RAUS mit der Godwin Gestapo

Nu ben ik het beu. Nu ben ik het echt fucking beu. De Godwin Gestapo dus. Ik gaf eerder in een ander artikeltje al het voorbeeldje van Job Cohen die het zomaar had gewaagd om een vraag te beantwoorden en vervolgens schreef de VN het een piepklein tikkeltje verkeerd op.

En de wereld was te klein.

Prof. Dr. B. SMALHOUT: schermt met knekeltjes van dode Joden omdat Cohen iets verkeerds heeft gezegd
ALLE usual suspects qua Godwin! roepen stonden weer in de rij, en dat staan ze nog steeds trouwens, om Job Cohen de meest gruwelijke dingen te verwijten want Job Cohen had……… IETS VERKEERDS gezegd!!!!

ALLE usual supects, dus Geert Wilders, Hero Brinkman, Ronny Naftaniel, Bert Brussen, enzovoorts enzovoorts echt noem al die smeerkezen van de Godwin Gestapo maar op.

Vandaag las ik iets dat spande de kroon: Prof. Dr. B. SMALHOUT.

Normaal weet je dan al genoeg maar om even te illustreren hoe intens ranzig die gastjes van de Godwin Gestapo bezig zijn hier een klein citaatje:

Dertig jaar later bezocht ik Auschwitz. Daar liep ik over voetpaden die met hun as was geplaveid. Het knarste onder mijn schoenen. Dat het menselijke as was, ontdekte ik pas toen ik er een handjevol van had opgeraapt. Dat bewaar ik thans zeer zorgvuldig in het bureau waaraan ik dit schrijf. Zo heb ik toch het gevoel dat mijn vermoorde schoolvriendjes en vriendinnetjes met mij meeschrijven terwijl ze zich verbijsteren over de uitspraak van Job Cohen, dat de huidige Nederlandse moslims op dezelfde wijze worden gediscrimineerd als zij toen hebben ondervonden.

ZIEK ZIEK ZIEK.

Weg met die vuilspuitende Godwin Gestapo en pek en veren voor Smalhout.

129 gedachten over “RAUS mit der Godwin Gestapo”

 1. Godwinnen is alleen verboden als Links het doet.

  Waar was die meute toen Geert Wilders de Koran met Mein Kampf vergeleek?

 2. Nog een vraag: zou het niet respectloos zijn als paden in Auschwitz daadwerkelijk met menselijke as waren geplaveid?

  Ten tweede hoe waarschijnlijk is het dat die losse as er na 30 jaar nog zou liggen? Wind en regen zouden dat gewoon afvoeren.

  Met de as van Holocaust slachtoffers schermen mag blijkbaar ook zolang je maar rechts bent. De Godwin moraal is nogal dubbel.

 3. Nee, Leira. Als ik er ooit heen zou gaan dan zou ik niet over de as van slachtoffers willen lopen.

  Ik weet dat er as van slachtoffers over delen van het terrein is uitgestrooid. Het is echter aannemelijk dat een groot deel is weggewaaid en verregend. 30 jaar is een lange tijd. In mijn informatie over Auschwitz heb ik niks kunnen vinden over looppaden die opzettelijk zijn geplaveid met menselijke as.

  Ook als het wel waar is dan blijft het smakeloos dat Bob Smalhout hierover begint. Hij speelt goedkoop op emoties. Job Cohen heeft niet gezegd dat de huidige behandeling van Moslims hetzelfde is als de vernietigingskampen. Smalhout moet zich schamen dat hij suggereert van wel.

 4. Ja en zijn vermoorde schoolvriendjes en vriendinnetjes schrijven met hem mee omdat hij de Joodse knekeltjes mee naar huis heeft genomen.

 5. Of je er overheen loopt zul je nooit weten, want er staan geen bordjes bij. In dit geval moet je de beschrijving van Smalhout niet al te letterlijk nemen. Net zoals je bij een crematie een urn met as krijgt die voornamelijk bestaat uit as van de kist, al zullen er ook menselijke restanten tussen zitten.
  Tip: Kijk eens naar de documentaire Shoah (11 uur) en ga zeker eens een keer naar Auschwitz. Het verandert mensen.

 6. Ik vind het schrijven over “Joodse knekeltjes” een respectloze woordkeuze. Temeer als je beseft wat daar is gebeurd.

 7. Als Bob Smalhout de waarheid spreekt dan heeft hij souvenirs meegenomen van een locatie die telt als een massagraf.

  Als het om een normaal kerkhof of een strooiveld ging, zouden we dit dan acceptabel vinden?

  Bob Smalhouts verhaal laat zich als volgt samenvatten:
  – De Holocaust was gruwelijk
  – De vooroorlogse Joden waren Loyaal en niet crimineel
  – Er komt veel misdaad en anti-Semitische onder mannelijke Marokkaanse Moslims voor

  Daarom mag je de huidige Nederlandse Moslims bevolking niet vergelijken met de Joodse bevolking in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog

  Bob Smalhout idealiseert de vooroorlogse Joden:
  “Onze vooroorlogse Joodse gemeenschap bestond uit volmaakt loyale Nederlanders die hard werkten en die in ruime mate bijdroegen aan zowel onze economie als aan ons culturele en intellectuele leven”

  en demoniseert de huidige Moslimbevolking:
  “een overvloed aan islamitische immigranten die zich veelal niet goed of zelfs in het geheel niet aanpassen aan onze levensstijl. Hun aandeel in de criminaliteit is extreem hoog en is vaak gewelddadig van aard. De combinatie donkere poncho, capuchon en scooter is berucht. Hun antisemitisme is weerzinwekkend. Talrijke autochtone Nederlanders, en vooral Amsterdammers, zijn weggetreiterd uit door Noord-Afrikaanse allochtonen bewoonde wijken.”

  De implicatie is duidelijk: als je als groep deugt dan is discriminatie erg zo niet dan is het blijkbaar wat minder erg.

  Bob Smalhout heeft blijkbaar een probleem met de les die de meeste mensen uit de Holocaust trekken: namelijk dat mensen discrimineren en vermoorden op basis van hun etnische afkomst en religie nooit te rechtvaardigen is.

 8. Liera Schreef:

  Om het eerlijk te zeggen: goedkoop effectbejag.

  Het is in ieder geval iets dat we het daar allemaal over eens zijn.

  Deze column laat weer de instelling van stijlloos Rechts Nederland zien:
  Regels zijn er voor de anderen; niet voor ons

  Dat geldt voor hun misinterpretatie van Godwin, straatterrorisme, ontucht, openlijke geweldpleging en ga zo maar door.

 9. Sofia, ga je mijn suggestie opvolgen ? (Docu Shoah) En bezoek Auschwitz eens. Ryanair vliegt vanaf Weeze (bij Nijmegen) voor een habbekrats naar Krakow.

 10. Doen. Mijn zoon is er afgelopen zomer (op mijn aanraden) geweest en geeft ook aan dat het de meest indrukwekkende “excursie” was(hoe moet ik dat noemen, vakantie klinkt zo raar.) die hij had meegemaakt.
  En overigens is het nabijgelegen Krakow een hele leuke studentenstad met een prachtig oud centrum.
  Het gaat je raken Sofia, dat weet ik zeker.

 11. Sofia, ik lees je commentaar op krapuul stukjes vaak met respect. Je weet het altijd goed te verwoorden en zoals altijd heb je hier weer inhoudelijk kunnen aangeven wat er mis is met de Godwin Gestapo.

