Ook „substantiële daling” immigratie blijkt lulkoek

Deze hadden we nog niet geloof ik, lekker keihard schreeuwen over ENORME daling van immigratie dankzij kabinet Bruin I waar rechts Nederland zijn vingers bij aflikt, maar als puntje bij paaltje komt:

Regeringspartijen VVD en CDA leggen het kabinet geen doelstellingen op voor het terugdringen van de immigratie. Eerder liep de formatie nog bijna vast op concrete immigratievoorwaarden die de PVV stelde.Tijdens het debat over de begroting van Gerd Leers (Immigratie en Asiel, CDA), bleek dat VVD en CDA de minister geen enkele resultaatsverplichting opleggen. Ook gedoogpartner PVV stelt geen harde eisen aan de minister. Zelf zei Leers vanochtend: „Ik leg mij niet vast op cijfers.” (NRC)

Wat er vermoedelijk iets mee te maken heeft is dat “de massa immigratie” al velen jaren niet meer bestaat.

3 gedachten over “Ook „substantiële daling” immigratie blijkt lulkoek”

 1. PVV zou wel strengere eisen kunnen voorstellen voor importpartners en voor naturalisatie. Vreemd dat ze dit niet doen. Dan scoren ze in ieder geval in de ogen van hun kiezers ook als ze hun zin niet krijgen,

 2. @Sofia, dank je wel dat je dit aan de orde stelt.

  De eisen zijn al heel streng, zowel voor huwelijksmigratie als voor de naturalisatie. De leges voor de naturalisatie gaan per 1 januari weer omhoog, tot ruim 800 euro per persoon.

  Vroeger, tot zo’n vijftien jaar geleden, werd ervan uitgegaan dat een goede en snelle naturalisatieprocedure mensen eenvoudiger zou maken om te integreren en zich als Nederlander te beschouwen. Inmiddels is de boel volledig omgedraaid en moet je op je knieen smeken of je alsjeblieft Nederlander mag worden. Nadat je je inburgeringsexamens of naturalisatietoets hebt afgelegd.

  Het beleid op immigratie is inmiddels zo streng dat elke beleidswijziging van de afgelopen jaren vroeger of later is afgefikt bij het Europese Hof. Men zou nog veel meer willen doen, maar het meeste is (gelukkig) niet langer mogelijk.

  Het beleid is mijns inziens een staaltje van zondebokkerij, waar helaas vooral de PvdA hartstochtelijk aan meedoet. Het beleid wordt in de ‘publieke opinie’ verkocht met verhalen over niet-integrerende analfabete importbruiden die zo te lijden hebben onder hun verkrachters. Een verhaal dat – uitzonderingen daargelaten – weinig relatie heeft met de werkelijkheid. Al was het maar omdat de meeste huwelijksmigranten uit heel andere landen komen en zich bij hun vluchtelingenpartner voegen, dan wel een relatie hebben met een autochtone Nederland/er/se. Natuurlijk vindt er in dergelijke huwelijken ook van alles plaats, maar de combinatie ”woeste buitenlandse man versus timide buitenlandse vrouw” past in al onze racistische preconcepties over hoe buitenlanders ‘nu eenmaal’ zijn.

  Het netto resultaat van deze zaken is dat veel hoogopgeleide Nederlanders, zowel autochtoon als allochtoon, het land verlaten, en zich in het land van hun partner vestigen. Deze braindrain van jonge mensen komt Nederland nog duur te staan, en kan worden voorkomen door de migranten en hun partners beter te behandelen.

 3. Ik ben zelf niet voor strengere regels. Ik heb een kennis van mij zien lijden omdat ze haar geliefde niet naar de VS mocht halen. Zij is uiteindelijk geëmigreerd om bij haar lief te kunnen zijn. Zij voelt zich nog steeds afgewezen door haar land van herkomst en terecht.

  Een goede vriendin van mij is zo’n 15 jaar geleden genaturaliseerd. Zij mocht toen gewoon haar andere nationaliteit houden. Zij is een voorbeeldig geïntegreerd persoon. Financieel zelfstandig. Kinderen worden perfect tweetalig opgevoed en hebben in beide talen een grotere woordenschat dan autochtone leeftijdsgenoten.

  De gemiddelde Nederlander weet heel weinig van de regels de PVV kan nog altijd scoren door nieuwe aanscherpingen voor te stellen en het slachtoffer uit te hangen als de (Europese) rechter dit afschiet.

Reacties zijn gesloten.