Opschuiven naar rechts om lekker mee te doen met de rechtsen

De Grote Goeroe Willem Vermeend (wie? nou die) van de PvdA vindt dat samenwerking met de SP funest is voor de PvdA, omdat de SP te links is. De PvdA moet van Willem Vermeend opschuiven naar het midden;

Volgens Vermeend leidt de opstelling van de PvdA ertoe dat linkse partijen zoals D66 en GroenLinks – de natuurlijke vrienden van de sociaal-democraten – afhaken en meer hun eigen weg gaan en op termijn samen met de VVD en het CDA in een kabinet gaan zitten. (Telegraaf)

Dat klopt dat zit namelijk als volgt: rechts is opgeschoven naar extreemrechts (de PVV). De VVD is een soort PVV light en dus ook een stuk rechtser geworden. Het CDA wou niet achterblijven en is dus ook (nog) rechtser geworden. D66 is nooit links geweest, zeker nu niet ben je gek, en is dus een echte middenpartij met een rechts tintje. Groen Links (wij noemen Groen Links tegenwoordig Groen Gliberaal) schuift op naar het midden (en dus naar rechts, want dat is hetzelfde he, van links naar het midden gaan is ook naar rechts gaan), en verwacht op hoge jengeltoon van de PvdA dat die meeschuift naar rechts/midden. Eigenlijk moet dan alleen de SP nog opschuiven naar rechts en dan zijn we allemaal rechts en dan hebben ze ons waar ze ons hebben willen en dan mogen we allemaal meedoen met de rechtse vingerlikkerij.

42 gedachten over “Opschuiven naar rechts om lekker mee te doen met de rechtsen”

 1. nou eh ik denk dat dhr. Vermeend niet meer bij de juiste partij zit. Als PvdA ook opschuift is er nog 1 linkse partij, de SP. Ik zou graag zien dat ze zich meer als links profileren en niet naar dat niksige midden opschuiven. Laat die linkse tanden maar zien. Als D66 en GL zo door gaan blijft er toch niets van over. Daarbij als je moet kiezen tussen vast houden aan je principes en kiezen voor de macht, tja, als dat betekent dat je alles doet om de macht te krijgen en alle principes overboord zet (je ziel aan de duivel verkopen zoals het CDA nu heeft gedaan). Ik heb daar moeite mee. Noem me naief, maar dat is het niet. Dus PvdA svp niet opschuiven naar rechts, liever naar links!

 2. Willem Vermeend heeft z’n antwoord al gekregen. :mrgreen: Het gezamenlijk optreden van SP en PvdA in Den Bosch vorige week zaterdag, (“GENOEG=GENOEG”), zegt genoeg.
  Wouter Bosch zou nooit hebben gedaan wat Job Cohen doet.
  OK, te weinig, te traag, maar een supertanker draait nu eenmaal langzaam bij. ➡
  Mooi geschreven blogje, trouwens 😆

 3. Vermeend kan toch ook lekker aan boord van Kaptein Femke’s Groen Titanic aanmonsteren …
  Ik verwacht trouwens van figuren als Vermeend een paleiscouppoging tegen Job Cohen indien hij meer met de SP gaat samenwerken .. Net als in de jaren 70 en 80 met de CPN mag dat wel lokaal maar niet landelijk …

 4. Het is trouwens in de huidige situatie tijd voor Polarisatie .. een heldere keuze vóór of tegen de PVV en wie met hen collaboreerd .. SGP,CDA en VVD hebben zo te zien al gekozen .. Op het ogenblik zwalkt midden en Links nog flink ….

 5. @4: tja, links is overal op de retour in beschaafde gebieden, daar ga je toch aan moeten wennen.

 6. Goede analyse. Zou ik bescheiden nog iets aan willen toevoegen – als Links naar rechts verschijnt ontstaat dan vanzelfsprekend vrije plaats voor een nieuwe partij/beweging die echte sociale/linkse principes kan steunen. Waar precies die plaats vrij komt is nog niet volledig duidelijk want we moeten eerst alle manoeuvres afwachten.
  Het meest waarschijnlijk als Vermeend zijn rechtse zin zou krijgen zal de vrij plaats ontstaan aan de linker zijde tussen PvDA en SP. Anders bijvoorbeeld tussen Pvda en Groen Glibberal.