  Liera, ook zonder naar Auschwitz te zijn geweest kunnen mensen respect opbrengen voor de overledenen en overlevenden. Iedereen op krapuul vindt het vrezelijk wat de Joden is overkomen en dat de holocaust een zwarte hoofdstuk van de wereldgeschiedenis is. Een ticketje vanaf Weeze zal er niets aan veranderen; ik ken het verhaal.

  Mijn pleegvader is 80 jaar en heeft ook als tiener de oorlog (incl. de hongerwinter) meegemaakt. Die vindt de pvv ook een nieuwe NSB. Ik heb nooit een online discussie met hem gehad… Hoezo Godwin? De Godwin Gestapo moet ophouden zich te verschuilen achter een of ander domme theorie die onverlet laat wat de lading van de discussie (online of real life) is.

  Voorts is Smalhout een der Wilders’ Professoren, net zoals dat filosoof en professor Heidegger een der Hitler’s Professoren was. Het is nu eenmaal zo. En ik zal hem en andere Wilders trawanten uitvoerig belichten in een van de aankomende stukken op krapuul.

  Vooralsnog heeft JvdH gelijk en zal ik voortaan de term Godwin Gestapo (GG) gebruiken om de Godwin misbruikers op hun plaats te zetten. Laten we dan zien hoe lang ze nog doorgaan met het misbruiken van een niet-ter-zake-doende dooddoener.

 12. Beste Neal, ik geef Sofia een persoonlijke tip. Die heeft niets te maken met het aankweken van respect voor de aldaar overledenen. Die heeft Sofia, dat geloof ik zeker (zonder haar te kennen)
  En waar het Godwinnen betreft. Het gaat er niet om of je dat nu wél of niet moet doen, het gaat erom dat het door derden altijd als een zwaktebod gezien wordt. Daar hoef je het niet mee eens te zijn, het is een feit.
  Kijk maar naar de commotie over het Cohen-interview. Zonder de vergelijking met de jaren ’30 had hij hetzelfde kunnen zeggen met meer effect. Nu heeft het zich als een boemerang tegen hem gekeerd. Zelfs uit eigen kring krijgt hij kritiek.

 13. En toch kan Smalhout over knarsende knekeltjes van zijn vermoorde vriendjes en vriendinnetjes wandelen zonder dat dat als een boemerang etc.

 14. Liera,

  Hij is een moedig man, en wat de massa daarvan denkt is pure PR problematiek, geen principieele issue.

  Het is bovendien niet de massa die een revolutie ontketent… het is een leider of een groep of verzameling mensen die iets willen doen tegen de draad in. Cohen heeft gedurft en is voor sommigen een held en voor velen een druiloor. So be it. His opposition has won a battle, they didn’t win the war… yet.

  Kan ik uit jouw beredenering opmaken dat je dus maar niet voor je mening uit/op moet komen omdat er wellicht zoveel roeptoeters zijn die je woorden zullen laten verstommen in een lawine van onnozele en onware geluiden? En als het om vrees voor interne kritiek lag, dan had Gandhi dus nooit zijn revolutie kunnen beginnen. Die man werd bovendien nog omgelegd door een van zijn eigen geloofsgenoten. Zelfde als Rabin.

 15. Wat trouwens over de linkschmenschen as die daar net zo goed tussen zit ?? Communisten , Socialisten , Anarchisten Mischien heeft Smalhout wel misgeschept en de As Anton de Kom op zijn bureautje staan , jawel de as van een neger en een communist !!!!! Links moet maar eens net zo trots met de doden van Nazi-geweld gaan schermen als de Zionisten dat doen … Groen Liberaal moet natuurlijk met hun poten van de oude communisten afblijven … Anton de Kom zou zich bij de S.P. niet zo snel verraden voelen !!!

 16. Toen ik een klein kind was organiseerde Links Uitgeest rond de dodenherdenking altijd een grote tentoonstelling in de Kerk aldaar , Met ladingen fotoos uit Auswitz , Dachau ect ect , in de jaren 60 had men niet zoveel problemen met kinderen met de fotoos van uitgehongerde gevangen en kuilen vol lijken te confronteren … Van mijn opa hoorde ik de verhalen over zijn kameraden van voor de oorlog en uit het verzet die hier in Nederland gearresteerd waren , en in die kampen vermoord , in 99% van de gevallen door Nederlanders aan de Duitsers verraden … later erfde ik zijn boeken met kampverslagen van Linkse kampoverlevers , zoals “verboden te sterven “en “naakt onder de wolven “.. Een stuk geschiedenis wat nu , en vooral sinds de CPN niet meer bestaat en Groen Whatever dat stuk van haar partijgeschienis liever vergeet , vergeten dreigt te worden ….
  Als nabestaande van die groep heb ik verdomme net zoveel recht om over de oorlog en haar slachtoffers te spreken als een rechtse Wilders-heuler als Ronnie Naftaniël of Smalhout !!! Als Zionistische Joden het recht hebben de slachtoffers van de nazi’s aan te roepen zonder van Godwins beschuldigd te beschuldigd te worden heeft links dat net zo goed !!!!!!!

 17. Liera Schreef:

  Zelfs uit eigen kring krijgt hij kritiek.

  Wie Cohen hierop kritiseerd is in mijn ogen gewoon een Collaborateur met rechts !!!!
  Ik vraag mij af in hoeverre die godwin roepers nog als “eigen kring” beschouwd kunnen worden 😥

 18. @ Liera 22 En waar het Godwinnen betreft. Het gaat er niet om of je dat nu wél of niet moet doen, het gaat erom dat het door derden altijd als een zwaktebod gezien wordt.

  Dat maken die `derden’ niet voor mij uit. Kan ik ook wel gaan mutsen over dat de joods-gristelijke wereld
  `God’ terug tracht te winnen en aan me op wil dringen middels 2000 jaar oude Bijbel- Thora- en Talmoedteksten die dicteren het Helige Land te moeten vrijwaren van zg. ‘heidenen’ waardoor Kruistochten tegen hen onze hele Westerse geschiedenis hebben bezoedeld.

 19. het gaat erom dat het door derden altijd als een zwaktebod gezien wordt

  Misschien moeten sommige mensen het artikeltje nog een keer lezen. 😀

 20. “Op het scherp van de (bil)snede: prof. Smalhout.”

  Bekrompen mening van en bekrompen persoon over Job Cohen.

 21. Waarom professor Smalhout aanpakken op artikel?
  Omdat hij het waagt de “grote”leider te kritiseren? Je kunt waarschuwen tegen discriminatie zonder te pas en te onpas de Tweede Wereldoorlog er bij te slepen. De vergelijkingen gaan mank.
  En dat maakt dat het morele gezag of gelijk wat onder zo’n opmerking zit verdwijnt of ondergraven wordt.
  Het maakt mij niet uit of iemand godwint of dat iemand een godwin polizist wil zijn. Het morele ongelijk blijft.
  Evenals een opmerking over Hitlers Professor door Neal Lachman.

 22. Het morele ongelijk blijft helemaal niet zeker niet als meneer Smalhout daar knarsende knekeltjes van zijn vermoorde schoolvriendjes en vriendinnetjes voor nodig heeft om dat “aan te tonen”.

  En dat is het zieke aan de Godwin Gestapo. Die gastjes zijn de ergsten.

  WEG ermee.

