Boekentips 8 t/m 15 augustus

Boekentips 8-15 augustus 2015Elke week schotelt de redactie van Krapuul je 5 boekentips voor. Tips die verband houden met artikelen die in de de voorafgaande week gepubliceerd zijn of gewoon een boek dat we de moeite waard vinden om als leestip aan te bieden.

De rubriek “BOEKENTIPS” is samen met de advertenties in de rechterkolom, onderdeel van ons inkomstenmodel. Wij moeten inkomsten verwerven om de hoge kosten van hosting, noodzakelijk vanwege de aanhoudende aanvallen op de website, te kunnen bekostigen.

Als jij op één van de door ons aangeboden linken naar Bol.com klikt en je koopt het of willekeurig elk ander product, dan ontvangen wij naar gelang het product een bescheiden commissie.

Dus draag je ons een warm hart toe klik en koop 😉

Tip1
40-4540-45
Van Blitzkrieg tot Hiroshima
Auteur: Richard Holmes

Hét ultieme referentiewerk over de Tweede Wereldoorlog
‘Op een dag zal deze vreselijke oorlog voorbij zijn. Dan kunnen we opnieuw mensen zijn, en niet alleen Joden.’ – Anne Frank, 11 april 1941. Ontdek hoe diepgewortelde angst en haat escaleerden in een nieuwe wereldoorlog, en hoe dat gruwelijke conflict onze moderne wereld gevormd heeft.

(lees meer…)

Tip2
HiroshimaHiroshima
The Autobiography of Barefoot Gen
Auteur: Nakazawa Keiji

Deze meeslepende autobiografie vertelt het levensverhaal van de in 1939 geboren in Hiroshima beroemde manga kunstenaar Keiji Nakazawa .Nakazawa was zes jaar oud toen op 6 augustus 1945, de atoombom viel. Zijn verbluffende beschrijving van de gruwelijke nasleep wordt verteld door de ogen van een kind, die het grootste deel van zijn familie en buren verloor.

(lees meer…)

Tip3
NagasakiNagasaki
Living in the Shadow of the Bomb
Auteur: Craig Collie

Met behulp van dagboeken en brieven , vooral vertaald uit het Japans, volgen we een groep bewoners uit Nagasaki , ( waaronder een aantal Australische krijgsgevangenen ) van de vroege ochtend van de dag van het bombardement van Hiroshima tot middernacht op de dag van de tweede bomaanslag in Nagasaki .

(lees meer…)

Tip4
zwaaneveldDwaalsporen
gedichten
Auteur: Jan Zwaaneveld

Jan Zwaaneveld is een fanatiek amateur-ornitholoog en schrijft ook voor Krapuul. Hij maakt reizen naar alle uithoeken van de wereld om vogels te kijken. Zijn meest recente reizen waren een bron van inspiratie voor veel gedichten uit deze bundel, die toepasselijk Dwaalsporen is getiteld. Het is de eerste bundel die hij uitbrengt onder zijn eigen naam.

(lees meer…)

Tip5
wanda reisselNacht Over Westwoud
Auteur: Wanda Reisel

Dreiging, agressie en vreemdelingenhaat verstoren een dorpsidylle

Als de waarnemend huisarts Levi Levi (43) vreemd gaat zet zijn vrouw hem meteen het huis uit. Kort daarop moet hij in het dorp Westwoud dokter Simons vervangen. Maar vanaf zijn aankomst heeft hij het gevoel dat hij bekeken wordt. Het platteland kent zo zijn ambities…

(lees meer…)


eerdere Boekentips:
1 t/m 7 augustus 2015