  Onderbouwing van de stelling: neem als voorbeeld de situatie die enige jaren geleden is ontstaan door het verdoezelen en negeren van de kant van de politiek van de reële feit dat een aanzienlijk deel van onze bevolking ultra-rechtse tot extreem-rechtse gevoelens erop nahoudt. Na aantal ongelukkige pogingen aan de rechtse kant van de politiek is toen uiteindelijk de PVV ontstaan die gebruik maakt van deze feit uit de realiteit.

 7. Extreem rechts hebben we niet in dit land…weet dat het gros hier dat wel vind, maar als ze daar de PVV mee bedoelen, wil ik toch even een opmerking plaatsen..
  De PVV is socialer, dan de meeste linkse partijen..alle partijen wilden de AOW naar 67 ( behalve de PVV en en de SP )… tijdens de onderhandelingen hebben ze het laten vallen, maar in ieder geval niet tot 67, maar 66…als links aan de macht was dan was het zeker 67 geworden… de bejaarden werden ook niet goed behandeld…asielzoekers..eigenlijk gelukszoekers worden beter behandeld…dieren zijn door links altijd al verwaarloost, want mishandeling en het vermoorden van dieren is nog nooit bestraft volgens de wet..het zijn immers maar dingen??..zieke gedachte eigenlijk…De PVV wil daar wat aan doen en nog belangrijker het ook bestraffen..als links aan de macht was, dan waren dieren vogelvrij en mogen hufters ze gewoon mishandelen, zonder straf..
  de PVV wil ook de loonbelasting verlagen…links wil deze verhogen!!..de asociale hoge parkeertarieven in de grote steden zijn ook door links bedacht..gewoon lekker treiteren van het autootje..geitenwollensokken zitten toch allemaal op de fiets..en dat de winkeliers failliet gaan, omdat er bijna geen klanten meer komen door die belachelijke hoge tarieven… oude mensen krijgen weinig bezoek…ook door die belachelijke kosten..wat zijn ze toch weer sociaal..
  er is maar een groep waar links goed voor is…dat zijn de buitenlanders en tuig..
  door de open grenzen zitten wij hier met een overschot aan buitenlanders, waar we meer last dan gemak van hebben..een Nederlander komt bijna niet meer aan een betaalbare woning, want woningbouwverenigingen moeten deze woningen geven aan nieuwkomers in ons land..gelijk ook weer gettovorming in de wijken..
  dus voor een echte Nederlander is links alleen maar ellende en hou je helemaal niks meer van je salaris over…of je moet een uitkering hebben, dan is links wel goed voor je portemonnee…

 8. @ 8 Marcel `of je moet een uitkering hebben, dan is links wel goed voor je portemonnee… ‘
  Misschien smijt jouw baas je er morgen wel uit omdat je te duur bent. 😀 Misschien is links dan zo gul om jou op mijn kosten te onderhouden.

 9. @8 Marcel Ja, tap eens uit een ander vaatje. We weten inmiddels dat je denkt Links alleen opkomt voor de asielzoekers en dat ze de rest laten stikken en dat links niet opkomt voor de rechten van dieren. Dat heb je gisteren of eergisteren al gezegd. Ik zit eerlijk gezegd niet te wachten op een herhaling van dat gesprek. Kom eens met concrete feiten want anders ga ik je gewoon uitmaken voor een pertinente leugenaar. En bovendien begin je aardig racistisch te lullen met je overschot aan buitenlanders.

 10. @8: je hebt gelijk Marcel, extreem rechts, fascisme en racisme bestaan nauwelijks(meer) in Europa maar links roept dat allemaal tegelijk op om een vijandbeeld te creëren en de eigen positie te beschermen. “Wilders extreem-rechts”: te belachelijk voor woorden.
  Als er al fascisme, racisme, anti-semitisme e.d. bestaan vindt je dat bij de troeteldiertjes van links, de moslims.

 11. Marcel heeft het voor elkaar. Ik ga speciaal voor hem een regel toevoegen aan DE REGELS.

  Vanaf nu is “herhaaldelijk dom zitten te liegen” niet toegestaan.

 12. Abdul, noem eens een paar dingen die goed zijn aan links?..maar dan ook goed voor de economie en het welzijn van de Nederlanders..dat van die uitkeringen weten we al..dat is nl hun handelsmerk..

