De arrogantie van VVD stinkerd Halbe Zijlstra

Erik Vos (1929) richtte in 1972 toneelgroep De Appel op, waarvan hij 30 jaar artistiek leider was. Hij richt zich tot premier Rutte uit verontrusting over de denigrerende houding van staatssecretaris Zijlstra van Cultuur:

Ik schaam me voor de nonchalante wijze waarop bovengenoemde bestuurder meent de kunst en al die mensen die deze een warm hart toedragen en die zich met lijf en ziel inzetten om daaraan het hunne bij te dragen, te moeten kwetsen door zijn arrogante houding. Ik schaam mij ervoor dat Nederland deze machthebbers voortbrengt, die de kunst en het publiek op zo’n grove wijze benadelen.

Iedereen moet zich zorgen maken, zei hij. Dat heeft hij bereikt maar op een andere manier dan hij bedoeld kan hebben. Het was alsof hij het over criminelen had, die er zeker van konden zijn dat er maatregelen zouden worden getroffen om de criminaliteit te lijf te gaan. (Volkskrant)

2 gedachten over “De arrogantie van VVD stinkerd Halbe Zijlstra”

  1. Nou klaar ben je. Zie je wel dat de VVD en de PVV hetzelfde zijn? Zelfde machtswellustelingen met een enorme dosis zelfverheerlijking. 😥

  2. Weer zo’n langstudeerder ( t/m zijn 27e) die tijdens zijn studie niks heeft opgestoken. Volgens zijn VVD-propaganda pagina zijn zijn favoriete schrijvers Dan Brown en Robert Ludlum (in vertaling natuurlijk 😈 ). Niks mis mee, echter vooral €ultuur. Voor een staatsecretaris Cultuur een beetje weinig diepgang. In ieder te weinig om te snappen waar Antigone van Sophocles en die vele hardstikke mooie Cultuur-uitingen overgaan.

    Wat deze bobo op Cultuur te zoeken heeft is mij een raadsel. Het lijkt mij een gevalletje vandalisme. Sluit inderdaad goed aan bij de PVV justitieklanten.

Reacties zijn gesloten.