Vrijheid van meningsuiting

Herman van Veen: PVV is net als de NSB ~ Er zijn idd overeenkomsten, echter van de NSB kon je lid worden, van de PVV niet;

Formeel geredeneerd was de NSB geen politieke partij, maar een stichting. Op 14 december 1931 was de NSB weliswaar voor de eerste keer naar buiten getreden met een zogeheten oprichtingsvergadering in Utrecht, maar daaraan lag geen officiële handeling ten grondslag. Deze oprichtingsvergadering in 1931 was georganiseerd door de toekomstige leider Anton Mussert en Cees van Geelkerken. De NSB werd pas officieel in het leven geroepen op 4 november 1932, toen Mussert bij notariële akte de stichting ‘Nationaal-Socialistische Beweging in Nederland’ in het leven riep. De statuten van de stichting bepaalden dat het bestuur ervan werd gevormd door één persoon: Mussert zelf, onder de titel ‘Algemeen Leider’. Deze bestuurder was weliswaar statutair verplicht een ‘Algemene Raad’ van minstens vijf personen te benoemen, maar deze raad had geen bevoegdheid. Diezelfde statuten bepaalden namelijk: alle besluiten neemt de Algemeen Leider, al of niet de Raad gehoord hebbende. Ook kon de Algemeen Leider de leden van de Raad naar believen ontslaan en benoemen. Meer bij wikipedia

17 gedachten over “Vrijheid van meningsuiting”

 1. Om nou de PVV met de NSB te vergelijken gaat mij te ver,de uitlatingen van van Veen slaan dus nergens op,ja,oke hij gedraagt zich als een lakei van de hobbygroep die zich PvdA durft noemen.
  Apropos waarom zijn de reacties van het blog waar van Veen zijn onzin mocht uitkramen verdwenen,waren zij de heer van Veen niet goedgezind???

 2. Van Veen heeft gelijk. Ik bedacht me dit een tijdje geleden al. Vervang het woord Islamieten maar eens door joden en kijk dan hoe het klinkt wat Wilders zegt.

 3. Nee Herman van Veen heeft zwaar ongelijk !
  De PVV is verre van NSB ! Ik vind her CDA en PVDA veel dichter bij de NSB staan. Hardwerkende arbeiders onder druk zetten om nog harder en langer te werken en hen alles op willen laten hoesten als ze een klein beetje gespaard hebben. Ik weet wel dat ik PVV stem. Kijk maar es wat de gerechtelijke macht doet met slachtoffers van een misdrijf en hoe daders hier geregeld nog in de watten worden gelegd.
  Hoe mannelijke echtgenoten hun rechten worden ontnomen bij een scheiding , de vrouw trekt hier aan het langste end ook al is ze hartstikke haatdragend en jaloers en werkt ze alles tegen
  PVDA en CDA staan voor het aanwakkeren van geweld en criminaliteit en meer rechtenloosheid.

 4. Blabla die truc werkt niet,zo simpel is het niet en eerder andersom.
  Regelmatig is in politiek correcte kringen te horen, dat er nieuwe Joden zijn. Niets ie echter minder waar. De nieuwe joden liggen moeilijk omdat zij verantwoordelijk zijn van vele aanslagen, criminaliteit overlast en bijna alle verkeerde lijstjes aanvoeren.

  Dat kon je van de Joden niet zeggen.

  Een andere groep waarvan je dat ook niet kunt zeggen is, die van de PVV-stemmers. Over het algemeen keurige, nette belastingbetalende burgers(als men weleens op een PVV bijeenkomst is geweest). De ruggengraat van de natie. De kurk waar Nederland op drijft.

  Desalniettemin wordt deze groep kiezers door Pechtold, Van der Laan, en vele andere opiniorazzi’s, als rechtsextremistisch en racistisch aangeduid. De PVV-stemmer wordt gestigmatiseerd als dom, onderontwikkeld, racistisch en xenofoob. De media worden ingezet om deze groep verder te demoniseren. Ze zouden lijden aan de gevaarlijke ziekte islamofobie.
  Linksextremisten verstoren hun bijeenkomsten. Wie zijn carriere lief heeft komt maar beter niet voor zijn PVV-overtuiging uit. Worden vervolgd door de overheid, rechters geacht ze te veroordelen. PVV-stemmers moeten volgens Fatima Elatik worden uitgerookt en volgens Joop Riesen worden gedeporteerd. En nu wordt de wetenschap misbruikt om PVV-stemmer als staatsgevaarlijk te bestempelen.

