Boekentips 1 t/m 7 augustus

Boekentips 1-7 augustus 2015Elke week schotelt de redactie van Krapuul je 5 boekentips voor. Tips die verband houden met artikelen die in de de voorafgaande week gepubliceerd zijn of gewoon een boek dat we de moeite waard vinden om als leestip aan te bieden.

De rubriek “BOEKENTIPS” is samen met de advertenties in de rechterkolom onderdeel van ons inkomstenmodel. Wij moeten inkomsten verwerven om de hoge kosten van hosting, noodzakelijk vanwege de aanhoudende aanvallen op de website, te kunnen bekostigen.

Als jij op één van de door ons aangeboden linken naar Bol.com klikt en je koopt het of willekeurig elk ander product, dan ontvangen wij naar gelang het product een bescheiden commissie.

Dus draag je ons een warm hart toe klik en koop 😉

Tip 1
vreeswijkMisschien wordt ’t morgen beter
Cornelis Vreeswijk; de blues tussen Stockholm en IJmuiden
Auteur: Rutger Vahl

In “Misschien wordt ’t morgen” beter laat Rutger Vahl zien dat Cornelis Vreeswijk (1937-1987) nooit los van Nederland is gekomen. In 1972 keerde hij terug om ook zijn geboorteland te veroveren. Cornelis Vreeswijk was even productief als zelfdestructief. (lees meer)

Tip 2
luyendijkDit kan niet waar zijn
onder bankiers
Auteur: Joris Luyendijk

Twee jaar lang heeft Joris Luyendijk zich ondergedompeld in het hart van de financiële wereld. Juist omdat hij geen kenner was van de bankenwereld, was hij de ideale auteur om te onderzoeken wat er gebeurd is: hoe gesloten de wereld van de high finance ook is, velen wilde met hem praten om uit te leggen… (lees meer)

Tip 3
MertsenMiljonairstaks en zeven andere briljante ideeën om de samenleving te verbeteren
Auteur: Peter Mertens

‘Het lijkt altijd onmogelijk’, zei de betreurde Nelson Mandela, ‘tot het gerealiseerd is.’ De kinderen uit de mijnen halen en de schoolplicht invoeren, dat was voor sommigen ‘te gek voor woorden’. En toch gebeurde het. Betaald verlof en de vijfdagenweek golden ooit als ‘van een andere planeet’. Tot ze verwezenlijkt werden.(lees meer)

Tip 4
VaroufakisEconomie uitgelegd aan mijn dochter
Auteur: Yanis Varoufakis

Yanis Varoufakis zet jonge (en andere) lezers ertoe aan om zich te verdiepen in economische ideeën en processen…
…economie is niet saai, economie is groots, meeslepend en dramatisch. Economie is geen exacte wetenschap, maar een slagveld
(lees meer)

Tip 5
M van RossumKleurrijke tragiek
de geschiedenis van slavernij in Azië onder de VOC
Auteur: Matthias van Rossum

Onvrijheid kent veel verschillende vormen, maar Matthias van Rossum laat in zijn boek zien dat slavernij onder de VOC grote overeenkomsten vertoonde met de Atlantische slavernij.
(lees meer)