 23. Ristretto Schreef:

  e kunt waarschuwen tegen discriminatie zonder te pas en te onpas de Tweede Wereldoorlog er bij te slepen

  En waarom doet Smalhout dat dan niet , in zijn artikel Godwint hij eroplos , inderdaad als een grafrover poserend met de ” knarsende knekeltjes van zijn vermoorde schoolvriendjes en vriendinnetjes ” als dat geen Übergodwin is … Misschien dat Job Cohen even zijn eigen bakkie As moet gaan halen .. kan hij Smalhout overtroeven “Kijk Smalhout , het is as van ooms en tantes, neefjes en nichtjes , niet van schoolvriendjes en vriendinnetjes en mischien heel verre familie zoals dat bakkie van jou… “

 24. Nee Al, het is geen wedstrijdje verplassen en asverzamelen. Het gebruik van de Duitse taal: Raus, über en zoals ik merkte bij mezelf : polizist, werkt uitstekend bij discussies over de WOII.
  Als Job Cohen van mening is dat de Moslims achtergesteld worden moet hij dat vooral roepen, maar niet met zulke vergelijkingen. Dan ben je je morele kompas kwijt.

 25. @jvdh#35; Wordt tch niet zo gauw boos, er zijn al genoeg boze mannen in Nederland! het verpest zo de sfeer!

 26. Tuurlijk. De redelijk zelve. Hij vertelde slechts dat … en dan telt de vergelijking niet meer toch?
  Of je downplayed alles, zoals Wilders bij alle aanvallen stelselmatig doet en de boodschapper aanvallen: “Zeur maar verder, en vooral vertellen wat een ander moet doen “Ga jij anders…
  Nee, JvdHeuvel, in alle redelijkheid, want zo is Cohen zeker te typeren, hij slaat de plank mis.

 27. Lodewijk Assher en Vermeend hebben de boodschap misschien wat beter begrepen dan Job Cohen.
  Nu Halsema weg is, misschien ook bij de PvdA een wissel?….

 28. @26
  En het begon al na de Eerste Wereldoorlog: Rosa Luxemburg, Karl Liebnknecht, Hans Paasche, Gustav Landauer…

 29. Potje Godwinnen? Ja, toll! Überhaupt goed om de entartete aanhangers van het Gesundes Volksempfinden
  wat `Kritik der einen Vernunft’ bij te brengen.

 30. Ristretto Schreef:

  Dan ben je je morele kompas kwijt.

  Hoe weet je dat? Ben je ‘m als eerste in dit land lang geleden verloren?
  Ga dan ff bij Bob vragen – hij zal je fijntjes gaan uitleggen waar en hoe moet je zo’,n rotte ding zoeken, want arme Bob zoekt hem al tig jaren…en ..n..nog niets gevonden.

  Achh, jammer. 🙁

 31. @ 41, Ach, wat een held. Inhoudelijke argumentatie komt bij jou je strot uit zie ik.
  Ik ben geen prototype, maar al lang in productie.
  @ 43 Nee hoor, het is slechts een mening. Die kan op basis van argumenten best veranderen. De argumenten die ik hier lees komen niet in de buurt en overtuigen allerminst.

 32. @47
  TLDLK, hoe aardig het gelinkte artikeltje ook is, het maakt mj niet duidelijk welke zoon van welke joodse SDAP-er nu bij de Telgraaf werkt.

 33. Wat illustreer ik?
  Dat je imho geen vergelijkingen nodig hebt met de WOII om je punt te maken. De meeste vergelijkingen gaan nogal mank en leiden af van de werkelijke boodschap. Als jij zo nodig wel gebruik wil maken van deze vergelijkingen, be my guest. Geen Gestapo die je tegenhoudt. Inhoudelijk is w.m.b. de discussie voeren over wie wie uitsluit en vooral waarom. Naar mate de aanvallen op de Moslims aanhouden door Wilders en co wordt links steeds minder kritisch op wie ze aan hun borst sluiten. Homo’s en vrouwen uitsluiten is in mijn ogen uitgesloten. Discriminatie ook. Een dilemma waar ik nog lang niet uit ben. Jij blijkbaar wel.

 34. @50
  Bedankt. Als het citaat hierboven nog wat onsmakelijker kon dan is het dit bij dezen.

 35. @50 Ristretto geen vergelijkingen nodig hebt met de WOII om je punt te maken.
  Dat is zelfs noodzaak dunkt me!! 😈
  Extreemrechtse fulminanten hebben het recht verspeeld te dicteren dat WO2 buiten de discussie moet
  worden gehouden!

 36. @53,
  Ach ja, inhoudelijk geen reactie. Alleen op de persoon spelen met een smiley.
  Iemand met een mening die zich misschien wel ernstig heeft verdiept in WOII en de altijd in de progressieve kracht van links heeft geloofd en nu flink twijfelt over de motieven na een lange reeks van blunders. Oh, Asscher heeft het ook mis als hij roept dat Wilders het geweten van links is en illustratief voor aklles wat de PvdA vergeten is?
  Abdul, Ik dicteer niets. ik vind slechts wat. Ik hoor geen enkel argument behalve geblaat en retoriek.

 37. #50 Ook ik ben er uit. Discriminatie van wie dan ook, buitensluiten van wie dan ook is een no go!!! 😡 Als dat betekent dat er als voorbeeld nare geschiedenis aangehaald moet worden, dan zij het zo. Voor zover ik weet is de geschiedenis er om van te leren en ook om aan te halen. Dat er nu een GG is die om de haverklap ‘Godwin’ roept omdat het onderwerp ze niet uitkomt, ach weet je, beetje zielig.

 38. Zeg eens irritant mannetje. Het enige wat jij hier doet is mijn punt bewijzen en dat heb je nu wel genoeg gedaan. Mocht je toch door willen gaan met jammeren dan gooi ik je in het spamfilter, zie verder de REGELS.

 39. @55 Helder standpunt. Geen uitsluiting. Hoe je het dilemma invult ben ik wel benieuwd naar.
  @56, Tuurlijk, onderkotsen mag wel toch? Ik lees de regels wel. Wie is hier de Gestapo? Als je mening onwelgevallig is gewoon kaltstellen toch?

 40. Asscher: Wilders het slechte geweten van de PvdA
  En wat dan nog? Godzijdank ben ik niet van de PvdA die zich wel weer eens over de minsuh in de wijkuh wil gaan buigen.
  Dit citaat is overigens alleen te vinden in wildersachtige bronnen, dus hoe authentiek het is?

 41. @60
  Ik zal het morgen aan Asscher vragen als ik hem spreek.
  @59 Keira, je hebt gelijk. jij hebt geen dilemma. Ik wel.
  @61 Op zich snap ik er na veel bezoeken aan plaatsen waar de nazi’s hebben huisgehouden er relatief nog steeds geen barst van. Hoe kunnen mensen elkaar dit aandoen? Gemakkelijk. Het niet luisteren naar elkaar en wegredeneren van ongemakkelijke discussies is het begin. Misschien ben jij wel het studieobject. Ik probeer er achter te komen hoe je in vredesnaam het ene uitsluiten afkeurt en het andere uitsluiten niet wil zien. Tot nu toe ben ik geen steek opgeschoten.

 42. #62, is goed, ik ga het Asscher ook even vragen.
  met je commentaar aan @61 snap ik niet wat je bedoelt. ik heb jvdh nog nooit op uitsluiten kunnen betrappen, anders dan regels overtredende Trollen. Maar die mag je ook de toegang tot je ‘huis’ als in website ontzeggen.

