Dijsselbloem tot Varoufakis : ‘Doe wat wij zeggen anders vreten jullie straks maar gras’

Ik heb het al eerder gezegd: Jeroen Dijsselbloem (plus een heleboel anderen waaronder Jean-Claude Juncker, Angela Merkel etc) zou berecht moeten worden wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.
Het collectief straffen van een heel volk (door het doelbewust sociaal en economisch de vernieling in te werken) is strijdig met de Vierde Conventie van Geneve. Het is een oorlogsmisdaad en niemand kan ontkennen dat Jeroen Dijsselbloem met zijn opstelling als voorzitter van de Eurogroep één van de gangmakers is van het collectief straffen van de Griekse bevolking. Dat gebeurt dan weliswaar niet met militaire middelen maar met economische en de vorige minister van financiën Yanis Varoufakis sprak in dit verband ook terecht van terreur. Het maakt ook niet uit of het in de vernieling werken en collectief straffen van een heel volk met een bezettingsleger en massa-executies gepaard gaat of middels economische chantage en afpersing. Het resultaat is hetzelfde: onnoemlijk veel honger en ellende voor velen. Onnoemlijk veel doden.

Begin februari dreigde en chanteerde Dijsselbloem toen nog minister van financiën Varoufakis:

“”You either sign the memorandum that the others have signed too, or your economy is going to collapse”. How? “We are going to collapse your banks”

Bron

Aldus een Griekse insider die bij datgene wat de afgelopen vijf maanden zich heeft afgespeeld was en die in een schokkend relaas een boekje open deed over hoe Dijsselbloem de Grieken chanteerde, dreigde en terroriseerde.
Van meet af aan was men niet van plan met de regering Tsipras tot welk vergelijk te komen ook.

‘Je doet wat wij zeggen en anders helpen we jullie hele economie de afgrond in. Dan trappen we jullie banken aan gort.’
‘Je doet wat wij zeggen en anders vreten jullie maar gras.’

Dat is ongeveer wat Dijsselbloem gezegd heeft tegen Varoufakis en wat wij Nederlanders niet te zien krijgen in het misselijk makende NOS-voorleeshalfuurtje voor kleuters van juf Marcel Gelauff dat gisteravond jubelend meende te kunnen melden dat premier Tsipras de mantel uitgeveegd kreeg door staatsgrepen-colporteur (en eveneens een kandidaat voor een proces wegens oorlogsmisdaden), de volkomen hondsdolle Guy Verhofstadt.
Trouwens, ook de zeer beheerste en beschaafde reactie van Tsipras op die joelende gek kregen we uiteraard niet te zien.

Maar terug naar Dijsselbloem. Zijn dreigement betekent voor Griekse kinderen uit vuilnisbakken vreten zoals kinderen dat hier deden in 1944. Het betekent geen medicijnen voor zieken, geen hulp voor oudere mensen, het betekent honger en ziekte voor velen… een hele maatschappij die (nog meer dan al het geval is) ineenstort met alle ellende van dien. Decennia lang. Generaties lang.
Dát is wat Dijsselbloem voor ogen had met de Grieken en god mag weten wat ie nog meer voor misdadige ideeën koestert jegens wie verder ook. De vernietiging van een heel land en een heel volk plus de nog komende generaties.

De belangrijkste les in dit hele verhaal is dat net als Salvador Allende destijds, premier Tsipras en de zijnen maar beter de illusie kunnen laten varen dat er in redelijkheid en op een beschaafde manier ook maar de miniemste concessies kunnen worden verkregen van het (neo-liberale) kapitalisme. Salvador Allende maakte m.i. destijds die vergissing. Ik hoop dat Tsipras op tijd door krijgt dat – om het maar zo te zeggen – beschaving en Dijsselbloem, moraal en Juncker, niet samengaan.
Nou zouden de Nederlanders als ze ook maar een beetje moed en moraal hebben er eens over na kunnen denken hoe de door niemand gekozen Eurogroep-voorzitter en zijn maten de vernieling in te werken in plaats van de Grieken. Bijvoorbeeld door geen leningen meer af te sluiten, bestaande leningen niet meer af te betalen en geen Euro’s meer uit te geven. Dan hebben die lui namelijk weinig meer in handen om terreur of chantage mee te plegen.
Hen rest dan slechts een roemloze en vernederende afgang naar de mestvaalt van de geschiedenis waar er meer vertoeven die dachten straffeloos hele landen even de vernieling in te kunnen werken.
Er is echt maar één plek welke ik kan bedenken waar psychopaat Jeroen Dijsselbloem hoort en ik blijf het zeggen: de gevangenis van Scheveningen.

3 gedachten over “Dijsselbloem tot Varoufakis : ‘Doe wat wij zeggen anders vreten jullie straks maar gras’”

  1. Pingback: #ThisIsACoup ofwel wie ‘Herr im Haus ist’ en #FuckTheEU | Krapuul

  2. Pingback: Onder een ander gesternte met hetzelfde verdriet | Krapuul

  3. Pingback: Dijsselbloem gaat full PVV | Krapuul

Reacties zijn gesloten.