Boekentips 23 t/m 29 augustus

Boekentips 23-29 augustus 2015Elke week schotelt de redactie van Krapuul je 5 boekentips voor. Tips die verband houden met artikelen die in de de voorafgaande week gepubliceerd zijn of gewoon een boek dat we de moeite waard vinden om als leestip aan te bieden.

De rubriek “BOEKENTIPS” is samen met de advertenties in de rechterkolom onderdeel van ons inkomstenmodel. Wij moeten inkomsten verwerven om de hoge kosten van hosting, noodzakelijk vanwege de aanhoudende aanvallen op de website, te kunnen bekostigen.

Als jij op één van de door ons aangeboden linken naar Bol.com klikt en je koopt het of willekeurig elk ander product, dan ontvangen wij naar gelang het product een bescheiden commissie.

Dus draag je ons een warm hart toe klik en koop 😉

Tip1
JuddWanneer de feiten veranderen
beschouwingen 1995-2010
Auteur: Tony Judt

Tony Judts meesterwerk, Na de oorlog, gaat over de Europese geschiedenis na 1945. Maar de meest geruchtmakende stukken die Judt schreef, gingen over Israël en Palestina. Het was zijn bedoeling om over deze kwestie een boek te schrijven. Helaas werd die tijd hem niet gegund; in 2010 stierf hij aan ALS. Maar het materiaal lag er, en historicus Jennifer Homans – Judts weduwe – heeft de taak op zich genomen om er een boek van te maken.
(lees meer…)

Tip2
ChirbesAan de oever
Auteur: Rafael Chirbes

Esteban had zich als jonge man een ander leven voorgesteld, maar is uiteindelijk toch in de meubelmakerij van zijn vader blijven hangen. Een klein familiebedrijf, zoals er vele zijn. Te laat investeert Esteban het verdiende geld in een bouwonderneming om zo een beetje te profiteren van de immense onroerendgoedhausse die al jaren aan de gang is. Maar de onderneming gaat failliet en daarmee ook de meubelmakerij.Het personeel komt op straat te staan. De verpleegster kan hij niet meer betalen, dus hij verzorgt zijn stokoude, dementerende vader zelf.
(lees meer…)

Tip3
TaoTao Te Ching
A Book About the Way and the Power of the Way
Auteur: Lao Tze

Tao Te Ching of Daodejing is een van de belangrijkste geschriften van het taoïsme, dat naast het confucianisme en boeddhisme een van de grote drie Chinese filosofieën is. Het boek stamt uit de 6e eeuw v.Chr. De teksten zijn eerst mondeling overgeleverd en rond 300 voor Christus opgeschreven. De Tao Te Ching is een bundel van 81 korte teksten, die zowel ontologische als ethische aspecten van het leven behandelen.
Centraal staan in de Tao Te Ching ‘het volgen van de Tao’ en Wu wei, ‘het niet ingrijpen, het loslaten’, dat wil zeggen, je niet verzetten tegen de loop der dingen, maar daar spontaan in meegaan. In die zin zijn mensen beter af zonder kennis of verlangen dat juist aanzet tot verzet.
(lees meer…)

Tip4
Ursula le guinThe Dispossessed
Auteur: Ursula K. Guin

The Principle of Simultaneity is a scientific breakthrough which will revolutionize interstellar civilization by making possible instantaneous communication. It is the life work of Shevek, a brilliant physicist from the arid anarchist world of Anarres. But Shevek’s work is being stifled by jealous colleagues, so he travels to Anarres’s sister-planet Urras, hoping to find more liberty and tolerance there. But he soon finds himself being used as a pawn in a deadly political game.
(lees meer…)

Tip5
Titel EsterEsther Bejarano: Erinnerungen
Vom Mädchenorchester in Auschwitz zur Rap-Band gegen Rechts
Auteur: Esther Bejarano

»Ich habe viel Glück in meinem Leben gehabt, ein ganz großes Glück, ein unheimliches Glück.« Dies sagt eine Frau von sich, deren Eltern und Schwester von den Nationalsozialisten umgebracht wurden; die selbst die unfassliche Grausamkeit des Vernichtungslagers Auschwitz er- und überlebt hat: Esther Bejarano.
In ihren Erinnerungen, die hier erstmals in deutscher Fassung vollständig vorliegen, erzählt sie in ihrer einfachen Sprache, die das Ungeheuerliche umso eindringlicher hervorruft, von der Shoah, von großem Leid und Verlust. Doch enden die Aufzeichnungen hier nicht: Sichtbar wird auch Esther Bejaranos Kraft, die es ihr ermöglichte, nach diesen Erfahrungen weiterzuleben.

(lees meer…)


eerdere Boekentips:
1 t/m 7 augustus 2015
8 t/m 14 augustus 2015
15 t/m 22 augustus 2015

1 gedachte over “Boekentips 23 t/m 29 augustus”

  1. Pingback: Boekentips 30 augustus t/m 5 september | Krapuul

Reacties zijn gesloten.