 43. @63 Moeten we er uitkomen dan? Of kunnen we elkaar overtuigen? Je noemt een ander maar wat je wilt.
  @64, Goed, komen we elkaar wellicht morgen tegen. Trollen is geheel iets anders dan met open vizier een mening hebben. Bij het uitsluiten heb ik het over “mijn”dilemma dat jullie klaarblijkelijk niet hebben. Ik probeer er achter te komen hoe jullie daar mee om gaan. Niet over jvdh. Die doet wat ie doet.

 44. @66 Heb je me horen klagen dan? Hij heeft al veel geprobeerd wat tegen zijn eigen regels ingaat..
  Ben een vrijdenker en heb een testa dura. 🙄

 45. Nou het studieobject heeft beloofd weg te gaan dus dan nu de evaluatie:

  De absolute godwin van deze draad, afkomstig van (hoe verrassend) meneer Godwin Gestapo:

  Op zich snap ik er na veel bezoeken aan plaatsen waar de nazi’s hebben huisgehouden er relatief nog steeds geen barst van. Hoe kunnen mensen elkaar dit aandoen? Gemakkelijk. Het niet luisteren naar elkaar en wegredeneren van ongemakkelijke discussies is het begin. Misschien ben jij wel het studieobject.

  Maw ik ben een nazi want ik luister niet naar meneer Godwin Gestapo.

  Flikker op lul.

 46. @69
  Je scheldt, kotst en beledigt. Nergens, maar dan ook nergens vergelijk ik jou met een nazi. Kijk de tekst maar eens goed na. Net als Cohen maak ik actief de vergelijking niet, maar redeneer er lekker op los. Toch? Je hoeft ook niet naar me te luisteren. Ik luister, of beter gezegd lees graag wat je te zeggen hebt om me te overtuigen. Keira heeft een duidelijke mening die ik kan snappen, of ik deze nou deel of niet. Bij jou Buiten beledigingen en interpretaties kom je niet ver.

 47. Ik heb de tekst nagelezen, er staat:

  Op zich snap ik er na veel bezoeken aan plaatsen waar de nazi’s hebben huisgehouden er relatief nog steeds geen barst van. Hoe kunnen mensen elkaar dit aandoen? Gemakkelijk. Het niet luisteren naar elkaar en wegredeneren van ongemakkelijke discussies is het begin. Misschien ben jij wel het studieobject.

  Dan kun je nu wel wild om je heen gaan slaan maar alleen dit citaat al maakt jou een schoolvoorbeeld van de Godwin Gestapo waar dit artikeltje over gaat. Al ga je op je kop staan.

  Lees anders het artikeltje eens. Volgens mij had je dat nog niet eens gedaan.

 48. Heb je het artikeltje eigenlijk wel gelezen? Aan je reacties is dat niet te merken. Je hebt eigenlijk niet 1 keer inhoudelijk gereageerd.

 49. #62 Ristretto zei: Tot nu toe ben ik geen steek opgeschoten.

  Nee, dat idee heb ik ook.Je hebt in het begin wat losse flodders losgelaten en reageert nu alleen maar op uitlatingen van anderen. Wat is nou eigenlijk je punt?

 50. jullie klaarblijkelijk niet hebben. Ik probeer er achter te komen hoe jullie
  Jullie? Wat klinkt dat puberaal, Als een mislukte adolescent die tegen zijn ouders oreert over kritiek om een gemist fuifje. :mrgreen: Blijf wel bij het topic: RAUS mit der Godwin Gestapo
  `Wij’ maken zelf wel uit wat volgens Godwin moet kunnen, daar hebben `we’ jou niet voor nodig.

 51. Beste Jvdh, Heb het artikel gelezen en het komt grofweg neer dat je je niet laat verbieden door wie dan ook om te godwinnen als het voor de goede zaak nodig is. Dat wordt door zowel Abdul, Keira, jezelve en o.a. in de verwijzing naar Thomas von der Dunk bevestigd. Waarom? Omdat anderen het een zwaktebod vinden. Ik ook. dat is geen losse flodder. Dat vind ik nog steeds. Jullie, ( of moet ik U zeggen Abdul? 😀 ) , zijn duidelijk en onomwonden een andere mening toegedaan. In mijn laatste comment geef ik aan dat ik blijkbaar achter loop en dat het grote godwinnen zowel van links en rechts is begonnen om het eigen gelijk maar binnen te hengelen. En Abdul, in tegenstelling tot wat je denkt verbied ik niemand wat.

 52. Je geeft er nog steeds geen blijk van maar ik denk dat jij het dondersgoed begrijpt. En zo niet dan beuken we het er de komende paar weken wel even in.

  Maar omdat ik vandaag uitzonderlijk goed gehumeurd ben (bijna net zo goed als gisteren) zal ik het nog even speciaal voor jou in Jip en Janneke taal uitleggen:

  De Godwin Gestapo maakt andere mensen monddood door keihard Godwin! te schreeuwen. Ook als Godwin’s Law totaal niet van toepassing is. Op deze manier is het VERBOTEN om “de tweede wereldoorlog erbij te halen” (dus in dit specifieke voorbeeld had van de Godwin Gestapo Job Cohen dus geen antwoord op een vraag mogen geven). De Godwin Gestapo wekt zogenaamd (met een air van “beschaving”) de indruk dat het ongepast is om over de tweede wereldoorlog te praten MAAR doorgaans behoudt de Godwin Gestapo zich het recht voor om zelf wel met de meest ranzige WOII vergelijkingen te komen, aangezien het maken van WOII vergelijkingen voor de één wel, en voor de ander niet toegestaan is. Een goed voorbeeld hiervan is Smalhout die wandelt over een knarsend knekelpaadje gemaakt van de menselijke resten van zijn schoolvriendjes en vriendinnetjes, namens wie Smalhout nu zogenaamd het recht heeft om Cohen te dissen.

  Nu over jou: zoals je al een paar keer verteld is hebben wij hier REGELS. We hebben je uitgebreid de kans gegeven om je leven te beteren maar het is je niet gelukt. Je bent herhaaldelijk in overtreding van REGEL A en G, en het onderste zinnetje van REGEL I is ook op jou van toepassing.

  Vandaar dat ik jou (tevergeefs ik weet het) nog 1 keer een allerlaatste kans geef. Bij de eerstvolgende reactie van jou die in strijd lijkt met 1 van de REGELS (en let ook op onderste zinnetje van I) krijg je een IP ban die pas weer wordt opgeheven in mei 2011.

  Succes.

 53. Verwijzen naar Nazi Duitsland moet niet te lichtzinnig gebeuren. In de VS noemen ze mensen “grammar Nazi” als die te veel zeuren over grammaticaal correct taalgebruik. Dat vind ik onfatsoenlijk.

  Voor de rest mag je er in politiek discours over beginnen als het echt relevant is.
  ——————–

  Smalhout heeft de Holocaust tot een minder universele gruwel gemaakt door de vooroorlogse Joden te idealiseren. Wat hem betreft nooit meer Auschwitz voor de Joden. Al naar gelang hoe je telt was 60% of minder van de slachtoffers Joods. En dan ding ik niet af op het cijfer van 6 miljoen maar dan verwijs ik naar de schattingen wat betreft de andere slachtoffers die mogelijk omhoog moeten worden bijgesteld.

  Vrijwel alle dingen die mensen nu over Marokkanen zeggen zei men voor de oorlog ook over Romani en Sinti ook wel bekend als Zigeuners. Deze twee groepen stonden toen en nu ook bekend als werkschuw, crimineel en niet loyaal. De implicatie van Smalhouts stuk is wel degelijk dat het achterstellen van inferieure groepen voor hem acceptabel is.