  Het toedichten van allerlei negatieve eigenschappen, de constante negatieve propaganda, de berufsverboten, de misbruik van wetenschap (rassenleer), verstoren van bijeenkomsten, bedreiging en intimidatie van tegenstanders, vervolging en berechting, uitroken, deportaties, het komt allemaal rechtstreeks uit het NSDAP handboek. Maar nu echter met de PVV-stemmers als ‘daadwerkelijk’ de nieuwe Joden.

  En dat allemaal omdat PVV-stemmers zich niet kunnen vinden in de multiculturele heilsleer en daar via hun stem op een democratische partij, uitdrukking aan geven.
  Ze vermoorden niemand, bedreigen niemand, betalen hun belasting, dragen bij aan de gemeenschap, tolereren van alles en nog wat, kortom, de ideale buren. Maar alles wordt in het werk gesteld om ze letterlijk het zwijgen op te leggen.

  Hoe diep wij hiermee in pak m beet 10 jaar zijn gezonken, durf ik niet te zeggen. Wel dat het nog een stuk dieper kan. Daarvoor hoeven we de geschiedenisboeken er maar op na te slaan!

 5. Als de PVV aanhang de kurk zou zijn waar Nederland op drijft, dan zou Nederland niet eens drijven. Nog nooit zo’n stel zielepoten bij elkaar gezien. Oh wat zijn ze zielig. De nieuwe Joden, sure.

 6. Ik vind de aantijging NSBer smadend te noemen,zo niet verwerpelijk.De PVV komt op voor de landsbelangen van de gewone burger en heuld niet met de vijand PVDA(SDAP)CDA (KVP}CU GROEN LINKS OM deze graaiers op het pluche te houden en het land langzaam naar de bliksem helpen, dat noem ik staatsgevaarlijk en dictatoriaal beleid.
  Ik zal de mensen die deze hetze steunen op deze wijze
  laten vervolgen wegens smaad!
  Wij als PVV stemmers 2 miljoen stemgerechten hoeven deze uitlatingen niet te pikken dus verenig U om een algemene aanklacht in te dienen bij het OM Wij zijn geen landveraders maar vechten voor het behoud van onze nederlandse kultuur en veworvenheden.
  Mocht dit niet duidelijk zijn dan lees het progamma van de PVV maar eens op de internetcite van deze partij of word gewoon huichelaar zoals de rest van nl

 7. Vrijheid van meningsuiting? ONZIN, Als gescheiden vader loop je de kans je kind nooit meer te zien omdat ex de omgangsregeling gaat dwarsbomen, en daar moet je als vader je bek in Nederland over dichthouden.
  Kinderen die pa nooit meer zien,GRUWELIJK, lees gastenboek dwaze vaders.nl maar eens….

  Nee, over DWAZE VADERS ZAL ONZE ZOETE LIEVE, WERELDVERBETERENDE HERMANNETJE NOOIT EEN TEKST SCHRIJVEN, LAAT STAAN EEN LIED ZINGEN,
  DAAROM VIND IK HERMAN VAN VEEN EEN GROTE HYPPCRIET!

