4 gedachten over “Rosenthal neemt afstand van ‘onzin’ PVV”

 1. Dat had buitenlandse zaken weken geleden moeten doen zodra Wilders begon dat soort taal uit te slaan. CDA en VVD zijn ontzettend stom dat ze dit hun beloop laten. Dit soort stunts van Wilders kunnen heel schadelijk uitlopen voor onder andere Nederlandse handelsbelangen.

  We hebben in de jaren ’70 voor minder een boycot gekregen.

 2. Het CDA en de VVD zijn ontzettend stom geweest dat ze dit soort zaken niet in het gedoogakkoord hebben voorzien. Wilders is een leerling van Bolkestein. Dat betekent dat hij politiek zal proberen te scoren tot op het randje van het schenden van deze overeenkomst. Als ze niks hebben gezegd over Midden-Oosten standpunten en standpunten over buitenlands beleid in het algemeen dan hebben ze Wilders de facto een carte blanche gegeven om rotzooi te schoppen.

  CDA en VVD kunnen maar beter heel erg hard bezig zijn om in achterkamertjes een nieuw gedoog akkoord met andere partijen te smeden. De PvdA en D66 zouden het kabinet niet zo in verlegenheid brengen.

  Het enige goede aan deze situatie is dat Wilders geen capabele mensen heeft om deel te nemen aan een kabinet. Voorlopig kan hij het zich niet veroorloven dat er nieuwe verkiezingen komen want als hij meer zetels wint dan moet hij meedoen in de regering. Als hij zetels verliest dan kan hij gemarginaliseerd raken en dan drogen mogelijk zijn buitenlandse geldbronnen op.

  De vraag is hoe lang het duurt voor Wilders dit wel aandurft. Over 1 of 2 jaar kan hij mogelijk wel het kabinet laten vallen. Het CDA en de VVD kunnen hem maar beter voor zijn.

 3. Aanvulling:
  Het gedoogakkoord meldt onder andere over buitenland beleid:

  Het externe beleid, waarvoor de minister van Buitenlandse Zaken als coördinerend
  bewindspersoon eerstverantwoordelijk is, zal zich daarom in het bijzonder richten op
  bevordering van internationale stabiliteit en veiligheid, energie- en grondstoffenzekerheid,
  bevordering van de internationale rechtsorde, alsmede bevordering van handels- en
  economische belangen van Nederland en Nederlandse bedrijven.

  […]

  Nederland wil verder investeren in de band met de staat Israël. Nederland blijft daarbij
  voorstander van een alomvattend vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnen. Een twee-
  staten-oplossing, met als uitgangspunt de grenzen van 1967, vormt hierbij het uitgangspunt.

  http://www.kabinetsformatie2010.nl/dsc?c=getobject&s=obj&objectid=127446

  Wilders’ verhalen dat Jordanië de enige Palestijnse staat is gaan hier behoorlijk tegen in. Net als Bolkestein gaat Wilders gewoon door tot hij wordt terug gefloten.

Reacties zijn gesloten.