VVD’er: ‘Nederland wordt steeds intoleranter, vooral ten opzichte van moslims’

“Nederland is nog steeds een progressief land, maar het wordt steeds intoleranter, vooral ten opzichte van moslims.” Dat zegt oud VVD-kamerlid Sam (Oussama) Cherribi in een podcast op van de website van de Emory Universiteit, waar Cherribi als hoogleraar werkt. Volgens Cherribi is de islam in Nederland als een ras geconstrueerd. Hij wordt geinterviewd naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek ‘ In the House of War; Dutch islam observed’. (Republiekallochtonie)

2 gedachten over “VVD’er: ‘Nederland wordt steeds intoleranter, vooral ten opzichte van moslims’”

 1. Ten eerste komen hier twee aspecten aan de orde van de dag. Het gaat om tolerantie en acceptatie.
  Nederland is nog steeds vrij tolerant (dus progressief) maar dat wil maar een ding zeggen – dat men laat anderen naast elkaar leven zonder meteen elkaar naar de keel te grijpen.

  De tweede aspect – acceptatie van de ander – die het meest nodig is voor een harmonieuze samenleving en goede functionering ontbreekt vaak de laatste tijden of is niet aanwezig. Acceptatie van de ander zoals hij is, is ook een zeer belangrijk onderdeel van de inburgering waar nooit over gesproken wordt. Schande. Ik heb kort geleden weer mensen gehoord roepen “buitenlander!’ tegen Nederlanders die ooit in het buitenland geboren zijn en meer dan 20 jaren in Nederland wonen en de nationaliteit hebben. Wat is dat voor psychopathische haat?

  Ten tweede begint men nu racisme en xenofobie etnisch te splitsen: racisme tegen Moslims, racisme tegen Joden, racisme tegen Roma, racisme tegen Allochtonen enz. enz.
  Je hoort Bolkestein bijvoorbeeld alleen over racisme tegen joden praten, terwijl als hij het goed met ons allemaal bedoelt, zou hij zich tegen elke vorm van racisme moeten inzetten. Dit heet etnisch bepaald denken.

  Laat maar duidelijk wezen: het gaat overal om een en zelfde fenomeen die het vaakst de “buitenlanders” treft en dat zegt al een heleboel over de groep die het roept en de oorzaken ervan.
  Daarnaast hoort een regering van Nationale Eenheid dit hard aan te pakken ongeacht of je etnisch Nederlander ben of niet!

  De wetten moeten gelijk over iedereen toegepast worden. We leven niet het land van de etnische zuiverheid!

Reacties zijn gesloten.