Gebakken Vrijheid


Meeuwrecepten. Ze zijn te vinden op het internet als je goed zoekt. Meestal is het flauwekul, zoals het recept van Jan Wolkers (breng een meeuw aan de kook samen met een baksteen, als de baksteen gaar is gooi de meeuw dan weg), en nog een vergelijkbaar recept wat ik ergens vond:

Ontdoe een zeemeeuw van veren, snavel, ingewanden en poten. Laat de meeuw vervolgens 12 uur lang weken in zeewater. Gooi het water weg. Herhaal dit 3 keer. Kruid de zeemeeuw met een handvol zeezout, laurier, munt, basilicum etc. Laat de meeuw 3 uur sudderen in een pan, verse kruiden, met boter en buillion. Gooi vervolgens de pan overboord want de vieze meeuwensmaak krijg je nooit meer weg. Gooi vervolgens de meeuw ook overboord.

Dit is allemaal gekkigheid natuurlijk, maar er bestaan ook serieuze meeuwrecepten, zoals onderstaand recept, hetgeen ik vond op koksforum.nl:

Gewoon villen als andere vogeldieren. Daarna een paar uren leggen in azijnwater of in karnemelk om ongewenste smaken te verwijderen. En dan bereiden zoals je dat zelf wilt
Of maak het volgende recept, een tradioneel recept uit Finmark van Nils Harald Moe en niet door mij uitgeprobeerd. Hiervoor hoef je het vlees niet eerst te weken.
Kleine stukken vlees het liefst van de borst, wat ongerookte of gerookte spek, ui, meel, zout en peper, volle melk, water of bouillon en kerrie.

Na wat ik heb gelezen over (de smaak van) meeuwen zou ik toch adviseren om beide op het koksforum genoemde zeemeeuwrecepten te combineren en de meeuw wel degelijk een paar uur te weken in iets zuurs.

Dan ben ik er eigenlijk wel van overtuigd dat die in spekvet gebakken zeemeeuw redelijk eetbaar is.

Voedzaam sowieso.

Dat brengt me eigenlijk op het volgende onderwerp:
Meeuwenoverlast. Meeuwen, wie heeft er geen last van? Er zijn hele websites aan gewijd en er is eigenlijk vrij weinig wat je eraan kan doen.

Vangen of afschieten: Dergelijke bestrijdingsvormen hebben geen zin: voor elke verwijderde meeuw komt er snel een andere in de plaats, vanuit het binnen- of buitenland. (meeuwenindestad.be)

Dit bracht me op het volgende idee: laat bijstandstrekkers dit meeuwenprobleem oplossen. Daar moet toch draagvlak voor zijn. Zeker nu het bruine kabinet zijn uiterste best doet om bijstandstrekkers tot op het bot te treiteren en te vernederen. Bijvoorbeeld door fraude altijd in ieder geval te bestraffen met een boete van 3 maanden uitkering. Zonder uitzondering. Zonder nuancering. Zo’n bijstandstrekker heeft dan gewoon niks meer te eten, na zo’n rechtvaardige straf van Henk Kamp. Had die bijstandstrekker toch al niet, maar na 3 maanden zonder bijstand gaat een portie meeuw er vast wel in.

Zitten we alleen nog met het probleem dat Europa de zeemeeuwenjacht vermoedelijk verboden heeft. Zorg dat die bijstandstrekkers een ontheffing krijgen. Staat Europa dat niet toe? Nou dan heeft de PVV nog een reden om uit Europa te stappen.

Win-win situatie dus.

7 gedachten over “Gebakken Vrijheid”

 1. We kunnen de mascotte van de PVV toch niet opeten?

  De meeuw als logo past trouwens goed bij de PVV, het is algemeen bekend dat die beesten een hoop herrie maken en alles onderschijten. Of ze dat ook door de brievenbus doen weet ik niet.

  Ten slotte vraag ik me af waarom de spetters achter de meeuw in de afbeelding bij het artikel rood zijn. Heeft het arme beest last van aambeien?

 2. @ spechtje Ten slotte vraag ik me af waarom de spetters achter de meeuw in de afbeelding bij het artikel rood zijn. Heeft het arme beest last van aambeien?
  Nee, zo te zien heeft de vogel zich net te goed gedaan aan het vlees van door fascisten afgeslachte moslims en andersdenkenden. Rivieren van bloed.

 3. Tja, het zijn ten slotte roofvogels. De volgende beschrijving heb ik brutaal gestolen van wikipedia en geeft aan dat de vogel best bij de pvv past:


  Zo is in veel meeuwenkolonies defensief pestgedrag waar te nemen, waarmee potentiële vijanden op afstand worden gehouden.

  Kijk, zo kun je het dus ook noemen: defensief pestgedrag.

 4. Er zijn al meer vragen over die rooie straal prut uit die meeuw geweest. Ik kan de vraag niet beantwoorden ik denk inderdaad dat rivieren van bloed het dichtst in de buurt komt.

 5. 😉 stadsmeeuwen pikken luid schreeuwend vuilniszakken open, waar de hardwerkende buurtbewoners wakker van worden. De beesten vreten zich vol met aardappelschillen en volle poepluiers.

 6. Het is nog erger.
  Je zou denken dat meeuwen aan het strand heus wel aan de kost komen.
  Maar een behoorlijk verlaten strand, met 1 paviljoen in de nadagen van het seizoen. Meeuw trippelt voor het terras. dan vliegt er een deur open en een lading petat wordt het strand opgesmeten.
  Toen drong toit mij door dat je echte meeuwen hebt en patatmeeuwen. Zelfs aan het lege strand.

Reacties zijn gesloten.