OM: ene bedreiging is de andere niet en agenten belangrijker dan moslims

Afgelopen week, op 10 juli, kondigde het OM aan dat een aantal mensen veroordeeld is wegens het bedreigen van een wijkagent in de nasleep van de moord – pardon: de fysieke exercitie waarbij één der deelnemers mogelijk een acuut gebrek aan zuurstof te verduren kreeg als gevolg waarvan het mogelijk is dat hij daaraan is overleden – op Mitch Henriquez.
Mitch Henriquez werd op 27 Juni j.l. vermoord en minder dan twee weken erna zijn vier mensen veroordeeld wegens bedreiging van een wijkagent.
Hoe erg of ik het ook vind voor die wijkagent dat ie bedreigd is, hoe lafhartig het bedreigen van mensen ook is en hoezeer of ik het ook toejuich dat mensen die zich schuldig maken aan bedreigingen een douw krijgen, hiervan ga ik werkelijk over mijn nek.

Is het wensen dat moslims aan bomen opgehangen worden geen bedreiging? En het geven van een platform op de publieke omroep aan dit soort zieke en misdadige geesten evenmin? Dus wanneer wordt Sylvana van Dien uit Rotterdam opgepakt en veroordeeld? Wanneer worden Tijs van den Brink en zijn EO vervolgd voor de bedreiging die uitgaat jegens moslims (en vele niet-moslims eveneens) van het opvoeren van diezelfde Sylvana van Dien met haar mensonterende ideeën?

Wanneer wordt politieschool-docent Nico Groenewold die moslims een langzame en pijnlijke dood toewenst opgepakt en veroordeeld, OM?
Is toch ook al meer dan een half jaar geleden dat zijn mensenverachtende wereldbeeld wereldkundig werd gemaakt en sinds die tijd heeft niemand ooit iets van het OM vernomen in deze.

Afgelopen zaterdag werd er een demonstratie gehouden op de Dam in Amsterdam naar aanleiding van het feit dat een jaar geleden Israël haar zoveelste campagne van terreur en genocide ontketende tegen de bevolking van het getto van Gaza.
Daar had een zekere Patrick S dit op te zeggen:

2015-07-11 Patrick S Israel bom

Lijkt mij een bedreiging van het ergste soort en we zullen dan ook over iets minder dan twee weken na nu even bij het OM checken of deze Patrick S. voor die bedreiging is opgepakt en veroordeeld.

Wanneer worden die nazi’s die in Gouda gemeenteraadsleden bedreigd en geterroriseerd hebben vanwege de stemming over een moskee opgepakt en veroordeeld?

Dit zijn nog maar een paar uit vele vele bedreigingen die dag in dag uit aan moslims, vluchtelingen, columnisten die zich inzetten voor een verdraagzamere maatschappij et cetera geuit worden. Bedreigingen van de meest weerzinwekkende en meest laffe soort.
Wat moet je voor een stuk menselijk afval zijn wanneer je mensen de gaskamer in wenst, of een langzame en pijnlijke dood toewenst zoals Nico Groenewold van de politieschool? Maar ik zou ook zeggen: wat moet je voor een weerzinwekkende en van de werkelijkheid los gezongen club zijn als je wel de macht hebt in het geval van een agent direct in te grijpen, maar op je luie reet blijft zitten in het geval het anderen zijn die aan de meest gore terreur bloot staan.
Is het zó selectief optreden van het Openbaar Ministerie niet in feite het aanmoedigen van racisme en terreur en daarmee een vorm van racisme en terreur van de zijde van het OM zelve?
OM, leg dat eens uit.