Tips ’n tricks voor de gevorderde Godwin Gestapist

Dit artikeltje is ook weer een vervolg op ons bericht RAUS mit der Godwin Gestapo.

Wat was ook al weer Godwin Gestapo?

De Godwin Gestapo maakt andere mensen monddood door keihard Godwin! te schreeuwen. Ook als Godwin’s Law totaal niet van toepassing is. Op deze manier is het VERBOTEN om “de tweede wereldoorlog erbij te halen”. De Godwin Gestapo wekt zogenaamd (met een air van “beschaving”) de indruk dat het ongepast is om over de tweede wereldoorlog te praten MAAR doorgaans behoudt de Godwin Gestapo zich het recht voor om zelf wel met de meest ranzige WOII vergelijkingen te komen, aangezien het maken van WOII vergelijkingen voor de één wel, en voor de ander niet toegestaan is.

Veel mensen zullen bovenstaande al niet (willen) vatten, geen punt. U kunt blijven volstaan met zo nu en dan keihard “Godwin!” roepen.

Voor wie het nog wel kan volgen, hieronder een begin van een inkijkje in het Geheime Keuken van de Godwin Gestapo, en door wie wordt die zoal bemand, we trappen af met de zogenaamd “serieus ongeruste“:

Je vindt hem zowel als stukjesschrijver als als reageerder: de zogenaamd “serieus ongeruste” maakt zich zogenaamd oprecht zorgen over iemand die “het niet handig gespeeld heeft” en “een godwin heeft gemaakt” want die persoon wordt DUS automatisch niet serieus genomen.

Want “zo is het nu eenmaal” en “je kunt het er niet mee eens zijn; het is een feit”.

Maar het is natuurlijk helemaal geen “feit”.

Hier komt het “who benefits” om de hoek kijken. Is deze zogenaamd “serieus ongeruste” een aanhanger van de persoon die de “godwin heeft gemaakt”? Nee. Zal het hem een worst wezen of deze persoon serieus genomen wordt?

Zoek dat eerst eens uit en grote kans dat je ontdekt dat deze zogenaamd “serieus ongeruste” in andere stukjes en/of reageersels zijn best heeft gedaan om die persoon over wiens serieus genomen worden hij zich nu “oprecht zorgen” maakt in diskrediet te brengen, of te belasteren en/of vals te beschuldigen. Of je ontdekt dat deze zogenaamd “serieus ongeruste” in werkelijkheid een hardcore aanhanger is van een rivaal van de persoon waar hij zich nu “oprecht zorgen” over maakt.

Met andere woorden Godwin Gestapo die “zich zorgen maken of mensen wel serieus genomen worden” zijn vrijwel zonder uitzondering altijd mensen die helemaal niks met die mensen hebben waar ze zich zogenaamd zorgen over maken. Eerder het omgekeerde.

Of denk je dat ik op Artikel7 of Dagelijksestandaard mijn “oprechte zorgen” ga uitspreken wanneer ik denk dat Rutte of Wilders misschien wel niet serieus genomen worden? 😀

In een volgend artikel bespreek ik de apolegeten, of facilitators, dat zijn de mensen die de Godwin Gestapo (wellicht zonder dat ze dat zelf willen) de helpende hand bieden door dingen te zeggen als “iedereen vindt nu eenmaal dat” of “het is nu eenmaal zo dat” en vervolgens “beter niet dit soort dingen zeggen”. Sommige mensen hebben het helemaal door en geven het op. Die vinden dat Het Volk nu eenmaal bestaat uit idioten die A niks snappen B geen enkele belangstelling hebben voor wat er werkelijk gezegd is (hoe verstandig ook) en dat DUS alles wat lijkt op een godwin (en dat lijkt het al snel) VERBOTEN ist.

Dan had ik dit jaar nog willen afsluiten met de feestelijke uitreiking van de Bruine Bokaal 2010, een prijs voor de meest ranzige Godwin Gestapo actie. Maar helaas door tijdgebrek daaraan niet toegekomen.

Rest mij niets anders dan u een vrolijke kerst te wensen.

P.S. ben benieuwd of de Godwin Gestapo nog op Bea’s “godwin” in haar kersttoespraak van vandaag duikt. 😀

6 gedachten over “Tips ’n tricks voor de gevorderde Godwin Gestapist”

 1. 😀 zit al te zoeken naar de tekst, maar RVD komt haar afspraak niet na, toespraak staat nog op site. Maar stuk komt!