 8. Ik vind dat je moet als eerste moet kijken wie het zegt, als tweede wat in welke context wordt gezegd en als laatste door wie het opgeschreven wordt.
  1) Een kunstenaar/cabaretier/vrijdenker. Een man dus die niet politiek geschoold is en dus niet er op let dat zijn woorden voor tweeërlei uitleg vatbaar zijn. Waarom wordt hij dan nu in de krant afgerekend op een politieke uitspraak. Dit is hetzelfde dat de Telegraaf de man in de straat of een andere BN-er een mening vraag en dit op zo’n manier uitlegt dat er makkelijk irritatie uit voort kan komen.
  2) Er wordt gezegd in de krant “PVV is net als NSB”. Maar hier bedoelt hij de opzet en structuur van de partij mee. Hij heeft het niet over wat de PVV uitdraagt of zegt. De krant citeert Van Veen wel maar neemt maar de helft van de zin of laat de context weg. Op deze manier is het net een boodschap van een Jehova getuige. Een niet kloppend citaat omdat het een onvolledig is en verkeerd wordt uitgelegd.
  3) Je leest dit in de Telegraaf, een krant die ooit is opgericht om onafhankelijk nieuws te brengen maar waar tegenwoordig ook gestuurd wordt op jaar cijfers en resultaten. Een informatief stuk verkoopt niet en daardoor wordt de waarheid verdraaid. Ze zullen wel de waarheid vertellen maar zolang het niet een politicus die aan het wordt is, is de waarheid makkelijk te verdraaien.
  Laten we allemaal niet te lange tenen hebben en niet van iedere muis een olifant maken.

 9. De vrijheid voor meningsuiting gaat bij de PVV zo ver dat je alles mag zeggen over de Lnkse partijen liefst grof en beledigend maar als je aan WIlders en zijn clubbie komt nou berg je dan maar.Want dan hoor je gelijk tot het uitschot van Nederland ben je een landverrader en dan hou ik het nog netjes.Wat mij betrefd Wilders zijn langste tijd gehad als tweede kamerlid.Want als hij echt een het bewind komt is Nederland pas echt naar de klote,hopelijk gaan de ogen van de nu PVV stemmers open en gaan zij ook inzien dat ook hij de “verlosser”” niet is.

 10. Wat een afgang voor de PVV. Zijn zij het nou juist niet die zo prat gaan op: vrijheid van meningsuiting? Gooien zij zich nu dan niet precies op hetzelfde niveau als de extreem moslim? Zeg iets wat niet zint en je krijgt een dreigement? Als jullie dit echt willen bereiken geef dan het goede voorbeeld zou ik zeggen.

 11. “Hardwerkende arbeiders” 1. In Nederland bestaan er amper nog arbeiders. 2. Het zware kutwerk wordt grotendeels door allochtonen gedaan, 3. Iedereen die werkt, werkt hard. Eric kan beter op de SP gaan stemmen, want Wilders de VVD’er heeft helemaal niets op met ‘arbeiders’.
  “hoe daders hier geregeld nog in de watten worden gelegd” dat is geen bewezen feit, sterker nog: het is niet waar. Wij straffen strenger dan andere Europese landen.
  Wat Eric beoogt is een fascistische maatschappij waar o.a. het ‘recht’ vervangen wordt door (staats-) geweld. En in het speciale geval van Eric ook nog een seksitische maatschappij.

  En over ‘achterlijken’ als Eric die in een paranoide waanwereld wonen heeft Maarten van Rossum het dus (in een ander log).

 12. Willem beklaagt zich “De PVV-stemmer wordt gestigmatiseerd als dom, onderontwikkeld, racistisch en xenofoob.” en die is dus helemaal ‘achterlijk’ aangezien hij blijkbaar nu alweer is vergeten hoeveel miljoenen mensen de PVV stigmatiseert. Willem vindt die paar PVV’ers zielig, terwijl als ik Willem een schop geeft, ik een draai om mijn oren terug kan verwachten. Tenminste, in de werkelijkheid – dus niet in de waanwereld van PVV-stemmers. Hij praat net als Goebbels die consensus kweekte voor de jodenvervolging.
  Dat 17% à 20% in Nederland op de PVV zou stemmen, en dus halve debielen zijn, klopt denk ik wel. Er is altijd een club ontevreden racistisch gepeupel geweest. Daarom was toen de NSB mogelijk en nu de PVV. Wat dat betreft is er helemaal niets anders.

 13. @ Sonja

  In Europese buurlanden als België en Frankrijk stemt ook zo’n 10-20% op racistische partijen … plaatje klopt dus.

Reacties zijn gesloten.