  Het Asjkenazische deel van de Joodse bevolking stond in de 18e en 19e eeuw ongeveer even erg bekend als de Marokkanen nu. In het Bargoens, de Nederlandse dieventaal, vindt men veel Jiddische woorden terug. Hetzelfde geld voor Amsterdamse straattaal. Dit komt omdat Asjkenazische Joden indertijd arm achtergesteld en blijkbaar behoorlijk crimineel waren. Zonder een aanzienlijk aantal Jiddisch sprekende dieven en helers zou er geen aanzienlijke Jiddische invloed op het Bargoens hebben plaat gevonden. Ik spreek hier geen inherent waardeoordeel uit over de Jiddisch sprekende Asjkenazim. Hun problemen werden veroorzaakt door het feit dat ze tot de onderklasse behoorde en hun integratieproces niet was voltooid. Asjkenazim van toen hebben gelijkenissen met de Marokkanen van nu. De Asjkenazim bevonden zich echter in een nog ergere achterstandssituatie.

  Smalhout zegt dat de Joden in de jaren vlak voor de Tweede Wereld oorlog allemaal zo netjes en loyaal waren. Hij vergeet even dat de Sefardische Joden al eeuwen geleden waren geïntegreerd en dat ook de Asjkenazische Joden er in die tijd al zo’n 100-150 integratieproces op hadden zitten.

 54. Sofia zegt: Voor de rest mag je er in politiek discours over beginnen als het echt relevant is.

  Dat is zo, niemand ontkent dat. Maar je geeft tegenstanders dan vrij spel om diezelfde WO-2 aan te grijpen om verschillen aan te tonen waar, in dit geval, Cohen juist op overeenkomsten doelde.
  Dus als je zelf verwijst naar WO-2, zoals Cohen doet, dan kun je een ander (Smalhout) niet verwijten hetzelfde te doen.

 55. Sofia van der Linde Schreef:

  Hun problemen werden veroorzaakt door het feit dat ze tot de onderklasse behoorde en hun integratieproces niet was voltooid. Asjkenazim van toen hebben gelijkenissen met de Marokkanen van nu. De Asjkenazim bevonden zich echter in een nog ergere achterstandssituatie

  Een foute veronderstelling , Onderklasse en wel of niet geïntegreerd zijn heeft niets met elkaar te maken , die zogenaamde Kut-Marokkaantjes zijn gewoon het best geïntegreerd van allemaal , in de REALITEIT van de Nederlandse stads-samenleving , waar de allochtoon Jan Cremer zulke leuke boekjes over schreef … Het gedrag verschilt in bijna niets met dat van de onderklasse in andere wereldsteden , niemand zal beweren dat de Amerikaanse Zwarten die in Noord Oost USA de zelfde positie innemen niet “goed geïntegreerd zijn !!! Het is trouwens zo ,volgens mij door het vriendelijkere beleid hier in Nederland dat de betreffende groep veel MINDER agressief en gevaarlijk is dan in steden van vergelijkbaar formaat elders ter wereld

 56. Leira,

  Hoe relevant waren Smalhouts vergelijkingen?

  Ik zou zeggen dat zijn column vooral de instelling van extreem rechtse verwoord. Na het lezen van zijn column hoor je toch wat illusies armer te zijn wat betreft Smalhout als je die nog had.

  Hij ontmenselijkt Marokkaanse mannen namelijk en scheert ze allemaal over een kam. Ik ken Marokkanen die prima met Joden door een deur kunnen. De afgelopen dagen heb ik met jongemannen al dan niet in capuchons auto’s uit de sneeuw helpen duwen in mijn buurt. Het is niet allemaal crimineel racistisch tuig; het merendeel is wel degelijk fatsoenlijk maar dat kan Smalhout niet schelen.

 57. Beste JvdH
  Bedankt voor je Jip en Janneke uitleg. Niet nodig, maar toch bedankt.
  Nu over jou: Als dit je goede humeur is, wil ik je slechte niet meemaken. 😀
  Geen discussie over de regels. Duidelijk. Als jij iemand irritant vindt, flikker je iemand in de IP ban.
  Wees blij dat er iemand wil discussiëren hier. Als iedereen hetzelfde roept is het slechts een feelgood forum met het aantal reacties wat daarbij hoort : 3 of 4 per artikel. We zijn nu al over de 80 reacties.
  De discussie heeft je inspiratie voor een aantal nieuwe artikelen opgeleverd.
  Ik doe mijn best.
  p.s. Overigens betekent Testa Dura Harde Kop ofwel eigenwijs. Beuken helpt niet, argumenten wel.

 58. Al Bakrastani,

  Ja, rechts wil niet zien dat er minder geweld is in Nederland dan in de VS vanwege sociale zekerheid, betaalbare psychische hulpverlening, groter verdraagzaamheid en minder overheidsgeweld. “Softe” maatregelen mogen immers niet werken.

  Minderheidsculturen ontwikkelen zich niet zo goed als culturen van etnische minderheden. De Joden in de dertiger jaren vergelijken met de Marokkanen nu gaat mank omdat de Nederlands Joodse culturen veel meer tijd hadden gehad om zich te ontwikkelen. Volgens onderzoekers doen Marokkanen het als groep vrij goed gezien de omstandigheden waarin ze hier naartoe zijn gehaald, de tijd dat ze hier zijn en de shit die ze in de populaire media over zichzelf horen. Er zijn in verhouding vrij veel succesvolle Marokkanen, maar ja dat past niet in de beeldvorming van de Smalhouts van deze wereld.

  Goed dat je over de onderklasse begint. Smalhout vergelijkt de onderklasse van Marokkanen nu met de middenklasse en gegoede Joodse burgers die hij als kind heeft gekend. Dat is vergelijkbaar met de Tokkies met het gezin van Aboutaleb vergelijken. Alleen dan kom je tot de omgekeerde conclusie wat betreft Marokkanen. In beide gevallen ben je echter meer met klasse verschillen dan vermeende cultuurverschillen bezig. Smalhout speelt dus vals.

  De onderklasse toen en nu kende nette armen en aso’s. Het is een populistische truuk om te suggereren dat de ene etnische groep alleen fatsoenlijke armen voortbrengt en de andere alleen aso’s.

 59. #84 Correctie: Minderheidsculturen ontwikkelen zich net zo goed als culturen van dominantere etnische groepen.

 60. Ik blijf het zelf een Gotspe vinden dat Smalhout het lef heeft om te suggereren dat hij voor Holocaustslachtoffers spreekt terwijl hij zich racistisch uitlaat over Marokkanen.

 61. Belangrijkste punt:
  De Godwin Gestapo hanteert een dubbele moraal: alleen progressieve mensen wordt de mond gesnoerd als ze rechtse personen, programmapunten of beleid bekritiseren.

  Dat heb ik Ristretto ook niet zien bestrijden. Rechtse reageerders al even min.

  Dat rechts probeert mensen er van te weerhouden om bepaalde van hun plannen en ideeën te vergelijken met Nazi Duitsland zou aanleiding moeten zijn om nog kritischer naar die plannen en ideeën te kijken. Als er immers niks mis mee was dan zouden die plannen gewoon verdedigd worden met “deze vergelijking klopt daar en daar en daarom” in plaats van “Godwin! dus je hebt ongelijk.”.

  Godwin is geen reden als je van de trap afvalt ben je snel beneden.

 62. #88 Correctie “deze vergelijking klopt niet daar en daar en daarom.”

  Excuses, ik zal beter nalezen voor ik op “reageren” druk.