 13. het valt hier overduidelijk op, dat de personen hier geen tegenspraak dulden..is ook een linkse eigenschap..kijk maar naar de tweede kamer..als Geert iets riep, stonden al die linkse figuren te stuiteren..
  verder lieg ik niet, want maak bepaalde dingen en situaties dagelijks mee hier in Amsterdam..liegen is wat anders dan een mening hebben..weet ook wel dat links een andere mening niet accepteert en dat de waarheid soms hard is..
  en een overschot aan buitenlanders is geen racistische opmerking Sjef, maar een feit hier in Amsterdam..
  hoe moet ik het anders omschrijven??..misschien niet echte Amsterdamse lichtgetinte inwoners??..
  ook goed… maakt mij niet uit..maar wat is er nu eigenlijk racistisch aan het woord buitenlander??..als ik op vakantie ben in Spanje, Suriname of weet ik veel wat voor land, noemen ze mij ook een buitenlander..wat is daar mis mee?..

 14. @15
  Zonder links, had je geen vakbonden voor werknemers. Wat betekent dat de werkgever jou zomaar op straat kon gooien en jouw laten werken voor een hongerloon. Zonder links was jouw “paradepaardje” dierenwelzijn en rechten er niet. Zonder links had jij minder huurbescherming en kon een verhuurder jouw gewoon op straat zetten wanneer hij wilde. Zonder Links was er geen verzorgingsstelsel waar jij op terug kon vallen. Ik heb een leuke lees tip voor je…. http://www.europa-nu.nl/id/vht7jba3jsy6/histori.. Erg opvallend dat onder linkse kabinetten de welvaart groeit en dat de afbraak begint bij rechtse kabinetten.

 15. #17 en #18 Hear, hear! #17, maar al die egoistische semi-rechtse rakkertjes hebben geen geschiedeniskennis en leven alleen maar in hun hedonistische hedentendaage, maar ze komen er og wel achter en zullen zich dan huilend aansluiten bij degenen die wel voor de mensen komen. Ik zit er op te wachten 🙂

 16. $ 15 Marcel mekkert: `Abdul, noem eens een paar dingen die goed zijn aan links? 🙁
  Ik zal speciaal voor jou mijn rijtje nog eens voorkauwen. 😀
  Overigens eenmalig want het is hier geen forum en ook geen voedselruif voor rechtse trollen.

  links rechts
  sociaal asociaal
  creatief geestelijk afgestompt
  individueel in groep, corporatief
  onafhankelijk denken gehoorzamen aan meerderen.
  mooi lelijk
  natuur verstedelijking, urbanisatie
  kleinschalig produceren grootschalige industrie
  vrede oorlog
  defensief offensief
  harmoniemodel conflictmodel
  altruïstisch egoïstisch
  zijn hebben
  delen graaien
  geven krijgen
  vragen eisen
  vertellen dicteren
  rechten plichten
  vrijheid knechting
  samen ik
  liefde haat

 17. Sjef, links heeft er ook voor gezorgd, dat het hier zo populair is bij de buitenlanders..zeg maar een aanzuigende werking…eigenlijk zijn die sociale vangnetten voor de werknemers die jarenlang gewerkt hebben en door een tegenslag het hard nodig hebben…maar niet voor profiteurs, die er misbruik van maken.. ff een vraagje over dierenwelzijn?..wat hebben ze dan gedaan voor dierenwelzijn??..dieren zijn nooit beschermd door de linkse partijen…bij dierenmishandeling kregen de daders alleen maar een boete!!…nou die krijg ik ook als ik te hard rij…verder ritueel slachten mag ook gewoon van links…stelletje barbaren..
  Volgens mij komt welvaart ook voor in rechtse landen…bijv Zwitserland…daar wonen ook niet alleen maar armoedzaaiers…
  Welvaart is iets anders dan op de pof leven, wat links wel gedaan heeft…met het idee, van wie nu leeft nu zorgt…miljarden zijn over de balk gesmeten en naar bodemloze putten gegaan…
  nu zitten wij met z,n allen zwaar in de schulden en moet er bezuinigd worden…
  stel dat over een aantal jaren de schatkist weer wat voller zit, komt links misschien weer om hem weer snel leeg te maken…en zo beginnen we weer van voor af aan…

 18. Marcel, je zit weer te liegen , te beschuldigen, je beweert maar ik zie niet hoe je je beweringen onderbouwt. Hoe moet ik ze dan aan waarheid toetsen? Voorlopig blijf je een leugenaar. Jammer volgende keer proberen te onderbouwen. Heb je cijfers of desnoods een rapport waar je aan kunt tonen dat de aanzuigende werking van onze verzorgingsstel de oorzaak is voor de problemen die je aandraagt?

