Nut van snelrecht: bralt lekker

Al sinds het aantreden van Bruin I vraag ik me af wat dit kabinet nou realiseert behalve een hoop gebral. Voor de Partij Voor Verwarden snap ik het nog; die zijn dankzij de collaboratie van CDA en VVD nu gelegitimeerd en alles wat Wilders bralt (met name in het buitenland natuurlijk) krijgt door de huidige constructie extra gewicht.

Maar CDA’ers en VVD’ers die hier hun vingers bij aflikken? Bij vingers aflikken denk je inderdaad aan een kinderhand en een kinderhand is inderdaad snel gevuld.

Afgezien van het in huidige toestand handhaven van de hypotheekrenteaftrek, en wat daar het voordeel van is krijgen mensen mij maar niet uitgelegd maar schijnt toch een hele belangrijke te zijn, presteert dit kabinet helemaal geen reet.

Zoals te verwachten niet voor linkse mensen, maar ook helemaal niet voor rechtse mensen.

Op de achtergrond werk ik aan een lijst waar dit kabinet over bralt maar waarover ze hoegenaamd niks voor elkaar krijgen. Voorbeelden te over.

Iets wat er zeker op komt te staan is dat zogenaamde “supersnelrecht”.

Supersnelrecht heeft het de afgelopen dagen leuk gedaan op de diverse krantenpagina’s. Kei- en kei- en keihard gaat ie optreden, die Fred Teeven de Krijmfijter.

Da’s leuk brallen maar levert het ook wat op?

De aangekondigde strenge aanpak van relschoppers tijdens de komende jaarwisseling heeft alleen nut om de samenleving genoegdoening te geven. Het snelrecht heeft nauwelijks preventieve werking, noch voorkomt het dat eerder veroordeelde relschoppers zich ditmaal zullen inhouden. (Regionoordpanel)

Goh wat een verrassing.

Wat het echt zou moeten opleveren (preventieve werking) kunnen we sowieso op onze buik schruiven.

Wat overblijft is “genoegdoening”. Hoezo genoegdoening? Wat maakt mij het uit of een crimineel binnen een week of binnen een half jaar berecht wordt?

“De samenleving” (waar ik mezelf in dit geval dus maar niet toe reken) blijkt zich wederom in de luren te laten leggen door Bruin gebral en vette krantenkoppen.

Zou dat het geheim van dit kabinet zijn? Op de juiste manier brallen en de samenleving wordt vanzelf blij en gelukkig?

4 gedachten over “Nut van snelrecht: bralt lekker”

  1. Grappig is wel dat Amsterdam vorig jaar 6 snelrechtzaken had en dit jaar één…..Volgens mij was de snelrecht trend al ingezet voor de komst van Teeven, maar zichzelf op de borst kloppen is ook een bruine hobby….net al keihard optreden overigens…..

  2. De snelrecht komt erop neer dat je eerst veroordeeld wordt en straf krijgt, en pas daarna worden de nodige bewijzen opgezocht en eventueel advocaten ingeschakeld.

    Even in de stijl van Huib de vraag stellen: waar werd dit “snelrecht” voor het eerst toegepast?

    Antwoord: DDR.

  3. Psychologisch gezien is het trouwens wel een goed idee dat de straf snel na de overtreding komt, dan wordt die koppeling ook gelegd in de hersenen. Maar het moet wel allemaal juridisch correct kunnen worden afgehandeld, natuurlijk.

Reacties zijn gesloten.