 63. Dat kun je vinden, Sofia, en dat is natuurlijk je goede recht. Laat onverlet dat Cohen zélf een dergelijke reactie oproept. En dát is de kern van de gehele discussie . Wie “godwint” heeft geen enkel moreel wapen meer om het anderen te verwijten. Cohen heeft de bal voor open doel gelegd. Smalhout kon in deze discussie vrijuit zijn gang gaan en er zélf ook op los “godwinnen”.
  Overigens begint men zich nu binnen de PvdA te ergeren aan het optreden van Cohen. Ik heb gisteren met een PvdA-wethouder van een middelgrote stad gesproken. Die gaf me aan dat men binnen de PvdA niet gelukkig is met Cohen’s optreden. Intern gerommel daar dus.

 64. Sofia van der Linde Schreef:

  Ik blijf het zelf een Gotspe vinden dat Smalhout het lef heeft om te suggereren dat hij voor Holocaustslachtoffers spreekt terwijl hij zich racistisch uitlaat over Marokkanen.

  Ik vermoed dat Smalhout de Zionistische cultuur geadopteerd heeft en de Marokkanen gewoon “zijn ” Palestijnen zijn .. Ik stel me hem zo voor met een glas port in zijn hand samen met Geert besprekend hoe ze naar “israelisch” voorbeeld muren om de ongewenste wijken kunnen zetten …

 65. Liera Schreef:

  Dat kun je vinden, Sofia, en dat is natuurlijk je goede recht. Laat onverlet dat Cohen zélf een dergelijke reactie oproept. En dát is de kern van de gehele discussie . Wie “godwint” heeft geen enkel moreel wapen meer om het anderen te verwijten. Cohen heeft de bal voor open doel gelegd. Smalhout kon in deze discussie vrijuit zijn gang gaan en er zélf ook op los “godwinnen”.
  Overigens begint men zich nu binnen de PvdA te ergeren aan het optreden van Cohen. Ik heb gisteren met een PvdA-wethouder van een middelgrote stad gesproken. Die gaf me aan dat men binnen de PvdA niet gelukkig is met Cohen’s optreden. Intern gerommel daar dus.

  Er is een belangrijk verschil , Cohen maakt vergelijkingen van de ervaringen van zijn moeder , Smalhout speelt spelletjes met de as van zijn schoolkameraadjes …

 66. @ 88
  Beste Sofia, daar ligt een taak voor jullie ! Als rechtse personen gaan “godwinnen”, reageer dan meteen.
  Maar je kunt toch niet verbaasd zijn over die dubbele moraal ? Dat is inherent aan meningsverschillen.
  Rechtse personen staan klaar om linkse personen de mond te snoeren, nou dan moeten linkse personen de rechtse personen de mond snoeren als ze aan het “godwinnen”slaan.

 67. @92 Al Bakrastani. Ik heb bij @8 al aangegeven dat ik Smalhout’s argumentatie niet fris vind. Maar Cohen heeft de discussie niet in eigen hand weten te houden. En dat tekent enigszins zijn strategisch inzicht. Een goede man verder, wil ik best geloven, bruggenbouwer misschien, wie zal het zeggen, maar géén strateeg. Hij is weggespeeld door Wilders, Rutte en Verhagen en wordt nu in de oppositie overvleugeld door Roemer en Halsema.
  En straks ook door Jolanda Sap, want vergis je niet, die heeft meer in de mouwen dan Halsema (en ook meer dan Cohen)

 68. @#90
  Wilders is al langer met Godwinnen bezig: de Koran als Mein Kampf bijvoorbeeld. Het was een tijd lang zo dat Wilders de gekste dingen kon roepen zonder dat iemand protesteerde.

  Je kan altijd wel 1 wethouder van een partij vinden die het met de partijleider oneens is.

  Ik zou zeggen dat Wilderiaans Rechts Nederland er met diens retoriek om vraagt.

  Hier een rijtje voorstellen van Wilders

  – mensen registreren op etnische afkomst
  – minderheden hun staatsburgerschap willen afnemen in gevallen waar dat bij Nederlanders van Europese afkomst ondenkbaar zou zijn, voor een serie inbraken bijvoorbeeld
  – pleiten voor het uitzetten van tientallen miljoenen Moslims uit Europa terwijl er minder dan 17 miljoen zijn in de EU.
  – vermeende Islamisten en andere politiek radicalen vast willen zetten in kampen zonder uitzicht op proces
  – de politie met scherp laten schieten om een andere reden dan noodweer.
  – politieagenten zelfs bij dodelijk geweld louter en alleen op hun woord geloven als ze zeggen dat ze gewaarschuwd hebben en dus ook niet meer door de rijksrechercherche en eventueel de rechter laten onderzoeken of dodelijk geweld wel terecht was.

  Zie jij parallellen met Nazi Duitsland of andere Fascistische dictaturen? Zo nee, waarom niet?

 69. @92, je hebt gelijk. Er is een verschil. De heer Smalhout gaat een wedstrijdje aan met Cohen wie wel mag vergelijken en waarom. Dat vind ik een ziek spelletje. En voor een politicus als Cohen is het maken van deze vergelijkingen geen slimme actie. Liera constateert terecht groeiende onvrede over de tactiek van Cohen binnen de PvdA.

 70. Ga ervan uit dat er meer zijn dan één wethouder. Maar ik kan helaas niet al te concreet worden.
  Sofia, ik zie parallellen en ik zie ook talloze verschillen. Maar als je zaken wilt bekritiseren door parallellen met het verleden te trekken, dan vermijd je de inhoudelijke discussie én, veel kwalijker, laad je de verdenking op je, dat je eigenlijk wilt zeggen dat als we een paar jaar verder zijn de concentratiekampen weer geopend zullen worden en rijden de treinen weer naar het Oosten zullen rijden. En dat nu vind ik baarlijke nonsens. Net zoals ik de vergelijking van Koran en Mein Kampf zinloos vind en de oproep tot een verbod op de Koran helemaal woekie woekie vind.

 71. @#97 De tactiek van Cohen? De man heeft gewoon een vraag van een journalist beantwoord in een interview.

  Dat Smalhout suggereert dat de Holocaust vooral zo erg was omdat de Joden loyaal waren en zich aan de wet hielden is gewoon walgelijk. Niks wat Cohen heeft gezegd rechtvaardigt dat stukje weerzinwekkende demagogie van Smalhout.

 72. Ristretto Schreef:

  Liera constateert terecht groeiende onvrede over de tactiek van Cohen binnen de PvdA.

  Nee wat Liera doet, en jij ook want ik vertrouw jou voor geen meter, is als een ware volbloed Godwin Gestapo, Cohen in diskrediet brengen volgens de methode zoals hierboven beschreven.

 73. Ach ja dat het barst van de Whimmies ( Wilders-Dhimmies ) bij de PvdA weten we .. Die wethouder verkoopt waarschijnlijk liever ziel en zaligheid dan dat hij lid is van een echte oppositie partij , t zou hem zijn lekkere baantje kunnen kosten … Blij dat Cohen eindelijk zegt waar het op staat … En wat Die moderne Sap betreft die net als Halsema vind dat al die “verworven rechten ” ouderwets zijn en wel op de helling mogen , laat die lekker met D66 fuseren 😥 😥 😥

 74. Liera Schreef:

  Maar als je zaken wilt bekritiseren door parallellen met het verleden te trekken, dan vermijd je de inhoudelijke discussie én, veel kwalijker, laad je de verdenking op je, dat je eigenlijk wilt zeggen dat als we een paar jaar verder zijn de concentratiekampen weer geopend zullen worden en rijden de treinen weer naar het Oosten zullen rijden.