  Hoezo leefden we tijdens de kabinetten Kok I en II op de pof? Ik kan mij herinneren dat de economie juist aan het groeien was tot de milleniumbubbel barstte.

 19. Abdul, dit is geen liegen…weet dat de meesten hier tegenspraak liegen vinden..en zuigen doen jullie zelf continu..zelf loop je ook de hele tijd te zeiken over Geert Wilders..dat heet janken en piepen..
  En Huib, Zwitserland heeft idd ook last van criminele Kosovaren en Albanezen…maar daar gaan ze er tenminste iets aan doen..wij hebben hier ook criminele Kosovaren en Albanezen, net als Polen, Bulgaren enz..daar doen ze nog niets aan…hopen, dat ze daar in de toekomst wel iets aan gaan doen?..
  als links nu eens stopt met janken , piepen, zeuren enz…en eens aan het werk gaat om er wat van te maken, dan komen we misschien ooit nog ergens..

 20. Ok Marcel, jij je zin.

  Bewijs dit, nu:

  ” links heeft er ook voor gezorgd, dat het hier zo populair is bij de buitenlanders”

  En je krijgt geen ban.

 21. jvdheuvel, daar wil ik wel antwoord op geven…links heeft er voor gezorgd, dat mensen, die hier naartoe kwamen een huis, een uitkering, zelfs de inrichting van hun huis hebben ze betaald..
  nou dat vonden ze wel wat en daar hebben er nog veel meer dankbaar gebruik van gemaakt…
  als nieuwkomers geen uitkering of huis zouden krijgen, dan waren ze hier niet naartoe gekomen..eigenlijk logisch…dat heet ontmoedigingsbeleid…
  links heeft alles op alles gezet om maar zoveel mogelijk buitenlanders hier naartoe te lokken..zelfs met een generaal pardon..kinderbijslag betalen aan mensen, waarvan de kinderen niet eens in Nederland wonen…en nog veel meer van dat soort acties..
  omdat ze dat met trots vertellen aan hun familie, vrienden kennissen in het buitenland…en die willen dat natuurlijk ook…komen er vliegtuigen vol met die mensen deze kant op….
  dat sinterklaas spelen kunnen we niet eeuwig volhouden, want eens is het potje leeg…
  de linkse partijen hebben ook als dank natuurlijk bij de verkiezingen de nodige stemmen ontvangen van hun achterban, en zo bleef alles in balans…
  toen kwam Pim …die hebben ze snel vermoord, want dat kon wel eens stemmen voor links gaan kosten…nu hebben we Geert…die willen ze ook graag vermoorden, maar die laat zich nu bewaken, want hij heeft geleerd van Pim…nu doet links zijn of haar uiterste best om Geert onderuit te halen via rechtszaken, de media enz…
  wat links wel heel erg stoort, is dat de achterban van Geert maling heeft aan al die negatieve publiciteit..
  in het verleden zijn er bij linkse partijen ook dingen naar boven gekomen, die het daglicht niet kunnen weerstaan…dus als we ff gaan graven zult u zien, dat bij al die lieve heilige linkse Kamerleden ook wel wat te vinden is…misschien wel een beetje porno…sm..of een klein vergrijpje uit het verleden??..
  beerputten genoeg…fijne dag…

 22. Marcel Schreef:

  Sjef, links heeft er ook voor gezorgd, dat het hier zo populair is bij de buitenlanders..

