Nog 1 keer over Halsema

We schrijven hier wel vaker over Halsema en meestal levert dat allerlei problemen op als redactieleden die hun kont tegen de krib gooien en massa’s volgers op twitter die opstappen. Vervolgens wordt dan meestal de aanval ingezet op partijen/bewegingen waarvan men vermoedt dat de Halsema criticaster deze vertegenwoordigt of aanhangt: de SP bijvoorbeeld “allemaal communisten” of de “PvdA laat zich leegeten door de SP”.

Het evidente gelijk van de Halsema-aanhang is verder dusdanig alomtegenwoordig aanwezig dat je al redelijk snel uitgediscussieerd bent. 😥

Wat er misschien ook wel eens aan de hand zou kunnen zijn staat vandaag in de Volkskrant:

Nu ook weer in de toespraak die ze hield bij het twintigjarig bestaan van GroenLinks. De vanzelfsprekendheid dat haar visie op een progressieve politiek de enig juiste is klinkt praktisch in iedere zin door. De eis van Halsema (10 zetels) aan Cohen (30 zetels) dat hij moet kiezen tussen de conservatieve SP en het progressieve GroenLinks om met die jubilerende partij te mogen samenwerken, is typisch voor iemand die maar niet kan begrijpen dat anderen niet kunnen begrijpen dat zij het bij het rechte eind heeft. Het eigenmachtig positioneren van Groen Links rechts van de PvdA spoort ook goed met het hubris-syndroom. Ik schat ook in dat de kring van vertrouwelingen rond Femke in de loop van de tijd kleiner is geworden en minder kritisch. Zoals dat ook bij Wouter Bos het geval was. (Marcel van Dam in de Volkskrant)

7 gedachten over “Nog 1 keer over Halsema”

 1. Ik kan me volledig vinden in de analyse van van Dam. Laatst noemde Halsema krapuul een betweter, nu weten we waarom. Ze kan er niks aan doen 😀

 2. Ik hoor Groen Linksers al 10 jaar heel hard op de SP kankeren. Dat vindt ik jammer want ik kan het voor de rest doorgaans vrij goed met Groen Links stemmers en actieve leden vinden. We hebben heel veel ideeën gemeen.

  De SP blijft diens hand uitsteken. Waarom is Halsema er zo op gebrand om ons uit te sluiten?

 3. @2
  Heb een toch beetje medelijden met Femke Kotsema, ze kan niets aan doen aan het feit dat ze niet helemaal goed bij haar hoofd is.
  Ze wilde zo graag het schoothondje van de rechtse VVD worden en samen met die partij in een regering gaan zitten dat toen de deal niet meer doorging ze maar een flink stuk naar rechts is opgeschoven in de hoop dat de VVD in de toekomst misschien wel samen in de regering wilt gaan zitten met Groen-sLinks.

 4. Ik vind Halsema best een aardig persoon. Ze is alleen wat betreft compromissen sluiten veel te ver doorgeschoten. Ze zal ongetwijfeld de beste bedoelingen hebben.

  Ze is ooit bij de PvdA weggegaan omdat ze die niet Links genoeg vond. Dat maakt haar koerswijziging des te treuriger.

 5. Sofia van der Linde Schreef:

  Ik vind Halsema best een aardig persoon. Ze is alleen wat betreft compromissen sluiten veel te ver doorgeschoten. Ze zal ongetwijfeld de beste bedoelingen hebben.
  Ze is ooit bij de PvdA weggegaan omdat ze die niet Links genoeg vond. Dat maakt haar koerswijziging des te treuriger.

  Femke is NIET bij de PvdA weg gegaan omdat die niet links genoeg was maar vanwege het door een PvdA burgemeester in Amsterdam bij demonstraties geinitieerd geweld en preventieve arrestaties … Een detail-debat dus in de Amsterdamse context .. Ze bleek later een PvdA koekkoeksjong binnen een ooit linkse partij te zijn

Reacties zijn gesloten.