 2. Ja, het is me wat, dat godwin gedoe. Het noemen van maatschappelijke symptomen naar aanloop WO2 zonder Hitler erbij te halen, gaat ook als godwin door.
  Ik weet niet goed hoe dit gelukt is omdat ik me te weinig in de aanloop daar naar toe verdiept heb, wel dat het gelukt is.
  Ik vermoed dat het te maken heeft met het media breed afbranden van de Linkse kerk dat al veel langer aan de hand is.
  Brendels Verraad van Links werd al veel aangehaald. Ik heb het niet gelezen, de titel alleen al verwijst naar landsbezetting en is per definitie oorlogs retoriek.
  Historisch goed geïnformeerde krapulisten hier weten wel raad met dat boek van Bosma die dus naar ik begrijp wilde aantonen dat Hitler van de Linkse kerk was.
  Ik kom op de fora dergelijke kretologie tegen en vind het allemaal te veel om mee om te gaan. Dit ook omdat het buiten mijn kennis niveau valt, ik kan me er als leek niet in verdiepen zonder in een draaikolkterecht te komen.
  Mijn complimenten aan deze site en verdieping waar ik niet aan kan tippen, er komen steeds meer interesante uitwisselingen bij, doorpakken en doorzetten,alle dank en succes gewenst 😛

  Ik moet met de actuele dominante symptomen en indrukken ook iets doen.
  De term bruin 1 of bruin kabinet is bv. uit de mode, ligt dit aan de godwin gestapo?
  Er heerste rond de vorming van dit kabinet kleuren symboliek als antwoord, Bruine stropdassen voor de stoute jongens als media markt actie!
  Stoere Bea stond in een knal rode jurk op het bordes, het kon niet op..

  Wilders toonde zich onlangs weer media actua meester door konde te doen dat Bea toespraak over moed en tolerantie nergens over ging, er waren net een aantal somaliers waren opgepakt.
  Dat kwam dus bere goed uit, niks spiegel om EU samenlevingen tot op het bot te splijten over de islam en moslim populatie, linkse multi culti ramp die ons allen is overkomen.

  Het is ook niet bij te houden..

  Al met al ben ik dus er 1jte die had besloten om me in mijn doorvertalingen verre van godwins te houden juist omdat die perceptie deur allang platgetrapt dan wel als overkill al dicht is..
  De ontvangst van enkele verwijzingen naar aanloop WO2, hoe gefundeerd ook, vindt plaats in media en fora receptie kamers waar overwegend PVV aanhangers en subtielere politieke sympathisanten zich al verzameld hebben. Dat was al zo naar aanloop van de verkiezingen en daar is volgens mij niet veel aan veranderd.

  Ik wil reactoor Weimar bedanken voor de opmerking over mijn popi jopie satire,liedje gedichtje op Wilders en Kortenhoven die een Iran oorlog wil: Blondie je maakt ons helemaal gek.

  Weer wat geleerd, ik wist niet dat Blondi Hitler’s hond was.
  En dat is maar goed ook omdat mij verbeelding er meteen een bijtende mega godwin op los wilde laten, de pen schrijft zichzelf.Ik ben dit beeld en zijn geldschieters nog niet kwijt, thanks but no thanks dan maar…

  How about politiek figurant Wilders als roeper in de woestijn vol met woestelingen waarin wij allen leven?

  Dat klopt nl. helemaal niet, het is de gek die het gelooft of het wil weerleggen.

  Bijbelse verwijzing, het gedrag van de Staat van Israel , nul punt en hoogmoed liggen per ongeluk als halve media psychose node 🙁 voor het oprapen.

  Met de beste wensen voor een vrediger, tevredener klimaat in 2011 in ons klein rijk kikkerlandje en dat de politiek over isus zal gaan die er m.i. werkelijk toedoen!

 3. De PVV en hun aanhang zijn begonnen met Godwinnen. Er wordt gesproken over de Moslims als potentiële buitenlandse bezetter > net als de bezetting van Nazi Duitland. “Ze” willen ons overnemen; net als de Duitsers dus. “Ze” willen de Joden allemaal vermoorden; Net als de Duitsers. Wilders heeft moslim migranten ook kolonisten genoemd. Dat leek een parallel met de kolonisatie van Noord-Amerika. De implicatie: “Ze” willen ons onderwerpen, ons land afnemen, onze cultuur vernietigen en ons grotendeels uitmoorden. De Nazi’s hadden echter ook plannen om de bevolking van Nederland grotendeels naar Rusland als straf voor onze opstandigheid en omdat ze daar mensen nodig hadden om van Rusland een graanschuur voor het Derde Rijk te maken. Nederland zou dan door Duitsers en een paar NSB-ers zijn bevolkt.

  Wilders aanhangers wijzen ook graag op het bondgenootschap tussen Nazi Duitsland en een van de Palestijnse leiders: de Groot Moefti van Jeruzalem en de Bosnische Moslims. Ze gaan dan echter voorbij aan de vele Moslim soldaten die voor de Geallieerden vochten tegen de Nazi’s en het Japanse Imperium.

  Zelf gebruiken ze termen als Islamo-Fascisten voor mensen die een Islamistische staat zouden willen. Linkse mensen die wat teveel sympathie zouden hebben voor Moslims of de Islam worden uitgemaakt voor NSB-ers en Quislings.

  En dan zouden tegenstanders van Wilders niet geloofwaardig zijn als ze wezen tussen overduidelijke parallellen tussen Wilders voorstellen en Nazi beleid? Hij en zijn aanhang maken anderen voor veel minder voor Nazi uit.

Reacties zijn gesloten.