  Wat is daar eigenlijk mis mee? Als het populair is zal er niet al teveel aan mankeren wel?
  Als je zelf naar het buitenland verhuist zal bv noord Korea ook niet als eerste bij je opkomen. Maar dat land is wel reuze impopulair bij buitenlanders. Is dat beter? :mrgreen: :mrgreen:

 23. Marcel Schreef:

  …dus als we ff gaan graven zult u zien, dat bij al die lieve heilige linkse Kamerleden ook wel wat te vinden is…misschien wel een beetje porno…sm..of een klein vergrijpje uit het verleden??..
  beerputten genoeg…fijne dag…

  nounou, SM, wat een beerput….
  lang over na moeten denken? 😛

 24. Hier hebben jullie zeker geen antwoorden op?..ja het woord liegen gebruiken…maar wie zegt, dat jullie de waarheid vertellen??..en dat een van de Kamerleden een scharreltje had gehad met een grietje uit het leger hebben ze ook heel erg opgeblazen…zelf zijn ze natuurlijk heilig.. en kunnen niet tegen hun verlies…ook een bekend links probleem…

 25. “rechtse landen als Zwitserland”
  Een land dat zo centristisch is ingesteld dat het geen oppostitiepartijen heeft, iedereen zit in de regering
  Toevluchtsoord van Bakoenin en Lenin en nog heel wat meer prominente vluchtelingen van links

  Maar iemand die het zich tot taak heeft gesteld maar wat te kwaken hoeft ook geen gefundeerd oordeel over wat dan ook te slaken.
  Vertele eens marcel, in welke Amsterdamse buurt woont u eigenlijk? Ik heb als Amsterdammer geen enkele last van al die verschrikkelijkheden die volgens u de hoofdstad plagen.
  Komt misschien ook doordat ik een echte geboren en getogen Mokummer ben, hoor, dan ben je wel wat gewend. Boeren vinden sommige dingen hier toch steeds moeilijk.

 26. Arnold ik ben geboren in A.dam en woon in A.dam West..ben misschien nog wel meer gewend dan u?..
  heb gemerkt, dat de stad door de immigratie de laatste 15 jaar echt met sprongen achteruit is gegaan..
  net als ik hebben de meeste echte Mokumers ook een hekel gekregen aan dit slappe beleid, met name te danken aan de geitenwollensokken hier..die blijven in het zadel, omdat bijna alle buitenlanders er op stemmen..

 27. Nou ik woon in het hartje van de heroïnewijk dus wat heet veel gewend zijn – voorheen de heroïnewijk moet ik misschien zeggen want het is stukken rustiger geworden op dat front.

  Er is altijd reden tot kankeren, zo kennen we elkaar tenminste. Eerlijk gezegd vind ik de subsidie namens de belastingbetaler aan de bouwmaffia, die zichtbaar de stad overhoophaalt van Stationsplein tot Ceintuurbaan en verder, en in het groen van Noord, het ergste dat de stad is aangedaan de afgelopen tientallen jaren. Dat er tuig zetelt in het dagelijks bestuur van de stad ben ik geheel met u eens.

  Maar het volstoppen van zogenaamde ondernemers op kosten van de belastingbetaler zal wel een rechtse hobby zijn en dus helemaal okee.

 28. @ 35: Marcel heeft gelijk. links heeft altijd een “zielige” groep nodig gehad om zichzelf onmisbaar te maken. Vroeger waren dat de arbeiders maar die hebben links zo gauw ze het beter kregen massaal de rug toegekeerd. Nu zijn het de allochtonen waar links in symbiose mee wil leven zoals een boer met zijn vee. Daarom dat links zoveel mogelijk allochtonen naar Europa wil halen, zij zijn hun kiesvee van morgen.
  Ook daarom is links zo bang voor Wilders, die zou die stroom wel s willen indammen en dan krijgt links enkel nog een museale betekenis 😉 ….

 29. Marcel Schreef:

  De PVV is socialer, dan de meeste linkse partijen.

  Je zou terug naar een fatsoenlijk basisschool moeten. Je gebrek aan kennis begint mythische proporties te krijgen.
  Adolf Hitler’s regering was socialer dan welke dan de voorafgaande regeringen. Zodoende ook Wilders en PVV in Nederland.

 30. Wat Nexus zegt klopt. Hitler was een socialist, en meer een voorloper van Den Uyl en Bos dan van Wilders.

 31. ?#41 Donald Duck: wat een gelul allemaal Kun je deze bewering nader uitduiden? Een beetje ongenuanceerd onderbuiks brallen kan iedereen wel. 👿

Reacties zijn gesloten.