  Ook dit is weer een sprekend voorbeeld van wat wij hier tegenwoordig Godwin Gestapo noemen.

  Godwin Gestapo:

  De Godwin Gestapo maakt andere mensen monddood door keihard Godwin! te schreeuwen. Ook als Godwin’s Law totaal niet van toepassing is. Op deze manier is het VERBOTEN om “de tweede wereldoorlog erbij te halen”. De Godwin Gestapo wekt zogenaamd (met een air van “beschaving”) de indruk dat het ongepast is om over de tweede wereldoorlog te praten MAAR doorgaans behoudt de Godwin Gestapo zich het recht voor om zelf wel met de meest ranzige WOII vergelijkingen te komen, aangezien het maken van WOII vergelijkingen voor de één wel, en voor de ander niet toegestaan is.

  Liera haalt de treinen naar het Oosten erbij om Cohen de mond te snoeren.

 75. Leira,

  Nazi Duitsland deed er 9 jaar over om de eindoplossing de formuleren. Het ging allemaal in kleine stapjes.

  Ik heb het hier over de inhoud van het PVV programma en voorstellen van Wilders zelf. Dat is een inhoudelijke discussie.

  Waar denk je dat dit soort maatregelen toe leiden? Om mensen etnische te registreren heb je rassenwetten nodig. Je moet namelijk lidmaatschap van een etnische groep definiëren. Dat gaat uiteraard op basis van je staatsburgerschap(pen) en die van je ouders en grootouders.

  Het begon allemaal met politieke misdadigers vastzetten. Er is een reden dat je mensen alleen vast zet als er voldoende aanwijzingen zijn en dat je ze binnen afzienbare tijd moet berechten. Als die regels er niet zijn dan kan je volslagen willekeurig jaren worden opgesloten.

  Uit de Volkskrant van maandag 17 oktober 2005:

  Dat houdt in dat potentiële terroristen, louter op basis van informatie van inlichtingen- en veiligheidsdiensten, worden vastgezet. Eens per half jaar zou de Hoge Raad, als hoogste Nederlandse rechtscollege, moeten bekijken of de detentie verlengd mag worden.
  […]
  Wilders: “De Nederlandse wet voorziet niet in zo’n systeem. […] Via een noodwet zouden we ook in ons land mensen kunnen gaan vasthouden tegen wie, op grond van de strafwet, onvoldoende bewijs bestaat.

  Miljoenen mensen uitzetten?
  De Joden probeerde te vluchten. Als anderen landen buiten Europa alle Joodse vluchtelingen hadden opgenomen dan waren de Nazi’s ze niet gaan vergassen.

  Ik vind het heel naïef om te denken dat dit soort voorstellen niet tot moordpartijen of minimaal een apartheidssysteem zouden leiden.

  Je moet altijd naar het doel van dat soort maatregelen kijken. Als je iedereen gelijkwaardig vind en je mensen als individu beoordeelt dan hoef je ze niet etnisch te merken.

 76. Ristretto Schreef:

  …Liera constateert terecht groeiende onvrede over de tactiek van Cohen binnen de PvdA.

  Daarom heb ik ook nooit veel sympathie voor de PvdA gehad. er bestaat daar een lange traditie van zagen aan elkaar’s stoelpoten.
  In plaats van dat ze nu als één man achter Cohen gaan staan, maar dat vinden ze waarschijnlijk te eng, ze willen toch ook potentiële PVV-stemmers aan kunnen blijven trekken.

 77. Laurent, ze willen hun baantjes behouden, daar gaat het uiteindelijk om. Als ze met Cohen een duikeling gaan maken dan verliezen ze die.

 78. Laat ik het gewoon keihard zeggen:
  Nee, geen treinen naar het Oosten want Wilders wil niet alle Marokkanen naar de Veluwe sturen.

  Wel
  – treinen, auto’s en vliegtuigen naar Marokko en andere landen voor met mensen die hun Nederlandse staatsburgerschap is afgenomen en die zich niet meer thuis voelen.

  – een etnisch merkteken in je ID ook voor Antillianen aldus het PVV programma. Dat ID moet je al verplicht aan iedere agent en controleur in het OV laten zien die er om vraagt.

  – jaren worden opgesloten omdat iemand bij de AIVD een rapportje over je heeft geschreven.

  – een spectaculaire stijging van mensen die door de politie worden verminkt en doodgeschoten.

  Klinkt niet echt gezellig.

 79. @Liera: ja, maar de fout is dat men alles wat Wilders c.s. roepen maar normaal is gaan vinden, zoals in een ander artikel hier uitgelegd werd. Juist door Cohen hierin te steunen zou men dat beeld kunnen laten kantelen.

 80. Sofia van der Linde Schreef:

  Smalhout speelt dus vals.

  Precies de reden dat ik hier kan vaststellen dat hij zijn eigen vooroordelen over Cohen projecteert als “argumenten”. Die man is gewoon vol met ziekelijke vooroordelen (t.a.v links en moslims tenminste).

 81. Liera Schreef:

  Maar als je zaken wilt bekritiseren door parallellen met het verleden te trekken, dan vermijd je de inhoudelijke discussie én, veel kwalijker, laad je de verdenking op je, dat je eigenlijk wilt zeggen dat als we een paar jaar verder zijn de concentratiekampen weer geopend zullen worden en rijden de treinen weer naar het Oosten zullen rijden. En dat nu vind ik baarlijke nonsens.

  Tuurlijk, heb je gelijk en met jij ook de mensen die alles GELIJK willen zien gebueren en dit als argument gebruiken.

  De menselijke beschaving gaat verder door met in deze spiraalbeveging oude patronen te herhalen met net wat nieuwe kantjes eraan. Daarom is Wilders haast gelijk aan Hitler, maar heeft toch geen snorretje of drukt zich uit bijvoorbeeld in Nederlands en niet Duits.

  Daarom gebruiken wetenschappers het woord NEO-FASCISME en neo-fascist om zulke onderwerpen te beschrijven. Dit was weer iets voor Jip en Janneke, hoor.

 82. @100
  Tuurlijk. Wat jij wilt. Je kunt op je eigen kop gaan staan maar ik ga niet in je hokje zitten. Liera houdt me gezelschap lees ik. Zoals Sofia al opmerkte heb ik nooit ontkend dat het foei roepen bijna altijd links raakt. Blijft het feit over of ik met Cohen mee moet gaan in zijn argumentatie en redenering. Nee, zijn argumentatie is er imho , mede door de vergelijking, niet sterker op geworden.

 83. @106,
  haha Sofia, alsof de AIVD geen rapportje van mij had gemaakt vanwege mijn actieverleden….

 84. Liera Schreef:

  Het gaat er niet om of je dat nu wél of niet moet doen, het gaat erom dat het door derden altijd als een zwaktebod gezien wordt. Daar hoef je het niet mee eens te zijn, het is een feit.
  Kijk maar naar de commotie over het Cohen-interview. Zonder de vergelijking met de jaren ’30 had hij hetzelfde kunnen zeggen met meer effect. Nu heeft het zich als een boemerang tegen hem gekeerd. Zelfs uit eigen kring krijgt hij kritiek.

  En ziehier het Geheime Wapen van de Godwin Gestapo. Men maakt zich zogenaamd oprecht zorgen over iemand die “het niet handig gespeeld heeft” en “een godwin heeft gemaakt” want die persoon wordt DUS automatisch niet serieus genomen.

