Idee strafbaarstelling terrorismeverheerlijking volstrekt idioot

Ik heb even niet paraat in welk gerenommeerde Amerikaanse krant het was, de New York Times of zo, maar er bestaat dus een paginagroot krantenartikel over Osama Bin Laden, en dan met name over wat een fantastische strijder voor de vrijheid het was.

Dit artikel is uit de tijd dat Osama Bin Laden tegen de Sovjet-Unie vocht, in Afghanistan. Echt een held was het. ’s Werelds hoop in bange dagen of zoiets.

Maar het is niet om deze reden dat het in de USA volstrekt toegestaan is om Osama Bin Laden te verheerlijken, of om te juichen als er ergens een kop wordt afgehakt. Nee, de reden is dat de Amerikanen dit aspectje van het begrip vrijheid net een tikje beter begrijpen dan Nederlanders. Zo simpel is het.

Het kan ook een stukje pragmatisme zijn, want eerst steunde het westen Osama Bin Laden want het was een held, en toen werd het een terrorist, vervolgens steunde het westen Hamas, en toen werden het terroristen, toen steunde het westen de strijd tegen Assad, en toen werd dat ineens ISIS. En toen waren we (al)weer diep geschokt. Kortom we zijn steeds enorm verbaasd wie er nu weer niet in ons straatje past. De Koerden zijn decennialang uitgekotst als terroristen maar nu zijn het dappere bondgenoten. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dus behalve de vrijheid van meningsuiting speelt ook nog eens een rol dat je als burger nooit precies kan weten wie je op een bepaald moment wel, en wie je niet mag toejuichen van de heren en dames politici. Het is dan ook tamelijk debiel dat we in Nederland worden vertegenwoordigd door malloten als bijvoorbeeld een Sybrand van Haersma Buma van het CDA, die denkt dat wel even voor ons te bepalen. Over de partijen met het woord “vrijheid” in de naam wil ik het niet eens hebben. Hun partijnamen zijn Orwelliaanse newspeak. Zoals bekend.

We horen overigens nooit iemand klagen over het verheerlijken van misdaden tegen moslims. Hang eens een dagje rond in de social media en je weet hoe erg het is. Maar waarschijnlijk ben je al lang afgestompt en zie je het niet eens. Ook heeft er niemand een probleem mee wanneer hysterische om bloed en dood krijsende extremisten van het type Bart Schut weer eens zitten te soppen of te masturberen of whatever dat soort wezens doen wanneer Israël 2000 burgers uitroeit.

Je weet wel, het slag mensen dat, als we hen hun zin hadden gegeven, er inmiddels voor zou hebben gezorgd dat de aarde een zwartgeblakerde afgebrande bol zou zijn, waar alleen schorpioenen en kakkerlakken kunnen overleven.

Maar, wat ik dan het belangrijkste vind, wanneer je mensen verbiedt om hun mening te uiten, dan weet je dus niet wat voor meningen er zijn, en dan weet je niet hoeveel mensen deze meningen aanhangen. Wanneer je de ISIS-vlag of nazi-symbolen verbiedt, weet je niet hoeveel mensen daarmee zouden willen zwaaien. Wanneer je het gejuich over onthoofdingen verbiedt weet je niet hoeveel mensen zouden willen juichen.

Je weet niet wat men wil, je weet niet hoeveel mensen het willen en je weet niet wie het wil. Kortom je weet dus helemaal niets. Je steekt je kop in het zand als een struisvogel en je hoopt dat alle nare dingen vanzelf weggaan. Of je denkt dat het niet bestaat omdat je het niet ziet.

Politici die dit voor ons willen “regelen” zijn waardeloze en stompzinnige sukkels. Weg ermee.

7 gedachten over “Idee strafbaarstelling terrorismeverheerlijking volstrekt idioot”

 1. Raak. Het is trouwens een beetje als Orwell’s ‘1984’hè: de vijand van van nu kan over tien minuten ineens een bondgenoot zijn en en weer een kwartier later opnieuw de vijand….
  Was Buma niet trouwens een fascisten verheerlijker? Da’s toch ook een soort van terroristen verheerlijken?

 2. “We horen overigens nooit iemand klagen over het verheerlijken van misdaden tegen moslims. Hang eens een dagje rond in de social media en je weet hoe erg het is.”
  Inderdaad,als je al die lui achter de deuren zou zetten wegens terrorisme-verheerlijking (alleen het woord al * kots*) plus degenen als Knevel die zich erop t.v. schuldig aan maken…wat zou het dan stil worden op de Nederlandse straten….

 3. Ik begrijp niet zo goed hoe het uithollen van de democratische rechten moet helpen tegen extremisten. Het eerste dat extremisten doen op weg naar, of aan de macht, is alle vormen van democratie en aanhangende rechten uitschakelen, elimineren.
  Je zou zeggen, dat het bestrijden van extremisme in een zichzelf democratisch noemend land, het beste gebeurt door deze democratie tegen alle klippen op in stand te houden en te waarborgen. Je kan een democratie niet beschermen door deze uit te hollen.

 4. Staatsterrorisme……

  Bommen gooien op weerloze mensen met drones.

  Ook strafbaar stellen dan maar ?

 5. Mensen die met welke vlag dan ook (ISvlag, Davidsstervlag, Nederlandse vlag, verdachte oranje-blanje-bleuvlag) hier hun jodenhaat, hun islamhaat of hun haat tegen wie dan ook uitbrullen, kunnen met ons humaan recht, als het bij brullen en vlagje zwaaien blijft, terecht pas opgepakt worden, als ze volgens onze humane rechter onze humane orde verstoren. (Volgens mij, maar wie ben ik, is het nu zeker in een Schilderswijk en Transvaal al zover!) Als ze overgaan naar misdadig gedrag kunnen en moeten ze zelfs, niet door ons, maar door onze Nederlandse humane rechtstaat (lekker!) hard aangepakt worden…en door ons, humane volwassen Nederlanders, zeg maar cru, zodat ze het begrijpen, humaan “in de zeik worden gezet”.

 6. Dat was weer even lachen. Haagse gemeenteraad woedend. Openbaar ministerie gaat onderzoek doen. Wat is gebeurt? Geenstijl, ons allen welbekend heeft een foto gepubliceerd van IS slachtoffer welke van de week is onthoofd. Alleen, er was het hoofd van van Aartsen opgeplakt. Kan natuurlijk niet. Hoewel, wie herinnert zich Annabel “dobberneger “Nanninga nog? Haagse gemeente raad niet. Openbaar ministerie niet. Dus heb ik op dit bericht in het AD het volgende commentaar geschreven:

  Waarom verbaast mij dat niet van Geenstijl? Als Annabel Nanninga zonder verblikken of verblozen mensen welke in de Middellandse Zee verdrinken “dobbernegers” noemt. En de vaderlandse pers daar geen aanstoot aan neemt, en zelfs besmuikt glimlacht! Als Leon de Winter voorstelt om Palestijnse vrouwen gedwongen te steriliseren, want dan worden er geen terroristen meer geboren. Als van der Staay van de SGP dat eigenlijk wel een goed idee vindt. Wat verwachten we dan?

  Ik heb het hier ook maar geschreven want, zoals gewoonlijk, heb ik het idee dat het AD dit commentaar van mij niet publiceert.

Reacties zijn gesloten.