Het grote gelijk van Job Cohen en waarom er NU voor of tegen gekozen moet worden

Monument voor de boekverbranding van mei 1933 op de Bebelplatz in Berlijn. Cultuur laat zich niet vernietigen door regeringsbesluiten…

Eindelijk. Een kogel door de Linkse Kerk?

In een interview met het weekblad Vrij Nederland heeft PvdA-voorman Job Cohen herhaald, wat hij al vaker heeft betoogd, namelijk hoe racisme, apartheid, discriminatie en deportatie van Joden in de dertiger jaren de niet mis te verstane voorlopers waren van het verraad, de genocide en de holocaust, die weinige jaren later zouden volgen.

Al in 2002 had Cohen verteld, hoe zijn moeder als studente aan de Leidse Universiteit in 1940 de rede van Cleveringa tegen de uitsluiting van diens Joodse collega Jonas Daniël Meyer had ervaren. Toen was dat nog nauwelijks de aandacht waard. Het was normaal, geaccepteerd. Maar nu, acht jaar later, springt Goudpruikje als door een wesp gestoken van zijn stoel, want er mag niet meer aan herinnerd worden.

Waarom voelt Wilders zich geviseerd? Daarom! Wat de onderkoelde Cohen zo terloops even zegt, ondergraaft het hele kaartenhuis van illusies waarop Geert zijn leugenachtig populisme berust. Dus is Job Cohen nog weer eens een “verrader” die thee drinkt met de boze muzelman, die hengelt naar de stemmen uit de “massa-immigratie”, en die nu wel helemaal gauw plaats zal moeten maken voor een opvolger als partijleider.

Dat zou je wel willen, super-narcist der lage landen!
Een integere man van joodse afkomst is immers een nagel aan de doodskist van Israël-fanaat Geert Wilders! Zelfs de rechtse Jerusalem Post zet grote vraagtekens bij het nut van zo een blondgeverfde loon voor Israël. Wilders is er niet in geslaagd, om zich genoeg te distantiëren van de Jeru-nazis (Vlaams Belang, FPÖ en, o schande, de nog in october door Geert in Berlijn feestelijk ten doop gehouden “Die Freiheit” van Stadtkewitz). De laatsten werden in alle pracht en praal onthaald door Knesset, IDF (leger), regeringspartij Shas (orthodoxen) en anderen, terwijl hij, de grote Wilders, de Churchill van de 21ste eeuw, het moest doen met een lezinkje in een buitenwijk van Tel-Aviv onder patronage van een omstreden ex-Israel-Beteinu-buitenbeentje.

Job Cohen zoekt de goedkeuring van de huidige Israëlische regering niet. Hij heeft maar één paspoort. En hij heeft herhaald wat blijkbaar onder het nieuwe bruine bewind in Nederland niet meer gezegd mag worden, namelijk, dat het systematisch vernederen, verdacht maken en apart zetten van bevolkingsgroepen hetzelfde is, als wat in de aanloop naar bezetting en wereldoorlog in Nederland voorviel.

Het is een doorbraak, dat Cohen dit nu herhaald heeft. En ik hoop, dat zijn partij hem eindelijk volgt en man en paard durft te noemen.
Wilders zaait haat en wantrouwen. De man, en de maffia die hij zijn partij noemt, moeten bestreden en aangeklaagd worden. Er is geen weg terug!

Je kunt het hele artikel lezen op De Lage Landen, of het vervolg van deze tekst op ons eigenste Krapuul: http://www.krapuul.nl/blog/21692/wat-job-cohen-echt-gezegd-heeft/#comment-36850

Please tell me what you think!

8 gedachten over “Het grote gelijk van Job Cohen en waarom er NU voor of tegen gekozen moet worden”

 1. Het is feitelijk te gek voor woorden dat het nog uitgelegd moet worden, maar dat heb je hierbij wel degelijk nog eens heel goed gedaan.

 2. Huib zeer scherpzinnig over Cohen:

  “…hij heeft herhaald wat blijkbaar onder het nieuwe bruine bewind in Nederland niet meer gezegd mag worden, namelijk, dat het systematisch vernederen, verdacht maken en apart zetten van bevolkingsgroepen hetzelfde is, als wat in de aanloop naar bezetting en wereldoorlog in Nederland voorviel.
  Het is een doorbraak, dat Cohen dit nu herhaald heeft. En ik hoop, dat zijn partij hem eindelijk volgt en man en paard durft te noemen.
  Wilders zaait haat en wantrouwen. De man, en de maffia die hij zijn partij noemt, moeten bestreden en aangeklaagd worden. Er is geen weg terug!”

  Inderdaad is Job Cohen een integer politicus. Nederland mag trots op zijn!

 3. Het zou helpen wanneer nu een aantal vooraanstaande politici stelling nemen tegen de doorlopende demoniseringscampagne van PVV, Telegraaf, Elsevier en 1,5 miljoen kiezers tegen Cohen.

 4. Huib, het was niet Jonas Daniel Meyer maar, Prof.mr.dr. Eduard Maurits Meijers.

  Verder: Hulde!
  Er is geen weg terug!
  ¡No pasarán!

 5. Als Hells Angels een goede naam willen hebben moeten ze parkjes gaan onderhouden en troep opruimen op straat. Dan hebben alle Hells Angels binnen 1 jaar een zeer goede naam en wil iedereen ze op de koffie hebben.

  Als Moslims een goede naam willen hebben moeten ze zich massaal netjes gaan gedragen,

  Ikzelf ben een Nederlandse boer. Als ik mijn honden uitlaat ruim ik al het vuil op in de hal van de flat en in de straat. Als een buitenlandse buurman een kappote computer heeft maak ik die gratis. Nederlanders krijgen een goede naam dus. zelf heb ik in 5 jaar tijd al 1000 immigranten geholpen. Die 1000 immigranten hebben mij nog geen 5 miniten geholpen.

  Dus krijgen ze een slechte naam.

  1 + 1 = 2

  Maar ja de politiek correcten onder ons willen dit nog steeds niet snappen. Het stigma dat je hebt verdien je dubbel en dwars. Zo ook de moslims. Zo ook de Hells Angels. Zo ook de Marokanen. Daarover zeuren is gewoon ZIELIG en HYPOCRIET.

 6. #7 Nou dan bent u een waar filantroop, zoveel mensen helpen zonder er iets voor terug te krijgen. Maar zeg eens, wat krijgt u er echt voor terug? De voldoening om dit te kunnen rondbazuinen, dat u zoveel mensen hebt geholpen en dat u er niets voor terug krijgt? Een ware helper zou het daar niet over hebben. Ik moet er een beetje van 😥 , klinkt erg als: kijk mij eens goed bezig zijn en zullie zijn ondankbaar.

Reacties zijn gesloten.