Boekentips 15 t/m 22 augustus

Boekentips 15-22 augustus 2015Elke week schotelt de redactie van Krapuul je 5 boekentips voor. Tips die verband houden met artikelen die in de de voorafgaande week gepubliceerd zijn of gewoon een boek dat we de moeite waard vinden om als leestip aan te bieden.

De rubriek “BOEKENTIPS” is samen met de advertenties in de rechterkolom onderdeel van ons inkomstenmodel. Wij moeten inkomsten verwerven om de hoge kosten van hosting, noodzakelijk vanwege de aanhoudende aanvallen op de website, te kunnen bekostigen.

Als jij op één van de door ons aangeboden linken naar Bol.com klikt en je koopt het of willekeurig elk ander product, dan ontvangen wij naar gelang het product een bescheiden commissie.

Dus draag je ons een warm hart toe klik en koop 😉

Tip1
Comfort women = Troostmeisjes
Auteur: Jan Banning

troostmeisjesDit groot formaat fotoboek bevat de indringende foto’s in kleur van achttien hoogbejaarde ‘troostmeisjes’, gedwongen prostituees die door het Japanse leger in de bezette gebieden werden geronseld om in bordelen de moraal en orde onder de militairen hoog te houden. In Indonesie werden van 1942-1945 wellicht rond 20.000 inheemse vrouwen het slachtoffer.

Het fotoboek bevat naast de voorbeeldig afgedrukte portretten acht Japanse propaganda-affiches, een inleiding van drie bladzijden en een opsomming van personalia en ervaringen van ruim honderd vrouwen (in het Nederlands en Engels).
(lees meer…)

Tip2
ad van liemptJodenjacht
de onthutsende rol van de Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog
Auteur: Ad van Liempt

Bestudering van de strafdossiers van meer dan 250 politieagenten die zich met de jodenjacht hebben beziggehouden, leidde tot schokkende inzichten: er waren binnen de Nederlandse politie groepen actief die alle trekken hadden van een criminele organisatie. Ze mishandelden, stalen, roofden en verkrachtten, en bovenal: ze joegen vele duizenden joden de kampen en de dood in.
(lees meer…)

Tip3
Naomie KleinNo time
verander nu, voor het klimaat alles verandert

Auteur: Naomi Klein

[Opnieuw slaagt] Naomi Klein erin ons met verbazingwekkende verhalen, gedegen onderzoek en genadeloze analyses de ogen te openen: het roer moet om. Een beter milieu begint niet uitsluitend bij jezelf – in een wereld die draait om kapitalisme moeten eerst de achterliggende sociale, economische en politieke ideologieën veranderen voordat we de natuur kunnen redden. Naomi Klein ziet klimaatverandering als katalysator voor verandering en een betere wereld.
(lees meer…)

Tip4
Mason postcapPostcapitalism
A Guide to Our Future
Auteur: Paul Mason

Paul Mason explores how past societies have collapsed or changed, and provides a powerful critique of why our present system of financial capitalism has failed us. Most of all, he shows how, from the ashes of the crisis, we have the chance to create a more socially just and sustainable economy. While the dangers ahead are profound, he argues, there is cause for hope. This is the first time in human history in which, equipped with an understanding of what is happening around us, we can predict and shape, rather than simply react to, seismic change.(lees meer…)

Tip5
de gebroedersVerzamelde werken 9 De broers Karamazov
verzamelde Werken
Auteur: Fjodor Michailovitsj Dostojevski

Vertaald door Arthur Langeveld Na bijna een halve eeuw werd het tijd voor een nieuwe vertaling van een van de meest overweldigende boeken uit de negentiende-eeuwse Russische literatuur: De gebroeders Karamazow zijn De broers Karamazov geworden. Deze nieuwe, haarscherpe vertaling verscheen in 2006 en was de directe aanleiding voor de toekenning van de Martinus Nijhoffprijs voor vertalingen aan Arthur Langeveld.
(lees meer…)


eerdere Boekentips:
1 t/m 7 augustus 2015
8 t/m 14 augustus 2015

3 gedachten over “Boekentips 15 t/m 22 augustus”

  1. Pingback: Boekentips 30 augustus t/m 5 september | Krapuul

  2. Pingback: Boekentips 26 september – 10 oktober | Krapuul

  3. Pingback: Boekentips 11 t/m 21 november | Krapuul

Reacties zijn gesloten.