  Want “zo is het nu eenmaal” en “je kunt het er niet mee eens zijn; het is een feit”.

  Maar het is natuurlijk helemaal geen “feit”.

  Hier komt het “who benefits” om de hoek kijken. Is Liera een Cohen of PvdA aanhanger? Nee. Zal het hem een worst wezen of Cohen serieus genomen wordt?

  Ja: namelijk hoe minder serieus Cohen genomen wordt hoe fijner Liera dat vindt.

  Godwin Gestapo die “zich zorgen maken of mensen wel serieus genomen worden” zijn vrijwel zonder uitzondering altijd mensen die helemaal niks met die mensen hebben waar ze zich zogenaamd zorgen over maken. Eerder het omgekeerde: hoe dieper Cohen in de stront hoe leuker voor Liera.

  Of denk je dat ik op Artikel7 of Dagelijksestandaard mijn “oprechte zorgen” ga uitspreken wanneer ik denk dat Rutte of Wilders misschien wel niet serieus genomen worden? 😀

  Dan heb je nog de apolegeten, of facilitators, daar komt nog een stukje over, dat zijn de mensen die weliswaar aan de kant van Cohen staan of op een gelijkbare plek in het politieke spectrum, maar die dingen zeggen als “iedereen vindt nu eenmaal dat” of “het is nu eenmaal zo dat” en vervolgens “dus had Cohen dit beter niet kunnen zeggen”.

  Nog gekker zijn de facilitators van de Godwin Gestapo die vinden dat Het Volk nu eenmaal bestaat uit idioten die A niks snappen B geen enkele belangstelling hebben voor wat er werkelijk gezegd is (hoe verstandig ook) en dat DUS alles wat lijkt op een godwin (en dat lijkt het al snel) VERBOTEN ist.

  Allemaal foute boel mensen.

 85. Sofia van der Linde Schreef:

  k vind het heel naïef om te denken dat dit soort voorstellen niet tot moordpartijen of minimaal een apartheidssysteem zouden leiden.

  En als ik mag iets hieraan toevoegen – of een totalitair systeem/dictatuur van puur westerse type.
  De nieuwe wetten zijn niets anders dan het voorbeeld van eindeloze harde, niet onderbouwde repressie vanuit de staat op de gewone burgers die zich hiertegen niet kunnen verdedigen.

  @Sofie, je dwingt enorm respect met je heldere, doordachte, goed geargumenteerde uiteenzettingen niet alleen hier, maar ook overal op krapuul.nl (met dank aan de sparing-partners van Liera en Ristretto, die nergens op je hoogte in staat zijn om te komen).

  Heb je het zeer goed verdiend: respect meid!

 86. @113 Je word er bijna vrolijk van merk ik.
  Is dit de aankondiging dat ik niet meer in het hokje Polizei pas maar in het hokje Apologeten?
  Foute boel is dat je ontkent dat er kritiek op de handelswijze van Cohen is. En ik vind het zonde.

 87. @116 Nee ik denk dat ik jou gewoon in het ordinaire hokje PVV aanhang gooi of iets vergelijkbaars. Een soort zogenaamde voormalige linkse die nu teleurgesteld is in links of zo. Ik weet niet of je hier lang genoeg blijft om daarachter te komen.

  Met de apologeten bedoel ik jou niet. Maar als je je aangesproken voelt: sorry je bent een apologeet.

 88. @112
  Ik ga hier niet op in. Het is van A tot Z onzinnig slap gezever. Huisvlijt van, laat ik een raden, een HAVO-4 scholier.

 89. Liera Schreef:

  @112
  Ik ga hier niet op in. Het is van A tot Z onzinnig slap gezever. Huisvlijt van, laat ik een raden, een HAVO-4 scholier.

  Tja we kunnen niet allemaal Atheneumtutjes zijn 😉 … Daarvoor kan je bij Groen Liberaal te recht , Als beetje links en beetje groen je lifestyle choice is en je net als Femke leuk sta te lachen met Geert omdat je een vergelijkbare haat voor hoofddoekjes hebt wil je niet als Links Liberaal dat Ultra- Rechts Liberaal met hun Nazi neigingen worden geconfronteerd .

 90. @#111
  RRistretto Schreef:

  @106,
  haha Sofia, alsof de AIVD geen rapportje van mij had gemaakt vanwege mijn actieverleden….

  Ja, en in onze rechtstaat kun je op basis daarvan niet zomaar voor onbepaalde tijd worden vastgezet. De huidige regels in het wetboek van strafvordering beschermen jou daartegen. Wilders wil daar van af.

  @#114
  Als Wilders zijn racistische voorstellen zou schrappen dan kom je op een standaard fascistische staat dan wel een politiestaat uit als hij zijn zin krijgt. Van die maatregelen kan iedereen het slachtoffer worden.

  ——————–

  Om maar lekker even door te Godwinnen. In Nazi Duitsland werd de vrijheid van Godsdienst ook ingeperkt. Iedere groepering en geestelijke die niet meeging in de Nazistische Gelijkschakeling werd actief bestreden. Wilders wil de Koran verbieden, Islamitische scholen sluiten en de Islam diens status als Godsdienst ontnemen. Hij paait tegelijkertijd conservatieve Katholieken en Calvinisten door te beloven hun rechten wel met rust te laten.

  Mensen die Fortuyn een Nazi noemden gingen veel te ver. Bij Wilders heb ik langzamerhand het idee dat hij een weddenschap heeft lopen. Hij kiest opzettelijk een Nazistische beleidspunt en giet dat in een actueel voorstel. Elke keer dat hij daar niet op wordt afgerekend door iemand met daadwerkelijke macht, krijgt hij een nog grotere donatie van een enge groep uit het buitenland. Het zou een hoop verklaren.

 91. jvdheuvel Schreef:

  Hou nou eens op met dat GL bashen dat is tegen onze tegenwoordige “pincipes”

  Als je me had uitgenodigd op die redactie vergadering had ik t kunnen weten , dit is al Bashen ??
  Ok Lief partijtje , beetje dom …. Mag dat nog wel ??? Maarre , as het G.Lib 666 is geworden , is het dan weer toegestaan ??? dan Job als vice fractievoorzitter van Roemer .. Rutte als hielenlikker van der Geert in de PVVD CU voor de linkse Christens , en SGA voor de rechtse Christens , een goeie sanering van de Nederlandse politiek ….

 92. @126 kom dan eens een keertje kletsen in de chat of zo dan leg ik je even uit hoe onze “principes” tegenwoordig in elkaar zitten. 😆

 93. @125 Me hoela bescherming. Toen ook al niet tegen ongevraagde bezoekjes aan mijn werkgever. Ben er ook faliekant op tegen wat Wilders wil. Of wie dan ook die aan dit soort beschermende wetten tornt.
  De term fascistisch is onderhevig aan ernstige erosie. Het zuivere fascistische manifest was zo slecht nog niet, een mengeling van democratische, socialistische en anticlericale standpunten. Helaas is de uitvoering, waar ook ter wereld, driewerf kut geweest.
  @117 Laat ik het zo zeggen: als we samen in de linkse kerk zitten, zit ik een paar stoeltjes rechts van je.

 94. Je kunt de situatie van moslims prima vergelijken met die van joden vanaf pak m beet laat 19e eeuw. Het heeft wel een paar decennia aan hetzes geduurd voordat we bereid waren om als Nederland de beste van de klas te worden met opsporen en deporteren en de andere kant op te kijken.

Reacties zijn gesloten.