BREKOND: Land laat Wilders toe!!

Alhoewel het tweede proces Wilders al anderhalf jaar in voorbereiding is – waarschijnlijk heeft dit zoveel tijd nodig om hem nu toch eindelijk eens definitief naar Nova Zembla te kunnen uitzetten, of anders omdat de verdediging werkelijk geeneen getuige à decharge kan vinden – zijn er nog steeds vrijdenkende enclaves in deze communistisch-islamofacistoïde wereld over gebleven waar de man van harte welkom geheten wordt.

Zo is daar Australië, waar deze voorvechter van de vrijheid nog slechts enkele jaren geleden op een werkelijk schandálige manier enkele niet voorbereide vragen gesteld kreeg, een waarlijk onbeschaamde praktijk waaraan onze eigen NOS zich nooit zou bezondigen. Hij ging dan ook subiet op zijn toch al tamelijk platte bek. Maar nu wordt daar toch inderdaad alwéér een enige echte partij voor de vrijheid opgericht, de Australian Liberty Alliance. Deze partij staat voor “een kleine overheid, Westerse waarden gebaseerd op joods-christelijke en humanistische waarden en een geïntegreerde multi-etnische samenleving”. En daar is Wilders dan door uitgenodigd als belangrijkste spreker. Ja, je moet toch wat, op zo’n bovenmaats, grotendeels leeg eiland.

Op zichzelf ligt Australië natuurlijk ongeveer zo oostelijk als maar kan. En Marokko een stuk westelijker dan Nederland. Daarnaast worden die joodse waarden pas sinds 1945 gedoogd in de meeste ‘westerse’ landen, maar de stichting van een door Europa en de Verenigde Staten gesteunde joodse enclave in het olierijke Midden-Oosten heeft de sympathie voor het joodse gedachtengoed enorm doen toenemen, en daarnaast zou ik als ik die Australische partij was nog eens even met Wilders in gesprek gaan over hoe multi-etnisch hij nu precies is, op mensen met Indo-joods-christelijke waarden of iets dergelijks na dan tenminste. Waarschijnlijk zitten ze wel op dezelfde lijn wat het aboriginalprobleem betreft.